| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא   | 

| מחבר/ת | 
		הודעה | 

6969 חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 19/12/02 הודעות: 100 מיקום: PINK GRASS
  | 

פורסם: 16:04 4/10/04    נושא ההודעה: שתי סרטים דומים | 
				     | 

| 

ישנם שתי סרטים דומים שנעשו

1. פרנהייט 451 - סרט קלאסי מ1966 עם ג'ולי כריסטי, ופרט מעניין זה סרטו היחיד של פרנסואה טריפו בשפה האנגלית. לאחרונה נעשה גרסה חדשה בבימו של פרנק דרבונט

2. שיווי משקל - סרט יחסית חדש עם כריסטאן בייל ואמילי ווטסון.

הקישור בניהם: שנייהם מתארים חברה עתידנית בה קריאת אמנות אסורה לחולטין מחשש שאלו ישחיתו את האדם וימלאו אותו ברגשות. כמו כן הגיבור הוא איש חוק שמטרתו לאכוף את החוק ומוצא את עצמו לגמרי מבולבל.

מעניין עוד כמה סרטים יעשו על אותו נושא | 

| 

| 
		 | 

| 

yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787

| 

פורסם: 16:38 4/10/04    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

שיווי משקל\ אקוויליבריום הוא סרט מאד מומלץ. מקורי ומעניין עד הדקה האחרונה.

אה, וגם סצינות האקשן יפות, ומאד מהירות.

אבל את הסרט האחר לא ראיתי, תוכל אולי לפרט קצת יותר? | 

| 

| 
		 | 

| 

eranml חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03 הודעות: 160

| 

פורסם: 17:22 4/10/04    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

| yevgeniy_11 כתב/ה: | 	 		  שיווי משקל\ אקוויליבריום הוא סרט מאד מומלץ. מקורי ומעניין עד הדקה האחרונה.

אה, וגם סצינות האקשן יפות, ומאד מהירות.

אבל את הסרט האחר לא ראיתי, תוכל אולי לפרט קצת יותר? | 	  

איך בדיוק אקוולבריום הוא מקורי עם יש את פרנהייט 451 שיצא שנים לפניו (ועוד מבוסס על ספר*)?

אני חייב לחלוק עלייך בקשר לאויליבריום. הסרט מתחיל נחמד, נראה מעניין ובהחלט יש לו פוטנציאל, אבל מהר מאד מבינים שמדובר בסרט דל תקציב והדבר הזה בהחלט בעוכריו של הסרט. יש הרגשה שהיוצרים התאמצו לסיים את הסרט מהר במקום למשוך אותו עוד קצת. 

השיא הוא כש     מורידים לטיילר דיגס (זה השם, נכון?) את הפרצוץ. זה אחד האפקטים הכי גרועים שראיתי בחיי. ממש היה עדיף בלי. נקרעתי מצחוק כשראיתי את זה. 

בשורה התחתונה, לטעמי, זה סרט שעונה להגדרת סרט AXN עם רמה מסויימת.

אני אישית צחכה מאד לסרטו של דרבוט. אני מניח שלסרט שלו יהיה תקציב גדול יותר שבאמצעותו הוא יוכל להפיק מפוטנציאל הרעיון יותר. 

*פרנהייט 451 מבוסס אגב על ספר קלאסי של ריי ברדבורי, שיצא לאחרונה בתרגום עברי. _________________ The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he doesnt exist

And like that he's gone... | 

| 

| 
		 | 

| 

Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292

| 

פורסם: 21:25 4/10/04    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

ראיתי את 'שיווי משקל' היה גרוע. כרגיל. רעיון נחמד (לסרט פעולה), ביצוע נוראי.

אין חדש תחת השמש.

תודה על העשרה 6969. לא ידעתי שפרנסואה טריפו (הנהדר  ) עשה סרט על פי הספר. אני בהחלט אבדוק את זה.

חוץ מזה, אני חושב שרק מעטים מסרטי הדיסטופיה הם אכן ראויי הערכה - הן הרעיון והן הביצוע (לדוגמא: 'המטריקס', 'בלייד ראנר' ו- 'הנוסע השמיני' - שלושת הראשונים). זהו ג'אנר קשה שמצריך חשיבה מקורית ויכולת ביצוע יוצאת מן הכלל בכדי להעביר לצופה את מלוא החופן של פשר הסרט.

יתר על כן, אני לא כל כך אוהב remakes, נקווה שדרבוט יוסיף משהו משלו (פירוש מחדש, אלמנטים חדשים, התמקדות אחרת וכו' וכו') ולא יעשה את אותו סרט כמו זה של טריפו - כי אז זה פשוט יהיה... רדיפת בצע! _________________ "who is John Galt"

| 

| 

| 
		 | 

| 

|