יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

שאלה ליעל ולאחיה אורי סיון

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
panter
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 12/04/03

הודעהפורסם: 14:59 5/10/04    נושא ההודעה: שאלה ליעל ולאחיה אורי סיון הגב עם ציטוט

בפסטיבל חיפה התקיימה תחרות סרטים של תיכוניסטים. הפרסומת שלי

http://stage.co.il/Stories/371876

התמודדה בקטגוריית ה"אחר". והיא זכתה מקום שלישי. לפי דעתי (המפרגנת בדרך כלל) אין ספק שהיא הייתה יותר טובה ממי שכביכול ניצח אותה. אורי סיון היה אחד משני השופטים. האם יש אפשרות לדעת את ההתרשמויות שקיבל מהיצירות בקטגוריית ה"אחר" שהובילו אותו לדירוג הזה?

המתמודדים היו

הפרסומת
טמפוס( קליפ הזוי)
התחייבות(סרטון מצוייר בעל ביקורת נוקבת)
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 16:30 5/10/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הפרסומת יפה מאד! אגודל למעלה
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 23:23 5/10/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מישהו יודע היכן אני יכול להשיג את שאר הקליפים שהמתמודדו בתחרות?
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 18:20 6/10/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קודם כל - כל הכבוד! אגודל למעלה
הסרטון נראה טוב, הוא מעניין, ובהחלט מרשים.

לגבי הנימוקים של השופטים שבמקרה אחד מהם הוא אחי - ממש אין לי מושג.
אבל דע לך שתמיד במקום הראשון יש רק אחד, ויש כל מיני תחרויות ולא תמיד כולם מרגישים "שהצדק נעשה". אולי כי אין צדק כל כך ברור. זה נכון על תחרויות סרטים, ספרים, סיפורים, עוגות גבינה, מלכות יופי...

אם אתה זקוק לתגובות אני בטוחה שיש לך מורים, חברים, ואנשים בתחום שיכולים לדון איתך בפרסומת. אם אתה מתאבל על כך שאינך מקום ראשון, תן לי לומר לך, שאם אתה רוצה לעסוק בקולנוע או באמנות, ולעשות קולנוע טוב, יהיו הרבה מקרים שלא תזכה לאהדה של כולם. שלא תזכה במקום הראשון. אבל זה לא צריך לגרום לך לחשוב אחרת לגבי היצירה שלך, ולהפסיק לעשות דברים מקוריים משלך. אני מקווה שבעתיד תעשה סרטים נוספים, ושכל פעם תתקדם למקום חדש שעדיין לא היית בו. אם תזכה גם בפרסים - מה טוב, אבל אי הזכייה לא כל כך חשובה בעיני.

ושוב, באמת אהבתי. אתה מוזמן לספר לנו עוד קצת על העשייה של הפרסומת, איך עלה לך הרעיון וכו'.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 1:07 7/10/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הערה נוספת לפנתר.
בהודעה הקודמת דברתי בזכות העובדה שאדם צריך להיות במידת מה חסין לביקורת וללכת עם האמת שלו, המקוריות שלו. ההודעה הזאת הולכת להיות קצת הפוכה...

מהרבה בחינות, הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו בחיים זה לקבל ביקורת. לא לקבל את המחמאות שאנחנו חושבים שמגיעות לנו, אלא זוית הסתכלות אחרת. לכן, אני מבינה שאתה מתוסכל שאתה לא יודע מה המניעים של השופטים לדרג כפי שהם דרגו, אבל אני בטוחה שאתה יכול למצוא תשובות ביחס למה יכול להיות יותר טוב בסרטון שעשית גם אצל חברים/מורים וכו'. כמו שכבר כתבתי.

לדעתי, נקודת חולשה של הסרטון שלך היא שהוא מאד straight forward - כלומר ישיר ודי פשוט. יש את האח שמעריץ את אחיו שמת, ומדבר עליו באהבה, וזה אכן מעט מרגש, אבל אפשר לתהות אם לא היה יכול להיות תחכום נוסף בפרסומת. אתה מציג את ה"ברור" - אח שמתגעגע לאחיו ולמד את הלקח. מה שמעניין הוא לרב מה שלא מראים, מה שרק רומזים עליו... בקיצור - לדעתי חסר קצת תחכום. זאת למשל דוגמה למשהו שאתה יכול לנסות לעשות אחרת בעתיד.

בקיצור - יש מקום גם לסיפוק, וגם לספקות. לשניהם יש מקום. ואחד אינו מוציא את השני.
אפשר גם להגיד - עשיתי יופי של סרט, וגם להבין שהוא לא "מושלם" שאפשר ללמוד ולעשות משהו יותר טוב.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 1:27 7/10/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

גם עודף תיחכום יכול להזיק.
אני חושב שהוא עשה עבודה יפה מאד, ומתוחכמת במידה הנכונה. הילד יושב ומשחק באבן, כשאין לנו מושג שזה בעצם בית קברות ואת האבן הוא הולך להניח על הקבר. אהבתי את זה מאד.

אני חושב שהשחקן לא משהו. משהו בקול שלו בהבעת פנים שלא משתנה הפריע לי. אבל אני מניח שהוא חבר שלך אז לא היו הרבה אפשרויות.

בהחלט עבודה יפה, בטח לתיכון.
ורק תיזכור שהסרטים הכי טובים והופעות המשחק הכי טובות, לא זכו באוסקרים. למרות זאת אנשים עדיין מעריכים אותם מאד.
(איך אלן בורסטין לא זכתה באוסקר על 'רקוויאם לחלום' אני לעולם לא אבין).

אז תמשיך ותצליח, תממש את החלום (שאני מעולם לא מימשתי עצוב וכנראה גם לא אממש) ובסך הכל סחתיין (גם על המוזיקה מאמריקן ביוטי אגודל למעלה )
panter
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 12/04/03

הודעהפורסם: 1:43 7/10/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אולי תתני דוגמא לתחכום שהיית רוצה לראות פה?

סך הכל פרסומת של 50 שניות שאמורה להיות מובנת על ידי כל האוכלוסיה שיכולה להיות מודבקת באיידס. משמע כ-ו-ל-ם מגיל 15-50 בערך
אני לא יכול ללכת פה על אובר תחכום מטורף ושרק חצי(החצי החכם?) יבינו מה אני רוצה. הרי המטרה הראשונית של פרסומת היא שקהל היעד יבין את המסר שלה.

ולא לשכוח. הפרוייקט שלי היה לעשות פרסומת אפקטיבית ולא יצירה קולנועית מתוחכמת.

דרך אגב אני כן ממשיך לעשות סרטים ואני עובד במרץ רב על שכתוב התסריט של שוד הבית קולנוע לקראת הצילומים השנה.

בינתיים אפילו יש לי שתי שמות אפשרים "אדרנלין" או "הריגוש שבסכנה"
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי