יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

משאל האוסקר החלופי לשנת 2004

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 1:41 2/02/05    נושא ההודעה: משאל האוסקר החלופי לשנת 2004 הגב עם ציטוט

גם השנה אנחנו מקיימים משאל אוסקר חלופי המאפשר לכם "להחליף" את חברי האקדמיה ולבחור במקומם למי להעניק את פרסי האוסקר. כמעט תמיד הבחירות שלהם "לא מוצלחות", אם בגלל פוליטיקה פנימית, אינטרסים חיצוניים או סתם טעם רע מוציא לשון
אתם, כמובן, נאורים ומוצלחים יותר, לכן הבחירות שלכם מעניינות יותר קריצה

עד טקס האוסקר, כל חמשת המועמדים לקטגורית הסרט הטוב ביותר יוצגו בקולנועי ארצנו, כך שאפר לבחור מבינהם "בהגינות". זכרו המטרה היא לא לנחש מי יזכה, אלא לבחור בטובים ביותר לדעתנו. אתם לא חייבים להצביע בכל הקטגוריות שבמשאל (9 קטגוריות), "הסרט הטוב ביותר" היא קטגורית החובה היחידה.
משאל האוסקר החלופי

אחרי שתצביעו, אשמח אם תכתבו כאן מה היו בחירותיכם ולמה.

נערך לאחרונה על-ידי Oren בתאריך 7:15 28/02/05, סך-הכל נערך 2 פעמים
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 6:04 2/02/05    נושא ההודעה: הסיבות לאי הצבעתי לסקר השנה הגב עם ציטוט

ראשית אפתח בהצהרה שהשנה ראיתי הרבה פחות קולנוע מבשנה שעברה, בין היתר עקב הרצון למחות על מחירי הכרטיסים הגבוהים. או שפשוט לא חשתי צורך עז לצאת לסרט (כשאפשר להשאיל DVD באוזן השלישית תמורת 7 ש"ח ולצפות עם חברים. להכין את הפופ קורן במיקרו אולי עוד 8 ש"ח לקערה ענקית לכוולם. לקנות בקבוק גדול של קולה בשישה ש"ח. והעיקר בבית שלי הספה נוחה יותר ואין ערסים. בקיצור שיחפשו אותי באולם, אני בבית. אגודל למטה
את עיקר הסרטים שכן ראיתי בקולנוע ראיתי בקולנוע סמדר בירושלים (וממש מעט ברב חן או לב). והם היו בעיקר סרטים ישראלים או אירופאים.
בקיצור. הנקודה עליה אני מכוון היא, שלמרות שראיתי לא מעט סרטים טובים השנה, לא יצא לי לראות אף אחד מהסרטים שמשתתפים השנה באוסקר.
הקולנוע האמריקאי מבחינתי לא סיפק סרטים איכותיים. מצב התסריטים בקנטים. כל זנב כוכב חושב שמגיע לו / לה 15 או 20 מליון דולר לסרט. כתוצאה מזה אין בד"כ די כסף להשקיע בפרוייקט שגם נראה בהתאם, ומחירי הכרטיסים בשמיים..
אולי אני קיצוני, אבל זה מה שאני חושב. ולכן אין לי אפשרות להצביע השנה בסקר.
הקטגוריה היחידה שכן מעניינת אותי היא קטגורית הבמאי. אני מאד מקווה שסקורסזי יקבל אוסקר כדי שיוכל לעזוב את הפרוייקטים המוזרים והמנופחים שהוא עושה לאחרונה, לדעתי בין היתר כדי לזכות בהכרת הממסד ובאוסקר, ולחזור לסרטי אקשן מהנים כמו בתחילת הקריירה שלו (ואולי אפילו למצוא לנו איזה דה-נירו חדש. אגודל למעלה

סוף שבוע נעים ומהנה לכוווולם.

עודד
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 15:51 2/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אוקיי, הנה הבחירות שלי:
הסרט הטוב ביותר: למצוא את ארץ לעולם לא. סרט מעולה, הסרט הטוב ביותר של השנה. מקסים ומרגש. אם כי הטייס נראה גם מרשים, אבל עדיין לא ראיתי אותו.
הסרט שהכי חסר לי בין המועמדים: הנוסע. אחד ממותחני הפעולה הטובים ביותר שנעשו אי פעם והיה צריך לקבל יותר ממועמדות על שחקן משנה ואיזה קטגוריה טכנית...
הבמאי הטוב ביותר: אני לא יודע מה חשבו חברי האקדמיה כשלא נתנו מועמדות למארק פורסטר אבל שיהיה. הבחירה השנייה שלי היא מרטין סקורסזה. למרות שלא ראיתי את הטייס, מבין כל המועמדים הכי מגיע לו והוא היה צריך לזכות באוסקר עוד מזמן.
השחקן הטוב ביותר: כמובן שג'וני דפ. גם הוא היה צריך לזכות מזמן באוסקר. ההופעה שלו ב"ארץ לעולם לא" היתה מצוינת אבל לא מההופעות הטובות ביותר שלו, אבל מגיע לו האוסקר ובגדול. לדעתי הוא היה צריך לזכות על המספריים של אדוארד ולקבל לפחות מועמדות על פחד ותיעוב בלאס וגאס, על אד ווד ועל סליפי הולו.
השחקנית הטובה ביותר: קייט ווינסלט. היא נתנה הופעה טובה בשמש נצחית בראש צלול ומגיע לה לקבל את האוסקר.
שחקן המשנה הטוב ביותר: קלייב אוון. למרות שלא ראיתי את קרוב יותר, ראיתי את ההופעה שלו במלך ארתור שם הוא שיחק טוב מאד ולפי הטריילר של קרוב יותר ההופעה שלו גם מעולה. ככה שבחרתי בו.
שחקנית המשנה הטובה ביותר: קייט בלאנשט. שוב, לא ראיתי את הטייס אבל גם לה מגיע מזמן אוסקר.
התסריט המקורי הטוב ביותר: בחרתי בטייס כי לא ממש אהבתי את שאר העלילות של הסרטים שראיתי בקטגוריה זו והטייס מספר על האוורד יוז- יוזמה ברוכה לעשות סרט עליו.
התסריט המעובד הטוב ביותר: למצוא את ארץ לעולם לא. לא שקראתי או ראיתי את המחזה "האיש שרצה להיות פיטר פן" שעליו הסרט מבוסס בכל זאת בחרתי בסרט כי התסריט שלו היה ממש מצוין.

אחרי כל זה הגעתי למסקנה- אני צריך לראות את הטייס.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נאור
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 2/08/03

הודעהפורסם: 15:08 6/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

והנה הבחירות שלי:
הסרט הטוב ביותר:"הטייס" אומנם רק היום אני אראה אותו בפעם הראשונה אבל אני בוחר בשיטה עיוורת,הייתי גם כן רוצה ש"למצוא את ארץ לעולם לא" יזכה בו אבל זה לא ממש ריאלי לדעתי.
זכייה של הטייס תהיה הגיונית ביותר,זה גם מה שיקרה להערכתי.

הסרט שהכי חסר לי הוא "שמש נצחית בראש צלול",סרט מהמם,יצירתי מאוד......חסרה לי מועמדות של ג'ים קארי אולי על תפקיד דרמטי נטו סוף סוף......

הבמאי הטוב ביותר לדעתי הוא:קלינט איסטווד,לאחר הזכייה בפרסי האיגוד ולאחר שצפיתי סוף סוף בסרט "מיליון דולר בייבי"....שהוא הסרט השני הטוב ביותר שראיתי השנה(יחד עם "למצוא את ארץ לעולם לא")....סרט מהמם עם סוף מרגש במיוחד.

השחקן הטוב ביותר:פה הבחירה הייתה ממש קשה אך בחרתי לבסוף בליאונרדו די-קפריו,ג'וני דפ שיחק מצוין בלמצוא את ארץ....(אוף,זה שם ארוך נמאס לכתוב אותו כל שנייה)..
ג'יימי פוקס הוא שחקן נהדר שייתכן מאוד שיקטוף את האוסקר השנה,הוא שיחק נהדר בנוסע ועוד יותר נהדר בריי כששיחק עיוור מוחלט(הוא גילם את התפקיד כשעיניו לא רואות כל הצילומים,על מנת להגיע כמה שיותר קרוב לתחושותיו של ריי צארל'ס.)

השחקנית הטובה ביותר:הילארי סוואנק,אין ספק בכלל שהיא השחקנית עם ההופעה הטובה ביותר השנה,היא ריגשה אותי מאוד..העבירה את תחושות הדמות שלה היטב ותיקח את האוסקר בוודאות.

שחקן המשנה הטוב ביותר:ג'יימי פוקס,אני מעריך שהוא לא יזכה בשחקן הטוב ביותר,אך יזכה בשחקן המשנה(זכייה בשניהם נראית לי בלתי אפשרית),תפקידו ב"נוסע" היה מעולה בתור הנהג מונית.
גם טום קרוז שיחק מצוין וחבל שהוא לא מועמד לאוסקר על כך.

שחקנית המשנה הטובה ביותר:נטלי פורטמן,טוב נו יהודייה ניתן לה חיוך גדול
היא שיחקה בתפקיד די קשה בתור פרוצה בסרט "קרוב יותר" האמת הסרט עצמו הוא סרט מאוד בנאלי ומשעמם,אך היא גילמה בסדר גמור את התפקיד ומגיע לה לזכות...

התסריט המקורי הטוב ביותר:"שמש נצחית בראש צלול" לדעתי,מגיע לו לקחת משהו בטקס השנה......
התסריט המעובד הטוב ביותר:"למצוא את ארץ לעולם לא" מאותה סיבה שנתתי לקודמו(:
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 0:41 17/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הטקס מתקרב ואיתו גם מועד סיום המשאל. מי שעדיין לא השתתף במשאל מוזמן לעשות זאת כעת (במיוחד שעכשיו מוקרינים בארץ כבר 4 מתוך 5 המועמדים בקטגוריה הראשית ומחמישי הבא יצטרף גם האחרון ברשימה).

בנוסף, לא לשכוח שנשמח לשמוע מה היו הבחירות שלכם. אז לאחר שתצביעו אתם מוזמנים לחזור לכאן ולפרסם את את הצבעותיכם.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי