yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 10:49 27/02/05 נושא ההודעה: קונסטנטין- בסדר, ריי- משעמם |
|
|
בזמן האחרון יצא לי לראות 2 סרטים: קונסטנטין, הסרט החדש של קיאנו ריבס וגם ריי, הסרט המוערך עם ג'יימי פוקס.
נתחיל מזה שקונסטנטין דווקא סרט בסדר. לרוב סרטי אימה\ פעולה כאלה טובים רק לעיתים נדירות (פרדי נגד ג'ייסון, מישהו?), אבל קונסטנטין מצליח להתעלות על סרטים דוגמת זה שרשמתי בסוגריים.
קונסטנטין מספר על בלש המומחה בעל טבעי ששמו ג'ון קונסטנטין (קיאנו ריבס) שעוזר לשוטרת אנג'לה דודסון (רייצ'ל וויז) בחקר התאבדות אחותה התאומה. מהר מאד ג'ון מגלה מזימה זדונית של שדים להשתלט על העולם. כמובן שג'ון, כלוחם אמיץ יוצא לעשות את מה שהוא יודע כי טוב: להלחם. ולגרש שדים.
השחקנים דווקא בסדר, כולם, רק שיש בעיה עם קיאנו ריבס: המשחק שלו בסרט סובל ממעברים חדים בין משחק גרוע מאד לבין משחק טוב דווקא. לך תבין.
אבל האפקטים של הסרט, הצילום ובכלל כל הצד הויזואלי מורכב מאד והסרט פשוט תאווה לעיניים. גם האקשן מעולה. רק חבל שהסרט לא יצא מפחיד, עם היו מוסיפים אימה במינון הנכון, היה יכול להיות יותר מעניין, רק באמת חבל שהקטעים בקונסטנטין שהיו אמורים להיות מפחידים וניסו להפחיד פשוט לא הפחידו.
למרות שקונסטנטין סובל מתסריט חלש, חוסר הגיון פנימי, כמה חורים בעלילה ומשחק מוזר של קיאנו ריבס הסרט מצליח להיות מהנה. הוא פשוט סרט קול שכזה, עם המון אקשן ואפקטים שעשויים כהלכה. בשאר הסרט לא מצטיין ממש. אבל כל עוד הוא נמשך הוא מהנה ולסיכום אפשר לומר שהסרט נחמד. לא סרט חובה, אבל אם כבר ראיתם אז שיהיה.
הציון שלי לסרט הוא 3.5 כוכבים מתוך 5.
ונעבור לריי. הסרט מועמד לכמה אוסקרים השנה והמבקרים מאד אוהבים את הסרט, כמו האקדמיה לאוסקר. הסרט הזה שמספר את סיפורו של ריי צ'ארלס הצליח לשעמם אותי. הסרט מתחיל טוב דווקא, אבל ככל שמתקדם נהיה לי פחות ופחות אכפת מהדמויות והסרט כבר מפסיק לעניין. חסר בסרט את גדישות האירועים שהיתה ל"הטייס" וחסר לו הרגש של "למצוא את ארץ לעולם לא". בלי רגש או הרבה פעילות "ריי" יוצא סרט משעמם ביותר.
מעניין אם זה רק אני או שיש עוד אנשים שלא אהבו את הסרט?
נקודת האור היחידה של ריי, זה ג'יימי פוקס שמשחק את ריי עצמו. פוקס שיחק מעולה, אבל דיקפריו שיחק טוב יותר בטייס. ככה שלדעתי לפוקס לא מגיע אוסקר על תפקידו זה. אבל מועמדות בסדר, רק שאני לא כל כך רוצה שהוא יזכה בפרס כי יש יותר טובים ממנו. אם כבר לתת לפוקס אוסקר אז על קטגוריית שחקן המשנה, שם הוא באמת בין השחקנים הטובים.
הציון שלי לסרט: 2 כוכבים מתוך 5.
וכרגיל, אשמח לקבל תגובות. |
|