יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
נמרוד אורח
|
פורסם: 11:16 13/09/03 נושא ההודעה: להתראות לנין- דווקא סרט חביב ומרענן |
|
|
| התפלאתי לשמוע את הביקרות הנוקבת על הסרט הגרמני החביב הזה, נכון שהוא לא מנצל את מלוא הפוטנציאל של הסיטואציה והתסריט אבל זה סרט קטן, אנושי ומחים שאני בכול מקרה נהנתי מנו ואני ממליץ עליו בחום. במיוחד בתקופת הקיץ הנוראית וחסרת הסרטים המענינים שתוקפת אותנו. ובכלל המשיכה חזרה לתרבות המזרח גרמנית היא תופעה חברתית מענינת בגרמניה של ימנו...דומה טיפה למשיכה שלנו לנוסטלגיה של שנות השישים ולצנע |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 14:00 13/09/03 נושא ההודעה: |
|
|
האמת היא שמעבר לסרט, לא ידעתי שיש נהייה של הגרמנים אחרי אותה תקופה בצד המזרחי... יש לך עוד דוגמאות? אולי זו בכלל תופעה עולמית של נסיון לחזור לפשטות ולחיים בהם ההצע יותר דל..?
בכל מקרה, למרות ההבדלים בראייה שלנו את הסרט, אני מסכימה איתך שהרבה פעמים הנאה מהסרט מושפעת מההצע הקולנועי של אותו זמן. ואני כן מסכימה שיש בסרט חלקים הומוריסטיים ומשעשעים, אבל עבורי הוא היה קצת מייגע ומשעמם, ולעומת ביקורות אחרות, שדי הללו אותו, לא יכולתי שלא לראות את הבעיות שלו.
אגב, בדיוק ראיתי שני שליש מהסרט "אמלי" שוב ב-DVD, ויצא לי לחשוב בהקשר של אמלי על "להתראות לנין". אמלי, בונה גם היא מציאויות שאינן קיימות, מזייפת מכתבים, מפגישה אנשים, ומעוותת (מרצון להועיל) את תפיסת המציאות של הדמויות האחרות בסרט. כנראה שיש לי רגישות לעניין, כי גם באמלי, החביב, ראיתי שזה משהו שמפריע לי. |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02 הודעות: 339 מיקום: רחובות
|
פורסם: 15:40 13/09/03 נושא ההודעה: |
|
|
ראיתי את הסרט עם דיאנה ועם נטע ידידה טובה שלנו.
חשוב מאד לציין שהן דיאנה והן נטע הן סטודנטיות לתואר שני במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ושדיאנה עלתה לארץ מרומניה. כנראה משום כך הדיון שהתפתח בעקבות הסרט כלל טונות של תיאוריות במדעי החברה והמון זכרונות עבר מהגוש הקומוניסטי
על דבר אחד כולנו הסכמנו: שלושתינו נהננו מהסרט.
אולי אני לא "מבין" קולנוע כמו כמה מהכותבים באתר. אולי אני לא מספיק מתוחכם למצוא כל מני שטיקים ובעיות בסרט (או לפחות בסרט הזה). ואולי פשוט כל מה שחשוב לי בסופו של דבר הוא האם נהנתי או לא. ובסרט הזה מאד נהנתי
just my 2 cents |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 16:16 13/09/03 נושא ההודעה: |
|
|
עודד, גם עבורי הנאה היא קריטריון חשוב ביותר. אבל במקרה של להתראות לנין לא הרגשתי שהסרט גורם לי הרבה הנאה, אבל להבדיל ממך, שאולי לא הולך אחרי הסרט הביתה וכותב ביקורת, אני כן. ואני לא יכולה רק לכתוב "לא יודעת למה אבל לא נהניתי מאד", אני נדרשת לחשוב למה לא הכי נהניתי. ואז מתקבל איזשהו ניתוח, שלא אמור להיות מאד מתחכם, אלא רק לספק קצת יותר תובנה לקוראים למה אני חושבת שחוויתי מה שחוויתי.
יש לי גם הרגשה שהביקורת שלי אינה כל כך נוקבת כמו שהצגתם אותה, אולי אתם מייחסים יותר חשיבות למספר הכוכבים בסוף, מאשר לטקסט כולו? אם כן, אז חבל... כי, הרבה פעמים אני משנה את דעתי בחצי כוכב (או יותר) לכאן או לכאן, אבל הטקסט מתאר את החוויה עצמה של לשבת בקולנוע, ומה חשבתי ומה הרגשתי, וזה לא יכול להשתנות, כי זה כבר קרה...
יכול להיות שבדיעבד הייתי מעניקה ללהתראות לנין 3 כוכבים. אבל אורן כמעט אף פעם לא מסכים לשנות לי אחרי שהוא כבר מעלה את הדף... ובכלל אחר כך הוא יטען שאני נורא מושפעת בקלות מדיעות של אנשים אחרים (זה קצת נכון, אבל אולי זאת גם תכונה קצת טובה?) אורן - תגובתך?
בקיצור, אני מאד שמחה שנהניתם ואשמח לשמוע קצת על התיאוריות החברתיות שפתחתם ודנתם בהן בעקבות הסרט. |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02 הודעות: 339 מיקום: רחובות
|
פורסם: 16:51 13/09/03 נושא ההודעה: |
|
|
כמובן שאני מקבל את עמדתך יעל. הכוונה לא הייתה שאין רשות להיות ביקורתי בנוגע לסרט, אלא לכך שאני שמח שלא מוטלת עלי המשימה לנתח את הסרטים שאני רואה בדיעבד וכך אולי להפסיד חלק ניכר מההנאה הקלילה עקב הצורך להתרכז כדי לקלוט את כל השטיקים הקטנים בסרט.
ובדבר התיאוריות אבקש מדיאנה להגיב כשהי תשוב מרומניה באוקטובר.
דרך אגב אחלה לשמוע ממך אחרי כלכך הרבה זמן  |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |