המגיב אורח
|
פורסם: 12:46 20/11/05 נושא ההודעה: דרוש תיקון |
|
|
האמת אחלה אתר ואחלה של ביקורות יש ליעל על הסרטים, ואפילו את עם רוב הדירוגים אני מסכים איתה לחלוטין, אבל יש לי כמה הסתייגויות מהדירוגים באתר. ברור לי שהדירוג באתר הוא על פי חויית הצפיה ולא על פי קריטריונים אומנותיים, כך שרמת ההנאה של יעל והחברה קשורה שאופן ישיר להרגשה שלהם בזמן הצפיה לפני ואחרי.
אני מעלה את השרשור הזה לכל מי שיש לו הרגשה שיש דירוגים שממש מפריעים לו וסרטים מסויימים מדורגים לא היכן שהוא חושב שהם צריכים להיות ואני לא מתכוון על חצי כוכב יותר חצי פחות אלה סרט שלא נמצא יפה שהוא צריך להיות כולל נימוקים למה.
הנה ההסתייגויות שלי(אני מתייחס לטבלה יעל מדרגת), מכוכב אחד למעלה:
The BLAIR WITCH PROJECT - אולי הדוגמא הטובה ביותר איך הדירוג הוא סובייקטיבי. את הסרט ראיתי בניו יורק אחרי מסע מחוף אל חוף בארה"ב, אחרי טיול כזה שאתה לומד עד כמה ארה"ב גדולה ובאיזה קלות אפשר ללכת לאיבוד שם סרט כזה נכנס ישר לווריד הצילום הכאילו אמיתי של הסרט אפילו הופך אותו ליותר מפחיד והכל נראה כ"כ מציאותי. ברור לי שאם הייתי רואה אותו בארץ אפילו אחרי טיול לבד ביער חדרה לא הייתי יכול להבין מה הבעיה להסתכל למעלה לראות את הארובות של חברת חשמל ולנווט החוצה. הסרט מבחינתי דורש עוד 2 כוכבים לפחות.
SNATCH - נכון הוא פחות טוב מלוק סטוק אבל באמת שמגיע לו יותר. הסיטואציות עדיין מצחיקות ובראד פיט מדהים בלי שום כוונות מיניות(נוט דר אניסינג רונג וויז דט) 2 וחצי איז נוט אינאף.
The MEXICAN - עוד פעם ברד פיט, עוד סרט קליל אבל עשוי טוב שלא ברור לי למה הציון כ"כ נמוך, אפילו ג'וליה המעצבנת, איזה יופי שחקתי באישה יפה, רוברטס עושה תפקיד סביר רק על זה הבמאי צריך לקבל פרס אוסקר.
אחי - עוד פעם נטיה לקטול סרטים הפחות טובים של במאים נפלאים רק בגלל שהם פחות טובים, ולמען האמת לדעתי זה בין הסרטים היותר טובים שלו רק בגלל החיבור בין אמריקה ויפן, דבר שהופך את הסרט להרבה יותר מסקרן מסרטיו היפנים לחלוטין.
The FIGHT CLUB - אין ספק שזהו אחת מיצירות המופת של הקולנוע של השנים. דבר ראשון בסרט יש אג'נדה לא זה לא שגברים צריכים ללכת מכות. הסרט הוא אנטי ממסדי בצורה הכי רחבה, הוא בעד חופש למרות שרוב האנשים בטוחים שאם הם תחת משטר דמוקרטי אז יש חופש מוחלט, שזה דבר מאוד חשוב בכל סרט ולא פחות מזה הסרט צריך גם לא לפחד ללכת בדרך של האג'נדה שלו עד הסוף. V גם בזה. בנוסף אד נורטון נפלא בלה בלה בלה ברד פיט בלה בלה בלה, מדובר על יצירת מופת ומי שלא מבין את זה מומלצת צפיה שניה להבנה.
דבר אליה - עוד יצירת מופת ושוב מעט מדי בשביל סרט גדול כ"כ. ממש לא יכול לשבת SIDE BY SIDE עם זמר החתונות, בילי אליוט ואחרים.
עכשיו לאלה שצריכים לרדת בדירוג:
LOST IN TRANSLATION - אחד הסרטים הבין תרבותיים היותר משעממים שראיתי בחיי. בניגוד לאחי לדוגמא שבו היפנים נשארים יפנים ומתנהגים כמו יפנים, בסרט הזה האמריקנים הופכים להיות יפנים זזים בקצב של צב ולא אומרים שום דבר, זה מצחיק באתחלה ומשעמם כבר לפני הסוף.
דוני דראקו - פילוסופיה לעניים עם הרבה מוסיקה טובה. הפסקול של הסרט זוכה ב-6 כוכבים מבחינתי, סוף הדרך של דבר. העלילה עצמה מאוד הזויה בעלת אמירה פילוסופית - אין יותר טוב ממה שיש גם אם אתה שמעון פרס , אבל כמו שאמרתי על סרטים, הם צריכים ללכת עד הסוף עם מה שהם אומרים ובסרט הזה האמירה כבר כ"כ מתבלבלת בסוף שכבר שום דבר לא חשוב רק להבין הסרט פור גוד סייק. כמו פסל אבסטרקטי שבמקום שיביא אותך למחשבה חדשה רק גורם לך להתעסק מאיזה חומרים הוא עשוי. סרט טוב אבל 5?!
להציל את טוראי ראיין(לאטר) - הכי קל להוכחה כציון בלתי אפשרי, אני יוכיח זאת מתמטית. לאטר-> קבוצת סרטי מלחמה . אפקליפסה עכשיו(אע) ->קבוצת סרטי מלחמה. אע > לאטר.אע לא יכול להיות גדול מ-5, מכאן לאטר < 5 כוכבים. |
|