יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

קיל ביל vol.2

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 1:57 22/04/04    נושא ההודעה: קיל ביל vol.2 הגב עם ציטוט

חזרתי כרגע מהקרנה רצופה של קיל ביל 1 ו2 ואני חייב לציין שהסרט הראשון לוקח בגדול, בטח אם רואים את השניים ברצף כמו שאני ראיתי.

ה"חלק" הראשון הרבה יותר סוחף, מהנה, עם סאונד מגניב כמו שתמיד יש אצל טרנטינו. ה"חלק" השני הוא הרבה יותר איטי עם הרבה יותר דיאלוגים, אבל לא כמו בספרות זולה אלא הרבה יותר כמו בג'קי בראון...

ולמה אני כותב חלק ב" "- בגלל שאין מצב שזה היה סרט אחד שחולק לשניים- הם שני סרטים שונים לגמרי וברור שהכוונה הייתה לעשות שני סרטים.

ספוילר מעין ספויילר
הסרט השני היה דיי טוב אבל האיטיות והסוף הדיי מאוס עם הילדה שפשוט נראה הרבה יותר כמו דרמה גרועה מאשר סרט של טרנטינו, הרגיז אותי מאד.
אל תצפו גם לקרבות מיוחדים וגרנדיוזים כמו שהיו בחלק הראשון- גם סופו של ביל קצר מאד ובא אחרי הרבה התפלספויות של האיש כועס
xena
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 2/04/04

הודעהפורסם: 17:31 22/04/04    נושא ההודעה: well הגב עם ציטוט

קיל ביל אגודל למטה
טרנטינו אגודל למטה אגודל למטה
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 20:02 22/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אהה אל תגזים. שני הסרטים לא גרועים ואפילו טובים.
xena
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 2/04/04

הודעהפורסם: 23:16 23/04/04    נושא ההודעה: המממ. הגב עם ציטוט

כבר אמרתי ש...
קיל ביל אגודל למטה
טרנטינו אגודל למטה אגודל למטה
????????
אורח

הודעהפורסם: 12:30 27/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טרנטינו לא יכול לעשות סרט יותר טוב מיצירת מופת שלו "ספרות זולה"
קיל ביל לא מצליח להתעלות על ספרות זולה
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 10:53 28/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כשאתה מסתכל לעומקו של 'להרוג את ביל' #1 מול #2, ניתן לשים לב שבעצם לחלק הראשון יש עלילה כל כך רדודה ושטחית שמאד דומה לרוב סרטי הנקמה. הדבר היחידי שבעצם עושה את הסרט מהנה זה האלמנטים של האלימות, האנימציה היפנית (מנגה) וההגזמה (שגם אני דיי אהבתי).
לעומת זאת, הסרט השני - שטרם גיבשתי דעה לגביו - מכיל בתוכו יותר עלילה ותוכן אך מגבש בתוכו מעט מן האלמנטים שתפסו חלק נירחב ומקיף בסרט הראשון.
טרנטינו מנסה בסרט הזה, לשחזר את ההצלחה של סרטי העבר שלו מעיין: 'כלבי אשמורת' ו- 'ספרות זולה', אך לדעתי הוא עושה סרט הדומה למדיי ל- ג'קי בראון' - שגם בו הוא ניסה לשחזר את המוטיבים שעלו והצלחו בסרטי העבר שלו. הסיבה ש- 'להרוג את ביל' דומה ל- 'ג'קי בראון' היא מאחר שהוא שבשני הסרטים הללו הוא מנסה להביא לידי ביטוי את מוטיב הקוליות (cool) שלו - דבר שבא לידי ביטוי בהגזמה ב- ג'קי בראון' ובחוסר התמקדות מסוימת ב- 'להרוג את ביל', דבר שהביא להמון דיאלוגים חסרי כל תמצית והגיון - שרובם איוולים, ליקויים ומפגרים - שמטרתם היא הבעת הערכה ומתן כבוד לשורשים ויסודות שהשפיעו על טרנטינו ותרבותו כמו: התרבות היפנית, מנגה, הדיבור והתרבות האמריקאיים (טריקס לילדים - Silly Rabbit....) ומיתוסים ואגדות שונות.

'להרוג את ביל' אינו משתווה לאיכות סרטיו הקודמים של טרנטינו מאחר שהוא אינו מושקע מבחינה עלילתית ומורכב ברובו מקטעי פעולה רדודים אך עם זאת מקורים - וזו הסיבה למה רוב הציבור אהב אותו.

נערך לאחרונה על-ידי Elad ZZZ בתאריך 20:02 28/04/04, סך-הכל נערך פעם אחת
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם מספר ICQ
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 19:06 28/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני גם חושב שהכוונה היתה מלכתחילה לעשות שני סרטים, אבל אני דווקא חושב ששני הסרטים זהים פחות או יותר ומבוימים באותו הסגנון. רק שבשני כמובן, יש הרבה יותר תוכן והוא יותר רציני ואין בו שום דבר מוגזם.
אני אהבתי בהרבה יותר את להרוג את ביל השני. הוא היה הרבה יותר מעניין ולדעתי הדיאלוגים שבו היו בסדר לגמרי. לגבי נושא האלימות: רוב הסרט של להרוג את ביל חלק 1, היה מאד אלים- עם מלא דם, מכות ואיברים קטועים ובכלל סילונים של דם שטסים כאילו אין מחר. אבל ההגזמה עם האלימות נראתה די מעניינת, רק שבכמה שלבים זה הפך לדי מגוחך, אבל לא נורא. בסרט הראשון היו דיאלוגים אך הם לא היו ממש מורכבים ובכלל רוב העלילה נשארה חסויה בסרט הראשון. הסרט השני חושף את כל אותם פרטי העלילה שלא גילינו עקב הצפייה בסרט הראשון. בסרט השני רמת האלימות יורדת בהרבה: אין יותר סילוני דם, אין כמעט איברים כרותים ובכלל יש קצת מאד קרבות ורוב הסרט בנוי מדיאלוגים מעניינים שחושפים את עברה של הכלה. אבל הקרבות שכן יש אלימים מאד, אך לא ברמה הגבוהה של החלק הראשון. אומה תורמן משחקת ממש מעולה בחלק השני בדיוק כמו בראשון, דייוויד קאראדיין שמשחק את ביל עושה עבודה מושלמת ולפי דעתי מגיע לו איזה אוסקר על משחקו המעולה. מייקל מדסן שמשחק את אחיו הצעיר של ביל- באד,עושה עבודה נפלאה ומשחק באופן מושלם את דמותו הסדיסטית. גם דריל האנה משחקת טוב מאד, אך אין לה ממש הרבה זמן מסך בסרט, כמו לשאר. ולדעתי דווקא הקטע עם הילדה היה מאד טוב ודי נוגע ללב. הפסקול של החלק השני גם טוב ובכלל הסרט כולו טוב ומצולם היטב. קוונטין טרנטינו הוא במאי פשוט מעולה והוא מביא לנו עוד סרט איכותי ומעניין שאני מאד אהבתי. כעת כשראיתי את שני החלקים אני יכול להביא ציון לשני החלקים ביחד ולדעתי מגיע לסרטים האלה 5 כוכבים מתוך 5.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 20:18 28/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני חושב שהבימוי של 'להרוג את ביל' הוא מפוצל לשני חלקים:
הסרט הראשון: בימוי של סרט אקשן העשוי כראוי אך סובל מקירטוע כבד בקטע של עלילה.
הסרט השני: למרות שהסרט הראשון מכיל מספר דיאלוגים שגולשים מדי פעם אל מחוץ לעלילה - אין הדבר מתקרב לדיאלוגים ולדו השיח שקיימים בסרט השני, ששם הם פשוט חסרי קשר לשום דבר ודומים עד מאד לשיחות חולין חסרות משמעות לגמרי.
בנוסף בסרט השני לדעתי הבימוי דיי מאכזב ובקטעים רבים אפילו כושל - טרנטינו אכן במאי טוב אך 'להרוג את ביל' זהו סרט שאינו צריך להתגאות בו כמו שבסרטים האחרים שלו.

בעוד כמה ימים אני אראה את הסרט שוב פעם ואני אתן חוות דעת יותר מקצועית..
והביא הוכחות.

נערך לאחרונה על-ידי Elad ZZZ בתאריך 0:52 29/04/04, סך-הכל נערך פעם אחת
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם מספר ICQ
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 21:40 28/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

גם אני חושב שקיל ביל 2 הוא יותר ג'קי בראון מאשר ספרות זולה, אבל יש בו דיאלוגים טובים מאד. אחד הדברים שאני הכי אוהב בטרנטינו הוא הדיאלוגיים האלו, בסיטואציות מוזרות שנראים כאילו הם לא קשורים לכלום: זה עבד יותר בספרות זולה, זה עבד פחות בג'קי בראון ובקיל ביל.

הבימוי לדעתי גדול. טרנטינו יצר את הסרט בדיוק כפי שרצה ושילב את סגנון סרטי הקונג פו והמערבונים, ואנחנו מרוויחים סרט שנראה נהדר. הדבר המרכזי בסרט הזה, אולי הבעיה בו היא האיטיות שלו. אולי בגלל זה אנשים משתעממים או חושבים שהבימוי גרוע- אני מסכים שהסרט איטי מידי, אבל בגלל שראיתי את שני הסרטים ברצף, ואני יכול להסתכל עליהם כיצירה שלמה, אני יכול לומר שטרנטינו עשה עבודה נפלאה.

סרט שהיה משלב את שני הסרטים בתוכו במינון המתאים יכל להיות סרט גדול. אבל מצד שני ארוך מאד מאד...
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי