יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

פיטר פן - דעה שונה לחלוטין

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
Tiger-Lily
אורח

הודעהפורסם: 22:23 25/04/04    נושא ההודעה: פיטר פן - דעה שונה לחלוטין הגב עם ציטוט

היי. רציתי בעיקר לציין שממה שקראתי עד עכשיו, וזה מספר רב של ביקורות מהארץ ומחו"ל, כותבת האתר היא בדעת מיעוט בנוגע לסרט הזה, וספציפית על אי התאמתו למבוגרים. אז כמובן שזכותה להביע את דעתה האישית, זה כל הקטע של האתר מן הסתם.. בלה בלה. אך רציתי רק לציין ולהדגיש עובדה זאת, כדי שאנשים ידעו שבמקרה הזה יש דעות אחרות והרבה.

הביקורת מעין הדג:

http://www.fisheye.co.il/story_2092

גישה למלאן ביקורות מ- Rotten Tomatoes

http://www.rottentomatoes.com/m/PeterPan-1128577/
(יש גם שליליות- כבר על ההתחלה, אבל הרוב המוחץ הן חיוביות).

גם חבל על שני דברים שככל הנראה העיבו על ההנאה ועל ההתרשמות שלה - זה שהיא ראתה את הגירסה בדיבוב, כשהבנתי שבמקרה הזה זה יוצר שינוי גדול בחוויה בגלל מספר סיבות (האיכות הירודה שלו, היעדר גורם המבטא האנגלי של השחקנים המקוריים, שהם גם פשוט מצויינים, ולדעתי לקול יש חלק גדול במכלול של משחק ולכן זה דיי משנה כאן), וגם הרעש וההמולה, שהיא מודה שהסיתו את תשומת ליבה. לדעתי אם לא רואים את הסרט הזה בריכוז ובשקט, במיוחד במצב אותו היא תיארה, באמת אי אפשר להתרשם כראוי מהדיאלוגים הלקוחים מהספר בצורה נאמנה, חכמה וקולחת (רוב הזמן), מההומור הנפלא והלא מוגזם (רוב הזמן), ועוד. אולי כמו הרבה סרטים, אך זה במיוחד. כי זה מהסרטים שאם רואים אותם בשטחיות ולא מתרכזים בהם בחלק גדול מהזמן, אז זה נראה קל מאוד לקבל רושם מוטעה, של חלקי פאזל לא מודבקים כראוי... לסיכום, יש לי הרגשה שאם היא הייתה רואה את הגרסה המקורית באנגלית ובאווירה נורמלית, היה לה רושם שונה, ולטובה. אפשרות נוספת היא כמובן שאני טועה, וכאמור היא פשוט בדעת מיעוט (ושמירה על זכויות מיעוטים זה תמיד חשוב קריצה ), וגם צפייה בתנאים שציינתי לא בדיוק תשנה את דעתה. אופס

בכל מקרה, אני הלכתי עם אחותי בת ה- 15 לסרט, בגרסה האנגלית כמובן, והיא הייתה הצופה הצעירה ביותר באולם. היו כמה גם בטווח העשרה, אך מבוגרים ממנה במספר שנים, והשאר זוגות מבוגרים. ומהתגובות של הצופים במהלך הסרט (צחוקים במקומות הנכונים - לא כלגלוג או משהו,אנחות - כן כן- וכו..') ומחיאות הכפיים בסוף התרשמתי שהם נהנו מאוד, כמוני (20) וכמו אחותי. אני חושבת שכל אדם שלא מחק ומדחיק את הילד שבו יהנה מהסרט. הייתי יכולה לפרט הרבה יותר, אבל אני עייפה מאוד כרגע וגם הלינקים שהבאתי למעלה עושים את העבודה הזאת נאמנה.

דלי
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 11:56 26/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יופי של ביקורת אגודל למעלה

כל אחד זכאי להביע את דעתו, וזה בסדר גמור.
בתור מי שלא ראה את הסרט, אהבתי את שתי הביקורות, של קרן ושלך. עכשיו יש סיכוי טוב שאני אלך לראות כדי להחליט בעצמי.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 18:51 26/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טייגר לילי - תודה על הזוית האחרת שהבאת לפורום! מעניין שיום לפני שכתבת עברתי על הביקורת ב "rotten tomatoes" ומצאתי שבביקורות הקוטלות יש הרבה ממה שאני חשבתי על הסרט.

(מולדר - מחכה לשמוע אם אהבת את הסרט, מקווה שבאמת תלך, לא כי מומלץ, רק כדי לשמוע את דעתך חיוך!)

לדוגמא הנה שלושה ציטוטים של מבקרים קוטלים כפי שהופיעו ב"עגבניות רקובות":

1.

It's not colourful, it's not fun, it's just a gaudy mess of bad aesthetic choices

2.
that's OK for the under-12 set but might be a something of a slog for anyone older

3.
Peter Pan also creates the most boring and lifeless rendition of the J.M. Barrie story
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
אורח

הודעהפורסם: 22:43 26/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

mulder כתב/ה:
יופי של ביקורת אגודל למעלה

כל אחד זכאי להביע את דעתו, וזה בסדר גמור.
בתור מי שלא ראה את הסרט, אהבתי את שתי הביקורות, של קרן ושלך. עכשיו יש סיכוי טוב שאני אלך לראות כדי להחליט בעצמי.

הי, תודה רבה. חיוך גדול

הרגע חזרתי מצפייה בזיקוקים החביבים (נראה לי שכבר ראיתי יותר מרשימים בעבר). יוצא שממש לא היה משהו מיוחד לעשות הערב...

לא הייתי קוראת לזה ביקורת, פשוט ציינתי שרוב הדעות בנוגע לסרט סותרות את זאת המפורסמת באתר, וכן מדוע אני חושבת שהביקורת לא נכתבה בתנאים הוגנים ומתאימים. אני ממליצה לקרוא את הביקורת של קיפוד בקישור הראשון שהבאתי, מעין הדג, ואת התגובות, שמספקים דיון נוסף בעניין. מזמן לא הייתה לי הרגשה שכותב/ת ביקורת פשוט כתב/ה על סרט אחר (אולי על זה של דיסני קריצה ).. כשקראתי את זה עכשיו שוב, כשאני לא כ"כ עייפה, זה נראה הרבה יותר צורם. ואני חושבת שעכשיו אפרט את כל מה שלא הסכמתי איתו שם. פשוט מהות הביקורת כ"כ סותרת את החוויה שלי וכן 98% מכל הביקורות הרבות שקראתי, במיוחד בנוגע לרבדים הבוגרים של היצירה, שמודגשים כאן יותר מכל עיבוד אחר של הספר. עד כדי כך, שהוא אפילו "יותר מדבר לילד שבנו מלילד שלידנו" (קראתי את זה בעין הדג? הא?). ציטוטים:

זה היה קטע יפה וחבל שלא היו בסרט יותר "עומקים" מהסוג הזה, במיוחד בסרט העוסק בנושא מורכב כמו התבגרות.

הקטע שהיא ציינה זה ה"עומק" היחיד שהיא מצאה בסרט?

בשביל לקרוא על עוד הרבה אחרים (מהות וחסרונות/יתרונות בילדות ובבגרות, המשיכה בין פיטר ו-וונדי, כל הדמות העמוקה של קפטן הוק שהקרדיט העליון עליה, חוץ מלסופר כמובן קריצה, מגיע לבמאי ולתסריטאי פי. ג'יי. הוגאן, וכמובן לשחקן הנפלא, המדהים, המעולה- וכל הסופרלטיבים האפשריים - ג'ייסון אייזקס, כן המעבר עצמו בין שני ה'קיומים' האלה - ילדות ובגרות, המגולם באופן מקסים ומרגש בוונדי, ועוד ועוד.........) אני כאמור ממליצה על הביקורת בעין הדג וביקורות נבחרות מתוך 97 הביקורות החיוביות ב- Rotten Tomatoes, שמהווים 78% מכלל הביקורות שם.. האתר, למי שלא יודע, אוסף את רוב הביקורות דוברי האנגלית מהמבקרים הנחשבים ביותר בתחום. ולמי שרוצה עוד בעברית- כל אתר ישראלי שכתב ביקורת על הסרט (סרט, ואללה, ווי-נט, נענע ועוד), שאני ראיתי עד עכשיו לפחות (ואני חושבת שזה מכסה דיי את כולן, שכן עשיתי חיפוש במיוחד למטרה זו).

בכלל, זה שהסרט מוקרן גם בגירסה מקורית וגם בגירסה מדובבת, לא מעיד אוטומטית, שהגרסה הלא מדובבת והסרט בכלל, מתאים למבוגרים. "פיטר פן", בעיני, הינו סרט לילדים ולא למבוגרים, לכן מוזר לי, שהסרט משווק גם למבוגרים ומוקרן בהצגות ערב.

כל ההמלצות לביקורות האחרות תקפות גם כאן.

למשל, חלק מן הביקורות שנמצאות כרגע ב- Featured Critic באתר:

"What distinguishes this Peter Pan from other versions is its unsentimental insight into the terrors and delights of both childhood and growing up."

A.O Scott, The New York times

"The sweep of the story will pull along most viewers, young and old."

Todd McCarthy, Variety

ומה שאני קראתי והשמעתי עד עכשיו זה אי הבנה וביאוס כללי מכך שהגרסה האנגלית מוקרנת במספר כה מועט של מקומות (שמונה בערך) בארץ, ורוב האולמות מקרינים את הגרסה המדובבת על חשבונה. פעם, אם זכרוני אינו מטעני, הם לא היו מדבבים כל סרט שאמור להיות "סרט ילדים", אלא רק את המצויירים. ועכשיו כשאני לא צריכה את המדובבים שנים והם רק מעיפים את המתורגמים מהקולנוע זה שינוי דיי מעצבן... אגודל למטה

והפיסקה ה"אהובה" עליי. רשע קריצה

לדעתי אדם מבוגר לא יכול לקבל ממנו הרבה - אין בסרט כמעט מסרים עמוקים או תובנות, אין בו מספיק בדיחות שנונות (המוצמדות לרוב לסרטי ילדים ומיועדות להוריהם) והסיפור הוא פשוט, שטחי וצפוי. הסרט הוא יותר ילדותי מילדותי ואפילו אפקטים חדשניים שיכולים להוות פיצוי על התוכן לא היו בו...

טוב, פה זה שוב אותו עניין של מסרים עמוקים או תובנות (איך, איך אפשר לפספס? הא?),
אבל בקשר לבדיחות........ אה? ... אוקיי, בגדול אני מרגישה שרמת חוש ההומור שלי רק יורדת ככל שאני מתבגרת, אבל כשאני נזכרת בבדיחות המתוקות והמקוריות שהיו שם- משובבות מה שנקרא, בהם צחקתי טוב (ביחד עם כל סביבותי), אני חייבת להגיד שההרגשה בקשר לרושם מוטעה ולא הוגן עקב דיבוב סביר מינוס והסחות קבועות מהסביבה דיי מתחזקת. לא רק שהן היו בדיחות טובות ומקוריות (בחלק גדול מהמקרים לפחות), הן גם היו במידה ובטעם טוב. הרבה מהן היו בקטעים של הוק, אבל לא רק. הן היו מפוזרות לכל אורך הסרט רק הגבירו את ההנאה הגדולה ממנו.

הסיפור פשוט, שטחי וצפוי?

רוב האנשים מסכימים שזה העיבוד הנאמן ביותר לספר. אז אם כך אולי גם הספר לא היה מעניין אותך, וחבל. אך בכל מקרה, אני לא מסכימה שהסיפור של פיטר פן פשוט ושטחי, המקור וכן העיבוד הזה, אלא בדיוק להפך. הוא מורכב בצורה כזו שמהותו וחלקים רבים ממנו אינם ניתנים להבנה עמוקה בילדות, רק בקריאה/צפייה חוזרת בבגרות.

צפוי? אולי, כי כאמור הוא נצמד בצורה נאמנה מאוד לספר שנכתב לפני כמאה שנים, והפך למין אייקון תרבותי. אינספור עיבודים קודמים נעשו: מחזות, סרטים, סדרות, קומיקסים, ספרונים ועוד. ולכן הסיפור מוכר עד מאוד וצפוי. מי בעצם לא מכיר אותו? אבל מה שיפה כאן זה שלמרות שהיוצר לא שינה את הסיפור ולא הכניס עלילות וטוויסטים 'מקוריים', נגיד (בשביל זה יש את "הוק" של ספילברג), גם אלה שיודעים מה יקרה נהנים מהחוויה (לפחות רובם מוציא לשון ), מאחר והסרט עשוי היטב ובאופן כה מהנה. מהציפייה לראות את הצורה שבה הם יעשו את זה כאן- איך הם יעבירו את הסיפור למדיום הקולנועי, וכן מהמשחק, מעיצוב התלבושות והתפאורות המרהיב, מההומור כאמור, מהמוסיקה הסוחפת והמקסימה, ומהאפקטים (עוד מעט נגיע לזה). כי הסיפור המוכר הזה מעולם לא הועבר בצורה הזאת -מהבחינה הטכנית והתכנית- בצורה שהייתה גורמת לסופר ג'. מ. בארי את הסיפוק הגדול ביותר, דבר שעליו יש הסכמה רחבה מאוד. גם מכיוון שלא היתה בעבר את הטכנולוגיה המספקת, מן הסתם, ופשוט משום שבעיבודים קולנועיים קודמים, מצויירים ו'רגילים' או ש: א. התחכמו והביאו בעצם סיפור שונה לחלוטין ("הוק" כאמור), או: ב. שממש השמיטו את כל המסרים והרבדים הבוגרים והשאירו רק את הרובד הילדותי של הרפתקאות לילדים. מעולם לא היה עיבוד קולנועי שהביא את הסיפור בצורה שגם השאירה אותם רבדים עמוקים ו"בוגרים" וגם נשארה נאמנה למקור ומעניינת לילדים......... מאז הספר עצמו.

יותר ילדותי מילדותי? כן, יש בו רבדים "ילדותיים". זה מבוסס על ספר שאמור להיות ספר לילדים, בעיקר (סימן שאלה). אבל העניין הגדול כאמור זה שזהו רק אחד הרבדים. חלק נכבד פשוט יעבור לילדים מעל הראש. וד"א, ממה שאני יודעת, אנשים שמחוברים בצורה זו או אחרת לילד שבהם מסוגלים ליהנות מסרט ילדים אם הוא עשוי היטב... גם אם אין בו בדיוק רבדים נוספים כמו במקרה זה.

דבר אחרון.. לא היו אפקטיים חדשניים? ז"א כאלה שעוד לא נראו במסכי הקולנוע...? בהחלט יכול להיות. לא שמתי לב, הייתי יותר מדי עסוקה בתוכן וביופי החזותי שבכל זאת נוכח בסרט לכל אורכו. בעצם, מהניסיון שלי, ברוב הפעמים הם באים על חשבון עלילה, מהות ותוכן, אז זה דבר טוב. נשאיר את זה ל"היום שאחרי מחר" ועוד סרטי קיץ עתידיים בסגנון ג'רי ברוקהיימר. אבל אפקטים יפהפיים בהחלט היו. אחרת איך לגרום לפיטר פן ולאחרים לעוף, איך לברוא ארץ דמיונית שלמה, איך לעשות פיות קטנות וזוהרות, בנות ים, תנין ענק, ועוד ועוד.

רק מה, משהו שקצת הפריע לי, זה דבר שכבר דובר בו רבות וזה קטעי תעופה רבים של פיטר פן שדיי בולטים כלא אמיתיים (כמסך כחול או משהו - לא שאני בדיוק מבינה בזה, זה מה שקראתי קריצה ) ועוד כמה בליטות שכאלה.. אבל זה מין הפרעה שעוברת תוך שנייה - "היי, רואים שזה לא אמיתי.." - וזהו ,כי הסרט המקסים נמשך.

אז לסיכום, אם לא שכחת את הילד שבך (אהם......... אם תראה היום את "בת הים הקטנה" של דיסני תיהנה? נגיד שזו הדגמה טובה לעניין, לא עולה לי משהו אחר כרגע אופס.. אה- אם נהנית מ"שודדי הקאריביים" למרות שזה סרט שרחוק מלהיות מושלם בהרבה מובנים, תהנה בצפייה כאן לפחות, אם לא יותר, מהסרט ההוא), mulder, תרוץ לסרט. יש לך הרבה מה לחפש שם. וההמלצה החמה הזאת מיועדת לכל אחד אחר, ומכוונת כמובן לגרסה המקורית באנגלית.

אני בינתיים כבר מתכננת את הצפייה השנייה. חיוך גדול מוציא לשון טוב, הגיע הזמן ללכת (כמה אפשר? ). חג שמח!
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 17:50 27/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

דבר ראשון, בתור מישהי שמשקיעה כל כך בכתיבת הודעות, שזה דבר מבורך בפורום שלנו, אני מציע לך להירשם כמשתמשת קבועה.

אני בהחלט לא שכחתי את הילד שבי (אני תמיד רואה את סרטי וולט דיסני עם בתי הקטנה ונהנה לא פחות ממנה). אולי הסרט הזה יהיה קצת גדול עליה, אבל אני בהחלט אנסה אותו.

ברוכה הבאה.
Tiger-Lily
אורח

הודעהפורסם: 22:07 27/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אופס, שמתי לב שלא הכנסתי את שם המשתמש בפעם הקודמת... אופס

אוקיי, אז רציתי גם להגיב על זה אתמול אבל לא היה לי כוח.

קרן כתב/ה:
טייגר לילי - תודה על הזוית האחרת שהבאת לפורום! מעניין שיום לפני שכתבת עברתי על הביקורת ב "rotten tomatoes" ומצאתי שבביקורות הקוטלות יש הרבה ממה שאני חשבתי על הסרט.

(מולדר - מחכה לשמוע אם אהבת את הסרט, מקווה שבאמת תלך, לא כי מומלץ, רק כדי לשמוע את דעתך חיוך!)

לדוגמא הנה שלושה ציטוטים של מבקרים קוטלים כפי שהופיעו ב"עגבניות רקובות":

1.

It's not colourful, it's not fun, it's just a gaudy mess of bad aesthetic choices

2.
that's OK for the under-12 set but might be a something of a slog for anyone older

3.
Peter Pan also creates the most boring and lifeless rendition of the J.M. Barrie story

אז הדעות השליליות באתר, שהם במקרה (?) 22% מתוך כלל הביקורות שם, דיי תואמות את שלך. והשאר, החיוביות, את שלי. חיוך

בכל מקרה, לכל אחד שלא אהב את הסרט הייתי מפנה מספר שאלות:

1. קראת את הספר? אהבת? אם התשובות הן כן ו-לא בהתאמה, זה דיי ברור, לי לפחות, למה העונה גם לא אהב את הסרט, וזה מתקשר לשאלה הבאה. אם זה לא לראשון, אז זה מסקרן אותי מה את ואחרים שלא אהבו את הסרט הייתם חושבים על הספר עצמו - אם בכלל הייתם מוצאים בו עניין (ואם זה כן ו-כן, זה עניין אחר, ודיון מעניין).

2. האם את/ה מזדהה עם ההכרזה: ניתקתי כל קשר עם הילד שבי סימן שאלה
עכשיו ברצינות, אני מקווה שזה לא יוצא כהתנשאות, או כהכללות מגוחכות, אבל זה באמת מסקרן אותי. כי כמו שאמרתי, לדעתי כל אחד שמתקשר לילד שבו (לפחות לפעמים) ומכבד אותו אמור ליהנות ולהעריך את הסרט הזה, במידה זו או אחרת.

את זה שכתב את הדוגמה הראשונה שהצגת הייתי גם שואלת אם הוא ראה את הסרט בריכוז, במלוא תשומת הלב, וכו'. כי אני כבר כ"כ הרבה זמן לא נהניתי הנאה טהורה מסרט... אז פשוט תהיתי. קריצה חתול ג'ינג'י
Tiger-Lily
אורח

הודעהפורסם: 23:25 27/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

תודה רבה לך mulder. פרח

אולי אני ארשם, אבל מה ההבדל, יש איזה הטבות שמקבלים? צוחק בקול רם (אולי אז זה כן יזכור את שם המשתמש שלי? קריצה) אני פשוט שמחתי שיש עוד פורומים מעטים שמביאים להגיב בלי שאני אצטרך להירשם, אז אני לא רואה סיבה לטרוח אם זה לא חובה. בכנות, אני גם לא רואה את עצמי כמשתתפת פעילה בפורומים באופן קבוע.. רק אם הנושא שלהם הוא כזה שמאוד מעניין אותי באותו הזמן (לכן כרגע זה רק יכול להיות פורום/קבוצה של ג'ייסון אייזקס.. חיוך גדול)... ובכל זאת אני מנסה להגביל את השוטטות באינטרנט רק למה שצריך, כי יש לי בעיה בעיניים ובכל מקרה קל לי להיסחף ולהתמכר.... אופס

בקשר לזה שלא שכחת, אני שמחה. חיוך תמיד זה מעציב אותי משום מה להיתקל בכאלה שכן.
ואני יכולה ליהנות בצורה קיצונית כמעט מסרט ילדים טוב... זוהי הנאה שסרטים "מבוגרים" טובים, ואפילו מושלמים, לא השתוו אליה. אולי כי אלה פשוט שתי חוויות שונות. אבל כשיש סרט כזה שלדעתי הוא לא מיועד בראש ובראשונה לילדים, אלא גם וגם, זה תמיד הופך לי לפייבוריט. מהסרטים הלא מצויירים שראיתי לדעתי הטוב ביותר מהסוג הזה זה "הנסיכה הקסומה". ו"פיטר פן" החדש מופיע דיי גבוה ברשימה (גם אין הרבה טובים כאלה).
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 22:40 28/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לגבי הנסיכה הקסומה - הגעת לפורום שזה אחד מסרטי הילדות האהובים בו. אני אישית צפיתי בו עשרות פעמים, ועוד היד נטויה (כשהילדה תגיע לגיל המתאים).

הרישום לפורום הוא לא חובה, אבל יש לו כמה יתרונות - את תוכלי להכנס אוטומטית כך שנדע שאת כתבת את ההודעה גם אם שכחת להזדהות, תוכלי לקבל מסרים אישיים, עדכונים על סרטים ועוד כמה דברים שבטח שכחתי.

בכל מקרה, גם אם נראה אותך כאן וגם אם לא, שיהיו לך חיים מלאי דמיון.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי