יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

הסמוראי האחרון- סרט מעולה

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 20:28 26/02/04    נושא ההודעה: הסמוראי האחרון- סרט מעולה הגב עם ציטוט

אחרי שהתאכזבתי ממאבק צמוד שראיתי לא מזמן רציתי לפצות את עצמי ולראות סרט שיהיה באמת טוב. אז ככה יצא שהלכתי לקולנוע לסרט הסמוראי האחרון.
אני זוכר שעוד לפני הרבה זמן דיברו על צילומי הסרט הזה והיה כזה באז סביבו ואני נמשכתי לרעיון הסרט ואני תמיד ציפיתי לו. עכשיו כשזה בקולנוע אז הלכתי לסרט (באיחור קל) ולמרות שהיו לי הרבה ציפיות- כולן מומשו ואפילו יותר.
הסרט מספר על סוף המאה ה19 שבה קיסר יפן רוצה להפוך את ארצו לארץ יותר מפותחת ע"י בניית מסילות ברזל, ייצור כלי נשק כמו רובים וכו'... הסמוראים שחיים ביפן מתנגדים לכל שינוי ומנהיג הסמוראים קצמוטו (קן וואטנבה) יוצא למרד נגד הקיסר במטרה לשמר את אורח החיים המסורתי. נתן אלגרן (טום קרוז) הוא קפטן אמריקאי שהרג במלחמת האזרחות הרבה אנשים ומאז הוא שונא את עמו וכל דבר שקשור למלחמות. אבל הוא צריך כסף, וכששגריר מטעם קיסר יפן מציע לו כסף בתמורה לאימון צבא הקיסר נגד קצמוטו, אלגרן מסכים ונוסע ליפן כדי לאמן את הצבא שעתיד לדכא את מרד הסמוראים. אבל הצבא נאלץ לצאת למלחמה ראשונה נגד הסמוראים למרות שהוא לא מוכן עדיין. אלגרן יוצא עם הצבא לקרב ושם הוא נלקח בשבי ע"י קצמוטו שחס על חייו. ועם כל יום שעובר על אלגרן בשבי חייו משתנים קצת.
העלילה כמו שאתם רואים מאד מעניינת והסטורית ואני בעצם מאד אוהב סרטים תקופתיים והסמוראי האחרון הוא סרט תקופתי מעולה: הכל בנוי ועשוי כמו שצריך החל מהנוף עד לתלבושות של האנשים. הסרט מבוים באופן מעולה ע"י אדוארד זוויק וקרבות הענק של הסרט הם מעולים ועצומים. הסרט צולם חלקו בניו זילנד ולכן הנופים ממש מעולים והקרבות מתרחשים בשטחים פתוחים ויפים.
הסאונד של הסרט ממש משובח- המוזיקה מרגשת, איטית ופשוט יפה. אפקטים ויזואליים אין בסרט, לפחות אני לא הבחנתי בהם. אבל זה לא נורא כי הסרט מוכיח שגם בלי אפקטים ממחושבים ניתן ליצור קרבות ראווה ענקיים.
טום קרוז וקן וואטנבה ממש מעולים בתפקידם ולדעתי הם הבחירה המושלמת לגילום התפקידים האלה. שניהם משחקים באופן ממש מעולה, מתחברים לדמותם וגורמים לסרט להיראות מציאותי יותר.
הצילום והעריכה של הסרט גם מעולים. המצלמה לא זזה יותר מדי ולרוב מתמקדת בנקודת מבט אחת שממנה רואים את כל המתרחש.העריכה גם מעולה וחלקה וגורמת לרצף האירועים להתחבר באופן ממש יפה. הסרט כמובן יפה מאד ויזואלית ויש בו גם מסר ורעיון חשוב מאד, וגם מבחינה פילוסופית הסרט לא מאכזב. הסרט מרחיב בדיבורים ומראה לנו גם פלאשבקים של אלגרן ממלחמת האזרחות שהיו עשויים באופן ממש מעולה, ומעידים על מורכבות נפשו של אלגרן.
רק חבל שהסרט לא מועמד להרבה פרסי אוסקר. אני חושב שמגיע הרבה לסרט הזה. אז אם אתם אוהבים סרטים תקופתיים כמוני אתם כנראה גם תאהבו את הסמוראי האחרון.
אם יש כאן מישהו שגם ראה את הסרט אז הוא מוזמן כמובן לכתוב כאן תגובה על סרט זה וגם אם בא לכם תוכלו לציין סרטים תקופתיים טובים נוספים.

אני נותן לסרט הזה ציון של 5 כוכבים מתוך 5.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי