| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 23:58 4/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני גיליתי רק בפעם השניה ש- יש את הקטע שרואים את לנארד במקום סמי ג'נקיס.זה ממש מגניב. ממש כמו הקטעים עם טיילר דירדן והאיבר מין ב-fight club . אני מת על קטעים כאלה.  |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03 הודעות: 163 מיקום: תל אביב
|
פורסם: 14:37 5/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אני מצטערת לא להסכים איתכם. בעיני ממנטו הוא גימיקי לצורך הגימיק. זה גימיק שאחרי שגומרים להתלהב ממנו לא נשאר מהסרט שום דבר, למעט תחושה של במאי שלא ידע מתי די |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 19:21 5/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
את יכולה לא להסכים, אבל הדיון הזה הוא עדות נגדית ל"זה גימיק שאחרי שגומרים להתלהב ממנו לא נשאר מהסרט שום דבר". הסרט העסיק הרבה אנשים (כולל אותי) תקופה ארוכה (גם בהשוואה לסרטים טובים אחרים) אחרי שסיימנו לראות אותו לראשונה. לדעתי יש בו גם הרבה מעבר ל"להבין מה בדיוק קרה שם".
אני לא הייתי מכנה את העריכה/מבנה העלילה גימיק - במקרה הזה זו הדרך היחידה לקרב אותנו למצב של לנארד וכמובן שזה פשוט היה סרט אחר אם הוא לא היה מסופר לנו כך. ממנטו עשה לפגיעות מוחיות מה שפסיכו עשה להפרעות נפשיות - אפשר לראות שבביקורת של יעל (שנסתה במכוון להמנע מכל ספויילר ולכן בוודאי שלא עסקה בניתוחים שלו) יש חלק שלם על הפרעות זכרון (לצערי חלק מהלינקים בו כבר לא פועלים). ציינתי זאת כדי להראות שגם בלי הדיונים הפילוסופים על מהוא "האני" ומה התלות שלו בזכרון, מהיא האמת ואיך אנשים משקרים לעצמם, הסרט הזה עורר מספיק עניין כדי שאנשים ירצו להכיר ולדעת יותר על תופעות אמיתיות ומה נמצא מאחוריהן. בקיצור, ממנטו הוא לא גימיק, אבל כמו כל סרט, גם אליו לא כולם מתחברים. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:40 6/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
גימיק?? מה גימיק? זה פשוט עלילה גדולה שהולכת אחורה. ממנטו הוא בטוח סרט שהוא יותר מ"סרט"...זה סרט שנשאר גם הרבה זמן אחרי שראית אותו בפעם הראשונה.יש לי את זה עם הרבה סרטים ומכיוון שממנטו הוא אחד מהגדולים שלי הוא אכן כזה. מה להתלהב? אחרי שראית את חומות של תקווה פעם ראשונה לא התלהבת? וזה ממש לא נגמר אחרי זה.כמו כל סרט מעולה זה נשאר איתך תמיד,ותמיד כיף לראות את זה שוב.
What's the last thing you do remember ?
My wife...
Thats sweet
Dying... |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 8:49 6/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני רוצה להבהיר משהו - הבנתי כמובן שהבמאי בחר בעריכה הכל כך מיוחדת הזו כדי להכניס את הצופה לאמנזיה של לאנרד. זו בחירה נכונה ומוצדקת מאוד, אבל כשמנסים להסתכל על הסרט מעבר לה לא נשארים עם הרבה - אין שם תסריט מעניין במיוחד, ואפילו העיסוק באמנזיה לא מעמיק באמת. נדמה לי שאתם אומרים שם שהעריכה הזו היא הסרט עצמו ופה גדולתו, אני פשוט לא יכולה להסתפק בזה.
אולי הבעיה היא שראיתי את הסרט רק פעם אחת, ופיספסתי ממנו משהו |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

|
פורסם: 18:57 6/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אמרת שהסרט הוא גימיק לשם גימיק, לכן התעכבתי על הסבר מבנה העלילה/העריכה המיוחדת, שנועדה לשרת מטרות מסוימות (בה הכרת בהודעתך השניה). את ההתענינות בזכרון ובבעיות הקשורות אליו, ציינתי כערך מוסף הנובע (לחלק מהאנשים) בעקבות הסרט ולא מתמצא בסרט עצמו. אם היה נדמה לך שאמרתי "שהעריכה הזו היא הסרט עצמו ופה גדולתו", כנראה שיכולת ההבעה בכתב שלי לא השתפרה בהרבה מאז קיבלתי עבורה ציונים נמוכים בבית הספר היסודי... באופן ישיר העלילה דורשת מאיתנו להרכיב את פזל ההתרחשויות, גם אחרי שמרכיבים אותו (בדרך זו או אחרת) אנחנו נשארים עם עלילה מענינת בה יש התמקדות במספר מצומצם של דמיות, שלכל אחת מהן עומק ומנעים מורכבים. ברובד עמוק יותר, הסרט מעלה שאלות לגבי מהוא "האני" ומה התלות שלו בזכרון, מהיא האמת והאים אנחנו יכולים לסמוך עליה ועל עצמנו, וגם על האפשרות לרמות את עצמנו כדי להתחמק ממציאות איתה אנחנו לא רוצים להתמודד (דבר שהוקצן אצל לנארד, אבל כמעט כולנו עושים אותו ברמה זו או אחרת). |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:11 7/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
זה פשוט סרט מתח רגיל עם Twist בסוף. והוסיפו לו את הרעיון המקורי של ללכת מהסוף להתחלה. סרט ענק שלא נעשה בתקציב גדול וגם צולם דרך אגב ב-25 ימים בלבד...
מישהו אגב ראה אולי את הסרט הראשון של נולן-Following ?? |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 0:19 7/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| תודה וויליאם לזה התכוונתי - " סרט מתח רגיל" |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:25 7/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
סליחה. התכוונתי עלילה של סרט מתח רגיל- אדם מחפש את הרוצח של אשתו ולנקום בו. הסרט עצמו הוא בכלל לא רגיל. הוא מאוד מיוחד וסוחף,ומותח,ועם סוף מפתיע. וכבר אין לי כח להתווכח על סרטים אחרי שגם עשיתי את זה עם ארגורן על לב אמיץ...
ממנטו הוא אחד הטובים שנעשו. (זו נקודה בסוף המשפט... ) |
|
|
|
 |
ארגורן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03 הודעות: 282
|
פורסם: 13:11 7/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אל מה אתה מדבר נור??
ממנטו זה סרט מדהים שהוא לא רק גימק
ואם אתה מבין כל כך גדול בקולנוע איזה סרטים אתה כן אהבתה?? |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:12 9/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
נור זו בת דרך אגב...
ואני שמח הפעם להסכים איתך ארגורן.ממנטו זה סרט אדיר. (אבל לא כמו לב אמיץ... ) |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 19:09 9/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
תודה לוויליאם על הבהרת זהותי
וארגורן - הסרטים שאהבתי מופיעים בפתיל "חמשת הסרטים הטובים" |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:16 10/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
קראתי את הסרטים שאת אוהבת ואני חייב להגיד שהם פשוט מאוד מאוד משעמים  |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 21:19 10/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| כולם? |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 21:23 10/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
זו היתה הודעה שלי. משום מה יש לי בעיה עם החיבור
בדקתי את פורום חמשת הסרטים האהובים, ואין שם הודעה שלך
מהם הסרטים שלך? מן הסתם כאלו שאני לא אהבתי |
|
|
|
 |

|
פורסם: 15:30 11/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אם תחפשי טוב תמצאי את ההודעה שלי. |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 22:31 11/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
צודק, לא חיפשתי מספיק טוב
כתבת: 1) שר הטבעות אחוות הטבעת 2) פורסט גאמפ 3) אמריקה x
4) 12 הקופים 5) טיפשים בלי הפסקה
אז ככה ארגורן - 1 2 ו 4 גם אני אהבתי מאוד, מס' 3 נחשב לחור בהשכלתי ואני מתכוונת לתקן אותו בזמן הקרוב אין לי ספק שאוהב אותו. ולגבי 5, לא ראיתי והוא לא ברשימה שלי. למה? ככה, דעות קדומות שלי על קולנוע מהזן הזה.
ורק בגלל שהירשת לעצמך לכתוב שכל הרשימה שלי משעממת אותך, אוסיף שהעובדה שאני אוהבת את רוב הרשימה שלך (למעט אחד), רק מראה שלי יש טעם יותר מגוון מצטערת נעלבתי |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:30 12/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
לכי לראות את-American History X נור. הסרט שהיה צריך לזכות את אדוארד נורטון בפרס האוסקר...אבל לא הביאו לו מה שמרתיח אותי מאוד  |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 0:35 12/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני חושבת שצריך להגביל את השימוש בפרצוף הכועס, ממש נבהלתי.
קיבלתי בפורום המון הפניות לסרטים, וזה קשה להספיק הכל (סהר 206 אפילו הגביל אותי בזמן), אבל בסדר, ננסה. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:49 12/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני מקווה שאת Minority Report ראית... אם כבר אדוארד נורטון אז חייבים לראות את השלושת הגדולים שלו-
American History X
Primal Fear
Fight Club
על פחד ראשוני הוא היה גם מועמד לאוסקר על שחקן משנה והוא גם לא זכה... (רק פרצוף אחד הפעם), אבל הוא כן זכה על פחד ראשוני בגלובוס הזהב לפחות ב"גלובוס" יודעים להעריך שחקנים... |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 7:11 12/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
לבושתי גם את Minority Report לא ראיתי עדיין. אני אעשה משהו בנוגע לזה, כדי שאוכל לצאת מהבית  |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

|
פורסם: 7:20 12/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אנחנו בפתיל על ממנטו?
חבר'ה, עשו מאמץ לדבר על דברים המקום המתאים להם - כאן זה ממנטו, בשביל חמשת הגדולים וכו' יש פתילים אחרים. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:52 13/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
כן אבל הנושא קצת התדרדר לסרטים שנור לא ראתה...אז אני יזכיר עכשיו גם קצת את ממנטו כדי שיתאים לפתיל:
מה גם את Minotiry Report לא ראית נור?? אני מתבייש בך...רוצי מהר לראות!! הוא כבר יצא גם בוידאו,לכי לוידאומט או לספריה הקרובים אלייך. גם לחצתי על אח שלי איזה שבועיים שיראה כבר את הסרט הזה עד שהראתי לו והוא מאוד אהב. ראית דרך אגב את ממנטו? אחלה סרט...
אז לכי לראות או שאני יביא לך אותו ב-DVD יקשור אותך לכיסא ויכריח אותך לראות! באיזה אוניברסיטה את דרך אגב? אז כמו משפט המפתח של הסרט-Everybody Runs רוצי לראות. אני יכול גם להביא לך באותו זמן סרט אחר-ממנטו...  |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 7:18 13/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
וויליאם, אתה בכלל לא קורא את הפתיל לפני שאתה מגיב (אותך לאורן )
כתבתי על ממנטו בפתיל הזה (כך שראיתי אותו)
אבל אולי לא כדאי שתקרא מה כתבתי...
אני אחלץ את סהר לעזרתי - בפתיל אחר הוא טען שמותר שלכל אחד תהיה דעה משלו  |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
|
|
|