| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 19:49 7/10/03 נושא ההודעה: אנריקה איגלסיאס נגד ג'וני דפ בהיו זמנים במקסיקו |
|
|
בערב יום שבת, אחרי שראיתי את אל מריאצ'י ואת דספראדו עוד פעם, הלכתי לראות את הסרט היו זמנים במקסיקו.
אני חייב להסביר למי שלא יודע שהיו זמנים במקסיקו הוא ההמשך לדספראדו, שהוא ההמשך של אל מריאצ'י.
הלכתי עם עוד שני חברים שלי, ואני חייב להגיד שלא הופתעתי שמלבדנו היו באולם רק עוד 7 אנשים, כי זה לא סרט כזה מפורסם.
אז אני אתחיל מהעלילה של הסרט:
קרטל סמים בשם באריו (ווילם דפו) מתכנן להתנקש בנשיא מקסיקו ולהשתלט על המדינה. סוכן סי איי איי בשם שאלטון סאנדס (ג'וני דפ) מקבל על עצמו את המשימה לעצור את באריו, ומצווה על עוזרו הלא כל כך נאמן קוקוי (דני טרחו) להביא לו את האדם היחיד שיכול להתאים למשימה: אל מריאצ'י (אנטוניו בנדרס) שאשתו קרולינה (סלמה האייק) ובתו נרצחו באכזריות ע"י הגנרל מרקז.
אל מריאצ'י (ששמו בעצם מניטו, ואל מריאצ'י זה כינויו) בהתחלה מסרב לסאנדס, אבל כשהוא מגלה שהגנרל מרקז גם מעורב בפרשה אל מריאצ'י מקבל על עצמו את המשימה לעצור את באריו ואת מתנקשיו. לסאנדס יש גם שני חברים: סוכן האף בי איי לשעבר חורחה רמירז (רובן בליידס) והמאהבת שלו (אווה מנדז), אשר עוזרים לו בפרשה. לאל מריאצ'י מצטרפים גם שני חבריו (גם כן זמרי מריאצ'י): לורנצו חובב הקללות והכסף (אנריקה איגלסיאס) ופיאדו חובב האלכוהול (מרקו לאונרדי). גם לבאריו יש עוזר (מיקי רורק) שמתחרט על מעשיו וכורת ברית עם חורחה. וכמו שכבר שיערתם כל מרק הדמויות הזה מתחבר בעלילה אחת שלמה, מקורית, מרגשת ורבת עוצמה המועברת בדרך מעולה וממש מקורית, דרך צילומים ועריכה מבריקים.
אחרי ששיבחתי את העלילה אנו מגיעים לסאונד המעולה לא פחות: נגינת גיטרה, שמחה וקלילה כשצריך, וגם דרמטית כשצריך.
מה שקצת היה לא ברור זה, שסלמה האייק מופיעה רק לשתי דקות בסרט, אבל השם שלה מופיע בין הראשונים בקרדיטים (ועוד לפני השם של ג'וני דפ, שיש לו תפקיד גדול מאד בסרט).
לגבי הקאסט של הסרט: ג'וני דפ כרגיל משחק באופן מעולה, ובינו ובין אנריקה איגלסיאס כל הזמן נוצרת התחרות על גניבת ההצגה. בכל סצינה שבה מופיעה אחד מהשניים האלה אי אפשר שלא לשים לב אליהם. חבל רק שלאנריקה ולג'וני לא היו סצינות משותפות, מה שלא נתן לי מענה לשאלתי: מי היה מנצח בקרב גניבת ההצגה? (אשמח אם תכתבו לי את דעתכם).
ווילם דפו גם נותן הופעה מעולה, וגם מיקי רורק ורובן בליידס. אנטוני בנדרס ששיחק טוב בדספראדו בקושי מדבר כאן, מה שקצת אכזב אותי.
יש כמובן גם שינוי בטרילוגייה: היו זמנים במקסיקו יותר אלים, למרות שיש בו פחות אקשן, ובנוסף סרט זה מתעסק יותר בדרמה מאשר באקשן ובקומדיה כמו השניים הראשונים.
אל תבינו אותי לא נכון, אני חושב שזה מעולה, שיש כאן סרט רציני. אני גם חייב לציין שסרט זה לא מומלץ לבעלי לב חלש בגלל שיש בו הרבה סצינות אכזריות, שמטרתן מן הסתם להראות לנו עד כמה העולם אכזר.
לגבי הפעלולים: למרות שאף אחד מהם לא נעשה ע"י המחשב הם הרבה יותר יפים מכל הפעלולים שבשני סרטי המטריקס ביחד. נחמד לראות סופסוף פעלולים טבעיים נטולי אפקטים ממוחשבים בסרט.
אני אציין גם שסרט זה מאד מיוחד, וחוץ מסרט אקשן הוא בראש ובראשונה סרט איכות וסרט קאלט. למרות שהסרט לא זוכה לתהילה שהוא מגיע לה הוא נותן תמורה מעולה לכספו של מי שמשלם על הסרט.
לסיכום מדובר באחד מהסרטים האיכותיים ביותר הדרמטיים ביותר והמותחים ביותר אי פעם, חוץ מזה יש גם קאסט מעולה ועלילה קצת מסובכת, אבל ככל שיותר מסובך יותר מעניין. אני ממליץ על סרט זה בחום במיוחד למי שאוהב סרטי פשע ודרמה רציניים כאלה.
ציון: 5 כוכבים מתוך 5.
כמובן אשמח לדעת את דעתכם, בשביל זה פחות או יותר פתחתי את הפתיל, ואשמח אם תכתבו לי מי יותר גונב את ההצגה בסרט (דפ או אילסיאס או מישהו אחר) וכל דבר אחר שאתם חושבים על הסרט. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:28 8/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
יש סרט של ג'וני דפ שלא יקבל אצלך 5 כוכבים מתוך 5? אנא עדכן אותי.
אני לא חושב שאני אראה את הסרט כי לא ממש אהבתי את דספרדו...אבל אולי ב-DVD. |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02 הודעות: 339 מיקום: רחובות
|
פורסם: 0:35 8/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
סרט לא מפורסם? כשהלכתי עם יריב לקולנוע השבוע לא היו כרטיסים ל- "היו זמנים במכסיקו".
עודד  |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:30 8/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
לעודד- אני הייתי רוצה לדעת באיזה בית קולנוע היית כשהלכת להיו זמנים במקסיקו? אני ממש מופתע כשכתבת שלא היו מספיק כרטיסים.
לוואלאס- הנה רשימה של סרטים עם דפ שקיבלו אצלי פחות מ5 כוכבים:
איש מת- 1.5 כוכבים
השער התשיעי-4.5 כוכבים
סיוט ברחוב אלם- 2 כוכבים
90 דקות לרצח- 4 כוכבים
אז כמו שאתה רואה אני גם נותן פחות מ5 כוכבים לסרטים עם ג'וני דפ. אז אל דאגה, אני שופט סרט על פי ההנאה (יצא לי חרוז). למשל לגבי הסרט איש מת: אני חושב שזה הכשלון הגדול ביותר של ג'וני דפ, וסרט זה אמור היה להגיד לג'רמוש לא לביים את גוסט דוג, אבל הוא ביים אותו. צעד לא נבון.
דרך אגב, תודה על שהזכרת לי לגבי סטודיו למשחק, מצאתי מי שיקליט לי את זה. |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 1:13 9/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני ראיתי את הסרט, באולם כמעט מלא לגמרי.
לא ראיתי את דספרדו ואל מריאצ'י, אבל בכל מקרה , מ"היו זמנים במקסיקו" לא התלהבתי במיוחד. סרט פשע ודרמה רציני??? לדעתי זה יותר קרוב לפרודיה ובטח לא סרט רציני.
יש בו דברים טובים - אני מסכים עם יבגני לגבי נגינת הגיטרה, וג'וני דפ באמת משחק דמות מאוד מיוחדת ומצחיקה בצורה טובה, ויש גם כמה קטעי אקשן טובים וסצינות מרשימות. אבל בסה"כ, רב הסרט מלא ביותר מדי אלימות ויריות חסרות טעם ולפעמים קצת מגוכחות ולא בהרבה יותר...
רב התגובות של האנשים שראו את הסרט איתי, ובכלל של האנשים מסביב בקולנוע היו פושרות ומטה... |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 1:28 9/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אבל עדיין רק 2 סרטים שלו הם מתחת ל-4 כוכבים אצלך... אתה שופט את הסרט לפי הסרט או לפי ג'וני דפ?? למשל אם בסרטים שלו היה משחק משהו אחר במקומו הייתה אוהב את זה פחות? |
|
|
|
 |

|
פורסם: 19:30 9/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני לא שופט סרטים בצורה הזאת. אם למשל בהיו זמנים במקסיקו מישהו אחר היה משחק במקום ג'וני דפ הייתי אוהב את זה גם, כי אתה יכול להזכר בציון הגבוה (4.5 מתוך 5) שנתתי לדספראדו, וזאת מבלי שג'וני דפ ישתתף בו.
ואל תבין אותי לא נכון- אם חשבת ששאר הסרטים של ג'וני דפ קיבלו אצלי 5 מתוך 5, אז אתה טועה, פשוט לא רשמתי את כולם. הנה למשל פרייווט ריסורט: הייתי נותן לזה 3 מתוך 5. וגם לבני וג'ון הייתי נותן 2.5 מתוך 5. כך שאני שופט סרטים ראשית על פי ההנאה שהם גורמים לי, אחר כך השחקנים. |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 4:47 11/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
מי שגונב את ההצגה בסרט הוא הכלב החמוד של מיקי רורק!!!
סתם!
אני אישית אהבתי את הסרט מאוד! לא בגלל שהוא יצירת מופת או משהוא כזה אלא פשוט כי הוא נונסטופ אקשן. אין רגע אחד משעמם וזה נדיר כיום בגלל שביותר מדי סרטים יש רגעים מייגעים ומעצבנים שמורידים מערך הסרט.
בכללי אני לא מתפלא שהרבה אנשים לא "מתו" על הסרט הזה בגלל שלא כולם אוהבים את הסגנון של שבו נעשה הסרט - מהיר חסר רחמים ואף מוגזם במקרים רבים. אני מת על הסגנון הזה!
אגב ג'וני דפ סיים את כל הסצינות שלו בסרט ב8!!! ימים והדמות שלו היא השנייה בגודלה בסרט. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:41 11/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני מסכים איתך בהחלט. כמו שכבר ציינתי קודם, זה לא סרט רגיל. הסגנון של רוברט רודריגז תמיד מפתיע אותי מחדש ואפשר לומר שאהבתי את כל הסרטים שלו (אפילו את ספיי קידס) ואי אפשר שלא להתעלם מהיחוד של הסרטים שלו.
קצת הפתיע אותי שג'וני דפ סיים כל כך מהר את עבודתו על הסרט, כי היה לו באמת הרבה זמן מסך. |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 16:29 12/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
קצת הרבה שטויות אתה לא חושב?
אחרי שעוקרים לג'וני דפ את העיניים ושני האנשים באים להרוג אותו אז הוא עושה כאילו השמיעה שלו היא כמו של דרדוויל והוא יורה בהם במקומות שעם עיניים קשה לצלוף...
והיריות שאנטוניו בנדרס יורה באנשים הם עפים אחורה 7 מטר זה קצת מוזר...
בסך הכל סרט נחמד
3.5
נ.ב.
שמתם לב לצבע העיניים בהתחלה של וויליאם דפו? |
|
|
|
 |

|
פורסם: 19:07 12/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
| זה לא סרט תעודי!! מותר להגזים בסרטים (אפילו כדאי בחלק מהמקרים). יש סרטים שבהם קיימת רק ההגזמה (קומנדו למשל) והם שווים לתחת אבל מצד שני קיימים גם סרטים טובים שמגזימים בקטעי פעולה מסויימים, זה רק מוסיף להם! |
|
|
|
 |

|
פורסם: 19:19 12/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני חושב שמותר להגזים, אבל למרות שטרילוגיית אל מריאצ'י מוגזמת כמעט שלא מרגישים בהגזמה.
כבר עבר יותר משבוע אחרי שראיתי את זה, ואני לא יכול להוציא ממוחי את המשפט הבא שנאמר בידי הדמות של ג'וני דפ:
Are you a Mexi-can or a Mexi-can't? לדעתי זה מצחיק. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 3:31 13/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אותי דווקא קרע הקטע שבו השומר ביקש מהמריאצ'ים להוכיח שהם יודעים לשיר, זה היה כל כך מצחיק!!! |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:54 13/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
כן, זה היה מצחיק ואחרי שהם זייפו אז הוא ישר הפסיק אותם.
אותי גם הצחיק הקטע שבו סאנדס הרג את הברמן ומצא את הפתק מאחורי רטיית העין שלו ואז אמר: אני צריך לוהודות לך על זה שלא תקעת את זה בתחת...
חבל רק שאין הרבה שירים בסרט. כאן הסתפקו רק במוזיקה ואילו בקודמיו היו הרבה שירים יפים. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:30 14/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
הם זייפו???
לא נראה לי, פשוט השיר והביצוע היו מצחיקים. |
|
|
|
 |
Banana-Man חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/08/02 הודעות: 133 מיקום: רעננה
|
פורסם: 19:08 14/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אני ממש אהבתי את "דספראדו", כך שבאתי לסרט הזה עם קצת ציפיות גבוהות, אבל נהניתי מהסרט מאוד. הייתה קצת הגזמה עם האנשים שעפים לעזאזל, וקטע האקשן היפה ביותר, שעד עכשיו לא ראיתי אותו באף סרט,ולכן הוא מקורי ומדליק, הוא הקטע עם השלשלאות, שבנדראס והאייק יורדים את כל הבניין בעזרתן. 4 מתוך 5 |
|
|
|
 |
6969 חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 19/12/02 הודעות: 100 מיקום: PINK GRASS
|
פורסם: 10:31 15/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
ראיתי את דספארדו אי שם ב95' וזה פשוט סרט קול, משתי סיבות א. המוזיקה של דייר סטריידס, והקטע עם הגיטרות - כי זה היה חדש
שלשום ראיתי את היו זמנים במכסקו ומה לעשות שאין הפתעות בסרט.
וחוץ מג'וני דפ זה סרט ממצוע ומטה. ואנטוני בנדרס בכלל לא מפגין משחק |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:34 15/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני חושב שהיו זמנים במקסיקו מתעלה על דספראדו מכל הבחינות. ואני ממש אהבתי את אל מריאצ'י ואת דספראדו, אז היו לי הרבה צפיות מהסרט וכולן התגשמו.
אבל באמת מוזר שהרבה חושבים שזה הסרט הכי גרוע בטרילוגיה.
אחרי שחשבתי קצת הבנתי שזה היה אכזרי וקצת שטותי להרוג את הדמות של סלמה האייק. זאת כבר האהובה השנייה של אל מריאצ'י שמתה! אכזרי מאד. אבל מצד שני אם לא היו הורגים אותה לאל מריאצ'י לא היתה סיבה להרוג אנשים אחרים! |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02 הודעות: 339 מיקום: רחובות
|
פורסם: 10:24 19/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
מצתער על העיקוב בתשובה יבגני (כאמור לא הייתה לי מקלדת). המידע שרצית הוא קולנוע רב חן תלפיות בירושלים.
עודד  |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 1:34 20/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
זה גם הקולנוע שבו אני ראיתי את הסרט  |
|
|
|
 |
Bitton חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03 הודעות: 107 מיקום: ירושלים, מול המחשב
|
פורסם: 10:34 7/11/03 נושא ההודעה: |
|
|
| סרט קצת מסובך אבל לא רע בכלל!! ג'וני דפ באמת היה ענק ולא הבנתי ת'קטע של סלמה הייק....האמת יותר אהבתי את דספרדו...... |
|
|
|
 |
|