| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
ריי ליוטה חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 12/10/03 הודעות: 13
|
פורסם: 23:31 12/10/03 נושא ההודעה: שלום לכולם אני חדש בפורום |
|
|
| שלום לכולם אני שחר ואני חדש בפורום. אני חובב סרטים ואוהב בעיקר סרטים אוטוביוגרפיים. מאפיה,שואה, ישראליים, ודוקומנטריים. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 1:11 13/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
שלום שחר וברוך הבא לפורום שלנו.
זו הפעם הראשונה, שאני נתקל באדם המצהיר שסרטים אוטוביוגרפיים הם עיקר הסרטים האהובים עליו. בכלל לא נראה לי שיש הרבה סרטים כאלו - ניסיתי להזכר ולא ממה הצלחתי, מי עשה סרט שהיה מבוסס על סיפור חייו?
אגב, נראה לי שרק על ז'אנר סרטי המאפיה, אפשר להכליל (ולהגיד אני אהב/לא אוהב סרטי מאפיה) ואולי גם על סרטים תעודיים אפשר לומר זאת, אך בצורה חלשה יותר. ה"ז'אנרים" האחרים שהזכרת, פשוט לא מספיק אחידים - סרטים ישראלים מוגדרים רק עלפי המקום בו הם נוצרו (או אולי מדינתם של היוצרים), אבל חוץ מפרט זה, אין שום גבול או קו מנחה שאפשר לשייך את רוב הסרטים הישראלים לפיו. וכל אחד מהם יכול להכיל בתוכו ז'אנרים אחרים - עלילתי, היסטרי, בדיוני או מבוסס על סיפור אמיתי וכו'
אבל בסופו של דבר, אם זה מה שאתה אומר שאתה אוהב, אני מניח שאתה יודע  |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 3:34 13/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני אוהב סרטים אוטוביורגרפים אבל לא הכי הכי...
ואורן-תנסה להיזכר קצת עוד,יש ממש הרבה... לי כרגע עומדים בראש נערה בהפרעה, תפוס אותי אם תוכל,דור הפרוזאק,שאיפות,איש על הירח ועוד ועוד... |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 4:08 13/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
וואלסס איך איש על הירח יכול להיות אוטוביוגרפי אם אנדי קאופמן מת!!!???
אני רק מניח שהתכוונת לסרטים ביוגרפיים. |
|
|
|
 |
ריי ליוטה חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 12/10/03 הודעות: 13
|
פורסם: 8:25 13/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
| החברה הטובים הוא אוטובגיוגרפי, אי שם באפריקה, הפנסתרן. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 0:56 14/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
יצירה אוטוביוגרפית, היא יצירה שבה היוצר מספר על קורות חייו. הדבר נפוץ יחסית בספרות, אבל לא זכורים לי בימאים שעשו סרט על סיפור חייהם עצמם (למרות שאני מניח שהיו גם מקרים כאלו).
כנראה שהתכוונתם לסרטים המבוססים על סיפור אמיתי (או יותר נכון - על ספר שמבוסס על סיפור אמיתי)... ולפחות בחלק מהסרטים שציינתם, גם הספר לא היה אוטוביוגרפיה (כלומר סופר שכותב על חייו). אגב, כמעט תמיד הסרט יהיה מבוסס באופן די חופשי על "הסיפור האמיתי" כפי שזה מופיע בספר, שגם שם הוא לא בהכרח נאמן למקור. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:10 15/10/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני התכוונתי לכאלה שמבוססים על סיפור אמיתי.
נערה בהפרעה ודור הפרוזאק הם גם ספרים אוטוביוגרפים שנכתבו ע"י גיבור הספר...(סוזאנה קייסן ואליזבת וורצל למעוניינים) |
|
|
|
 |
|