יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

"בלתי הפיך" ו"הבן"

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
נורנור
אורח

הודעהפורסם: 10:35 23/07/03    נושא ההודעה: "בלתי הפיך" ו"הבן" הגב עם ציטוט

מדובר בשני סרטים חדשים צרפתיים. שניהם עוסקים בנקמה, אלא שאחד מראה דרכה את הצד החייתי של האדם והשני את הצד הסולח, לאו דווקא מהסיבות הנכונות. שניהם מתייחסים גם לתהליך היצירה של קולנוע: בלתי הפיך בעריכה היחודית שלו, הבן בכך שזה סרט שעיקר התקשורת בו היא בשפת גוף. אין בו כמעט דיאלוגים, וכשיש הם קצרים מאוד, ואין פסקול. המון אומץ היו צריכים הבמאים בשביל לעשות קולנוע כזה. בכל מקרה, שניהם מאוד מומלצים
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 14:34 23/07/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

תודה נורנור, הסרט "בלתי הפיך" באמת כל כך בוטה כמו שכותבים בעיתונים?
האם הסרט היה עדיין טוב גם אם הוא היה "צנוע" יותר?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03

הודעהפורסם: 21:10 23/07/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בלתי הפיך הוא אכן בוטה מאוד, אבל לא פורנוגרפי. זה לא היה אותו סרט אם הוא היה יותר מעודן. הסרט מתעסק בדימיון שבין אונס ליחסי מין ובין גבר שהוא בן זוג לגבר שהוא אנס. לכן זה סרט מאוד פמינסיטי. ספוילר הוא מוקרן מהסוף להתחלה, בעיני, כדי למנוע הזדהות עם הגיבור מרכוס (כשהוא רוצח את לה טניה האנס בסוף הסרט אי אפשר להזדהות עם הכעס שלו כי זה מיד בהתחלה). חוסר ההזדהות מאפשר להסתכל על מרכוס מהצד, להבין אותו אבל לא להזדהות איתו. ואז הדימיון בינו לבין האנס נחשף. סרט מאוד פמיניסטי, למרות שנדמה לי שפורסם אחרת.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 23:12 23/07/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סצינת האונס שם מאוד חזקה... בערך 8,9 דקות. זה נראה יותר כמו סרט פורנו מזוכיסטי בקטע הזה.
והעלילה של בלתי הפיך היא שבן אדם יוצא לנקום את האונס של אישתו, והסרט הולך מהסוף להתחלה. נשמע מוכר לא? הא?
מי שכתב את התסריט לסרט הזה קצת העתיק פחות או יותר לפי דעתי מסרט אחר...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 0:21 24/07/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

נור, אני מאוד שמח לראות אותך שוב כותבת בפורום פרח

ומכיוון שאין באתר שלנו ביקורות על הסרטים האלו, הינה ביקורות בעברית ממקורות אחרים:
טלי שמיר מוואלה על "בלתי הפיך" (דעה חיובית)
יגאל קולוף מסרט על "בלתי הפיך" (דעה שלילית)
שמוליק דובדבני מ-Ynet על "הבן" (דעה חיובית)
ערית שמגר ממעריב על "הבן" (דעה חיובית)

ידיעה באתר אננובה, על קצת מהרעש ש"בלתי הפיך" עשה:
http://www.ananova.com/entertainment/story/sm_651853.html

אתרי הסרטים (ובהם הטריילרים):
האתר של "בלתי הפיך"
האתר של "הבן"
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 18:21 24/07/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קראתי את הביקורת של קולוף. הוא צודק כשהוא אומר שסרט שהיה צריך להציג את העלילה שלו מהסוף להתחלה עשה את זה פשוט כי העלילה לא מספיק טובה כדי לעמוד בזכות עצמה. אבל הפעם זו החלטה מוצדקת (היא הופכת את הסרט לפמיניסטי). סצינת האונס, אגב, היא אמנם קשה (אני למשל דמעתי) אבל האמת, כבר ראיתי בקולנוע סצינות שהיו לי קשות הרבה יותר לצפייה. אבל יכול להיות שהיה קל יחסית כי ידעתי שזה הולך להיות קשה.
הבן הוא סרט מושלם, יפיפה. אני צריכה לעדכן את רשימת חמשת הגדולים שלי, כי זו יצרת מופת. הוא כל כך שונה ממה שאנחנו רגילים לראות. והוא הופך המון סרטים שנחשבים טובים, ליצירות הרבה פחות טובות. אחרי המון אכזבות (אדפטיישין, למשל) נזכרתי למה אני כל כך אוהבת קולנוע.
וויליאם, לא ראית מן הסתם את הסרט. חבל שאתה מתייחס לסרט בלי לראות אותו. זה מנמיך את רמת הדיון בו.
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 23:24 24/07/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ההפך, דווקה יכול להיות מאוד שאני אראה אותו כדי לראות אם גם הוא יהיה מוצלח כמו ממנטו. זה יכול להיות אותה עלילה אבל אני משער שהסרט שונה...
וגם אני מצטרף לאורן ודוחף אותך לכתוב פה יותר אגודל למעלה . לא רואים אותך...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
אי טובע
אורח

הודעהפורסם: 4:09 26/07/03    נושא ההודעה: בלתי הפיך הגב עם ציטוט

ספוילר נור ציין בהודעתו כי מרכוס רוצח את האנס, אולם בצפיה מדוקדקת בסרט ניתן לראות כי מרכוס לא הורג את האנס אלה סתם מישהו שעמד לידו. (וע"י כך נוצרת סימטריה בין האנס למרכוס , שכן שניהם פעלו באלימות כנגד אדם חף מפשע) ספוילר

חוץ מהבחילה שאולי תעלה בכם סצנת האונס, אני רוצה להזהיר את הצופים הפוטנציאלים מהאונס שיעשה בכם הבימאי בחצי השעה הראשונה של הסרט - סצנות חשוכות בקלוז-אפ עם מצלמה רועדת ותזזיתית. אני מבין כי הבימאי ניסה להכניס את הצופה לאווירה בשיטות אלה, אבל לצערי הוא רק הצליח לעצבן אותי ל- 45 דקות. הסצנה הראשונה שבה המצלמה לא זזה בה היא סצנת האונס.
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 12:08 26/07/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ספוילר
העניין הוא שבכלל לא ברור למרכוס האם מי שהוא רצח הוא באמת האנס. הרי איך הוא יודע שלה טניה הוא האנס? כי מישהו שהסכים לקחת אותו ללה טניה תמורת 50 דולר אמר לו. זה לא ממש אמין. כך שהעניין הוא שמרכוס בעצם רוצח מישהו שלחלוטין לא ברור עד כמה הוא קשור לאונס.
אורח

הודעהפורסם: 19:48 29/07/03    נושא ההודעה: Re: בלתי הפיך הגב עם ציטוט

אי טובע כתב/ה:
ספוילר נור ציין בהודעתו כי מרכוס רוצח את האנס, אולם בצפיה מדוקדקת בסרט ניתן לראות כי מרכוס לא הורג את האנס אלה סתם מישהו שעמד לידו. (וע"י כך נוצרת סימטריה בין האנס למרכוס , שכן שניהם פעלו באלימות כנגד אדם חף מפשע) ספוילר

זה לא סתם מישהו זה בעלה לשעבר של הנאנסת
שכחתי את שם הדמות
אי טובע
אורח

הודעהפורסם: 15:04 30/07/03    נושא ההודעה: הבהרה הגב עם ציטוט

ספוילר ברור לי שמי שביצע את הרצח הוא החבר לשעבר. כשדיברתי על "סתם מישהו שעמד בצד" התכונתי לאיש שנירצח ( הוא לא האנס, הוא רק עמד לידו).
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי