יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
בלבלה חבר/ת פורום

בפורום מ: 8/11/02 הודעות: 26 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 0:16 15/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
בעקבות טקס האוסקר הישראלי , והתבכיינות הבלתי פוסקת של " כמה אנחנו משכנים , למה אף אחד לא בא לראות סרטים ישראליים " או קושניר , בציטוט מדוייק : " תקנו כרטיסים , בבקשה .. בבקשה ..."
עלה לי רעיון לראש -
למה לא מוזילים את מחיר כרטיס הקולנוע לסרטים ישראליים ? אולי בהתחלה זה ייצור מין חלוקה מעמדתית בין הסרטים , אבל לטווח הרחוק הקהל ייפתח לסרטים בשפה שלנו .
מה דעתכם ? |
|
|
|
 |
Oren the Snark חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02 הודעות: 196 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 16:51 15/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
| בלי להעליב אף אחד בעיקר לא אחים של... וסטודנטים לקולנוע שהם דור העתיד וסלע קיומינו, סרטים ישראלים הם לא תמיד טובים במיוחד. לא נעים להודות אבל ככה זה. גם סרטים זרים (כולל אמריקאים) הם זבל ברובם אבל מתוכם יש אחוזים ספורים שאפשר לראות... כך גם לגבי סרטים ישראלים וזה אומר בערך סרט ישראלי בשנתיים. חוץ מזה לא בא ללכת לקולנוע ולראות על המסך בדיוק את אותם המגישים והאורחים מערוץ 2. |
|
|
|
 |
ג'ינג'ית חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 6/10/02 הודעות: 13 מיקום: מרכז
|
פורסם: 17:48 16/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
אתה לא מעליב, אתה בעיקר מדבר שטויות (לעניות דעתי, כמובן). יש כל כך הרבה סרטים ישראלים ויצירה ישראלית מצויינת בתקופה האחרונה, שזאת פשוט סטיגמה לומר שסרטים ישראלים זה חרא.
תראה את "חתונה מאוחרת", "כנפיים שבורות", תראה את "יוסי וג'אגר", ועוד הרבה סרטים שנוצרו בשביל רצועת הדרמה בערוץ 3 בכבלים, תראה את "בנות בראון", ואח"כ תגיד שמה שיוצרים כאן זה חרא.
וזה בלי להיכנס בכלל לעשרות סרטים דוקומנטרים פשוט מצויינים, ברמה בינלאומית, שנעשים בארץ ואף אחד כמעט לא רואה אותם.
באשר לסרטים "זרים" אחרים? איך לעזאזל אתה יכול להגיד שרובם חרא? אז בעצם אתה טוען שאין מה לראות בקולנוע, שכל היצירה זה חרא? זה פשוט מגוחך לומר כזה דבר נוכח עשרות סרטים (גם כאלה שאינם אמריקאים, אבל גם חלק שכן...) ושוטפים את הקולנועים בפרץ של איכות.
אני מצטערת אם אני נשמעת בוטה, אבל זה נראה לי בורות להצהיר שכל הקולנוע הישראלי זה חרא (ובאותה נשימה גם להגיד על כל היצירה בעולם שהיא זבל. אז למה אתה נמצא כאן, באתר של אוהבי קולנוע אם הכל כל כך זבל?). יש בארץ יוצרים מאוד מוכשרים ומאוד מעניינים, שסוף סוף נותנים להם להתבטא. מה גם שלא תמיד הם משתמשים באותם פרצופים מערוץ 2, ואולי אפילו להיפך. סוף סוף יש מקום גם לשחקנים חדשים להתבטא.
בקיצור, ואני שוב מתנצלת אם אני בוטה קצת, אני חושבת שהקולנוע הישראלי בהחלט נמצא במקום טוב, בפריחה.
