יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

דוגוויל - המפתח לפשטות שבאכזריות

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
חנן
אורח

הודעהפורסם: 22:44 20/03/04    נושא ההודעה: דוגוויל - המפתח לפשטות שבאכזריות הגב עם ציטוט

דוגוויל, כפר הכלבים, כך מצטלצל באוזניי, אינו רק כפר נידח בהרי הרוקי. הוא מודל לחיתיות שבאנושי, או נכון לומר, באנושות החייתית...
הסרט מציג בצורה חדה וברורה סוגייה שחשבתי עליה בעבר: מוסר אינו דבר מולד ותלוי תרבות ולכן מזוייף. טבע האדם אינו להיות מוסרי. אנחנו נוהגים במוסר כשזה משרת את האינטרסים שלנו: בין אם לעזור לאישה יפה (כי אולי יצא מזה משהו), או כדי לרומם עצמנו בעיני עצמנו או בעיני החברה. השמירה על החוקים, וחוקי המוסר בפרט, היא פועל יוצא של הרווח והעונש ואינו נובע מחוש צדק פנימי.

בעולם ללא תרבות שבו החזק שורד, בעולם מנותק, כמו עיירה נידחת בהרי הרוקי, טבע האדם האמיתי נחשף. הדבר מסתדר בצורה נוראית עם גישתו של פרוייד, הרואה באדם מסכה לחיה הנוהמת, שוצפת, מרסונת בכבלי החברה ושואפת לפרוץ החוצה. קשה להאמין בקלות הבלתי נסבלת בה יכולה חברה לדרדר את עצמה לתהום אלימה, מנצלת ואכזרית כשחבריה תומכים זה בזה והולכים בשורה אחת, חורשים את כל מה שכביכול האמינו בו...
קשה היה לי (וגם לגיל חבר שלי), לא לחשוב על השואה כשראינו את הסרט (לפני חצי שעה סיימנו). ההקבלה טריוואלית מכדי שארחיב על כך ; השותפות שבשתיקה, ההתעללות בחוצות העיר, תמיכת הרחוב, התלהמות ההמונים, החברים הטובים ששילחו את שכינהם למחנות ההשמדה, ...
ספוילר
הנערה התמימה והנזקקת נואשה לעזרה וקיבלה אותה בדמות שיעבוד, אונס, כפייה, ניצול, גזילת החופש ע"י קשירת שלשלת מתכת כבדה. האכזריות, כך מנסה הבמאי, לפי עניות דעתי, רק יוצרת אכזריות חדשה. התהליך ההדרגתי שעבר על העיירה והוביל אותה לאבד צלם אנוש (או כפי שאני טוען, לחשופו) גרם, בסופו של דבר, ליצר הנקם והאובדן בזה שהיה עד כה קורבן. הנערה שסימלה את ה"טוב האנושי", את הטיית הלחי השנייה כידידנו ישו, עברה התגלות והשמידה את העיירה במחי יד.

אהבתי את הסרט. הוא ישיר ואמין. הרגשתי את אצבעו של הבמאי מנפנפת לי בסימן ביקורת ואת קולו מצקצק אליי בטון טרונייה. אם יכול היה, אולי היה יורה בצופיו על האנושיות האכזרית שבכל אחד מאיתנו ובכך משלים את ה"מבול" והפעם, בלי נוח. בא לי להיות טוב יותר.
היי, אל תכנסו לי לדיקי, ברור שיש גם לנו גם צדדים טובים... הקפצתי את גיל וחברה שלו הביתה, למרות שהייתי עייף.

ותנסו להיות אנשים טובים יותר!

חנן.
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 2:21 21/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שלום חנן,
נהנתי לקרוא את התובנות שלך בעקבות הסרט. בהחלט העלת כאן נקודות למחשבה. אגודל למעלה
ובלי קשר, מכיוון ויש אנשים שעדיין לא צפו בסרט ומעוניינים להישאר "בתוליים" לגביו, הוספתי סימן ספוילר במקום שנראה לי מתאים. גם אם מדלגים על הפיסקה ההיא, עדיין שווה לקרוא את הודעתך.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי