| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 16:10 10/02/03 נושא ההודעה: הפרסים של Rotten Tomatoes |
|
|
Rotten Tomatoes (עגבניות רקובות), הוא אתר המרכז ביקורות על סרטים ועלפי בקורות אלו מחליט אם הסרט "טרי" או "רקוב" (סרט "טרי" נחשב כזה שקיבל לפחות 60% בקורות טובות). בסוף כל שנה, אחרי שהמבקרים הספיקו לראות גם את הסרטים שיצאו בהפצה מוגבלת, האתר מחלק את הפרסים שלו.
שלא כמו פרסים אחרים, כאן לא בוחרים את הסרטים, אלא מחשבים עלפי ביקורות שכבר קיימות. [החישוב המדויק הוא: אחוז הביקורות הטובות פלוס מספר הביקורות הטובות מינוס מספר הביקורות הרעות].
הטריים:
במקום הראשון - "שר הטבעות: שני הצריחים" עם 272 נקודות (97% טרייות)
במקום השני - "דוח מיוחד" עם 263 נקודות (92% טרייות)
במקום השלישי - "תפוס אותי אם תוכל" עם 241 נקודות (96% טרייות)
במקום הרבעי - "ספיידרמן" עם 232 נקודות (88% טרייות)
ובמקום החמישי - "אינסומניה" עם 227 נקודות (92% טרייות)
עוד סרטים שנכנסו לרשימת 25 הסרטים הטריים:"באולינג לקולמביין", "רווק+ילד", "שיקאגו", "הפסנתרן", הדרך לפרדישן", "ואת אמא שלך גם", "הארי פוטר וחדר הסודות" ו"לילו וסטיץ'".
הרקובים:
במקום הראשון - "רולרבול" עם -98 נקודות (3% טרייות)
("רולרבול" הוא רימייק לסרט מ 1975 שהייה אמור להגיע לארץ. אתם יכולים לנחש למה הוא לא הגיע בסוף)
במקום השני - "באד קומפני" עם -94 נקודות (10% טרייות)
(סרט שכן הציג בארץ עם אנתוני הופקינס וכריס רוק)
במקום השלישי - "בליסטיק" עם -93 נקודות (0% טרייות)
(סרט אקשן עם אנטוניו בנדרס ולוסי ליו שהגיע לארץ רק ב-DVD)
עוד סרטים שנכנסו לרשימת 25 הרקובים: "אני מרגל", "פגיעה היקפית", "קרוסרודס", "מיסטר דידס", והטוקסידו".
אל רשימת הפרסים המלאה |
|
|
|
 |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 22:25 10/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
ואני חוזר ופותח דיון ישן שנעשה פה...
"סדוק" (או בשמו המקורי "Frailty") זכה במקום השני בסרטי האימה הטובים ביותר- (ועם אחוז גבוה מהמקום הראשון, "סיינס") כאשר ב"אימה" הכוונה למתח גבוה.. וזה מחזק את ההמלצה שנתתי כאן לראות את הסרט!! |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

|
פורסם: 22:58 10/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אתה מזכיר דיון מאוד (מאוד) ישן שנערך בראשית ימי האתר:
http://movies.israel.net/forumnew/viewtopic.php?p=194#194
כבר שם הוזכר האחוז הגבוהה יחסית שהסרט קיבל ב"עגבניות רקובות". אני לא ראיתי את הסרט כך שאני עדיין לא יכול להביעה דיעה עליו, אבל בסופו של דבר זה מדד המתבסס על המון מבקרים שאני לא מכיר - הוא יכול לתת אינדיקציה אבל הוא לא מהווה הבטחת איכות בשבילי. מתוך חמשת הראשונים ברשימה ראיתי שלושה, ושניים מהם לא מתאימים בעיני לחמישיה הראשונה, אחד מהם (ספיידרמן) צריך להיות הרבה (הרבה) יותר נמוך.
אני מנצל את ההזדמנות הזו (במיוחד אחרי שהזכרת את הדיון ההוא) כדי לברך אותך על ההודעה ה-100 שלך בפורום  |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 23:30 10/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני לרוב סומכת על "דעת ההמון" - אבל גם בעיני ספיידרמן לא ראוי להכנס לחמישיה הפותחת, ויניב כבר יודע מה דעתי על "הדרך לפרדישן"... - לא אמור להיות טרי בכלל!
רגע, בעצם זה בכלל לא "דעת ההמון" כמו במקרה של ה-IMDB, אלא אוסף של דעות של מבקרים "אמיתיים", נכון?
אורן, כמה ביקורות אתה מעריך נספרות עבור כל סרט? (בערך) |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

|
פורסם: 0:19 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
לסרטים בעלי הפרופיל הגבוה (כמו שר הטבעות ודו"ח מיוחד) נספרות כ-200 ביקורות, לסרטים "רגילים" כ-100 ביקורות, ולסרטים מיוחדים (כלומר סרטי פסטיבלים או כאלה עם הפצה מאוד קטנה, נגיד "קדמה" של עמוס גיתאי) רק כמה ביקורות ספורות (לפעמים זה אפילו לא מגיע למספר דו סיפרתי). המספרים האלו מייצגים סרטים מהשנים האחרונות אבל כאלה שכבר הספיקו לקבל את הביקורות שלהם (לסרטים ממש חדשים, לוקח קצת זמן עד שהם צוברים ביקורות).
דרך אגב, ב"עגבניות רקובות" יש שני דרגים של ביקורות - הדרג הרגיל שכולל את כולם (וממנו מורכב ה"טמטומטר") ו-Cream of the Crop שכולל רק מבקרים פופולריים ונחשבים (כמו רוג'ר אברט וכו'). |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:24 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני מסכים מאוד עם הרשימה הזאת. אבל את הדרך לפרדישן עוד לא ראיתי וגם את תפוס אותי אם תוכל (אבל אני יודע שאני כנראה יחבב את זה).
אם אתה אומר יניב ש-frailty זה טוב,אני יקח פעם הבאה. זה לא הגיע פה לקולנוע אז לא ממש חשבתי שזה שווה משהו... סיינס זה לא רע . יותר טוב מ-unbreakable אבל פחות טוב מ-Sixth sense . כבר מחכה לסרט הבא של שמיילאן. |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 1:34 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני חושב שהציון המשוקלל של הביקורות הוא בדר"כ די אמין. בגדול אני גם די מסכים עם הרשימה הזאת.
הציון של העגבניות, ביחד עם הציון של IMDB - זאת הדרך העיקרית שבה אני מעריך סרטים לפני שאני רואה אותם.
יש גם ציון משוקלל של גולשים + של ביקורות ב:
[url]movies.yahoo.com[/url] אבל מגוון הסרטים שם יותר קטן (אין הרבה סרטים ישנים). |
|
|
|
 |
Oren the Snark חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02 הודעות: 196 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 6:16 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני בדרך כלל מושפע מדעת ההמון. אני רואה מה אומרים ההמונים, מכפיל במינוס אחד ויש לי את הציון הראוי... סנוב שכמוני.
בדרך כלל הייתי סומך על אברט. עד לפני שנתיים הסרט היחיד שהיולנו חלוקי דעות עליו היה "חברים לרצח". בזמן האחרון הוא מאכזב אותי... רוצה אברט חדש. |
|
|
|
 |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 19:18 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| וויאליאם, "סדוק" הגיע לקולנוע בארץ אבל לא דאגו לפרסם אותו יותר מדי וההפצה שלו היתה דיי לוקה. גם ב-ארה"ב ההפצה של הסרט לא היתה כ"כ גדולה ומעטים היו שראו (ואפילו שמעו עליו). מה שאני יכול להגיד לך שהוא השתתף בפסטיבל סרטי מתח כלשהו, לא זוכר כבר, ושזה סרטו הראשון של ביל פקסטון כבמאי, בכורה, שלטעמי, ממש מטלטלת. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:19 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| טוב לשעת שהיה בארץ. אני ישים עליו עין,אולי ניקח בזמן הקרוב. |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 21:09 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
היי סתם הערה קטנה (לכולם) יש כפתור של "תצוגה מקדימה" שאני תמיד משתמשת בו כדי ללכוד את הטעויות הקטנות של ההקלדה שלי. אז אני באמת ממליצה בחום לכולכם לקרוא (זה לא לוקח הרבה זמן) את ההודעות שלכם לפני השליחה כדי שהן יהיו יותר מוצלחות. ככה נעים יותר לקרוא אותן, במקום להתחבט ולנסות להבין את הכוונות של הכותב...
תודה, יעל
נערך לאחרונה על-ידי יעל בתאריך 12:50 14/02/03, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:00 13/02/03 נושא ההודעה: |
|
|