| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
don corlone חבר/ת פורום

בפורום מ: 7/05/03 הודעות: 30 מיקום: נתניה
|
פורסם: 21:31 24/06/03 נושא ההודעה: הניצוץ |
|
|
אתמול ראיתי את הניצוץ סרט מצוין אך לא הבאינתי מה אומר הסוף כשמראים את vip room ויש שם את התמונה בסוף שך ג'ק בשנת 1921 לא הבינתי מה זה אומר אשמח אם מישהו יגיד לי |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 1:02 25/06/03 נושא ההודעה: |
|
|
כמו שאמרתי לך כבר. זה כאילו שהוא היה שם במלון פעם... גם יש קטעים באמצע הסרט שרואים אותו כאילו עם הרבה אנשים וכאלה...
Heeeeeere is Johny...  |
|
|
|
 |
eranml חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03 הודעות: 160
|
פורסם: 3:12 9/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
כרגע סיימתי לצפות בסרט ונשארתי עם כמה שאלות, שאני מקווה שמישהו יוכל להשיב לי עליהן:
הסוף בילבל אותי- ישר בהתחלה כשהמנהל הראה לג'ק את המלון והזכיר לו שהוא נבנה על בית קברות אינדיאני, ידעתי שזה יגרום לבעיות, ואכן זה גרם. ההשערה שחלי הייתה שהמלון חיי והוא משתלט על ג'ק (ג'ק אומר בקטע מסויים שהוא ימכור את נשמתו תמורת בירה, ואכן אז הוא מקבל בירה על חשבון הבית- המלון קונה את נשמתו).
בגלל השערה זו התבלבלתי מהסוף- איך ג'ק היה במלום ב1921?? יש לזה הרבה איזכורים בסרט כשמגריידי אומר לו שהוא (ג'ק) היה המשגיח תמיד ועוד כל מיני דברים שכרגע אני לא ממש זוכר, אבל בכל זאת זה לא מסתדר לי, אז אם יש מישהו שמבין את זה יותר טוב ממני שבבקשה יסביר לי.
השאלה השניה שלי היא שולית בהרבה- הסצינה עם האיש המחופש לדוב. ברור שלכזו סצינה מוזרה הייתה חשיבות ומשמעות ולכן לא נחתכה, אז אם מישהו הבין, בבקשה.
אהבתי מאד את הסרט, ולכן אני גם מנסה להבין אותו באופן מלא. זה ממש לא סרט אימה רגיל, הוא חכם מאד ויש בו הרבה סאבטקסט. הבימוי של קובריק מעולה וכך גם הסאונד המצויין. וכמובן ג'ק, אוי ג'ק- הוא נראה כל כך מטורף heeeeere's jonny! _________________ The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he doesnt exist
And like that he's gone... |
|
|
|
 |
Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292
|
פורסם: 10:40 9/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
בכדי להבין את הסרט ממש לעומקו והכל, אתה צריך לקרוא את הספר. אני ראיתי את הסרט לאחר שקראתי את הספר ולכן הסרט היה לי דיי ברור ומובן.
בכל מקרה, לגבי השאלה הראשונה שלך, כאשר מראים את ג'ק בתמונה של המלון משנת 1921, זה מאחר שהמלון השתלט על ג'ק (הוא לא מכר את נשמתו, פשוט המלון השתלט על הנפש שלו - בצורה חלקית), ואז המלון, כביכול, צירף את ג'ק לשורותיו, כמו שאר האנשים שנראים בתמונה יחד עם ג'ק שמהווים את צוות המלון.
אני לא זוכר כל כך את הסיבה מדוע גריידי אומר לג'ק שהוא היה תמיד המשגיח אבל אני חושב שזה מאחר שהמלון, שבעבר תפס שליטה בגריידי, וכעת הוא תופס גם בג'ק - ככה שג'ק וגריידי הם לא בעצם ג'יק וגריידי אלא בעצם הרוח של המלון.
לגבי השאלה השנייה שלך אני עונה מתוך מה שהועבר בספר. האיש דוב הוא בעצם איש מחופש לכלב למען האמת. האיש שתחפש לכלב (בשביל איזה חגיגה) היה אורח באיזה מסיבה שפעם נערכה (זמן רב לפני שג'ק ומשפחתו הגיעו למלון) במלון וכאשר ג'ק התחיל להשתגע המלון התעורר לחיים וכך גם האורחים של המלון משנים רבות אחורה.
מקווה שההסבר שלי תרם.  _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |

|
פורסם: 12:25 9/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
אכן תרם. תודה.
עדיין לו ברור לי למה האיש היה מחופש דווקא לדוב\כלב, אבל צחיפוש שעשיתי, מתברר שלהרבה אנשים אין ממש מושג _________________ The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he doesnt exist
|
|
|
 |
Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292
|
פורסם: 13:16 9/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
זה רשום בספר.
אני אישית לא זוכר את הסיבה להתחפשות שלו אבל אם תקרא את הספר - ספר ממש טוב דרך אגב - אתה מן הסתם תדע.
זה של סטיבן קינג.
 _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |

|
פורסם: 13:53 9/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
דבר מעניין שמצאתי הוא שבתמונה מ1921 נכתב נשף ה4 ביולי, שזהו הרי יום העמצאות האמריקאי- וזה דווקא אירוני כי התמונה הזו מסמלת את השיעבוד של ג'ק למלון ואיבוד העצמאות שלו.
שמתי לב שיש הרבה שימוש במראות בסרט. אתר אחד שמצאתי כותב הרבה על הכוונה של קובריק להראות כאילו את הevil twin של הדמויות, או משהו כזה.
גם הקטע בו ג'ק קופא למוות ואז הוא גם קופא ב"זמן" של המלון הוא גאוני.
מישהו יודע מה פשר המשפט: All work and no fun makes Jack a dull boy
? האם יש פה עוד משמעות נסתרת? _________________ The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he doesnt exist
|
|
|
 |
|