יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
לונג ג'ון נערת בד שחור ואסלה

בפורום מ: 17/07/02 הודעות: 35
|
פורסם: 1:19 21/02/03 נושא ההודעה: מייל לאור הירח, ולמה הסרט מוקם דווקא בעבר |
|
|
במהלך הסרט מציגים לנו מספר פעמים את האובססיה של בן, אב המשפחה, לענות לכל טלפון שמצלצל.
הנושא הזה מודגש גם לקראת סוף הסרט (פה עשוי להיות ספוילרון), אז הוא יוצא ממשרדו לכיוון הדיינר, שומע טלפון, רץ מהר בחזרה, אך מפספס את השיחה (סוף ספוילרון).
עבורו זה קריטי, כי לו הסרט היה מתרחש בימינו, הוא פשוט היה מקשיב להודעה במשיבון הקולי. אבל כיוון שפעם הטכנולוגיה הזו עוד לא היתה זמינה - לצלצול הטלפון היתה יותר משמעות, ושיחה שפוספסה יכלה להיות משהו קריטי. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 1:28 21/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| לא ראיתי את הסרט, כך שאני לא יודע כמה קריטי הקטע הזה לסרט, אבל רק בשביל סצנה אחת להעביר את כל הסרט אחורה? נשמע לי קצת מוגזם. מה גם שמזכירות אלקטרוניות קיימות (ונפוצות) בארה"ב שנים רבות. |
|
|
|
 |
לונג ג'ון נערת בד שחור ואסלה

בפורום מ: 17/07/02 הודעות: 35
|
פורסם: 2:12 21/02/03 נושא ההודעה: זה בעיקר עניין של אווירה. |
|
|
בימינו למשל, ניתן לגלוש לאתר רשות הדואר ודרכה לברר את מצב המכתב (בהנחה שהוא רשום) או החבילה. בסרט ג'ו נאלץ ללכת לסניף עצמו כדי לוודא שההזמנות לחתונה טרם נשלחו. גם הסניף עצמו אינו מודרני - לא ניתן למצוא את ההזמנות ממוינות, אלא הן זרוקות בארגזים גדולים ביחד עם שאר המכתבים וכדי למצוא אותן צריך לעבור על כל המכתבים (היום, למשל, מכתבים ממוינים לפי אזורים).
או למשל, אפיון נוסף שחשוב שיהיה בעבר: באחד מקווי העלילה, בן מנסה לזכות במכרז לשותפות עם יזם כלשהו, שרוצה לקנות קרקע ברחוב שלם, ולבנות שם כלבו, שניתן יהיה לקנות בו הכל - על פי חזונו, לא יהיה צריך יותר לגשת לחנות לכלי עבודה, ואז לנסוע עוד כמה עשרות מטרים עד לחנות מזון, ומשם להמשיך לחנות לכלי בית. הכלבו שלו יאגד הכל במקום אחד (זה חשוב לסרט כי בן הופך את ג'ו לשותף שלו, ועל ג'ו מוטלת המשימה לשכנע את כל בעלי החנויות באותו רחוב להסכים למכור את חנותם ליזם). בעידן שלנו, מגה-חנויות כאלה הן דבר שבשגרה. כך שהמיקום בעבר מספק לסרט קו עלילתי (אחת מה"חנויות האלה" הוא פאב בו זו שג'ו מתאהב בה עובדת בערבים, והוא נקרע בין רצונו לספק את בן ולהשלים את המשימה שניתנה לו, ובין רצונו לשמור על מקום עבודתה של זו שהוא מחבב).
זו גם המנטליות של אנשים - איכשהו נדמה שפעם הכל היה נינוח יותר, תמים יותר.
אבל זה בעיקר עניין של אווירה. מין נגיעות לא מורגשות שמוסיפות לסרט המון. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 2:25 21/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| את שתי השורות שלך בסוף, אני יכול להבין ולקבל כתשובה. לעומת זאת, מה שכתבת בפיסקה הארוכה בהתחלה, לא נשמע כמו משהו שמצדיק לבדו בחירה בתקופה מסויימת - הרי לכל סצנה אפשר למצוא תחליף מתאים גם בימיינו (וזה בלי לטעון שגם כיום רוב האנשים לא משתמשים באינטרנט לאיתור מכתבים, עדיין יש בארה"ב סיניפי דואר קטנים כאלו, ושאזורים שלמים עדיין נקנים כדי לבנות במקומם פרוייקטי נדל"ן כאלה ואחרים). |
|
|
|
 |
קרן כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02 הודעות: 2018 מיקום: חיפה
|
פורסם: 10:43 21/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
באמת הטלפון היה מוטיב חוזר מאד משמעתותי ויכול להיות שזה היה אחד השיקולים של הבמאי למיקום הסרט ב"עבר", שלא יהיו טלפונים ניידים ושלצלצול טלפון תהיה יותר חשיבות, ואולי גם צלצול דרמטי יותר..
זה היה אחד השיקולים כנראה, אבל עדיין, זה מוזר לי, צריך איכשהוא לחפש את התשובה באינטרנט, אני אנסה למצוא איזה ראיון איתו.. כבר ניסתי
כשכתבתי את הביקורת אבל אני אנסה שוב |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |