| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
עודד כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02 הודעות: 339 מיקום: רחובות
|
פורסם: 19:07 5/10/03 נושא ההודעה: הסרטים שראינו ביום כיפור !!! |
|
|
טוב מזל שאורן מחק את כל ההודעות הקודמות עקב התקלה כי ממש לא מצאתי את הסרטים שעליהם כתבתי קודם ולכן לקחתי סרטים אחרים ליום כיפור.
1. "לב אמיץ" - הסרט היחיד מהרשימה המקורית שאכן היה בספריה. סוף סוף זכיתי לראות אותו ב- DVD כמו שצריך ולא בקסטת וידאו שרוטה וקופצת כמו בפעם הקודמת. דרך אגב גיליתי דבר חדש מהצפיה. הסרט לא מתרחש כולו בחורף ואין בו כמעט ערפל ושלג... אוף. פעם אחרונה שאני רואה סרט בצורה כזו. לא פלא שלא התלהבתי בפעם הראשונה כשהפסקול זייף... מכל מצב סרט יפה. אמנם אני לא מתלהב כמו חלק מהכותבים, אבל אין ספק שאם מתעלמים (ואני אכן מתעלם) מכל השטויות שמסביב יש בסרט אחלה סצנות קרב ולפחות 3 שחקניות יפיפיות (למרות שהאציל הסקוטי המסופלס לוקח בגדול... ).
לסיכום: 3 כוכבים
2. "חיילים היינו" - אחרי שעה שלמה בספריה כשעדיין לא מצאתי מה לראות התייאשתי והחלטתי לקחת את הסרט. את האמת, אני די מחבב סרטי מלחמה, וסרטי ויאטנם, ואף שהסרט לא מגיע לתחתית של הגרב המסריחה של סרטים כמו "צייד הצבאים", "בוקר טוב ויאטנם", "פלאטון", "מטאל ג'אקט", וסרטים נוספים על אותו נושא (דרך אגב אני שוקל לפתוח נושא של סרט המלחמה הטוב בכל הזמנים, אז אשמח לדעת עם כבר דיברו על זה באתר), ובטח לא מגיב לגובע הזיעה שנטפה מהרגל של הספר הדגול "העמק ה-13" (מי שמתעניין במלחמת ויאטנם ולא קרא את הספר הזה, שירוץ לעשות את זה כי זה אחד מספרי המלחמה הטובים ביותר שנכתבו אי פעם, ותאמינו לי כבוגר יחסים בינלאומיים והסטוריה צבאית כבר קראתי כמה ספרי מלחמה... ). מכל מצב הסרט פחות גרוע ממה שחששתי.
אמנם כרגיל אצל גיבסון קיימת עודף מיסיונריות נוצרית ועודף פטריוטיות ופאטוס, אבל לפחות הדמות מצדיקה את זה במידה מסויימת. מדלן סטו שיחקה באופן סביר, הרב סמל (אני כ"כ רע בשמות שזה מפחיד) היה האמין ביותר בסרט, וגם הכתב לא היה רע. שאר הדמויות כמו בד"כ אצל גיבסון שטוחות ואינן שוות את ההקלדה (במיוחד לאור הפטפטת המרובה והדבילית שמרחתי מסביב... ). כמעט שכחתי את המפקד הויאטנמי שממש אבל ממש אכזב אותי בטקטיקה המטומטמת בה השתמש (טוב מסכן כי גיבסון לא הקצה לו מרגמות כפי שהיו לצבא ויאטנם במציאות... ).
לסיכום 2 כוכבים
3. ג'קי בראון - גררררר. בטעות לקחתי סרט של זון 1 כך שאני לא יכול לצפות בו. אין דבר אני אצפה בו בשבוע הבא.
4. אמריקן X - כרגע סיימתי לצפות בסרט ואני חייב לראות אותו פעם שניה היום בערב, אבל מצפיה ראשונה מדובר בסרט בועט. פשוט סרט מעולה, חזק, שתופס אותך בקישקה ודופק לך את הראש בקיר. ומעל הכל סרט בעל מסר חשוב וראוי. משחק מצויין של מרבית השחקנים במיוחד אד נורטון בתפקיד הראשי שפשוט נתן את תפקיד חייו. הצער היחידי שלי הוא שלא ראיתי את הסרט הזה בקולנוע שהיה מעצים את החוויה. אני מקווה לתקן את המחדל הזה ולצפות בסרט בפעם הבאה בה יוקרן בסינמטק.
לסיכום: 5 כוכבים !!!
עודד  |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:08 7/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
קודם כל-יפה עודד,לקחת 2 סרטים שהם ברשימת 10 הגדולים שלי.
ואגב את אמריקה X בדיוק ראיתי במוצ"ש (אבל לא בפעם הראשונה,משהו כמו פעם שישית בערך) אתה מוזמן גם לבוא לראות אותו שוב...יש לי ב-DVD.
ואיזה 3 שחקניות חשבת שהם יפיפיות בלב אמיץ? יש את קתרין מקורמק (שמשחקת את מארין), סופי מרסו (נסיכת צרפת) ומי השלישית שחשבת עליה?
אגב-את חיילים היינו ביים רנדל וולאס שכתב את התסריט של לב אמיץ...וגם אני חושב שהוא קצת אכזבה.
ולמה אתה לא יכול לראות סרט בזון 1? (ג'קי בראון אגב אני לא ממש אהבתי) |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

|
פורסם: 8:13 7/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני לא יכול לראות סרט בזון 1 בגלל שהמחשב שלי מסרב להקרין אותו. למה? תשאל את המחשב. אולי זו הפגנה אנטי אמריקאית...
לגבי השחקנית השלישית ובכן גם האמה של הנסיכה המגולמת על ידי Jeanne Marine נראת די טוב (לפחות לדעתי), אבל כמו שאומרים "Beuty is in the eye of the beholder". אני משאיר לכם לינק ותחליטו לבד.
http://www.chixinflix.com/jeanne_marine.html
בסוף החלטתי לדחות את הצפיה השניה ב- American History X עד שדיאנה תחזור, כי גם היא לא ראתה את הסרט וחוץ מזה אני בטוח שהוא יוקרן שוב בקרוב בסינמטק ואני ממש רוצה לראות אותו בקולנוע. לא הבנתי עד עכשיו למה חתכו את הסצינה בבר ההמבורגרים (שמופיעה ב DVD). לדעתי נוצר עקב כך חור קטן ומיותר בעלילה בקטע בו מודיעים לו כי הם הוכו קשות ולא ברור לנו על ידי מי (אורכו בערך 3-2 דקות ולדעתי היה רצוי להשאיר אותו).
ןלגבי רנדל וולאס שיהיה בריא וימשיך לכתוב תסריטים...
עודד  |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 19:01 7/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני ראיתי ביום שבת את היו זמנים במקסיקו בקולנוע. אני אפרט עליו יותר בפתיל שאפתח ממש עכשיו על זה, ובנוסף ראיתי את אל מריאצ'י ואת דספראדו בבוקר יום שבת עוד פעם כדי להזכר קצת לפני שאני הולך לסרט השלישי בטרילוגיה.
אל מריאצ'י
סרט לא רע, הוא לא כזה טוב, אבל ללא ספק כבר מתחיל לתת סימנים שרוברט רודריגז עוד יחזור...
ציון: 3 כוכבים מתוך 5.
דספראדו
סרט מעולה, מלא באקשן ועם עלילה יותר טובה מאל מריאצ'י, בקיצור אהבתי את זה, סרט כמעט מושלם. למה כמעט? הוא קצת טיפשי בקטעים מסוימים.
ציון: 4.5 כוכבים מתוך 5.
ולגבי היו זמנים במקסיקו כבר אמרתי מה אעשה איתו. |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

|
פורסם: 0:28 8/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
וואלה ואני לא ידעתי שהקולנוע פתוח ביום כיפור...
הכוונה הייתה לסרטי הוידאו בלבד אבל אם כבר מזכירים קולנוע אז ראיתי השבוע את "בחורים רעים II" ומאד נהניתי. אני אשתדל לכתוב על הסרט בהרחבה בנפרד במועד מאוחר יותר.
עודד  |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:36 8/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
לגבי אמריקה X: אני חושב שאת כל שלושת הסצינות ב-DVD שלא היו במקורי היו צריכים להכניס לסרט.
לפי התמונה שהבאת היא נראית כמו העוזרת הזאת של הנסיכה שמספרת לה על הנקמה של וולאס. התמונה לא באיכות הכי טובה...
חבל גם שאתה רואה את הסרטים על המחשב,אין לך מכשיר DVD? או שהמחשב מחובר לטלויזיה... |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

|
פורסם: 14:39 8/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
בד"כ אנחנו מחברים את הלפטופ לטלויזיה. הבעיה היא שהלפטופ עדיין ברומניה כך שראיתי בצג המחשב שזה ממש לא נורע.
ואכן מדובר על אמת הנסיכה.
עודד  |
|
|
|
 |
נאור חבר/ת פורום

בפורום מ: 2/08/03 הודעות: 78 מיקום: באר שבע
|
פורסם: 19:23 8/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
אחים שלי תעשו מה שאתם רוצים מרות שזה לא מכובד לדעתי לראות סרטים בכיפור זהו היום הקדוש בשנה
ואני לא אדם דתי |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:30 9/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אני דווקה כן דתי ואני מעודד לחילונים לראות סרטים בכיפור כדי להעביר את הזמן... אין בזה שום דבר רע לפי דעתי. מה אתה חושב שאני עושה למשל ב-9 באב? שם זה לא כמו שבת אז מותר לראות סרטים והכל וזה ממש עוזר לעבור את הצום. |
|
|
|
 |
panter חבר/ת פורום

בפורום מ: 12/04/03 הודעות: 89
|
פורסם: 21:36 9/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
| איש איש באמונתו יחיה.בואו לא נהפוך את הדיון...מקולנוע למהות יום כיפור....כי זה לא יגמר.. |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 3:38 10/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
וואלאס, רק עכשיו חשבתי על זה - זה שאתה דתי זה אומר שאתה לא רואה את כל הסרטים שעליהם אתה ממליץ כל סופ"ש? זה כמו משה שלא זכה להגיע לא"י...  |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:13 12/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
זה נכון.
זה כמו שהסנדלר הולך יחף...
אבל אם יש משהו שאני צריך לראות בסופי השבוע אני מקליט. |
|
|
|
 |
ארגורן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03 הודעות: 282
|
פורסם: 20:37 12/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
באמת לא היה קורה כלום אם הייתם מכבדים את יום כיפור , זה שאתם רואים טלוויזיה ביום כיפור מראה כמה שאתם רדודים ולא יכולים לותר אפילו יום אחד על דברים חומרים.
לכולם- עם אתם כבר רואים סרטים ביום כיפור , אז אני מקוה שלפחות שהתחשבתם בשכנים.
[/i] |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 16:09 19/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
הסרטים שאני ראיתי:
"כל נדרי" - סרט קצת קצר והיתה תחושה שהוא חזר על עצמו, לפחות שלוש פעמים. האווירה בו היתה מרשימה בכל מקרה.
"ערבית" - קצת ארוך, ועם זאת מרענן. האופניים בחוץ עשו קצת רעש והפריעו לשמוע.
"שחרית" - התחיל לפני הזמן (כאילו יש לאן למהר ביום כיפור), והרגשתי שטחיות מסוימת אצל הדמויות המרכזיות.
"מוסף" - מייגע, והפסקול לא היה משהו. סה"כ עזר להעביר את הזמן, אם כי במהלך הסרט נרדמתי מספר פעמים.
"מנחה+נעילה" - מרתון עד סוף היום. הסוף היה די מרגש, והעלילה (במיוחד בקטע עם יונה הנביא בבטן הדג) היתה לא רעה.
ביום כיפור הבא - רק סטיבן שפילברג. |
|
|
|
 |
w1025 חבר/ת פורום

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 34 מיקום: קרית אונו
|
פורסם: 21:34 19/10/03 נושא ההודעה: לבחון את סרטי יום הכיפורים רמה אחת למעלה |
|
|
צריך לבחון את יום הכיפורים לא בתכנים אלא בפורמט.
שאלו את עצמכם מהו המקסימום שניתן לראות רצוף וכיצד ניתן להגיע אליו - ממש כפי שרצי מרתון מתאמנים לקראת הריצה הגדולה. בכוונה אני מתייחס לרצף ולא להספק שנמתח על פני יומיים - ביום השני רמת הריכוז יורדת וסתם מחפשים להעביר את הזמן - אפשר לעכל רק סרטים קלילים במיוחד.
אתמקד בפרוייקט עצמו. מנסיון של כמה שנים, פיתחתי תיאוריה שנבדקה אמפירית פעמיים. השנה ראיתי רק שני סרטים כי היו לי הרבה לימודים להספיק מהאוניברסיטה ולפני שלוש שנים נופש במלון החליף את הסרטים.
לנושא עצמו - הדרך היא להתחיל עם סרט רציני, כבד וארוך. הקלאסי לכך היה לפני 4 שנים - אפוקליפסה עכשיו. מיד אחריו צריך לקחת קומדיה קלילה (אז זה היה "חנות קטנה ומטריפה" עם Suddenly Shimon (למי שראה את עידן אלתרמן בגירסא הישראלית).
אחר כך אפשר לבחור כל סרט מגניב (כמו X-Men או **SPAM** ) + עוד אחד מגניב ואז לסגור את הלילה.
כל ברנש או ברנשית המעוניין לזקק את הנוסחה, אשמח לשמוע. |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

|
פורסם: 21:49 19/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
דרך אגב אראגורן, למה הכוונה להתחשב בשכנים? אני ממש לא חושב שהעובדה שאני רואה סרטים ביום כיפור בבית שלי פוגעת במישהו.
אני מבטיח לך שלא פתחתי מנגל על המרפסת ולא הפעלתי מערכת סאונד בפול ווליום, וזה הרבה יותר מתחשב מכמה מאמינים ששרים לעיתים דחופות שירים דתיים בקולי קולות ליד הבית שלי בשעות בלתי סבירות בעליל (בשעה 01:00 בלילה ןעןד כהנה וכהנה)... שלא לדבר על תפילות יום כיפור / שמחת תורה שלא הפסיקו כל היום והלילה ללא התחשבות באף חילוני בשכונה (וכמה שידוע לי "עמק רפאים" הוא עדיין אזור שהוא ברובו חילוני).
בקיצור. אני בעד גישה של איש באמונתו יחיה
ותזכור, "החיים יפים" !!!
עודד  |
|
|
|
 |
|