יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

הניצוץ

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
don corlone
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 7/05/03

הודעהפורסם: 21:31 24/06/03    נושא ההודעה: הניצוץ הגב עם ציטוט

אתמול ראיתי את הניצוץ סרט מצוין אך לא הבאינתי מה אומר הסוף ספוילר כשמראים את vip room ויש שם את התמונה בסוף שך ג'ק בשנת 1921 לא הבינתי מה זה אומר אשמח אם מישהו יגיד לי
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני מספר ICQ
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 1:02 25/06/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כמו שאמרתי לך כבר. זה כאילו שהוא היה שם במלון פעם... גם יש קטעים באמצע הסרט שרואים אותו כאילו עם הרבה אנשים וכאלה...

Heeeeeere is Johny...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 3:12 9/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כרגע סיימתי לצפות בסרט ונשארתי עם כמה שאלות, שאני מקווה שמישהו יוכל להשיב לי עליהן:

הסוף בילבל אותי- ישר בהתחלה כשהמנהל הראה לג'ק את המלון והזכיר לו שהוא נבנה על בית קברות אינדיאני, ידעתי שזה יגרום לבעיות, ואכן זה גרם. ההשערה שחלי הייתה שהמלון חיי והוא משתלט על ג'ק (ג'ק אומר בקטע מסויים שהוא ימכור את נשמתו תמורת בירה, ואכן אז הוא מקבל בירה על חשבון הבית- המלון קונה את נשמתו).

בגלל השערה זו התבלבלתי מהסוף- איך ג'ק היה במלום ב1921?? יש לזה הרבה איזכורים בסרט כשמגריידי אומר לו שהוא (ג'ק) היה המשגיח תמיד ועוד כל מיני דברים שכרגע אני לא ממש זוכר, אבל בכל זאת זה לא מסתדר לי, אז אם יש מישהו שמבין את זה יותר טוב ממני שבבקשה יסביר לי.

השאלה השניה שלי היא שולית בהרבה- הסצינה עם האיש המחופש לדוב. ברור שלכזו סצינה מוזרה הייתה חשיבות ומשמעות ולכן לא נחתכה, אז אם מישהו הבין, בבקשה.

אהבתי מאד את הסרט, ולכן אני גם מנסה להבין אותו באופן מלא. זה ממש לא סרט אימה רגיל, הוא חכם מאד ויש בו הרבה סאבטקסט. הבימוי של קובריק מעולה וכך גם הסאונד המצויין. וכמובן ג'ק, אוי ג'ק- הוא נראה כל כך מטורף heeeeere's jonny!
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 10:40 9/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בכדי להבין את הסרט ממש לעומקו והכל, אתה צריך לקרוא את הספר. אני ראיתי את הסרט לאחר שקראתי את הספר ולכן הסרט היה לי דיי ברור ומובן.
בכל מקרה, לגבי השאלה הראשונה שלך, כאשר מראים את ג'ק בתמונה של המלון משנת 1921, זה מאחר שהמלון השתלט על ג'ק (הוא לא מכר את נשמתו, פשוט המלון השתלט על הנפש שלו - בצורה חלקית), ואז המלון, כביכול, צירף את ג'ק לשורותיו, כמו שאר האנשים שנראים בתמונה יחד עם ג'ק שמהווים את צוות המלון.
אני לא זוכר כל כך את הסיבה מדוע גריידי אומר לג'ק שהוא היה תמיד המשגיח אבל אני חושב שזה מאחר שהמלון, שבעבר תפס שליטה בגריידי, וכעת הוא תופס גם בג'ק - ככה שג'ק וגריידי הם לא בעצם ג'יק וגריידי אלא בעצם הרוח של המלון.

לגבי השאלה השנייה שלך אני עונה מתוך מה שהועבר בספר. האיש דוב הוא בעצם איש מחופש לכלב למען האמת. האיש שתחפש לכלב (בשביל איזה חגיגה) היה אורח באיזה מסיבה שפעם נערכה (זמן רב לפני שג'ק ומשפחתו הגיעו למלון) במלון וכאשר ג'ק התחיל להשתגע המלון התעורר לחיים וכך גם האורחים של המלון משנים רבות אחורה.

מקווה שההסבר שלי תרם. חיוך
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 12:25 9/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אכן תרם. תודה.

עדיין לו ברור לי למה האיש היה מחופש דווקא לדוב\כלב, אבל צחיפוש שעשיתי, מתברר שלהרבה אנשים אין ממש מושג
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 13:16 9/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה רשום בספר.
אני אישית לא זוכר את הסיבה להתחפשות שלו אבל אם תקרא את הספר - ספר ממש טוב דרך אגב - אתה מן הסתם תדע.
זה של סטיבן קינג.
אגודל למעלה
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 13:53 9/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

דבר מעניין שמצאתי הוא שבתמונה מ1921 נכתב נשף ה4 ביולי, שזהו הרי יום העמצאות האמריקאי- וזה דווקא אירוני כי התמונה הזו מסמלת את השיעבוד של ג'ק למלון ואיבוד העצמאות שלו.

שמתי לב שיש הרבה שימוש במראות בסרט. אתר אחד שמצאתי כותב הרבה על הכוונה של קובריק להראות כאילו את הevil twin של הדמויות, או משהו כזה.

גם הקטע בו ג'ק קופא למוות ואז הוא גם קופא ב"זמן" של המלון הוא גאוני.

מישהו יודע מה פשר המשפט: All work and no fun makes Jack a dull boy
? האם יש פה עוד משמעות נסתרת?
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי