יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

ממנטו - ?!?!
לך לעמוד 1, 2, 3  הבא

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
בלבלה
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 8/11/02

הודעהפורסם: 13:22 28/01/03    נושא ההודעה: ממנטו - ?!?! הגב עם ציטוט

ראיתי את הסרט "ממנטו" , נראה לי שאהבתי ... אני לא בטוחה. מה קרה שם ? מישהו יכול לנסות להסביר ? הוא הרג כבר את הרוצח של אשתו ? או לא ? היה בכלל רצח כזה ? או שהוא רק דימיין ? הא?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
devilpotter007
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/12/02

הודעהפורסם: 13:24 28/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הוא לא דמיין כלום, זה פשוט היה הדבר האחרון שהוא זכר.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ
שמר
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 9/01/03

הודעהפורסם: 17:18 28/01/03    נושא ההודעה: סרט מטורף... הגב עם ציטוט

לקח לי ולחברים שלי 3 פעמים של צפייה בסרט כדי להבין עד הסוף מה קרה שם:
מאחר שכל מה שהוא זוכר זה שמישהו רצח את אישתו וצילק אותו לנצח, כל מה שחשוב לו זו הנקמה. על פי מה שהקירח אמר לו, הוא כבר חיסל 3 אנשים רק בשביל להשביע את יצר הנקמה שלו.... רק שהוא אף פעם לא רשם זאת לעצמו לעתיד - מסקנה - הוא אף פעם לא זוכר שהוא כבר קיבל את הנקמה שלו.
רואים את זה טוב מאוד, כשהוא רוצח את החבר הקירח שלו על ההתחלה, ומתלבט אם לרשום זאת או לא (בסוף הוא לא).
והקטע עם טריניטי (הבחורה מהמטריקס), זה שהיא במקרה קפצה על ההזדמנות לנצל את המצב במיוחד שלו, ולהתנקם בחבר שלה (או משהו כזה, אני כבר לא זוכר מה הקשר שהיה בינהם...)
מקווה שהצלחתי להסביר אאת עצמי, ראיתי את הסרט לפני חצי שנה...
שמר.
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 23:35 28/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני ראיתי את הסרט לפני יותר מחצי שנה. ולפי מה שאני זוכר הוא כבר הרג את הרוצח של אשתו לפני הרבה זמן אבל הוא החליט לא לרשום לעצמו שהוא הרג אותו כדי שיהיה לו משמעות לחיים או משהו כזה. כי ככה הוא יכול לחפש את הרוצח של אישתו ולנקום בו... זה לפי מה שאני זוכר, אני מתכוון לקנות את הסרט בקרוב ב-DVD ואז אולי אני יזכר בעוד דברים (או יגלה). בכל אופן זה היה סרט ממש טוב אפילו אם הוא לא ממש מובן... הסצינות האהובות עליי הם עם המרדף (כנראה שאני רודף אחריו. או שהוא אחרי...) וגם שהיא לוקחת לו את העפרונות אחרי שהוא הרביץ לה ויושבת שניה באוטו ואז חוזרת... לעומת זאת הסרט השני של כריסטופר נולן-אינסומניה הוא לא משהו מעולה.אבל בסדר.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02

הודעהפורסם: 1:06 30/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בעוונותי ראיתי את הסרט רק פעם אחת והבנתי את הקטע. כלומר לא הבנתי. אתם בטוחים שהוא נוקם רצח של אשתו? שבאמת הייתה אשה? שהוא לא מודע שהוא כבר רצח?
אני חושב שכל הקטע בסרט היא להשאיר גם את האופציה הזו פתוחה.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 14:06 30/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לפני שממשיכים תוסיפו ספוילר להודעה !!!
יש אנשים שעוד לא ראו את הסרט !
(אני, אגב, כמובן ראיתי, אבל אזהרת ספוילר מתבקשת...)
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 14:24 30/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בוא ניתן קצת קרדיט לקוראים. אם מישהו לא ראה את הסרט ועדיין החליט להמשיך לקרוא את הפתיל הזה - כנראה שאין לו בעיה עם ספוילרים. כאן הנושא עצמו הוא ספוילר, לכן אין סיבה להזהיר כל פעם מחדש. המקום היחידי שאולי היו צרכים לסמן בו ספויילר, זו ההודעה הראשונה. לעומת זאת, בדיונים בהם מדברים על נושא "רגיל" ומידי פעם מישהו כותב ספויילר, אז יש לנקוט בזהירות המתאימה ולסמן אתו.

[אם יהיה לי את הזמן הדרוש, אולי אני אפרסם את גרסתי המלאה ל"מה באמת קרה בסרט", שסותרת חלקים ממה שנאמר כאן עד עכשיו]
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 15:00 30/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אורן, אנחנו מחכים בכיליון עיניים ובקוצר רוח ובקוצר נשימה שתפרסם מה "באמת" קרה בסרט. חיוך גדול
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 15:04 30/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ידעתי שלא הייתי צריך לרשום את זה גילגול עיניים
רוב הסיכויים שזה לא יקרה בזמן הקרוב. בכל מקרה, שים לב שרשמתי גירסתי לפני ה"באמת".
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 0:27 31/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אפילו אם אנשים חושבים אחרת על הסרט הזה. הוא עדיין טוב מאוד אפילו אם לא בדיוק מבינים את הסוף (או ההתחלה...).
כל הקונצפט של הסרט שהולך כולו אחורה הוא רעיון גאוני (אבל סיינפלד חשבו על זה קודם...).
אני יזמין כנראה את הסרט שבוע הבאה ואז אני יוכל להיזכר,ואולי גם להבין יותר.
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 5:19 31/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בכלל, הצירוף של "באמת קרה" ו"בסרט" נשמע לי קצת מוזר... למרות שגם אני משתמש בו. וסתם אסוציאציה פרועה שעולה לי. בטיסה נעימה (כן, אני זקן וגם ראיתי כמה דקות מהסרט לפני כמה שבועות) קרים עבדול ג'אבר משחק את טייס המשנה. ואז איזה ילד נכנס לקוקפיט ואומר - אני מכיר אותך אתה קרים עבדול ג'בר. כמובן שהוא מכחיש ואומר שהוא טייס המשנה וקוראים לו (לא זוכר). אחרי כמה דקות הילד אומר "אני דווקא אוהב אותך אבל אבא שלי אומר שאתה לא משקיע בהגנה". ה"טייס" מתעצבן ואומר "תגיד לאבא שלך שאני קורע את התחת כל ערב על המגרש". נו, אז מה באמת קרה בסרט? עבדול ג'אבר משחק את עצמו (מה זה משחק את עצמו?) או שהוא משחק טייס? או שהוא משחק את עצמו שמשחק טייס?

אווווף, יותר מדי פילוסופיה. סליחה.
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 12:34 31/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לדמות של קרים עבדול ג'בר קראו בסרט רוג'ר, כדי שהשם שלו יהווה בדיחה (ברשתות קשר מסוימות, נהוג לומר רוג'ר בסוף כל מסר). זה עוד פרט המעיד, שהסרט עליו בחרת להדגים את ההשגה שלך הוא "קצת" שונה. "טיסה נעימה" הוא פרודיה המודעת לעצמה ולז'אנר שלה, בסרט כזה יש טישטוש מכוון בין "המציאות" של הסרט לבין המציאות. להבדיל מ"טיסה נעימה", ב"ממנטו" אין "מודעות של התסריט" לעולם שמחוצה לו. ועדיין, אתה תיארת בקטע הנ"ל "מה באמת קרה בסרט" - שים לב, מה שתארת באמת היה בסרט, להתווכח אפשר רק על המסקנות הנובעות מההתרחשות הזו.

אז כשאני אומר, שניתן לתאר "מה באמת קרה בסרט", יש רובד אחד שבהחלט ניתן לתיאור - התסריט. למשל שהסרט לא נע מהסוף להתחלה (או מההתחלה לסוף), אלא התחיל לקראת הסוף הכרונולוגי ואז נע לסרוגין מההתחלה היחסית ומהסוף היחסי כלפי האמצע (כשבפנים, בעיקר בחלק הנע מההתחלה, יש יציאה לקטעים קודמים על פי זכרונו של הגיבור). כשהתאור בא ללא פרשנות, הוא יכול ליצג את האמת שנראתה על המסך, האם זו כל האמת? לא, אבל רצוי שאנשים ידעו אותה לפני שהם מחליטים על "האמת" שלהם.

אני כבר מספיק מבוגר כדי לדעת, שבחיים אין אמת אחת ואני מסוגל להבין את הגישה הפוסט-מודרנית הרואה בכל פרשנות אמת (גם אם הפרשנויות סותרות) ועדיין, לסרט יכולה להיות אמת אחת.
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02

הודעהפורסם: 19:08 31/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

נדמה לי שכבר פרסמתי את הלינק הזה כאן מתישהו, אבל הנה שוב, הסבר לממנטו:
http://dir.salon.com/ent/movies/feature/2001/06/28/memento_analysis/index.html
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני מספר ICQ
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 20:21 1/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני יודע שטיסה נעימה הוא פרודיה ושרוג'ר זה כמו לקרוא לדיילת "רות". לכן בדיוק נזכרתי בסרט כי הוא מטשטש בכוונה ובמודעות מלאה את ההבדל בין השחקים לדמויות ובין ה"חיים" לסרט וכך מדגיש את ההבדל.
אגב, אני מתבייש להודות בחשכותי, אבל קופצים לי הפיוזים שבשם ה"פוסט-מודרניזם" טוענים שכל פרשנות היא אמיתית. יש כאלה שלא... יחי הנראטיב.

?can u hear me, over
armon
אורח

הודעהפורסם: 12:20 18/02/03    נושא ההודעה: הפרשנות שלי הגב עם ציטוט

בסוף הסרט אני הבנתי
שהגיבור החליט להרוג את החבר שלו ג'אמל
ולכן כיוון את ההתרחשיות כך שהוא יהיה הרוצח הבא
כמה זמן עבר מאז מות אשתו אינו ידוע
כמה אנשים הוא הרג גם לא ידוע
הסרט מתאר סיפור תלוש מהזמן מנקמה אחת לנקמה השניה
שאותה כבר תיכנן הגיבור
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 12:47 18/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ממנטו הגיע אליי ב-DVD השבוע. וראיתי אותו בפעם השניה והבנתי הפעם הכל. הוא אכן בכוונה מסמן את "טדי" שיהיה ג'ון G הבאה...בגלל זה הוא גם רושם את המספר של המכונית שלו... טדי הוא השוטר שטיפל בתקיפת אישתו לפני שנה (כך הוא אומר) ואז הוא כבר עזר לו להרוג את התוקף המקורי. אישתו לא מתה מהתקיפה. היא שרדה אותה. לני הוא זה שהרג את אישתו כמו בסיפור על-סמי ג'נקינס. (טדי אומר לו שלסמי בכלל לא הייתה אשה, ושאשתו הייתה חולה בסכרת,ובגלל זה ה-אינסולין). טדי היה בטוח שהוא יזכור את הרצח אבל הוא לא זכר והמשיך לחפש את הרוצח של אישתו בכל מיני עירים,וטדי עוזר לו כל הזמן,וגם מרוויח מזה לעצמו-כמו המקרה כאן עם הסוכר סמים וה-200 אלף דולר. ולני פשוט לא רוצה לזכור שהוא הרג את הרוצח המקורי בגלל זה הוא גם הוציא את ה-12 דפים החסרים בתיק של המשטרה על המקרה. טדי גם אומר לו- "אתה זוכר רק מה שאתה רוצה לזכור"... אז בקיצור התגלית הכי גדולה פה היא שהוא עצמו הרג את אשתו בגלל זריקות האינסולין שהוא לא זוכר שהוא כבר הזריק לה. זה פשוט סרט הרבה יותר מדהים בפעם השניה,שאתה גם קולט הכל. זה נכנס עכשיו ל-7 הגדולים שלי. סרט ענק! אם ראיתם רק פעם אחת-תראו שוב! ושוב אם אתם עדיין לא בטוחים שהבנתם הכל.
שמר
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 19:31 18/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

תשמע, אני ראיתי את הסרט שלוש פעמים, ואני לא מסכים איתך, זה ממש לא בהכרח משתמע שלני הרג במקור את אישתו עם זריקות האינסולין כמו בסיפור עם סמי ג'נקינס.
איך הגעת לזה ? (עם כל שאר הדברים שאמרת - אני מסכים).
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 0:06 19/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מה איך הגעתי לזה?? טדי אומר לו את זה! הוא אומר לו שאישתו שרדה את התקיפה, ושלסם ג'נקיס אף פעם לא הייתה אישה. ושאישתו הייתה חולה בסכרת. הוא פשוט הירבב את הזיכרון של סמי ג'נקיס עם המקרה של אישתו שהוא עצמו הרג אותה עם האינסולין. אחרי שראיתי אותו השבוע גם נכנסתי לאתר שהביא פה צבי (ראה קצת למעלה). ושמה מסבירים בדיוק את הסרט.ואומרים את זה גם שם. לך תבדוק. ותראה את הסרט אולי עוד פעם עכשיו. בפעם הראשונה גם נאי לא ממש הבנתי הכל. אבל אחרי הפעם השניה השבוע ממש הבנתי כל מה שבילבל אותי פעם שעברה. תאמין לי אני צודק...
שמר
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 15:39 19/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טוב טוב, תרגע, ראית את זה לפני חצי שנה באוסטרליה (בלי תרגום) (והרבה סמים) אז פספסתי את הקטע הזה.....
(סתם בצחוק על הסמים - זה לא היה הרבה...חיוך
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 0:35 20/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

גם אני פעם ראשונה ראיתי את זה לפני הרבה זמן, וגם בלי תרגום. תראה את זה עכשיו עוד פעם, כדי לך. לי זה היה הרבה יותר טוב בפעם השניה וגם כבר הבנתי הכל.
שכחתי גם להוסיף שבסוף הסרט שהוא נוסע במכונית לפני שהוא הולך לקעקע את הלוחית רישוי מראים פלאשים שלו עם אשתו ומראים קעקוע שכתוב שם-
I did it
סרט ענק אין מה לדבר. לא סתם הוא מדורג מקום 10 ב-top 250 ב-IMDB .
אסף ברקת
אורח

הודעהפורסם: 1:18 26/02/03    נושא ההודעה: כמה זה באמת חשוב? הגב עם ציטוט

קודם כל, שלום לכולנו, וברכה גדולה לכל באי הפורום החביב עד סימפטי פלוס הזה. זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה, אז לא לגחך חרישית אם אני כותב משהו שמישהו אחר כתב לפני שנתיים וחצי ("חחח... המפגר הזה כל כך לא מעודכן!") או מפספס איזה כתבה מרעישה בדף אינטרנט עם סיומת של מוזמביק ("מה, הוא לא יודע שזה אמ. זד.?"). ועכשיו, לתכל'ס.

ראיתי את 'ממנטו' בקולנוע, ויצאתי עם כאב ראש מתקדם והרבה רצון לראות אותו שוב ולהבין מה באמת הלך שם. אחר כך ראיתי אותו בדויד, ושוב ניסיתי להבין מה לעזאזל רוצים ממני, ואז הבנתי, שכמו בהרבה סרטים גדולים אחרים, השאלה "אז מה היה שם?" לא ממש חשובה. לא תמיד צריך להבין את הסרט עד תומו כדי להנות ממנו (ויסכימו איתי חובבי דיוויד לינץ' לדורותיהם). בממנטו, הגדולה היא הדרך שבה הבמאי מעביר את הצופה תהליך דומה לזה שעובר על הגיבור, וכך גורם לו להזדהות איתו לחלוטין, גם אם הוא לא ממש רוצה. נכון שהרבה פעמים אנחנו רוצים לדעת מי הרג את מי ולמה, אבל זה נכון בעיקר בסרטי אקשן סטנדרטיים, ופחות בסרטים בהם יש נסיון ליצור משהו חדש ושונה. בסרטים כאלה העניינים מעורפלים בכוונה תחילה, כדי שאי אפשר יהיה לפתור אותם מיד ולרוץ לסרט אחר.
'ממנטו' הוא סרט אדיר, וממש לא חשוב האם לנארד הרג את אשתו או לא, האם טדי משקר, והאם גאי פירס באמת שתה שתי מוחטות בכוס הבירה שלו.
ובא לציון גואל.
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 14:27 26/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כבר אני רשמתי פה קצת הסברים אחרי הפעם השניה שראיתי והבנתי הכל. וגם אתה יכול לבדוק את ה-לינק שמסביר את הכל גם.
אחרי הפעם הראשונה חשבתי שזה סרט טוב אפילו אם לא הבנתי הכל.אבל אחרי הפעם השניה חשבתי שזה סרט פשוט אדיר! אחד הגדולים שנעשו. ודרך אגב-הוא כן הרג את אשתו (עם האינסולין...)
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 0:15 3/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

דרך אגב- למישהו יש או מישהו ראה את ה-Limited edition של ממנטו??
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 20:36 3/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

במסגרת מבצע הזכרת הפתילים הישנים, שאני עושה כאן בזמן האחרון, אתם מוזמנים לקרוא את הפתיל הזה, שנפתח בחודש הראשון לקיומו של הפורום.
ארגורן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03

הודעהפורסם: 18:45 4/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שמתי לב שיש שני דברים מעניינים שגיליתי בסרט הזה ואני לא יודע אם גם אתם שמתם לב לזה.
1) שלנארד פגש את נטלי במסעדה , אפשר לראות לכמה שניות שהיא משחקת אם משהו .
אחר כך יש סצנה שבו לאנרד מסביר איך הוא מזהה לפי פנים ותגובות ידים אם מישהו משקר. בין הדברים שאומרים שמישהו משקר זה: לחטט באף ולהתעסק בדברים אחרים!!!.
ממש כמו נטלי!!
כך שאפשר לדעת שהיא שיקרה עוד הרבה הרבה לפני.
2) הדבר השני המעניין הוא הנסיון של הבמאי לבלבל את הצופה. כל הסרט חשבנו שהסריטה של לאנרד על הפנים היה מהרצח של אשתו. ויש סצנה שלאנרד נזכר במה שקרה ורואים אותו נופל לאחר שניסה להציל את אשתו , ישר על הלחי של הפציעה , אבל משם הוא לא קיבל את הצלקת. אלא דווקא מהאיש האחרון (שאנחנו רואים בסרט) שהוא הרג שם רואים אותו נסרט ממנו.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
לך לעמוד 1, 2, 3  הבא
עמוד 1 מתוך 3

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי