יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 1:20 10/01/03 נושא ההודעה: |
|
|
לפני שעה קלה סיימתי לצפות בבכורה של סרטו ה"חדש" של מרטין סקורסזה, וחזרתו של הבמאי הכל-אמריקאי לקולנוע אחרי 3 שנים (מאז "לגעת במוות").
אז ככה.
הסרט טוב.
הוא מסוגנן כמו שסקורסזה יודע, אלים כמו שסקורסזה יודע, ייחודי כמו שסקורסזה יודע-
אבל-
לא פוגע במטרה.
הסרט בא לשקף רעיון תוך הליכה סחור סחור מסביב לעלילה. ההתפתחויות דיי מעטות, ושכבר יש אחת- היא דיי צפויה מראש. הבעיה היא התסריט, שלא נכתב בצורה הכי טובה שיש. למרות זאת- הסרט מצולם היטב (ולא יותר מזה), עטור בפסקול משתנה וערוך בצורה המושלמת בכדי ליצור את הדרמטיות הצפויה.
אז חזרתו של סקורסזה לקולנוע אחרי 3 שנים היא סה"כ חזרה נחמדה וטובה אבל לא קרובה להיות מושלמת (וגם לא קרובה לרמת הסרטים המצליחים שלו).
בכל זאת יש בסרט חזרה של מישהו אחר.
וקוראים לו דניאל דיי-לואיס.
בניגוד לסקורסזה, את דיי-לואיס לא ראינו על המסכים 5 שנים. 5 שנים תמימות לא ראינו את הכשרון המהלך, וזה היה הפסד של הקולנוע. המשחק שלו בסרט לא גובל בשלמות, אלא הוא הרבה מעבר לזה. אני לא ארחיב מילים, תראו בעצמכם. שאר קאסט השחקנים מרשים, וגם רובו מתפקד טוב (ואציין את הנרי תומאס, הילד מ-אי.טי, שכמובן גדל בכמה שנים טובות מאז, וגארי לואיס הנפלא, האבא של בילי אליוט) אבל אף אחד לא מצליח לשבור את המשחק הפנומנלי של דיי-לואיס. אוסקר? לא יודע, אך רק מהסיבה שפול ניומן יהיה מועמד כנראה באותה קטגוריה, על "הדרך לפרדישן".
למרות הכל, התנסות בצפייה בסרט היא חוויה, מפאת היותו שונה בקונספט מסרטים שהתרגלנו לראות.
הציון הכולל שלי לסרט: 7/10.
עם זאת אני אציין שסרט השנה שלי הוא עדיין, ללא מתחרים גדולים, "הדרך לפרדישן", שאמנם הפרש הדירוג בינו לבין "כנופיות ניו-יורק" עומד על רק 3 נקודות (כן, נתתי ל"דרך.." 10/10, למי שעוד לא הבין...), אך בפועל הוא טוב ממנו בכמה וכמה רמות יותר. |
|