| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
Bitton חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03 הודעות: 107 מיקום: ירושלים, מול המחשב
|
פורסם: 16:46 17/04/04 נושא ההודעה: מישהו מוכן להסביר לי את מטריקס?! |
|
|
לא הבנתי כלום!! קניתי את השלישי בדיוידי ואחרי שראיתי את השני הייתי בטוח שאחרי שאני יראה את השלישי אני יבין אותו אבל עדיין לא הבנתי!! מה הקטע של המחזוריות?? האם היא נעצרה?! מישהו בבקשה מוכן להסביר לי...? _________________ אז מה חשבתם?! |
|
|
|
 |
Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292
|
פורסם: 20:01 17/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
איזה מחזוריות? המחזוריות ש- 'הארכיטקט' מדבר עליה נגמרה בסוף הסרט השני. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
Bitton חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03 הודעות: 107 מיקום: ירושלים, מול המחשב
|
פורסם: 21:49 17/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
מה זה אומר המחזוריות ואיך היא נגמרה?!?!?!?! _________________ אז מה חשבתם?! |
|
|
|
 |
Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292
|
פורסם: 23:13 17/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
אתה יודע מה זה לולאה?
'הארכיטקט' אומר לניאו שהמטריקס נמצאת במצב של לולאה - מתחילתה ועד הרגע שבו ניאו ניצב בפני הארכיטקט ומחליט אם בין להתחיל את הלולאה מחדש (כפי שחמשת קודמיו עשו) או לתת המשכיות למטריקס הקיים במקום ללולאה.
הלולאה של המטריקס מתחילה מתחילת המאבק שבין בני האדם החופשיים לבין המכונות - מאבק שניאו ה- 6 (זה שבסרט) מחליט לא לחזור אליו והמשיך את הלולאה, אלא לתת לו המשכיות ורצף.
המציאות הנמשכת של המטריקס שניאו, מחליט לקחת על עצמו, לא נגמרת בדיוק אלא מגיע לנקודה חדשה ולמציאות חדשה - סיום המאבק ותחילת החיים שבין המכונות לבני האדם (כולם - שיחרור כולם מן המטריקס) - שזורמת וממשיכה בפני עצמה ולא מגיעה לכדי סיום או ללולאה בניגוד לאירועי העבר במטריקס.
מקווה שעזר.
 _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
noni_dp חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 6/06/03 הודעות: 181 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 16:07 20/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
| לא הבנתי באמת את ה"פתרון", את הסוף של מטריקס. הסוף הטוב הוא העובדה שיש שלום בין האנשים למכונות, אבל לא זו הייתה הבעיה מלכתחילה. התייחסו לזה שמי שירצה יעזוב את המטריקס, אבל הבעיתיות הגדולה שאני ראיתי בתוך העלילה היא לא העובדה שכופים עליך את המטריקס (מה שגם שנוי במחלוקת) אלא משהו שברור שלא בסדר- שהמכונות בעצם חיות מאנרגיה של בני אדם. בסוף של מטריקס בכלל לא התייחסו לזה, אבל אם יש שלום בין בני אדם למכונות, ברור שהמכונות ימשיכו להתקיים, ובסרט לא צויינה שום סיבה שהן יפסיקו להתקיים מאנרגיה מבני אדם. |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 19:59 22/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
בעיה -
המכונות לא יכולות לנצל את האנרגיה מהאנשים.
כל אחד יודע שרק צמחים יודעים לייצר אנרגיה בפוטוסינטזה....
בקיצור מטריקס זה סרט רע |
|
|
|
 |
בילי בההרר אורח
|
פורסם: 16:07 12/08/04 נושא ההודעה: תגובה |
|
|
| מה שאני הבנתי זה שאין מה לעשות וזה "בלתי נמנע" ושתמיד האחד יגיע למקור והמטריקס תתחיל מחדש |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 5:52 25/08/04 נושא ההודעה: |
|
|
מצחיק שאתם אשכרה מנסים להסביר את הסרטים האלה. למה היו לי שיחות עם 50 אנשים שראו תסרטים וקיבלתי 50 פרשנויות שונות לפילוסופיה בגרוש של הסדרה.
עושה רושם שהאחים וושובסקי בעצמם לא ידעו מה הם רוצים למה כי הכל יצא מבולגן סוף הדרך אז חברה זה הוא מאבק אבוד!!!
פשוט קבלו תעובדה שאין הסבר ממצה אחד ושתמיד מישהו יגיד לכם משהו אחר
סיונרה ויום טוב
הלכתי לישון! |
|
|
|
 |
שמר2 אורח
|
פורסם: 13:42 22/09/04 נושא ההודעה: |
|
|
בקשר לשאלה של noni_dp, על תשכח שהארכיטקט אמר שכל מי שירצה לעזוב את המטריקס - תנתן לו האפשרות הזאת. כך שכשל סוגיית השיעבוד של הני האדם - הופכת להיות מעין התנדבותית.
וזה בעצם מה שהמורדים ניסוי להשיג, שלכל אדם תהיה האופציה לעזוב את המטריקס ולחיות חיים חופשיים (וכל אלה שלא יכולים להתמודד עם זה, כמו סייפר, יכולים להישאר). |
|
|
|
 |
|