ובלבלה - אני חושבת שהרעיון שלך לא רע בכלל. יש סיכוי שהרבה יותר אנשים יחליטו ללכת לראות סרטים ישראלים אם הם יעלו פחות, וכך יצליחו לנער את הסטיגמה שדבקה בו.
 |
|
|
|
 |
בלבלה חבר/ת פורום

בפורום מ: 8/11/02 הודעות: 26 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 22:41 16/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
יש לי עוד רעיונות , רוצה לשמוע ? ... |
|
|
|
 |
מסמר חלוד חבר/ת פורום

בפורום מ: 26/06/02 הודעות: 99 מיקום: מרכז
|
פורסם: 22:46 16/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
ג'ינג'ית , צר לי להיות בוטה , אבל כנראה לא ממש הבנת את אורן...
קודם כל , אורן דיבר על הסרטים הזרים , וטען ,שרק אחוז קטן מהם ראוי למאכל אדם. הוא כמובן צודק במאה אחוז! על כל סרט טוב אחד שאת רואה בקולנוע , מופקים עוד עשרים סרטי זבל בהוליווד , שאת בכלל לא מודעת להם כי הם לא מגיעים לארץ בכלל.
לגבי הסרטים הישראלים. קודם כל , אני אישית חושב שבנות בראון זו סדרה בינונית לגמרי , אבל זה רק דעה אישית שלי. את צודקת בעניין רוב סרטי המקור של הכבלים , וגם סרטים קצרים שמופקים בערוצים האחרים.
לגבי סרטי קולנוע , פה יש בעיה חמורה יותר. האמת היא , שאכן חלק לא מבוטל מסרטי הקולנוע הישראלים הם לא ברמה גבוהה מספיק. אכן יש חתונה מאוחרת פעם בכמה שנים , אבל לצערנו לא יותר מכך...
דבר אחרון , הרעיון של מחירים מוזלים דווקא רעיון חיובי בעיני.
הלוואי שרמת הקולנוע בארץ היתה גבוהה יותר , אבל המציאות לא טובה כמו שאת מתארת , לצערנו...
 |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:24 17/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
תודה אדון מסמר, כבר חשבתי שאולי אני לא כותב ברור אם הבינו אותי כל כך עקום
אבל אם גב' ג'ינג'ית טוענת שאני נגוע בסטיגמות אז מהתגובה שלה מתחזקת הסטיגמה על העצבנות של הגי'נג'ים. (את בטוחה שלא נעלבת בשם אף אחד? -התגובה שלך נשמעת קצת פגועה).
נו- אז יש חתונה מאוחרת מלפני שנה וחצי או שנתיים, ויש יוסי וג'אגר שהוא סרט קצר של שעה, וכנפיים שבורות עם השחקנית האלמונית... ואני בטוח שיש עוד כמה ישראלים טובים.ממש רנסנס של הקולנוע הישראלי. הגל החדש...
אגב, לא חושב שאמרתי חרא על אף סרט. אני לא משתמש במילים כאלו, אמא לא מרשה...
|
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 13:38 17/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
ג'ינג'ית, פטריוטיות זה דבר אצילי, אבל זו לא סיבה לעצום עיניים. אנחנו אולי מיצרים כאן סרט טוב אחת לשנה שנתיים, וגם אז הוא יצירה אומנותית, אבל בלי צילום רציני (נדמה לי שאת כנפיים שבורות צילמו עם איזה מצלמת 16 או משהו. אני לא מבין בצילום אבל מי שלומד כאן קולנוע יוכל להאיר את עינינו. בכל מקרה זה חובבני), סאונד כמו שצריך (שמעתם על דולבי דיגיטל? הפורמט שקיים כבר כמה שנים ומשתמשים בו בארה"ב אפילו בשביל סדרות טלוויזיה) וכו'.
אז פסגת היצירה שלנו זה אסקימו לימון ?
היפנים טובים בג'וקים למחשב, הגרמנים במכוניות, הפינים בטלפונים סלולאריים, והאמריקאים בסרטים. כל אחד והאימפריה שלו.
ואנחנו ? לנו יש את תמר גוז'נסקי.
[ הודעה זו נערכה על-ידי: mulder בתאריך 2002-11-17 13:39 ] |
|
|
|
 |
ג'ינג'ית חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 6/10/02 הודעות: 13 מיקום: מרכז
|
פורסם: 18:54 17/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
זה נכון שנדמה שיוצא כאן סרט נורמלי אחת לכמה שנים, אבל בהחלט אפשר להרגיש את השינוי הגדול שיצר חוק הקולנוע. המון סרטים הופקו בארץ בשנה האחרונה, ורק עכשיו הם מתחילים לצאת לקולנוע. עוד לא הספקנו לראות את "בית"ר פרובאנס" (לפחות אני לא הספקתי), ואת "המנגליסטים", ויש סרט חדש של דובר קוסאשווילי עכשיו בשלבי הפקה מתקדמים..
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד בעצם זה שאולי זה נכון להגיד שלוקח לכל דבר כאן המון זמן לקרות, אבל זה נמצא במגמה של שינוי. הרי הכל תלוי בכסף, ואם הסרטים לא מצולמים ב-35ממ עם סאונד דולבי-ענא-עארף לא אומר שהם לא ראויים לצפייה, לא אומר שהם מביכים או בינוניים. דווקא האיכות הטכנית של הסרטים היא הבעייה הכי קטנה שלהם, זו דעתי בכל אופן...
אני לא נמצאת באיזושהי אופוריה מדומה וטוענת שהקולנוע הישראלי הוא הטוב בעולם. אני אפילו לא ארחיק לכת ואגיד שקיימת בארץ "תעשייה". אני פשוט קצת מסתייגת מביטול של סרטים ישראלים עוד לפני הצפייה, בטענה שקולנוע ישראלי לא שווה את מחיר הכרטיס.
זה הכל
|
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 0:57 18/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
אני ממש מבואס מכול העליהום הסטיגמתי שאני קורא כאן. אומנם אורן שהחל בהשמצות, עשה זאת בצורה מתונה ואני אפילו מסכים איתו בנוגע לזה שאחוז הסרטים הטובים (ישראלים ולא ישראלים) יהיה לרוב קטן יותר מאחוז הסרטים שאינם טובים. אבל האם זה אומר שצריך לפסול את הרוב המוחלט של הסרטים הישראלים (וזה מה שמשתמע מההודעה)? בפרוש לא! כמו שבסרטים זרים (שאינם ישראלים) רצוי לבדוק כול סרט לגופו (ולז'אנרו), כך צריך לנהוג גם עם סרטים ישראלים.
איך הגעת למסקנה שבקולנוע הישראלי יש "בדיוק את אותם המגישים והאורחים מערוץ 2"? זה בפרוש לא נכון ומעיד על דעות קדומות ולא מבוססות. כנ"ל לגבי הטענות בדבר איכות טכנית נמוכה של סרטים ישראלים - אומנם יש סרטים כאלו, אבל כאן הם המיעוט המבוטל. אולי לא הייתי ממליץ לכם ללכת לסרט ישראלי שהעיקר בו הוא אפקטים, אבל צילום איכותי בהחלט יש בקולנוע הישראלי. אולי חלק מהסטיגמה הזו נוצרה בגלל שאתם רגילים לראות סרטים ישראלים רק בטלוויזיה. כמה סרטים ישראלים ראיתם בקולנוע ב 4-5 שנים האחרונות? אני מזמין אותכם לכתוב אותם כאן ולציין אילו מהם היו גרועים לדעתכם, אני מבטיח שמול כול סרט גרוע שתרשמו אני ארשום סרט ישראלי טוב מאותה תקופה.
ולמרות שיש ערוב מסוים בין תעשיית הטלוויזיה לתעשיית הקולנוע בארץ, אני מציע לא לערב בינהם יותר מידי. כי אם כול הכבוד אין ממש קשר בין בנות בראון לבין הקולנוע הישראלי... יש קשר בין דברים כמו פרויקט "סרטים מכאן" ופרויקטים אחרים שעושים סרטים (גם או רק) לטלויזיה.
בקיצור יבול הסרטים הישאלים הטובים גדול בהרבה מהתמונה שאתם מציגים, תעשיית סרטי הקולנוע בארץ, כמו תעשיות מקבילות בעולם, מיצרת גם סרטים טובים וגם פחות טובים. אתם ברובכם לא הולכים לקולנוע כדי לראות את הסרטים הישראלים, מעדיפים להשאר מול הטלוויזיה ורק בשביל סרטים אמריקאים מוכנים לשלם על כרטיס קולנוע. חבל.
[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-11-18 00:58 ] |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 1:08 18/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
אני לא נלהב מההצעה של בלבלה, אין סיבה מבחיתנו (הצופים) לשלם פחות לסרט בשפה שלנו שהוא יותר קרוב להוויתנו (תאמיני לי שכשרואים מקומות שאת מכירה, זה מוסיף אמינות ויופי לסרט [כמו בכנפיים שבורות]). אם כבר אז לכאורה על כרטיסים לסרטים שנעשים לקהל בארץ אחרת צריך לשלם פחות, הרי העלות השולית של הפצתם גם בארץ אמורה להיות נמוכה יחסית לסרט שנעשה רק עבור הקהל הישראלי.
אני מבין שההצעה שלך בכלל באה מכיוון אחר ואני לא פוסל אותה על הסף, אבל כדאי לחשוב מאיפה יבוא הסיפסוד הזה והאים לא עדיף לעשות עם הכסף הזה משהוא אחר. דרך אגב, גם כיום יש כול מיני מענקים שמשולמים לבתי הקולנוע בארץ על הקרנת סרטים ישראלים, אז אולי בכסף הזה אפשר להשתמש בצורה שהצעת (הרי בתי הקולנוע עושים את הכסף האמיתי שלהם במיזנון...).
הזכרת שיש לך רעיונות נוספים, אני אשמח לשמוע אותם.
[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-11-18 01:11 ] |
|
|
|
 |

|
פורסם: 3:56 18/11/02 נושא ההודעה: |
|
|
אני לא פוסל את הרוב המוחלט של סרטים ישראלים אבל אולי את הרוב. אגב, אני חושב שבאחוזים יש יותר סרטים ישראלים טובים מסרטים אמריקאים טובים (ועדיין יש מאות של סרטים אמריקאים טובים ורק עשרות (?) ישראלים).
לגבי כנפיים שבורות – לא ראינו את אורלי זילברשץ בנאי בעוד כמה סרטים וסדרות טלוויזיה (חלקם טובים/ות)? ואת אקי אבני ועידן אלתרמן בהסדר? ואת שמש בסרט עם הקוסם? ואת טינקר-בל בשיבעים מקומות? ומיטל דוהן ויעל אבקסיס… והרשימה ארוכה. ובינינו, לא כולם שחקנים הכי טובים…
רבים מחברי הטובים הם גרמנים… ואני דווקא הולך לראות סרטים ישראלים (וגם משתדל לראות בטלוויזיה [כלומר כשהייתי בארץ]) וכל מה שטענתי זה שכאשר מדובר במספרים מוחלטים אז לא צריך הרבה מדי אצבעות כדי לספור את הישראלים הטובים, ועוד טענתי שזה מובן כי אנחנו מדינה קטנה עם תעשייה (חחחחח) קטנה ושוק קטן. בכל אופן, אורן, כנראה שאתה מסכים איתי (= עם אורן – מה זה – פיצול אישיות?), כי מה שאיתו אתה מסכים זה בדיוק מה ורק מה שאמרתי…
וחוץ מזה אני קצת סנוב, אליטיסט ומתנשא שתמיד יעדיף סרט של במאי שוודי אנונימי כמו ברגמן על במאי עטור פרסים כמו עמוס גיתאי (ולו רק בגלל השחקניות היפות… אח, ליב אולמן שלי…)
צ'או במביני ולחיי האהבה,
אורן
|
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |