יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

שלום צריך עזרה של מומחי קולנוע בקשר לסרט "דבר אליה"

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
הג'יגלס
אורח

הודעהפורסם: 23:56 19/02/04    נושא ההודעה: שלום צריך עזרה של מומחי קולנוע בקשר לסרט "דבר אליה" הגב עם ציטוט

יש לי שאלה .. אני צריך את עזרתכם

-מאילו מקורות מושפע דבר אליה מבחינת הנרטיב ומבחינת השפה הקולנועית?

אשמח אם מישהו יעזור לי
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 12:40 20/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לרוב אנחנו לא מכינים כאן את "שעורי הבית" בשביל אנשים, אלא כותבים לשם העיניין ההדדי שלנו בסרטים. אז רק אם מישהו כאן יחליט להיות נחמד במיוחד, תקבל בדיוק את מה שאתה רוצה.
אתה יכול לנסות להגיע לתשובות בעצמך, כשאתה נעזר במה שכבר נכתב על הסרט באתר ואחרכך לפרסם כאן את המסכנות/תובנות אליהן הגעת.

דוגמא לדיון שהיה כאן בנושא:
http://movies.israel.net/forumnew/viewtopic.php?t=1021
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
הג'יגלס
אורח

הודעהפורסם: 12:46 20/02/04    נושא ההודעה: אורן אתה כל כך טוב לב ..... אני מעריץ אנשים כמוך... הגב עם ציטוט

אני ראיתי את הסרט.. שאגב מאוד מצא חן בעיני , ואכן יש לי לעשות עבודה עליו .
סיימתי את רוב העבודה ואני מוכן אפילו לשלוח לך אותה אם תרצה .

רק בקשר למה ששאלתי כאן , בסך הכל ביקשתי קצת עזרה וכיוון מאנשים נחמדים .
את האמת אינני יודע מה זה נרטיב בכלל.. והייתי שמח אם מישהו היה מכוון אותי או עוזר לי.

אורן פשוט לא יפה ולא מכובד לחשוב כל הזמן על ניצול של אנשים .
אני יכול לעזור לך גם בדברים אחרים אם תרצה ולא אראה זאת כניצול

שבת שלום
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 14:39 20/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הנרטיב של הג'יגלס "הטוב":
הגעתי לפורום קולנוע במטרה לגיטימית לבקש מידע בנושא. הייתי מנומס ושאלתי את שאלתי בקצרה.
מנהל הפורום התנפל עלי בהאשמות לא צודקות ו"ירד" עלי ללא כל סיבה אמיתית.
ניסיתי להסביר שלא בקשתי ממישהו לכין את עבודתי במקומי, אלא רק ביקשתי הכוונה ממי שמוכן לעזור. גם אני אשמח לעזור למי שצריך.

הנרטיב של אורן "הטוב":
היי, הינה אורח חדש באתר שואל שאלה מעניינת.
איזה באסה, כבר עבר יום ואף אחד לא הגיב אליו בכלל, שלא לדבר על נתן לו תשובה טובה. לא נראה לי שאני יכול לענות לו - קודם כל, אין לי זמן לכתוב תשובה ארוכה ומספקת ושנית, אני בכלל לא בטוח שיש לי מספיק ידע לענות לו בעומק הדרוש לשאלתו. טוב, אז למרות שממש אין לי זמן, לא נשאיר אותו בכלל בלי תגובה וננסה לעזור לו. קודם נסביר לו למה לא הגיבו אליו עד עכשיו, אבל ניתן לו תקווה שאולי עוד יענו לו כמו שצריך. עכשיו נעשה חיפוש מהיר בפורום אחר פתיל שדן בסרט. אה, הינה פתיל שיש בו כמה הודעות של נור ושל עוגיפלצת, אני מקווה שהוא יוכל להפיק מהם משהו. אולי כדאי להפנות אותו גם לביקורת של יעל? לא, הוא בטח כבר ביקר בה וגם יודע יותר ממה שהוא יכול להפיק ממנה. טוב, נקווה שעוד אנשים יעזרו לו, אבל בטח הוא כבר יגמור את העבודה עד שמישהו יחזור אליו (אם בכלל). לפחות נזמין אותו לחלוק איתנו את התובנות אליהם יגיע.
וואלה, הוא כבר קרא את התשובה ואת הפתיל שהפנתי אליו והספיק לענות? נראה מה הוא כתב (סה"כ לא נתתי לו משהו שיכול לעזור לו יותר מידי). הוא ניפגע, חבל, לא לזה התכוונתי. אה, הוא לא יודע מה זה נרטיב, הלך עלינו - ברגע שמכניסים פוסט מודרניזם, אפילו בצורה עקיפה ובדלת האחוריות, אנחנו בבעיה גדולה. טוב, נקווה שמישהו עוד יענה לו ושהוא יבין שלא היתה לי מטרה לפגוע בו. ואולי ננסה להסביר לו קצת על נרטיב (משימה כמעט אבודה מראש). [אין לי זמן, אני חייב כבר לזוז. טוב נעשה את זה מהר]

הנרטיב של הג'יגלס "הרע":
יש לי שעורים ואני תקוע, אין לי מושג איך לעשות אותם. אנסה להשיג את התשובות באינטרנט. הינה פורום קולנוע, אולי נמצא כאן איזה פראייר שיענה לי. קודם כל קצת נתחנף וניתן את התואר "מומחי קולנוע" למי שיבחר לענות, אנסה גם לשוות לשאלה טון של הכרת תודה, כדי למשוך את טוב ליבם. עכשיו נשאל את השאלה עם כל המושגים הגבוההים האלה, כאילו יש לי מושג בעצמי.
נו, אף אחד לא עונה, איזו באסה.
או, יש תשובה, נקווה שכתבו שם תשובה שאוכל להעתיק בלי הרבה שינויים.
מה? לא רק שלא קיבלתי תשובה, המנייאק שענה גם אומר לי "לך חפש".
נכניס לו איזו כותרת צינית, שידע איזה מגעיל הוא. נשים לו מראה מול הפנים שלו, כדי שיראה את הרוע שנובע ממנו. אבל אני עדיין צריך תשובות, אז ננסה שוב ואולי עכשיו נקבל תשובה שתפטור אותי מהעבודה הזו.

הנרטיב של אורן "הרע":
עוד הודעה של אורח - טוב, זה כבר לא יהיה... נו, ידעתי, פעם ראשונה שהוא כותב בפורום וישר הוא רוצה שנכין בשבילו את השעורים. אין סיכוי שנראה אותו כאן גם תורם משהו לפורום, הוא רק בקטע של לקחת. אני מנחש שהוא לא ניסה אפילו לחפש מידע במה שכבר כתוב בפורום ואולי אפילו לא נכנס לקרוא את הביקורת על הסרט (לא שזה היה עוזר לו, הרי הוא מסוג האנשים שצרכים ציטוטים ולא יכולים לעבד את המידע שהם קוראים). בטח הוא עובר עכשיו בעוד פורומים ו"שולח שאלתו על פני המיים" בתקווה לדוג איזה פראייר. אני קולט את כל החנופה וההתחנחנות המזוייפת שלו, הוא אפילו לא מוכן להשקיע דקה ולהרשם לפורום כמו שצריך (טוב, הוא לא יודע שאם הוא ירשם הוא יכול לקבל הודעה בדואר על תשובה, במקום לבוא ולבדוק כל פעם בפורום עצמו).
כדאי שאבהיר לו שאנחנו יודעים מה המטרות המדוייקות שלו ושאים הוא יקבל תשובה, זה רק כי מישהו יהיה סופר-נחמד. באותה הזדמנות, נציין גם את ההליך המינימלי שצריך לעשות לפני ששואלים שאלה, ונראה באיזו קלות ניתן למצוא דייון על הסרט.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

לפני שאני ממשיך, אני מקווה שאף אחד לא חושב, שאחד או חלק מהנרטיבים הנ"ל מציגים את האמת, שלא לדבר על האמת השלמה. סביר להניח שבכל אחד מהם יש קצת אמת, אבל האמת מורכבת מכמה מהם ולא רק מהם. בנוסף, אני מקווה שיובן שלא התכוונתי לפגוע בהג'יגלס דרכם, אלה לנסות להדגים ולהסביר משהו (למעשה להסביר כמה דברים).

כמו שניסיתי להדגים, יש יותר מנרטיב אחד לכל דבר, אבל לרוב בסרט, אנחנו מקבלים נרטיב אחד. אז לפני שיכולים לענות מהם הגורמים שהשפיעו על הנרטיב, צריך לדעת מהו הנרטיב המוצג. בפתיל אליו קישרתי בהודעה הקודמת, נור הציעה, שתורתו של פרויד היתה אחת מההשפעות על הנרטיב של הסרט. יש בדיון ובביקורת הצעות נוספות (גם אם מרומזות). גם לגבי השפה הקולנועית, יש קודם לזהות את השפה בה השתמשו בסרט ורק אחר כך אפשר לנסות למצוא את ההשפעות. וכמובן שתשובה אחת מתבקשת לשאלה הזו היא, הקולנוע האילם.

אני מאחל לך הצלחה בעבודה שלך ומאחל לנו יכולת לראות יותר מנרטיב אחד. ואים אני לא מספיק לגמור את העבודות שלי ומאחר לאוטובוס האחרון, זה בגללך מוציא לשון
[נדמה לי, שלרוב כל אחד "בא" קודם כל מהנרטיב "הטוב" והאלמנטים מהנרטיב "הרע" נכנסים בצורה פחות מודעת]
הג'יגלס
אורח

הודעהפורסם: 15:08 20/02/04    נושא ההודעה: בואנה בן אדם אתה צריך פסיכולוג דחוף ... הגב עם ציטוט

אגב לא קראתי את השטויות שלך אפילו...

אתה אדם קטן שהפך ל"מנהל " גדול בפורום הזה..

אתה יודע מה לא צריך את העזרה שלך ! אני לא צריך עזרה אם אנשים קטנים חתול לבן

בקיצור חפש ת'חברים שלך...

ובקשר לפסיכולוג.. אני מכיר מישהו מצוין.. חבר.. יעשה לך הנחה.... אולי בעצם לא כדאי לו לטפל בך.. כי אחרי טיפול בך הוא יצטרך ללכת לפסיכולוג בעצמו...

ועוד אומרים שיהודים עוזרים ליהודים... חחח הצחקתם אותי
הג'יגלס
אורח

הודעהפורסם: 15:15 20/02/04    נושא ההודעה: ועוד משהו קטן.. הגב עם ציטוט

מומחה סרטים אתה ? פלצן... משחק אותה אינטלקטואל....

אתה יודע מה ... אני מעדיף אנשים שיהיו בני אדם , נחמדים ולא שחצנים ויהירים .. כמוך....

בקיצור בגלל זה אתה עדיין לבד בחיים האלה..

וגם אם יש לך מישהי ( שהסכימה לקבל אותך בסופו של דבר ...) כואב לי עליה..

בקיצור תמשיך לראות את הסרטים הפוסט מודרנסטים שלך... הסרטים הפלצניים שאתה אוהב לראות... ואני אמשיך לראות צ'רלי וחצי וכאלה ואמשיך לצחוק ולהנות מהחיים...

תאמי לי השקעתי בך יותר ממה שצריך...

העבודה שלי כבר מוכנה .. תודה
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

הודעהפורסם: 16:34 20/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אלמלא זה היה עצוב זה היה ממש מבדח...

זאת דוגמה, חברים, לחוסר קריאה של הודעות. ממש כך.

ג'יגלס - האם קראת את *כל* ההודעה של אורן? האם ניסית *להבין* אותה?
נפגעת לשווא! באמת לשווא. לא חבל? לא חבל מיד לתקוף בכל הכח והפוגענות את מי שדווקא ניסה לעזור לך?

אני חייבת לרוץ ולכן זו רק הודעה קצרצרה. ושבת שלום לכל...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 16:49 20/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מסכים עם יעל !
מי שיצא מגעיל,סנוב ומטומטם זה אתה ולא אורן, ואם אין לך משהו חכם/טוב להגיד עדיף שתרחיק את האצבעות שלך מהמקלדת...

קישתא !!! כועס !
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 4:05 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מסכים עם יעל בכל מילה. כנראה שנתוני המבחן בנושא הבנת הנקרא לא משקרים... צוחק בקול רם

ולסיכום, כמו שאמר האשם תמיד: "לא צריך את ג'והני השולף, אם יש לסורים כור גרעיני דולף"

ותחשבו על זה... מוציא לשון

עודד
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Bitton
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03

הודעהפורסם: 4:12 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מה כולכם התעצבנתם?! תעזבו אותו! אז הוא כולה שאל שאלה וכן!! גם אני הייתי נפגע...תעזבו אותו בשקט ולא כל אחד צריך להיכנב לפה ולהגיד "אני מסכים" ולהוסיף...
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 10:05 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ביטון,
אני לא בא מבקטע של "ואיי גם אני מסכים, גם אני מסכים"
זה פשוט מעצבן ! אני לא אעזוב אותו בשקט כי אני נגד אנשים שהורסים את הפורום....
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 11:35 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

גם אני מסכים עם יעל.. לטעמי מישהו פה פשוט התעצל לפתוח מילון (בין אם רגיל או בין אם קולנועי) והטיל על הפורום הזה את המטלה..
לדעתי אורן פשוט אמר מה שכל אחד ואחד מאנשי הפורום הרגיש שראה את הפנייה של אותו בטלן, שאחר כך החל להתנהג כמו ילד קטן..
ביזיון..
פעם הבאה הייתי מציע שתפתח מילון או תיגש למרצה או למורה שלך ופשוט תשאל אותו, במקום לבזבז את הזמן של אנשי הפורום..
אגודל למטה
אורח

הודעהפורסם: 13:15 21/02/04    נושא ההודעה: תגובה אחרונה הגב עם ציטוט

ביטון קודם כל תודה , אתה הגבר היחיד פה

שנית אני לר צריך טובות מאף אחד.. ואני רק מקווה שכל החוכמולוגים כאן יתקלו אי פעם בבעייה ויבקשו בסך הכל עצה ידידותית וייקבלו את אותם תגובות שאנ קיבלתי כאן

ארץ אוכלת יושביה !!!

אני גם לא התכוונתי להרוב לכם את הפורום... רציתי להכנס אליו .. אבל אם ככה מקבלים אורחים אז אבוי לנו.. אתם צריכים להתבייש , סנובים
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

הודעהפורסם: 19:44 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יקירי ג'יגלס. אבל קיבלת תשובה. קיבלת תשובה חכמה ומאד לעניין. לא הבנת אותה - זה דבר אחר, אבל אני חושבת שאם תקרא אותה לאט (וגם אתה ביטון) והיות ואני מעריכה אתכם כאנשים אינטליגנטים שמסוגלים לחשוב וללמוד, אתם תבינו שאורן הדגים מהו נרטיב, אמנם בדרך לא לחלוטין מקובלת, אבל בדרך מועילה מאד.
ג'יגלס - רצית ללמוד מהו נרטיב, בוא תלמד.

ולכל מי שלא הבין אותי - התגובה שלי בכלל לא התייחסה לעצם בקשת העזרה. לי זה לא מפריע בכלל. ממש ממש לא אכפת לי שאנשים מבקשים עזרה בפורום, ואם יקבלו אותה - מה טוב. מובן? אפשר להמשיך? אתם עדיין קוראים או שכבר התחלתם לדלג ולהכניס לי מילים לפה?

התגובה שלי התייחסה לכך שאי אפשר לא לקרוא תגובה (כפי שג'יגלס עשה) לחלוטין לא להבין אותה וגם להעלב ממנה. משהו בשילוב האידיוטי הזה לא מסתדר. ג'יגלס, אני חוזרת וטוענת שאתה מתחמם ומחמם את עצמך לשווא. כלומר סתם. בלי סיבה. אורן לא ניסה לפגוע בך. אם היית משקיע חמש דקות בקריאת ההודעה שלו היית (אני מניחה כי אני נותנת לכל אחד, וגם לך, קרדיט) מבין למה הוא התכוון.
אבל גם למקרה שלא תבין, או שאתה עצלן מכדי לקרוא, או שאתה כבר כל כך מעוצבן שאין לך חשק או מוכנות אז תדע שפשוט הוצאת עניינים מהקשרם.

והאמת? אין לי חשק לכל מיני אנשים בפורום שבאים, כותבים, לא מסוגלים לקרוא או לחשוב ורק מקללים אחר כך. רצף הגסויות והקללות שהפנית כלפי אורן היה בלתי מתקבל על הדעת בגסותו ומגעילותו. הצחיק אותי לקרוא את זה, אבל זה היה מצחיק מסוג מאד עצוב. מאד מאד עצוב. במיוחד ההתייחסות לבחורה שתהיה עם אורן. הייתי בת מזל להיות בת זוג של אורן במשך שנים ספורות, אז אני יודעת על מה אני מדברת.
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 19:58 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ג'יגלס, אתה אשכרה כמו אשה פולנייה: שואלת את בעלה שאלה, עונה במקומו ועוד צועקת עליו שהוא שקרן.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
לכבוד גברתי המלומדה...
אורח

הודעהפורסם: 21:51 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אם כל הכבוד .. ו יש כבוד.... אני לא מוכן לקבל תשובות מאנשים על דרך הציניות . ואם הוא ( בחור חלומותייך..) רוצה לצאת גבר ולתת תשובה אמיתית אז שייתן בלי דוגמאות עלי ועל עצמו..
את פשוט לא מבינה עד כמה התשובות המתחכמות שלכם והמתייפיפות שלכם לא רק שלא לעניין אלא מזלזלות באדם ופוגעות . לא רוצים לענות לא חייבים.. אבל למה להשתחצן , למה להתחכם ??

בקיצור .. בא בן אדם לפורום , רוצה להתקבל , שואל , מתעניין אבל חבורת סנובים לא מוכנה לשתף אותו בסוגיות הפלצניות שלהם... אתם יודעים מה .. באמת לא צריך.. בוכה בוכה בוכה בוכה בוכה

יש קהילות ופורומים הרבה יותר לעניין , ואגב בתור מנהל פורום אחר..( בנענע ) לעולם לא אתייחב כך לאנשים !! לעולם
יעל .. תרדו לעם... זה כדאי...
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

הודעהפורסם: 22:39 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מבינה את מה שאתה אומר, ומקובל עלי שאתה לא מחבב את הפורום הזה. אני לא מסכימה איתך שהתשובה לא היתה הולמת, ודוקא כשיש דוגמאות שקשורות למשהו ממשי יותר קל להבין אותן. אגב, התשובה הראשונית של אורן, שהפנתה אותך לדיון מתאים היתה תגובה לא צינית ועניינית לגמרי. אני לא יודעת למה ציפית, אבל במסגרת בקשת העזרה שלך, אורן גם קלט אותך נכון וגם ניסה לעזור.

ולגבי שאר הדברים - ואני לא יודעת מה זה לרדת לעם. יש כל מיני עמים בתוך העם, אין עם אחד, ממש כמו שאין נרטיב אחד ואין דרך אחת נכונה להתסכל על המציאות.
לי טוב במקום שבו אני נמצאת.

אני לא יודעת אם גבר זה מה שאתה מגדיר כגבר ואם כן, אני ממש לא בטוחה שאני רוצה שהגבר שלי יצא "גבר". אבל זה כבר נהיה דיון חסר טעם. אז אני אחדול כאן.

בהצלחה בדרכך.
הג'יגלס
אורח

הודעהפורסם: 23:36 21/02/04    נושא ההודעה: מה שהכי מצחיק כאן.. הגב עם ציטוט

שבזבזתם את זמנכם היקר על בור כמוני.. 13 או 14 הודעות חסרות טעם....

בזמן אחר היתם יכולים לראות עוד איזה סרט פוסט מודרניסטי... או משהו כזה....

כל טוב .. אגודל למעלה
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 23:49 21/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הפתיל הזה ננעל.
נאחל למר כהנא הצלחה בהמשך דרכו וכשיהיה לי זמן, אבדוק את המחירים של פסיכולוגים בבירת העמק.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי