יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

הציצו למציץ - אורי זהר והחבר'ה

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02

הודעהפורסם: 12:54 8/11/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

השבוע מתפרסמת בתרבות מעריב רשימה ארסית (באנדרסטייטמנט) של רון מייברג על אורי זהר כבמאי תסריטאי ושחקן. דעתי על מייברג כעיתונאי היא "למה הוא חושב שכתיבה בעיתון היא התרפיה שלו. עם בעיות חמורות כמו שלו שילך לשרינק" חוץ מזה יש לו טעם טוב במוזיקה וגם תחת עינויים לא תוציאו ממני עוד מילים טובות עליו (הוא לא קרוב של מישהו כאן, נכון? J ). בכל אופן, לעניין הסרטים. את מציצים לא סבלתי. אף פעם לא הבנתי את הרחש וההמולה סביבו, הוא תמיד נראה לי סרט וולגרי ורדוד. לפני חצי שנה, כמו אורי זהר, ראיתי את האור. אני עדיין נגעל שאני רואה את הסרט אבל בדיוק לכן אני חושב שהוא כל כך טוב (חוץ מזה שהסרט מצחיק!!!). יש הרבה אומץ בצורה בה אורי זהר מותח שם ביקורת על צורת החיים שלו ושל החבר'ה (הרבה לפני הספר של יהונתן גפן) וכשהוא עדיין שם ולא כחכמה לאחר מעשה בתור איזה פרומו לש"ס. אני לפחות מרגיש שהסרט מראה בצורה אותנטית צורת חיים מסויימת עם סולם ערכים מסויים (בראש הסולם נמצא הציוד של אלטמן הקטן הידוע בכינויו...) והפחד משינוי ומהתבגרות מול ההבנה שזה חייב לבוא. יש בסרט את הגועל מהסוג של החמישיה והבורגנים (טוב, בשנות התשעים השתכללו קצת ונהיו יותר מתוחכמים) כלומר לקחת את היומיום הטפל והריק ולהציג אותו במערומיו.
מה אתם חושבים על זהר כבמאי? כאייקון? על הסרטים שלו כקאלט וכאמנות?

ונסיים בקריאה שלא השתנתה מאז ועד היום – "פת"ח! פת"ח!! פת"ח!!! פת"ח!!!! פת"ח..... "
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 23:44 10/11/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני לא חובב גדול של "מציצים" ולא מתחבר במיוחד לסצנה שתוארה בחלק מהסרטים שלו (שמבוססת במידה זו או אחרת על המציאות של זוהר וחבריו), אולי אני צעיר מידי. עדיין אני יכול להבחין בכישרון הרב שהיה לאדם הזה בהרבה מתחומי הבידור. אומרים שב"חור בלבנה" הוא הקדים את זמנו לא רק בקנה מידה ישראלי...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי