| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 23:14 10/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
הערב התקיים טקס הענקת פרסי האקדמיה הישראלית לקולנוע, הזוכים בקטגוריות המרכזיות הם:
- הסרט הטוב ביותר: "כנפיים שבורות" - מפיק אסף אמיר.
- הבמאי הטוב ביותר: ניר ברגמן (כנפיים שבורות).
- השחקן הטוב ביותר: זאב רווח (בית"ר פרובאנס).
- השחקנית הטובה ביותר: אורלי זילברשץ-בנאי (כנפיים שבורות).
- התסריט הטוב ביותר: "כנפיים שבורות" - ניר ברגמן.
- שחקנית משנה: מיה מרון (כנפיים שבורות).
- שחקן משנה: איתי תורג’מן (בית"ר פרובאנס).
- הצילום הטוב ביותר: וולנטין בלנוגוב (כנפיים שבורות).
- העריכה הטובה ביותר: עינת גלזר-זרחין (כנפיים שבורות).
- הסרט התיעודי: "מייק ברנט - לס מואה ט’מה"
- פרס על מפעל חיים: אריה אליאס.
- מלחין: שם טוב לוי (בית"ר פרובאנס).
- פס הקול הטוב ביותר: "כנפיים שבורות" - דוד ליס וגיל תורן.
כמו שאפשר לראות מהרשימה, "כנפיים שבורות" הוא הזוכה הגדול עם 9 פרסים, שכוללים את כול הפרסים המרכזיים מלבד שחקן המשנה (בסרט לא היה שחקן ראשי). את פרסי המשחק הנותרים לקח "בית"ר פרובאנס" (זאב רווח ואיתי תורג’מן).
בין הסרטים נוספים שהיו מועמדים לפרסים: "המנגליסטים", "חוכמת הבייגלה", "בחודש התשיעי", "טאהרה" ו"השיבה מהודו".
[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-11-11 00:07 ] |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 12:06 11/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
הטקס היה ממש ביזיון. בערך חמישה סרטים, שזה כל מה שהקולנוע הישראלי הצליח ליצור השנה, מועמדים לכל הקטגוריות, עם מתחרה מוביל שלוקח הכל.
מתח והתרגשות זה לא עורר בי, אם כבר חמלה על הקולנוע הישראלי. אני יודע, אנחנו בתחילת הדרך וכל זה, אבל זה לא אומר שצריך לקפוץ מעל הפופיק ולהרים כזה טקס.
|
 |
רותם חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 31/08/02 הודעות: 8
|
פורסם: 23:12 11/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
| כמה תיקונים לגבי דבריו של מולדר. ראשית, בתחרות פרסי האקדמיה התחרו תשעה סרטים, מתוכם נבחרו חמישה סרטים בכל קטגוריה. לכך אתה יכול להוסיף רשימה הולכת וגדלה של סרטים באורך מלא שנעשים עבור הכבלים (בוידאו אמנם, אבל גם זה משהו בימינו), והרי לך כמות מאוד מכובדת של סרטים למדינה הקטנה שלנו. אני מתאר לעצמי שאתה אוהב קולנוע, ולכן אני ממליץ לך לראות קולנוע מצוין בשפה שלך. לא תתאכזב. וזאת הזדמנות לשלוח איחולים לזאב רווח, השחקן מספר אחד בארץ, על זכייתו בפרס האוסקר הישראלי לשחקן השנה, על משחקו בסרט ביתר פרובנס. |
|
|
|
 |
בלבלה חבר/ת פורום

בפורום מ: 8/11/02 הודעות: 26 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 0:21 15/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
| ובכל זאת - טקס שכזה הוא מיותר ! מין ליטוף עצמי של היוצרים כלפי עצמם . תעשיית הקולנוע הישראלית צריכה לבסס את מקומה מתוך ייחוד . טקס כזה הוא חיקוי עלוב להוליווד . מי צריך טקס פרסי אוסקר ישראלי ? זה מסוג הדברים המאירים את הקולנוע הישראלי באור מגוחך . |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 2:11 15/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
אני לא חושב שהטקס עצמו הוא הבעיה.
צריך רק למצוא לו שם אחר.
ולהקרין את הסרטים בבתי הקולנוע לפני הטקס, ולא אחריו!!! |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 1:54 18/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
אני לא מבין מה הבעיה שלכם עם הטקס
קודם כול שם הטקס הוא: "טקס הענקת פרסי האקדמיה הישראלית לקולנוע", "האוסקר הישראלי" זה רק כינוי שהתקשורת/אנחנו הצמדנו לו. האקדמיה הישראלית לקולנוע לא מתימרת להפיק טקסים בסדר גודל כמו האוסקר של הוליווד, יש דברים יותר חשובים לעשות עם הכסף הזה. אין כאן שום "קפיצה מעל הפופיק" ושום "חיקוי עלוב להוליווד", באותה מידה אתם יכולים להגיד על כול טקס העbקת פרסים בכול מקום בעולם שהוא חיקוי וכו'. זהו טקס שמתאים לפרופורציות של התעשיה בארץ וזהו טקס שנחוץ לתעשיה בארץ, חשוב שלאנשים שמשקיעים כול כך הרבה תהיה אפשרות לקבל הערכה על כך. הטקס הזה חשוב גם כמקדם שיווקי לסרטים הישראלים ולתעשיה בכלל, והוא עוזר לבעלי התפקידים השונים (צלם, במאי, עורך, שחקן וכו') להתקדם.
זה לא שאין מקום לשפר את הטקס, בהחלט יש, אבל אתם מתנגדים לעצם קיומו וממש לא ברור לי למה. אני חייב להסיק שאתם באים מראש עם סטיגמות שליליות כלפי תעשיית הקולנוע בארץ ולא מוכנים לתת לה סיכוי. אבל דעו לכם, תעשיית הקולנוע בארץ אומנם בקשיים, אבל היא מזמן לא בחיתוליה. אי אפשר לדרוש שבארץ קטנה כמו שלנו יהיו מאות סרטים ושלטקס יגיעו רק סרטים מעולים (לדעתי גם לאוסקר מגעים הרבה סרטים גרועים). שלא לדבר על העובדה שרוב הישראלים פוסלים מראש הליכה לסרט בגלל שהוא ישראלי.
בעית חוסר ההכרות של הקהל עם הסרטים שבטקס מוכרת וקיימת גם במדינות אחרות. כנראה שבמצב הכלכלי הנוכחי, מפיקי הסרטים משלכים את כול יהבם על קידום המכירות שהטקס עשוי להעניק להם. אני מניח שככול שאנשים ילכו יותר לסרטים, הם יהיו פחות תלוים בפירסום הזה ואז הם יפוזרו בצורה יותר שווה לאורך השנה.
בנוגע לתענות על מתחרה מוביל שלוקח את רוב הפרסים, אני חושב שאולי זה יותר הגיוני מפיזור הפרסים. הרי אם סרט באמת טוב הוא טוב בכול התחומים, בנוסף אם סרט לא זכה זה לא אומר שהוא לא טוב אלא רק פחות טוב מאשר הזוכה (בעיני הבוחרים). אבל כמו בכול טקס שהוא תמיד יהיו אנשים לא מרוצים מהבחירה ולא משנה מה היא, הרי אם היה פיזור של הפרסים הבוחרים היו מואשמים בחלוקה שווה בלי קשר לטיב הסרט. מצד שני תמיד יהיו גם שיקולים "פוליטיים" כאלה ואחרים שישפיעו על הבחירה (אני לא חושב שקיים דבר כזה - גוף בוחרים אידיאלי).
בקיצור, זה טוב שיש לתעשיית הקולנוע בארץ טקס בו הם יכולים לתגמל את היוצרים ולקדם את הסרטים מבחינה פירסומית. חבל שאתם מתבוננים על הטקס בצורה כזו שלילית.
[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-11-18 02:06 ] |
|
|
|
 |
|