יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 19:17 7/03/03 נושא ההודעה: משאל האוסקר החלופי |
|
|
גם השנה אנחנו מקיימים משאל אוסקר חלופי המאפשר לכם "להחליף" את חברי האקדמיה ולבחור במקומם למי להעניק את פרסי האוסקר. כמעט תמיד הבחירות שלהם נגועות בפוליטיקה ואינטרסים חיצוניים ולכן הבחירות שלהם "לא מוצלחות".
אתמול עלה למסכים בארץ "השעות", אז עכשיו כל חמשת המועמדים לקטגורית הסרט הטוב ביותר נמצאים בטווח הצפיה שלנו ואנחנו יכולים לבחור. זכרו המטרה היא לא לנחש מי יזכה, אלא לבחור בטובים ביותר לדעתנו. אתם לא חייבים להצביע בכל הקטגוריות שבמשאל (14 קטגוריות), "הסרט הטוב ביותר" היא קטגורית החובה היחידה.
משאל האוסקר החלופי
אחרי שתצביעו, אשמח אם תכתבו כאן מה היו בחירותיכם ולמה. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 1:09 9/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני שמח שאחרים כמוני יודעים שסרט זוכה האוסקר לשנת 2003 היה צריך להיות- Minority Report .
I dont know the victim, But im suppost to kill him in last then 36 hours. |
|
|
|
 |
ארגורן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03 הודעות: 282
|
פורסם: 11:06 18/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני רואה ששר הטבעות זוכה בענק באוסקר שלנו.  |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

|
פורסם: 9:56 20/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
עוד פחות מ-4 ימים אמור להערך טקס האוסקר (והמשאל יסגר), לכן מי שעדיין לא הצביע כדאי שיעשה את זה בקרוב. להבדיל ממשאלים אחרים, במשאל הזה לא חייבים לראות את כל הסרטים לפני שמצבעים - גם חברי האקדמיה מצבעים לסרטים שהם לא ראו...
סיכום ביניים קצר (כמובן שהתוצאות לא סופיות):
"שר הטבעות: שני הצריחים" נמצא בשליטה בכל אחת מהקטגוריות בהן הוא מופיע (4), ולפי דעתי זה ממש לא בצדק (אבל זו רק דעתי). בקטגורית הסרט הטוב ביותר עוקבים אחריו "שיקאגו" ו"הפסנתרן".
בקטגוריה הכי מעניינת, שלא קיימת בטקס האוסקר: "הסרט שהכי חסר לך בין המועמדים" יש תוצאות ממש מענינות. אני הייתי די בטוח ש"דוח מיוחד" יוביל בבטחה (ובצדק, שוב - רק לדעתי), אבל מסתבר שיש יותר אנשים שמעדיפים את "דבר אליה" (למרות שיש לו נציגות נרחבת באוסקר, גם אם לא בקטגורית הסרט).
בעיקבות המידע הנ"ל הייתי מצפה שפדרו אלמדובר יוביל בקטגורית הבימאי, או לפחות יקבל את מספר דומה של הצבעות כמו שקיבל "דבר אליה", אבל גם כאן יש למצביעים דעה נחרצת - רומן פולנסקי.
ג'ק ניקולסון מוביל בגדול, אבל לא כמו ניקול קידמן שיש לה יותר מ-50% מקולותיכם! כריסטופר ווקן משיג את פול ניומן כשחקן המישנה הטוב ביותר וג'וליאן מור נמצאת במצב מאוד עדין כשקת'י בייטס נושפת בעורפה וגם קתרין זטה-ג'ונס חזק בתמונה. ובהקשר לקטגוריה הזו, מי הצביע לקווין לאטיפה ולמה? (לא ראיתי את "שיקאגו", אבל אני מניח שאם כבר אז הייתי מצביע לזטה-ג'ונס שהתפקיד שלה אמור להיות טוב וגדול יותר).
גם בסרטי האנימציה יש קצת הפתעות: "עידן הקרח" מוביל בבטחה ו"לילו וסטיץ'" (שלדעתי היה הרבה יותר טוב) נמצא רק במקום השלישי. במקום השני נמצא Spirited Away, שהוא סרט שעדיין לא הוקרן בארץ ודי מפתיע שכמעת רבע מהמצבעים מעדיפים אותו על השאר (ובאמת כל מי שראה אותו ממש מתלהב, אבל כמה אנשים כבר ראו אותו?).
בצילום מוביל קונארד L הול המנוח (הדרך לפרדישן), בעריכה, עיצוב אמנותי ובאפקטים חזותיים מוביל "שר הטבעות שני הצריחים"... למרות גולום אני חושב שהאפקטים ב"מתקפת המשובטים" היו טובים יותר.
פדרו אלמדובר והתסריט שלו ל"דבר אליה" מובילים בתסריט המקורי וצ'ארלי (האמיתי) ודונלד (הפיקטיבי) קאופמן מובילים עם התסריט המעובד ל "אדפטיישן" (למרות שיש כאלה שאומרים שזה אחד התסריטים היותר מקוריים שנראו בזמן האחרון).
אז מה קורה איתכם, למה אתם הצבעתם כפי שהצבעתם?
מאלדר, יניב, אורן, צבי, נור, סהר, פנגו איפה אתם, למה אתם הצבעתם? |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 12:27 20/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני נענה לקריאה. אז זו הבחירה שלי :
הסרט הטוב : שרה. אבל זו לא חוכמה, אני משוחד, ויכולתם לצפות שזה יגיע ממני.
הכי חסר : דו"ח מיוחד. הסרט שהכי נהניתי ממנו השנה, ורק ספיידרמן צמוד אליו. אבל קומיקס ואוסקר לא הולכים ביחד (אורן - תקן אותי אם יש לי טעות הסטורית...) אז הלכתי על דו"ח מיוחד.
הבמאי : ראיתי את כנופיות ניו-יורק ונשארתי נפעם (במיוחד מסצנת הפתיחה המעולה) ולכן בחרתי בסקורסזה.
השחקן : דניאל דיי לואיס, מאותה סיבה.
השחקנית : פה קצת התלבטתי, אבל כשיש התלבטות ניקול קידמן לוקחת. אגב, אני שונא את ג'ק ניקולסון. נא לא להתנפל עלי. נשארתי שקט בדיונים עליו אבל אם כבר מדברים על זה אז אני לא מסוגל לראות סרטים שלו.
שחקן משנה : אני אוהב את אד האריס, אז בחרתי בו.
אנימציה : התלבטתי בין עידן הקרח ללילו וסטיץ', ואני לא זוכר מה בחרתי בסוף. נדמה לי שאת עידן הקרח, אותו ראיתי כבר איזה 5 פעמים. אני גם מעדיף אנימצית מחשב תלת ממדית על ציור קלאסי - מה שתרם לבחירה. |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03 הודעות: 163 מיקום: תל אביב
|
פורסם: 19:43 20/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני נענית לקריאה (הייתי קצת מנותקת מהפורום בימים האחרונים)
הסרט - השעות, כי מדובר בעיבוד מצוין לספר
הסרט שחסר - דבר אליה. בלי ספק הסרט הכי טוב של השנה. וגם אודות שמידט, אבל הוא לא מופיע בסקר (למה, אורן?)
בימאי - אלמדובר, כי הוא ממש יוצר שפה חדשה, כמו שעשו לפניו הצקוק, ברגמן וכל מי שבמרחק של זמן נחשב כמי שיצר סגנון חדש שקרוי כיום על שמו.
שחקן - ג'ק ניקולסון כי אני אוהבת אותו. לחלוטין.
שחקנית - ניקול קידמן, כי היא נהדרת בהשעות.
שחקנית משנה - קטי בייטס, שעושה תפקיד אמיץ ב"אודות שמידט"
אפקטים חזותיים - שני הצריחים בגלל גולום
תסריט - דבר אליה, סרט שצריך לקבל פרס גם על הפסקול.
נערך לאחרונה על-ידי נור בתאריך 6:42 21/03/03, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:28 21/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני מארגן הפגנה ליד טקס האוסקר ביום ראשון בלילה נגד אי שיתופו של Minority Report בקטגוריות הגדולות. בואו בהמוניכם,שמעתי גם ששחקני שיקגו תומכים בי גם וקווין לטיפה חיברה שיר מיוחד למען Minority Report שאותו היא תבצע על השטיח האדום ביחד עם קטרין זיטה ג'ונס.שגם היא דרך אגב תומכת ואם היא אכן תלד את הילד בזמן הטקס היא תקרא לו-ג'ון אם יהיה בן.ואם בת- אגטה...
Everybody Runs |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 3:24 21/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
טוב, תורי הגיע.
לצערי לא ראיתי את רב הסרטים המועמדים עדיין, אבל ניסיתי בכל זאת להצביע בשיטת האלימינציה, ובנסיון לנחש ע"פ דברים ששמעתי על הסרטים וע"פ היכרותי עם עצמי...
סרט - השעות, ע" אלימינציה. לכל שאר הסרטים לא מגיע לדעתי. לא לשרה המאכזב קצת, שיקגו נראה לי קליל מדי, כנופיות ארוך מדי והפסנתרן מדכא מדי.
החסר - התלבטות קשה בין דבר אליה, דו"ח מיוחד והדרך לפרדישן, שכולם היו מצוינים. בסוף בחרתי את דבר אליה, שהוא בכל זאת המיוחד מכולם.
במאי - דלדרי, כי אני זוכר לו חסד נעורים מבילי אליוט.
שחקנית - רנה, בגלל השיר
שחקן משנה - פול ניומן, כי רציתי לתת משהו לפרדישן.
שחקנית משנה - ג'וליאן מור שאני די אוהב אותה
אנימציה - עידן הקרח שמאד אהבתי (אבל זה לא סרט משנה שעברה???)
צילום ועיצוב אמנותי - פרדישן בלי ספק
אפקטים - שרה. אורן, מה פתאום המשובטים???
תסריט מקורי - דבר אליה, כי הוא באמת מקורי!
תסריט מעובד - רווק+ילד, כי זה סרט מאד מוצלח שחייב לקבל איזה פרס! |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

|
פורסם: 8:53 21/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| נור כתב/ה: | | הסרט שחסר - דבר אליה. בלי ספק הסרט הכי טוב של השנה. וגם אודות שמידט, אבל הוא לא מופיע בסקר (למה, אורן?) |
אי אפשר להכניס את כל הסרטים שאינם מועמדים לקטגוריה זו, מה גם, של"אודות שמידט" יש שני נציגים בחירים באוסקר: ג'ק ניקולסון וקת'י בייטס. בכל מקרה הכוונה היתה לתת ביטוי לסרטים שיש מאוחוריהם הרבה קהל נלהב וההרגשה שלי אומרת שמאחורי "אודות שמידט" יש פחות קהל לעומת הסרטים שהכנסתי לקטגוריה [ואים הבנתי נכון, את היית מצביע עבור "דבר אליה" גם אם "אודות שמידט" היה בפנים].
| William Wallace כתב/ה: | | גם קווין לטיפה חיברה שיר מיוחד למען Minority Report שאותו היא תבצע על השטיח האדום ביחד עם קטרין זיטה ג'ונס |
אני רואה שאתה די מעודכן, קווין לאטיפה באמת תבצע שיר ביחד עם קתרין זטה-ג'ונס (שנמצאת בחודש השמיני להריונה), אבל דווקא לא על השטיח האדום - מפיקי האוסקר מנסים לצמצם אותו עקב המילחמה...
| צבי כתב/ה: | אנימציה - עידן הקרח שמאד אהבתי (אבל זה לא סרט משנה שעברה???)
אפקטים - שרה. אורן, מה פתאום המשובטים??? |
"עידן הקרח" הוא אכן סרט משנה שעברה - שנת 2002. זה באמת מבלבל ונראה כאילו הוא לא אמור להשתתף בטקס הקרוב, כל זה בגלל שהסרט יצא בתחילת 2002 ומאז כבר עברה שנה שלמה.
למרות שהיו אפקטים טובים מאוד ב"שני הצריחים" ולמרות שגולום היה ממש מדהים (בעני הדבר הכי טוב בסרט הפושר הזה), היו שם גם קטעים פחות מוצלחים (כמו שחזור הקרב בין גאנדאלף לבאלרוג) ובכל מקרה כמי שקרא את הספר בעבר ושוב לקראת הסרט, הוא לא הצליח לעמוד מול הדמיון שלי (כנראה שהייתי חש אחרת כלפיו, במידה ולא הייתי קורא את הספר). "מתקפת המשובטים" היה סרט אפקטים מתחילתו ועד סופו, האפקטים החזותיים בו היו מאוד מורכבים ויצרו חוויה ויזואלית מדהימה ומגוונת. העולם שנפרס בפנינו ב"מתקפת המשובטים" היה הרבה יותר עשיר, דינאמי ורב גוני מאשר עולם הסרט של "שני הצריחים". בקיצור במשובטים היו יותר מקומות, יותר דמויות, יותר חפצים, יותר אפקטים ובסה"כ הם היו יותר טובים. אומנם גולום היה טוב יותר מכל יציר מחשב בודד במשובטים (ולמעשה גם מהשחקנים הרגילים...), אבל הוא לא היה מגיע לרמה הזו, אם יצירי המחשב של לוקאס לא היו פורצים לו את הדרך. |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 14:56 21/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| זה ממש לא רק גולום. כל סצינת הקרב בחצי השני של הסרט היתה מדהימה. בשביל ליצור אותה השתמשו בטכניקות חדשניות, תוכנות מורכבות עם אינטליגנציה מלאכותית עבור כל אחד מהיצורים (הכוונה ליצורים היותר רחוקים מהמצלמה). לפי מה שהבנתי היצורים הגיבו באופן עצמאי למה שקורה מסביבם והתנהגו ע"פ חוקים שתוכנתו להם. לא היה בימוי של כל אחד מהם. |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03 הודעות: 163 מיקום: תל אביב
|
פורסם: 16:58 21/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אורן, אף סרט לא יכול להיות טוב יותר מהדימיון שלך... |
|
|
|
 |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 6:05 22/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני מבין שמצפים ממני לכתוב אבל הייתי מעדיף לחסוך את זה.
מכיוון שלא ראיתי חצי מהסרטים (שיקאגו, דבר אליה, השעות, הפסנתרן, אודות שמידט ועוד) אני לא יכול להצביע בדיוק אבל אני יכול בכל זאת להגיד במה אני בטוח.
הצבעתי לג'ק ניקולסון, כמו שמישהו אמר, בגלל האינטואיציה, ובגלל שאני מהמר עליו, למרות שראיתי את "כנופיות ניו-יורק" ואת דניאל דיי-לואיס המצוין.
הצבעתי לצילום של "הדרך לפרדישן" כי, נו טוב, זו אחת מעבודות הצילום הכי טובות שנעשו בכל הזמנים. הצבעתי לפול ניומן כי הוא פשוט פנטסטי ואמיתי ב"דרך", ולשחקנית משנה הצבעתי לקווין לאטיפה דווקא, שוב, בגלל אינטואיציה (ואני חוזר, לא ראיתי את "שיקאגו"). לתסריט הצבעתי "הרחק מגן העדן" ולמעובד הצבעתי "אדפטיישן", שוב, כי זה מה שהרגשתי.
את פרס הבימוי נתתי לרומן פולנסקי.
לאפקטים הצבעתי כמובן ל"שרה", ולעיצוב האומנותי שוב, ל"דרך לפרדישן", כי הוא לא פשוט עיצוב גדול של סרט הרפתקאות, הוא עיצוב אומנותי ותפאורה שלא נראה כמותה בעבר, וזה מה שמייחד כל כך את הסרט. מכל אלה, הצבעתי ל"דרך" כסרט החסר לי ביותר, כי לי זה בהחלט היה הסרט של השנה, ואחד הטובים שראיתי.
שוב אני חוזר, לא לקחת את זה בחשבון כי לא ראיתי הרבה מאוד סרטים שמשתתפים בתחרות. |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |