יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

"מוצאים את נמו" עקף את "מלך האריות"

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 8:39 25/08/03    נושא ההודעה: "מוצאים את נמו" עקף את "מלך האריות" הגב עם ציטוט

סרט הקיץ "מוצאים את נמו" הוא סרט האנימציה הנצפה ביותר בכל הזמנים בארה"ב, לאחר שגבר על "מלך האריות" שהחזיק עד כה בתואר. "נמו" מכר כרטיסים בשווי 328.7 מיליון דולר בארה"ב ובכך גבר על "מלך האריות" שמכר כרטיסים בשווי 328.5 מיליון דולר.
הידיעה במלואה באתר walla:
http://e.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=category&path=200&id=430692&news=1
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 10:26 25/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כמה הערות בקשר ל"חדשה" כפי שנכתבה בוואלה.
לפני הכל, זו כבר לא חדשה - נימו עבר את הכנסות "מלך האריות" בארה"ב כבר לפני כמה שבועות. מה שכן חדש הוא, שהכנסות "מוצאים את נימו" עברו את הכנסות "פורסט גמפ" וכרגע נימו ממוקם במקום 7 בטבלת הסרטים המכניסים ביותר בארה"ב (בכול הזמנים).
דבר שני, המשפט הזה פשוט לא נכון: סרט הקיץ "מוצאים את נמו" הוא סרט האנימציה הנצפה ביותר בכל הזמנים בארה"ב
נימו אינו סרט האנימציה הנצפה ביותר, אלא הרווחי ביותר - וזה הבדל גדול (הרי גם מחירי הכרטיסים עלו בארה"ב מאז 94 וגם קלטת הוידאו של מלך האריות ככבה במכשיריהם של המוני אנשים...).
טבלת הסרטים הרווחים בארה"ב בכל הזמנים

אגב, שתי טבלאות אחרות שהן מענינות בהקשר הזה הן:
חץ שמאלה הטבלה של הסרטים הרווחים ביותר בכל העולם, בה "מלך האריות" נמצא במקום ה-11 עם 789.3
מליון דולר. נימו נמצא רק במקום ה-58 בטבלה זו עם 389.1 מיליון דולר.
חץ שמאלה טבלת ההכנסות בארה"ב מתוקנות בהתאם לאינפלציה, בה "מלך האריות" נמצא במקום ה-24 עם $486,057,806 (מכיוון שבטבלה הזו רשומים רק 50 המקומות הראשונים, נימו בכלל לא נמצא בה).

כמובן שחשוב לציין ש"כוחו של נימו עדיין במותניו" - הוא עדיין מוצג באופן פעיל ומצליח גם בארה"ב וגם בשאר העולם, כך שהו צפוי לתפס במעלה כל הטבלאות הנ"ל.

מי שרוצה לראות את הקרב האמיתי בין סרטי הקייץ של 2003, מוזמן ללחוץ על התמונה:

נערך לאחרונה על-ידי Oren בתאריך 16:01 25/08/03, סך-הכל נערך פעם אחת
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
noni_dp
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 6/06/03

הודעהפורסם: 12:16 25/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני ממש לא מבין את ההתלהבות מנמו. לדעתי, לא רק מלך האריות יותר טוב ממנו, גם צעצוע של סיפור או היפה והחיה יותר טובים ממנו.

מישהו שם לב שפארק היורה 3, הגיע למקום 67 בשוברי הקופות בארצות הברית? איך בדיוק?
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 15:33 25/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

צריך לשים לב לעוד נתון מעניין בהקשר הזה. הטעם של אזרחי ארה"ב שונה בהרבה פעמים מהטעם של שאר העולם.
לכן, למשל, ספיידרמן הפטריוטי, שהוקרן בדיוק אחרי אסון התאומים ונתן זריקת עידוד לאומה האמריקאית שחיפשה דמות הרואית להתלות בה, נמצא במקום החמישי בארה"ב, לעומת שמיני בכל העולם.

הגרינץ', עוד סרט שמותאם במיוטחד לטעמו של הקהל האמריקאי, נמצא בארה"ב במקום ה-23(!), אפילו לפני מלתעות. בשאר העולם, שכנראה קצת פחות התחברו לסגנון, (היפנים והסינים למשל, לא ממש מתלהבים מחג המולד כנראה) הוא אפילו לא נמצא בחמישים הגדולים.

הארי פוטר, לעומת זאת, סרט הרבה יותר אוניבסלי, זכה בכל העולם להגיע למקומות השני והשישי(2 הסרטים), בעוד בארה"ב הוא נמצא רק במקומות ה-11 וה-21. אני מניח שלאנשי בריטניה היתה תרומה בדחיפה מעלה בדירוג העולמי.

ככה זה, האמריקאים הם די שמרנים, מאופקים ופטריוטיים.

וטוב שכך.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 23:24 25/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לפי מה שמפורסם ב-IMDB מקום 7 זה שני הצריחים ומקום 8 זה פורסט גאמפ,אז לפי IMDB נימו אמור להיות מקום 8 אחרי שעקף את פורסט גאמפ... או שיכול להיות שהם טועים אורן? הא?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 12:33 26/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לא הבנתי איפה בדיוק הבעיה. הטבלה של IMDb לא כל כך מעודכנת [Last update: 19 August 2003] ויש בינה לבין זו שבמוג'ו הבדלים קלים, אבל מעבר לזה סה"כ הנתונים תואמים את אשר נאמר למעלה.
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 23:14 26/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ל-IMDB באמת לוקח קצת זמן להתעדכן...

בכל מקרה מוצאים את נימו הוא הצלחה מסחררת. ידוע לך אולי אורן אם פיקסאר יעזבו את דיסני ויעבדו לבד? שמעתי שהסרט הבא שלהם יהיה האחרון בשיתוף עם דיסני...
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

הודעהפורסם: 21:24 27/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מעניין, שגם את "מלך האריות" וגם את "מוצאים את נמו" לא ראיתי...
בכל מקרה, הטבלה שמחשבת את ההכנסות תוך התחשבות בגורם האינפלציה נראית לי הרבה יותר נכונה מכל דרך אחרת למדוד מי הכניס יותר, ולמרות זאת נדמה לי שלרב לא מתחשבים בה. לפיה, הסרט המכניס ביותר של כל הזמנים הוא עדיין חלף עם הרוח...
אבל אני מופתעת שהארי פוטר ושר הטבעות בכלל לא נכנסו לחמישים הגדולים (אלא אם כן פספסתי משהו).
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 22:10 27/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יעל !
סוף סוף את בפורום,לא רואים אותך, לא קוראים אותך ...מתגעגעים... חיוך (בלי להתחנף או משהו)

אני צריך ממך עצה קטנטנה :
באוזן השלישית יש כמה סרטים שאני מאוווד רוצה לראות,א-ב-ל (הנה זה בא האבל הגדול) הם בלי תרגום... בוכה סרטים כמו "האזרח קיין" "לורנס איש ערב" "החבל" ועוד סרטים באיטלקית של פליני, האנגלית שלי לא משהו בו נודה בזה וקשה לי מאד להבין. ואם זה בלי כתוביות באנגלית אז זה בכלל משימה בלתי אפשרית !.
יש מקום שבו אני אוכל לראות את הסרטים האלה בתרגום ??
ושאלתי אם יש גרסה מתורגמת בסניף הזה והעובדים שם פטרו אותי בלא קצר ועצבני עצוב

מה לעשות אני נורא רוצה להשלים את החורים המביכים האלה בהשכלה.....

אשמח לעצתך (או עצה של כל אחד אחר )
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 23:00 27/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קודם כל-יעל! אני מופתע ממך! נימו יחסית חדש אז בסדר אבל לא לראות את מלך האריות מעולם?? אני מאוכזב ממך קשות... זה הסרט של דיסני האהוב עלי. יש לך שבועיים לראות אותו אם לא את מביאה את ההורים... מוציא לשון

ולמה התכוונת ששר הטבעות והארי פוטר לא בחמישים הגדולים? אם התכוונת בהכנסות כל הזמנים בארה"ב אז טעית בגדול כי 2 סרטי שר הטבעות מדורגים במקומות ה-7 וה-12. וסרטי הארי פוטר מדורגים במקומות 21 ו-11.
חלף עם הרוח אגב לא משנה לפי המדד של פעם מדורג כיום במקום ה-52...

ופנגו-את האזרח קיין והחבל לא מצאתי עם תרגום פה לעברית אבל את לורנס איש ערב יש עם תרגום לעברית ב-DVD באתר לייזר קלאב במחיר 90 ש"ח.
אתה יכול לראות את זה פה:

http://www.laserclub.co.il/laser_site/preview.asp?zone=2&id=4005

סרטי DVD הם ההתמחות שלי אפשר להגיד,אני עושה פה הרבה מחקרים... חיוך
יש הרבה סרטים שעדיין לא יצאו עם תרגום לעברית. חומות של תקווה למשל הוא אחד מהם.הוא מעולם לא יצא פה עם תרגום לעברית ב-DVD ...אבל בסוף שנה הבאה הוא מתוכנן לצאת שוב במהדורה מיוחדת לרגל 10 שנים מאז צאתו לקולנוע ואולי אז יוציאו אותו כאן עם תרגום עברי... אתה יכול אגב גם לשאול באתר של לייזר קלאב על תרגום לסרטים האחרים והם עונים תמיד מאוד מהר.
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

הודעהפורסם: 23:18 27/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אהלן! מצטערת שאני לא מספיק כאן. ונחמד לראות אתכם שוב, שוב. חיוך
פנגו - אני באמת לא יודעת איך לעזור לך. כדאי ללמוד אנגלית, וכדאי לך לנסות לראות סרטים עם כותרות באנגלית. אולי תפספס חלק מהדברים, אבל אולי תגלה שבסך הכל אתה מצליח לעקוב ולהבין טוב למדי, ואפילו ללמוד קצת אנגלית...

וואלס - לחצתי על הלינק שאורן נתן לחמישים הגדולים שמעודכנים בהתאם לערך הכסף של זמנם. ושם אין לא הארי פוטר ולא שר הטבעות במקומות שציינת. מישהו יכול לעשות קצת סדר? אולי אורן, אתה תוכל להבהיר את העניינים?

תודה וביי!

נ.ב. בדיוק ראיתי עכשיו ב DVD חצי בלייד ראנר בגרסת הבמאי, אחרי שקראתי את הספר לפני כשבוע. מעניין אם כי חבל לי שאין בעותק גם את גרסת הלא במאי, אותה ראו רב האנשים כל השנים. אבל קודם אני אשלים את הצפיה (מחר) ואחר כך אדבר. לילה טוב
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

הודעהפורסם: 23:20 27/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אה, ועוד משהו... אולי כדאי שלפני שאני אראה את מלך האריות, אני אראה את אלדין... יש האומרים שזה המצחיק בסרטי דיסני.
אגב, ההורים שלי לא בשטח, ככה שאני לא יכולה להביא אותם תוך שבועיים מוציא לשון אבל אני אאזין להמלצותיך בתקווה לממש את הצפייה בזמן הקרוב.
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 0:42 28/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אז אני אשלח מכתב להורים שלך,מה הכתובת?...

וגם את אלאדין לא ראית?? אני מוסיף גם הערה ביומן...

לפי דעתי מלך האריות יותר טוב אבל אלאדין אכן יותר מצחיק. (רובין וויליאמס נהדר בתור הג'יני אגודל למעלה )

וגם לפי דעתי התפקיד של סקאר במלך האריות הוא אחד הטובים של ג'רמי איירונס...

עוד מעט תגידי לי שגם את לב אמיץ לא ראית... (ואז העונש שלך יהיה דומה לזה של ז'אן דארק... )
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 11:06 28/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חומות של תקווה זה סרט מדהים פשוט אם כבר מזכירים אותו !
לקחתי אותו לפני כמה ימיים בקלטת דווקא כי באמת אין DVD
חוץ מזה לקחתי את "לב אמיץ" ומאד אהבתי אותו סתם שתדע,כול כך רציתי לראות על מה vהבלאגן ולא אתכזבתי.

ובקשר לתרגום-למשל את ראסטי ג'יימס ריאתי בDVD עם תרגום לאנגלית אחרי שראיתי כמה פעמים הבנתי היטב את כל הסרט.
אני אשתדל אבל כמובן שאני מדעיף לראות עם תרגום.

נערך לאחרונה על-ידי פנגו חתול קטן בתאריך 15:23 28/08/03, סך-הכל נערך פעם אחת
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 15:08 28/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

Yael כתב/ה:
וואלס - לחצתי על הלינק שאורן נתן לחמישים הגדולים שמעודכנים בהתאם לערך הכסף של זמנם. ושם אין לא הארי פוטר ולא שר הטבעות במקומות שציינת. מישהו יכול לעשות קצת סדר? אולי אורן, אתה תוכל להבהיר את העניינים?

זה פשוט מאוד - יעל כנראה טובה יותר בהבנת הנקרא מוויליאם קריצה
יעל התיחסה לטבלת הסרטים הרווחים ביותר אחרי תיקון לפי אינפלציה. אף סרט מהסדרות "שר הטבעות" או "הארי פוטר" עדיין לא נכנס ל-50 הגדולים בטבלה זו. חשוב לציין שטבלה זו מתיחסת להכנסות סרטים אלו רק בארה"ב, טבלה מעניינת יותר יכלה להיות כזו המציגה את ההכנסות הכוללות והמלאות מכל העולם, כשהן מתוקנות בהתאם לאינפלציה. לי לא ידוע על מקום בו אפשר לראות טבלה כזו, אני מניח שמחסור בתעוד להכנסות הסרטים/מחירי הכרטיסים (+האינפלציה) מחוץ לארה"ב, מהווה בעיה ביצירת טבלה כזו.
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 0:24 29/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לא הייתה שום אי הבנת הנקרא, הייתה סתם אי הבנה:
אני התכוונתי לרשימה רגילה של הכנסות כל הזמנים בארה"ב,ויעל חשבה שזאת גם לפי אינפלציה...
ברשימת כל הזמנים בארה"ב הרגילה נמצאים שר הטבעות והארי פוטר במקומות שהזכרתי,הם אכן לא נמצאים ברשימת ההכנסות לפי אינפלציה.

זוהי הרשימה שאני התכוונתי אליה, שהיא מכניסי כל הזמנים בארה"ב בלבד (לא קשור לאינפלציה):

http://us.imdb.com/Charts/usatopmovies
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 16:39 30/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לפני כמה ימים לחבר אחד שלי היה יום הולדת, והוא רצה שאני אלך איתו ועם עוד כמה חברים למוצאים את נמו. ובכן, סרט נחמד, דיבוב בסדר, אבל אני לא מבין במה זה מוצלח יותר ממלך האריות, אני עדיין חושב שמלך האריות ושרק הם הסרטים המצוירים הכי טובים שיש.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 10:35 31/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

Yael כתב/ה:
בכל מקרה, הטבלה שמחשבת את ההכנסות תוך התחשבות בגורם האינפלציה נראית לי הרבה יותר נכונה מכל דרך אחרת למדוד מי הכניס יותר, ולמרות זאת נדמה לי שלרב לא מתחשבים בה. לפיה, הסרט המכניס ביותר של כל הזמנים הוא עדיין חלף עם הרוח...
.

יעל, יש סוג של צדק בצורת הדירוג של הסרטים לפי מחירם האבסולוטי ולא לפי התחשבות באינפלציה.
צריך לזכור, שאמנם 10$ של היום שמשלמים על כרטיס לסרט אמנם לא 10$ של פעם, אבל יש גם צד שני למטבע. עם עליית האינפליצה עלה ערכו של כל סל המוצרים, כך שיחסית ההוצאה על הקולנוע של הצרכנים מתוך כלל ההוצאות שלהם נשארה זהה.
למשל, מי שהרוויח 2000$ בחודש לפני 10 שנים ושילם 20$ על כרטיסי קולנוע(שהם אחוז אחד ממשכורתו), היום מרוויח 5000$ (בעקבות האינפליצה שגררה העלאות שכר), ומוציא 50$ בעקבות האינפליצה שגררה עליית מחירי כרטיסים לקולנוע), ולכן עדיין מוציא אחוז אחד ממשכורתו.
כך שאבסולוטית, מדידת הסרט לפי כמה אנשים מוכנים להוציא עליו היא הגיונית, וזו הסיבה, לדעתי, שטבלאות הדירוג מסודרות כפי שהן.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 10:54 31/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טבלאות הדרוג היו מוצלחות בהרבה, אם פשוט היו מסתמכות על מספר הכרטיסים שנמכרו. אבל, משום מה, את הנתון הזה לא מפרסמים.
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 23:29 31/08/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה מעניין אגב אם סרטים כמו חלף עם הרוח או פסיכו נגיד היו יוצאים פעם ראשונה בזמננו אם הם היו כאלה מצליחים כמו פעם...לי נראה שפחות כי כיום הרף יותר גבוה ויש יותר ציפיות מסרטים.

טבלה לפי מכירת כרטיסים זה רעיון טוב,חבל שלא עשו כזה דבר. עצוב
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי