| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
Oren the Snark חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02 הודעות: 196 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 2:44 6/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
נתחיל מהסוף - אף אחד (אף אחד!) מהקהל לא קם עד אחרי הכותרות בסיום - בערך חמש דקות אחרי סוף הסרט. אמנם הקהל הולנדי ומנומס ולא מתחיל להתרוצץ ולדבר בפלאפון איך שהסרט נגמר, אבל עדיין לא ראיתי דבר כזה. אה, והסרט בערך שעתיים וחצי ולא הייתה הפסקה.
סרטי שואה הם תמיד בעייתיים (אתם יודעים למה) וגם הסרט הזה לא מושלם אבל לא סוחט דמעות בצורה זולה.
אני לא הולך לכתוב ביקורת רק המלצה.
בקיצור - ללכת לראות.
ולחובבי סרטי השואה (זה לא אני, אפילו את שינדלר לא ראיתי אף פעם), אני ממליץ לקחת בווידאו את "מר קליין" (סרט צרפתי של ג'וסף לוסי, אני לא בטוח שהוא תורגם לעברית אבל יש כותרות באנגלית). ואם כבר המלצות ושואה אז יש קומיקס - MOUSE (של ארט ספיגלמן), אני יודע שהוא תורגם לעברית אבל אני לא יודע אם זה הפך ל"עכבר" או נקרא פשוט "מאוס". |
|
|
|
 |
toinette חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 10/12/02 הודעות: 8 מיקום: מרכז
|
פורסם: 22:35 23/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
אז בנוגע לסרט, לטעמי כל מה שצריך להיאמר מבחינתי נאמר בהודעתו של אורן...
רציתי דווקא להסב את תשומת ליבכם לספר "הפסנתרן"- ספר אותנטי כמובן מאת שפילמן עצמו. קראתי את הספר לאחר שראיתי את הסרט, ולמרות שהספר אינו יצירת אומנות גדולה, שכן הוא נכתב ע"י שפילמן, שכתב אותו רק למען זכרון אישי, ולא למטרת פרסום מלכתחילה, אולם בשונה ממה שקוראים בדר"כ על נושא השואה, כאן מובאים תיאורים ממקור ראשון, מה שמחזק ומעצים מאוד את חווית הקריאה, וגם היה לי מאוד מעניין להיזכר בכל הסצינות שבסרט, כפי ש"הוציאו" אותן מתיאורן בסרט.
מומלץ מאוד. |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 23:32 23/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
רציתי רק לשתף אתכם במחשבה שעברה אצלי בראש לפני כמה ימים והיא קשורה קלות לנושא הדיון (שואה)...
על ספילברג וסרטיו אפשר לדבר ימים ולילות. לאהוב או לשנוא. אבל פרוייקט התיעוד שלו של אנשים שעברו את השואה הינו אחד הדברים החשובים ביותר שנעשו אי פעם.
התעוד הזה הוא בין הדברים האמיתיים היחידים שישארו לדורות.
אבל אני תוהה למי יש גישה לחומר המצולם? היכן הוא מוצג? והאם הפרוייקט הושלם? |
|
|
|
 |
Oren the Snark חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02 הודעות: 196 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 4:00 24/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
בתור לא-חובב-ענייני-שואה יצא לי דוקא לא מעט בזמן האחרון. הפעם זו המלצה על ספר - "שואה שלנו" של אמיר גוטפרוינד. קיבלתח את הספר ביום חמישי וגמרתי אותו בשבת. הספר הוא בעצם תיעוד של חוויית השואה במשפחה של אמיר (דור שני) כאשר משפחה כולל כמובן את כל הניצולים מאותו איזור מה שהוא קורא - "חוק הדחיסה", כלומר ניכוס של קרובי משפחה בלי קירבת דם. הספר גם עוסק בצורך/בעיה של התיעוד.
זה ספר עלילתי ולא רשימת עדויות ובחלקו הוא גם מאוד מצחיק (לא בסיגנון הבורקס של החיים יפים). פשוט אחלה ספר. אני מחכה לסרט |
|
|
|
 |
קרן כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02 הודעות: 2018 מיקום: חיפה
|
פורסם: 13:09 24/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
אכן מאד מאד מומלץ לקרוא את "מאוס" ו-"מאוס 2"
שני ספרי קומיקס גאוניים יצירתיים ומענינים ביותר בנושא השואה.
יצירת מופת.
הסופר-מאייר: "ארט ספיגלמן" -
Art Spiegelman
Maus & Maus 2
[ הודעה זו נערכה על-ידי: קרן בתאריך 2002-12-24 13:20 ] |
|
|
|
 |
|