יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

הכוכבים של שלומי והקולנוע הישראלי

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
ירדן
אורח

הודעהפורסם: 23:06 9/04/04    נושא ההודעה: הכוכבים של שלומי והקולנוע הישראלי הגב עם ציטוט

סרט מדהים...שחקנים מדהימים...אין מילים...
באמת שעד היום לא ממש הערכתי את הקולונוע הישראלי אבל מסתבר שיש לנו הרבה מה לתת...נהנתי מכל רגע בצפייה...באמת!!!
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 16:10 10/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הסיבה שהקולנוע הישראלי, כביכול לא מצליח זו הסיבה שאין מספיק קהל יעד. זאת אומרת, שכאשר יוצא סרט ישראלי חדש לקולנוע הוא אינו מסוגל להתחרות מול שאר הסרטים - סרטים זרים והוליוודים - שמוצגים בשאר בתי הקולנוע . מאחר שאנשים מעדיפים ללכת על הנאה בטוחה - הם בוחרים בסרט הוליוודי שמספק הנאה וויזואלים (בעיקר) - מאשר לקחת סיכון על סרט ישראלי, שעדיין אין הנכרה בכשרון ובפוטנציאל שלו.
המצב היינו ככה כבר שנים רבות, ולדעתי, הוא ישאר כך, מאחר שאוכלוסיית מדינת ישראל היא איננה רבה, והאנשים המעטים (באופן יחסי כמובן) שכן הולכים לקולנוע בכדי לצפות בסרטים מעדיפים סרטים זרים מאשר סרטים ביתיים - כך שנוצר מצב שהמיעוט שכן הולך לסרטים בעצם לא הולך לקולנוע תוצרת הארץ ומשאיר את המצב כפי שהוא.

לדוגמא בשבוע שיצא "שר הטבעות - שיבת המלך" בארץ, יצא גם הסרט "מתנה משמיים" של דובר קוסאשווילי - עם שחקנים מעולים - אך אני לא צריך לומר לאיזה סרט לא נשארו כרטיסים..
זו, כמובן, שזו רק דוגמא גסה.

תעשיית הסרטים תובעת משאבים ומקורות כספיים רבים, אשר מצופיים להיפדות בקופות הכרטיסים אך אינם מאחר שמדובר רק בקבוצה מעטה של קהל צופים. למרות שישנם ישנם סרטים ישראלים שכן מצליחים לשגשג בקולנוע, השיגשוג והרווח היינם רק מזערים ביחס להשקעה ולמאמץ העשייה.

אני באמת מקווה שהמצב ישתפר ואני בהחלט מאמין בפוטנציאל הרב שטמון בקולנוע הישראלי, בין אם הדבר נוגע ליוצרים או לשחקנים, כמו: אורי סיוון, דובר קוסאשווילי, ליאור אשכנזי, שחר סגל, שבי גביזון, איתן פוקס ועוד רבים אחרים.
אגודל למעלה
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 2/04/04

הודעהפורסם: 3:22 11/04/04    נושא ההודעה: well הגב עם ציטוט

הבעיה הרבה יותר חמורה, ידידי היקר.

ראשית צריך לזכור שהמשוואה "סרט טוב=סרט שכולם ילכו לראות" לא רק שאינה נכונה אלא אפשר לומר שהיא ממש סתירה.

כלומר, גם אם הקולנוע הישראלי יוציא סרט טוב, וגם אם באותו חודש תהיה שביתה בשידורי הקולנוע ההוליוודי, אנשים יהללו את כל אחד מסרטי האסקימו לימון מאשר סרט כמו הכוכבים של שלומי.

ואולי הדבר מתחייב? אגודל למעלה
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 10:02 11/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני דיברתי על הצלחה מקומית, עדיין אין מקום לחשוב על חו'ל בשביל הקולנוע הישראלי, אך תמיד אפשר לקוות ולטפח תקוות - כאשר נגיע לגשר נעבור אותו - כלומר קודם כל שהקולנוע הישראלי יצליח בארצו ואחר שיעלה ויצליח להצלחה בין לאומית.
ידיעה משמחת אך אני איני בטוח אם היא מאומתת לחלוטין: קראתי איפשהו שהסרט 'כנפיים שבורות' של ניר ברגמן (תלמיד 'סם שפיגל') נרחש במספר בתי קולנוע בארה"ב ובמספר מדינות אחרות.
עלה והצלח!
אגודל למעלה

וחוץ מזה עליך לזכור שעל טעם וריח אי אפשר להתווכח ולכן לא הכנסתי את המשוואה של 'סרט טוב = סרט שכולם ילכו לראות'. דיברתי יותר על תחום האומנותי.
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 2/04/04

הודעהפורסם: 9:19 12/04/04    נושא ההודעה: חבל הגב עם ציטוט

חבל שהרבה נוהגים לברוח כאן לרלטיביזם (על טעם ועל ריח וכו').

עקביות עם הרלטיביזם הזה לא ייתן לך להוציא מילה.
(בדוק למה זה בכלל צריך לעניין שסרט ישראלי נרכש בחו"ל. כנראה שזה מעניין אותך. אבל על טעם ועל.... נו, אני מקווה שאתה מבין מה אני אומר).

בכל אופן, תגובתך לא מתייחסת ישירות למה שאמרתי.

לא נורא.

מחר יום חדש.
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03

הודעהפורסם: 11:30 12/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סליחה אבל למה אני צריך לחשוב עשרות פעמים אם ללכת לסרט!! מה זה המחירים האלה??
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 14:13 12/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קפיטליזם - האידיאל הנערץ. שבהווה אין לו ביטוי כל כך, לפחות לא בארץ.
בכל מקרה אתה יכול לשלם 33 שקל לסרט אם אתה מעוניין ללכת או שלא ללכת - אף אחד לא מצמיד לך אקדח לרקה.
אורח

הודעהפורסם: 12:19 18/04/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סרט מדהים, מרגש ומצחיק.

הקולנוע הישראלי יכול להתפאר ביצירה הזו.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי