| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
נורנור אורח
|
פורסם: 10:35 23/07/03 נושא ההודעה: "בלתי הפיך" ו"הבן" |
|
|
| מדובר בשני סרטים חדשים צרפתיים. שניהם עוסקים בנקמה, אלא שאחד מראה דרכה את הצד החייתי של האדם והשני את הצד הסולח, לאו דווקא מהסיבות הנכונות. שניהם מתייחסים גם לתהליך היצירה של קולנוע: בלתי הפיך בעריכה היחודית שלו, הבן בכך שזה סרט שעיקר התקשורת בו היא בשפת גוף. אין בו כמעט דיאלוגים, וכשיש הם קצרים מאוד, ואין פסקול. המון אומץ היו צריכים הבמאים בשביל לעשות קולנוע כזה. בכל מקרה, שניהם מאוד מומלצים |
|
|
|
 |
קרן כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02 הודעות: 2018 מיקום: חיפה
|
פורסם: 14:34 23/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
תודה נורנור, הסרט "בלתי הפיך" באמת כל כך בוטה כמו שכותבים בעיתונים?
האם הסרט היה עדיין טוב גם אם הוא היה "צנוע" יותר? |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03 הודעות: 163 מיקום: תל אביב
|
פורסם: 21:10 23/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
בלתי הפיך הוא אכן בוטה מאוד, אבל לא פורנוגרפי. זה לא היה אותו סרט אם הוא היה יותר מעודן. הסרט מתעסק בדימיון שבין אונס ליחסי מין ובין גבר שהוא בן זוג לגבר שהוא אנס. לכן זה סרט מאוד פמינסיטי. הוא מוקרן מהסוף להתחלה, בעיני, כדי למנוע הזדהות עם הגיבור מרכוס (כשהוא רוצח את לה טניה האנס בסוף הסרט אי אפשר להזדהות עם הכעס שלו כי זה מיד בהתחלה). חוסר ההזדהות מאפשר להסתכל על מרכוס מהצד, להבין אותו אבל לא להזדהות איתו. ואז הדימיון בינו לבין האנס נחשף. סרט מאוד פמיניסטי, למרות שנדמה לי שפורסם אחרת. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 23:12 23/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
סצינת האונס שם מאוד חזקה... בערך 8,9 דקות. זה נראה יותר כמו סרט פורנו מזוכיסטי בקטע הזה.
והעלילה של בלתי הפיך היא שבן אדם יוצא לנקום את האונס של אישתו, והסרט הולך מהסוף להתחלה. נשמע מוכר לא?
מי שכתב את התסריט לסרט הזה קצת העתיק פחות או יותר לפי דעתי מסרט אחר... |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 18:21 24/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
קראתי את הביקורת של קולוף. הוא צודק כשהוא אומר שסרט שהיה צריך להציג את העלילה שלו מהסוף להתחלה עשה את זה פשוט כי העלילה לא מספיק טובה כדי לעמוד בזכות עצמה. אבל הפעם זו החלטה מוצדקת (היא הופכת את הסרט לפמיניסטי). סצינת האונס, אגב, היא אמנם קשה (אני למשל דמעתי) אבל האמת, כבר ראיתי בקולנוע סצינות שהיו לי קשות הרבה יותר לצפייה. אבל יכול להיות שהיה קל יחסית כי ידעתי שזה הולך להיות קשה.
הבן הוא סרט מושלם, יפיפה. אני צריכה לעדכן את רשימת חמשת הגדולים שלי, כי זו יצרת מופת. הוא כל כך שונה ממה שאנחנו רגילים לראות. והוא הופך המון סרטים שנחשבים טובים, ליצירות הרבה פחות טובות. אחרי המון אכזבות (אדפטיישין, למשל) נזכרתי למה אני כל כך אוהבת קולנוע.
וויליאם, לא ראית מן הסתם את הסרט. חבל שאתה מתייחס לסרט בלי לראות אותו. זה מנמיך את רמת הדיון בו. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 23:24 24/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
ההפך, דווקה יכול להיות מאוד שאני אראה אותו כדי לראות אם גם הוא יהיה מוצלח כמו ממנטו. זה יכול להיות אותה עלילה אבל אני משער שהסרט שונה...
וגם אני מצטרף לאורן ודוחף אותך לכתוב פה יותר . לא רואים אותך... |
|
|
|
 |
אי טובע אורח
|
פורסם: 4:09 26/07/03 נושא ההודעה: בלתי הפיך |
|
|
נור ציין בהודעתו כי מרכוס רוצח את האנס, אולם בצפיה מדוקדקת בסרט ניתן לראות כי מרכוס לא הורג את האנס אלה סתם מישהו שעמד לידו. (וע"י כך נוצרת סימטריה בין האנס למרכוס , שכן שניהם פעלו באלימות כנגד אדם חף מפשע)
חוץ מהבחילה שאולי תעלה בכם סצנת האונס, אני רוצה להזהיר את הצופים הפוטנציאלים מהאונס שיעשה בכם הבימאי בחצי השעה הראשונה של הסרט - סצנות חשוכות בקלוז-אפ עם מצלמה רועדת ותזזיתית. אני מבין כי הבימאי ניסה להכניס את הצופה לאווירה בשיטות אלה, אבל לצערי הוא רק הצליח לעצבן אותי ל- 45 דקות. הסצנה הראשונה שבה המצלמה לא זזה בה היא סצנת האונס. |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 12:08 26/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
העניין הוא שבכלל לא ברור למרכוס האם מי שהוא רצח הוא באמת האנס. הרי איך הוא יודע שלה טניה הוא האנס? כי מישהו שהסכים לקחת אותו ללה טניה תמורת 50 דולר אמר לו. זה לא ממש אמין. כך שהעניין הוא שמרכוס בעצם רוצח מישהו שלחלוטין לא ברור עד כמה הוא קשור לאונס. |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 19:48 29/07/03 נושא ההודעה: Re: בלתי הפיך |
|
|
| אי טובע כתב/ה: | נור ציין בהודעתו כי מרכוס רוצח את האנס, אולם בצפיה מדוקדקת בסרט ניתן לראות כי מרכוס לא הורג את האנס אלה סתם מישהו שעמד לידו. (וע"י כך נוצרת סימטריה בין האנס למרכוס , שכן שניהם פעלו באלימות כנגד אדם חף מפשע)  |
זה לא סתם מישהו זה בעלה לשעבר של הנאנסת
שכחתי את שם הדמות |
|
|
|
 |
אי טובע אורח
|
פורסם: 15:04 30/07/03 נושא ההודעה: הבהרה |
|
|
ברור לי שמי שביצע את הרצח הוא החבר לשעבר. כשדיברתי על "סתם מישהו שעמד בצד" התכונתי לאיש שנירצח ( הוא לא האנס, הוא רק עמד לידו). |
|
|
|
 |
|