יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
שחר גילן חדש/ה בפורום
בפורום מ: 22/10/02 הודעות: 2
|
פורסם: 16:35 29/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
אני לא יודע מה קרה לכם, בדרך כלל הביקורות שלכם טובות אבל הביקורת שנתתם לשר הטבעות השני זאת ממש בושה. זה אחד הסרטים הכי טובים שראיתי בחיים, יש בו יותר אקשן, הרמה של השחקנים יותר טובה ובקושי הבדלתי בין פעלול לאפקט במחשב.
[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-12-29 16:52 ] |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 17:20 29/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
קודם כל, אני שמח שהפקת הנאה רבה מהסרט, זה יותר חשוב מהכל.
צריך לזכור שביקורת היא רק ביקורת, והיא מיצגת דעתו של אדם אחד (במקרה הזה יעל). ברור שלא תהיה תמיד הסכמה בין כל הקוראים לבין כותב הביקורת.
אתה אהבת את המשחק של כל השחקנים בסרט, שמחת על כמות האקשן שהייתה והערכת את הרמה הגבוהה של הפעלולים הממוחשבים. יעל לעומתך חשבה שהתסריט המעובד מהספר, לא היה מספיק טוב. היא חשה שהרובד הרגשי בסרט היה חלש במיחד ולא ענה על הציפיות שלה.
אך אם תשים לב, לצד הדברים השליליים, יעל מזכירה גם דברים חיוביים בסרט. בינהם היא מציינת למעשה גם את הדברים שאתה ציינת - פעלולים ומראה כללי מרשימים מאוד, סצנות אקשן שממש מעבירות תחושה של קרב המוני ומספר דמויות מרכזיות שהסבו לה הנאה.
נראה כאילו אתה מצפה לביקורת חד-מימדית, שתגיד סרט מעולה או סרט גרוע. אבל יעל מתיחסת לסרט בצורה קצת יותר רצינית ומקיפה, בנוסף היא גם מסבירה מה היה הרקע שהוביל אותה למסקנות אליהם הגיעה. אתה צריך ללמוד לקחת מהביקורת את החלקים שמתאימים לך, ולהתעלם מהחלקים שלא רלוונטיים לגביך.
חשוב לציין שיש משמעות גם להפרש הגילאים בינכם, יעל כותבת בצורה שמתקשרת קודם כל, עם אנשים מ"הסביבה הגילאית" שלה. כך שזה בסדר שהביקורת היא לא לרמה שלך (אני מתכוון במובן של רמה שונה, לא במובן של רמה גבוהה או נמוכה יותר).
כמובן שאתה מוזמן להגיב כאן בפורום, ולהסביר ליעל (ולאחרים) איפה הם שגו ולמה הסרט מושלם
[דרך אגב, ערכתי לך את ההודעה, כדי להוציא את הסמיילים בהם עשית שימוש רחב מידי. אנא הקפד בעתיד להשתמש בהם במידה]
[ הודעה זו נערכה על-ידי: קרן בתאריך 2002-12-29 20:03 ] |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 0:37 30/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
תודה אורן
אגב, היום במהלך שיחה עם ילד (בן אחת עשרה וחצי מאנגליה) הבנתי למה הנזגול בסרט השני לא נראו לי מרשימים - זה בגלל שהם היו יצירי מחשב, בעוד בסרט הראשון השתמשו בסוסים חיים אמיתיים עם נחיריים רוטטים ומפחידים! האם אני צודקת? יכול להיות שעליתי פה על משהו גדול?
לילה טוב, מקיאנטל, שוויצריה.
|
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 10:41 30/12/02 נושא ההודעה: |
|
|
לגבי הנאזגול - בספר הם היו עם המון נוכחות, וזו תחושה שהספר מטבע הדברים הצליח להעביר הרבה יותר מהסרט. האמת היא שהפרשים בסרט הראשון היו מעט אנושיים מדי, לטעמי.
אגב, הנקודה הזו היא אחד הדברים היפים בספר - לא מדובר ביצורים קסומים שהם חסינים מכל פגע, אלא יצורים חזקים אבל פגיעים. אפילו הבאלרוג הובס בקרב עם גנדלף, ובקרב עצמו השימוש בקסמים לא היה מוגזם.
מי ששיחק D&D יודע כמה קשה לשמור על האיזון הזה ולא לבצע קסמים בשביל משימות פעוטות כמו לחטט באף...
|
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |