יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
sivan אורח
|
פורסם: 16:09 25/04/04 נושא ההודעה: איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא... |
|
|
האם יכול להיות שבתי הקולנוע הפרטיים, עם בעלים שהם גם המקרינים, מוכרי הכרטיסים ומכיני הפופקורן נעלמו לגמרי? שהכל עכשיובבעלות רשתות רב חן, גלובוס ולב?
מחפשת בנרות, ואולי אתם תדעו, איפה יש עוד בתי קולנוע פרטיים, אינטימיים כאלו, עבור סרט דוקומנטרי שאני מכינה. אם יש לכם טיפ, מידע, או הצעות, מאוד אשמח לשמוע.
תודה רבה
סיוון |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 11:57 26/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
| כן, אצלי בבית אני עושה הכל, אולי חוץ מלהכין את הפופקורן. |
|
|
|
 |
קרן כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02 הודעות: 2018 מיקום: חיפה
|
פורסם: 18:19 26/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
קולנוע "מוריה" בחיפה הוא די "ביתי". יש בקולנוע רק אולם אחד. המראה הכללי מיושן, אבל אני מאד אוהבת את בית הקולנוע הזה - אני רואה בו שריד לקולנועים של פעם. קראי מה כתבתי בביקורת של "הבן" על הקולנוע:
ציטוט מהביקורת:
"היה די קריר בקולנוע ולא היתה לי חולצה ארוכה. אז ניגשתי למזנונאי, ששימש גם ככרטיסן וסדרן, (ואני חושדת שהוא בעצם גם מנהל הקולנוע) ואמרתי לו שדי קר בפנים. הוא שאל איפה בדיוק אני יושבת, כדי שיוכל לסגור את המזגן המתאים... בקולנוע מוריה, שבנוי כמו קולנועים של פעם, עם שביל מעבר רחב באמצע וכסאות בצדדים, יש שישה מזגנים, רועשים ומוחשיים. אחרי שאיש המזגנים (שהוא כנראה גם המקרין) סגר את המזגן לידינו נהיה חמים ונעים. ואז הסרט התחיל"
הביקורת כולה:
http://www.movies.israel.net/fils/fils.html |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 12:43 27/04/04 נושא ההודעה: |
|
|
בנוסף ל"סינמה קפה מוריה", שנמצא בשדרות מוריה 71, יש גם את "סינמה קפה עממי", שנמצא בהגליל 99, נווה שאנן (שניהם בחיפה כמובן). האחרון מפואר יותר וכולל 2 אולמות, אך הוא עדיין קולנוע מהסגנון הישן שאינו חלק משום דבר אחר (קניון או מרכז מסחרי), אלא "עומד בזכות עצמו" וכנראה שהוא מופעל ע"י הבעלים באופן ישיר.
בירושלים יש את קולנוע "לב סמדר", שמשמו את יכולה להבין, שהוא לא בדיוק מה שחיפשת (הוא שייך לרשת "לב"), אך גם בו יש מאפיינים של בתי הקולנוע הישנים (עליהם תוכלי לקרוא כאן).
אלו בתי הקולנוע שאני מכיר המתאימים למה שביקשת. אני מניח שיש עוד אי אלו "ניצולים" בערים אחרות, נשמח אם תספרי לנו על אלו שמצאת בסוף התחקיר שלך (כמובן שנשמח גם לשמוע עוד על הסרט שאת יוצרת).
אגב, בנתניה - העיר בה אני ראיתי את סרטי ילדותי, היו אז שלושה בתי קולנוע: "אסתר" (אולם ענק שבתקרתו היו פתחי איוורור גדולים שעזרו למאווררי התקרה בקייץ החם), "סטודיו" (קולנוע תת-קרקעי וקטן יחסית לאחרים) ו"שרון" ("המודרני" והאהוב עלי מכולם, שהיה לו אולם גדול עם יציע וכסאות מרופדים). את כולם "הרגה" הכניסה של קולנוע רב-חן (בקניון השרון "החדש") ומאוחר יותר קולנוע "גיל" (בקניון הדרים). כיום אפשר עדיין לראות את הביניין הענק של קולנוע "שרון", העומד במרכז העיר כאבן שאין לה הופכין. |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |