יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

שאלה כללית בקולנוע: מה ההבדל הין מפיק לבמאי ?

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
שמר
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 9/01/03

הודעהפורסם: 13:24 20/02/03    נושא ההודעה: שאלה כללית בקולנוע: מה ההבדל הין מפיק לבמאי ? הגב עם ציטוט

אולי בושה לשאול את זה, אבל אני לא יודע מה ניגזר מכך שאומרים על אדם שהוא מפיק/במאי גדול. מה הגדרת התפקיד של כל אחד ?

לפעמים כשמפרסמים סרט ויש מפיק ידוע, מציינים את שם המפיק, ואם יש במאי ידוע מציינים את שם הבמאי, כך ששניהם חשובים, אבל במה שונה תפקידם ?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
devilpotter007
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/12/02

הודעהפורסם: 14:41 20/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

המפיק בוחר את השחקנים(לפי מה ששמעתי), והבמאי מביים את הסרט.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 14:59 20/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

השאלה הזו הזכירה לי פתיל ישן בפורום - "מי יותר משפיע: במאי או תסריטאי?", אני שמח שכאן אין את הצורך להחליט מי יותר משפיע.

אם נמשיל את הסרט לחברה גדולה, הבימאי הוא המנכ"ל והמפיק הוא בעל המניות - מנכ"ל יש רק אחד והוא האחראי על החברה בתקופת כהונתו. בעלי מניות יכולים להיות כמה אנשים/חברות שאחראים על מינוי המנכ"ל ועל אספקת ההון לחברה, אבל לא אמורים לנהל אותה בפועל. ונחזור לעולם הקולנוע.

בימאי אמור לעשות את העיבוד המעשי של התסריט לפילם כשהוא מנחה ומפעיל את כל צוות הסרט (שחקנים, צלמים, תאורנים, מאפרים, תפאורנים, אנשי קול, עורכים, אנשי אפקטים, מלהקים וכו').
אצל המפיקים לרוב יש מספר אנשים שחלקם עושים תפקידים שונים לגמרי:
מפיק (Producer) - המפיקים הראשיים הם אנשי "הכסף", שתפקידם לממן את הפקת הסרט ואת שיווקו - במבט מהכיוון השני, הם אלו שבוחרים איזה סרט יצא אל הפועל ואיזה לא יראה צלולויד. הם האחראים הסופיים על הסרט מכל הבחינות חוץ מהצד היצירתי. בנוסף לפעמים הם גם אחראיים על שכירת הכוכבים הראשיים. אם הם מפיקים "קטנים" יחסית, הם ידאגו גם לכל הפעולות ההפקתיות ממש - לשכור אתרי צילום וחברות שרותים שונות (קיטרינג, הסעות וכו'), לעבוד מול גורמים מוסדיים (עריות, צבא וכו') ובכלל לדאוג להשלמת הסרט מכל הבחינת "הגשמיות". אם הם מפקים "גדולים", הם יאצילו סמכויות למפיקי משנה (שמפורטים מטה).
מפיק שותף (Associate Producer) - הוסמך ע"י המפיק לבצע חלק מסוים מהתפקידים ההפקתיים (כשהו נשאר כפוף למפיק הראשי). לפעמים מדובר בניציג של חברת הפקה קטנה המופעלת ע"י חברת הפקה גדולה.
מפיק בשותפות (Co-Producer) - מפיק שמבצע חלק נכבד מעבודת ההפקה היצירתית או האחראי המלא על נהול היבט הפקתי מסוים. להבדיל מהמפיק (הראשי), יש לו פחות אחריות לגבי השלמת כל הסרט.
מפיק בפועל (Executive Producer) - לגבי התואר הזה אני מכיר שני תפקודים שונים לגמרי... לאחד יותר מתאים הכינוי "מפיק מינהלי" - הוא מטפל בצד העסקי/חוקי של ההפקה (חוזים וכו'). התפקוד השני הוא זה שמתאים לו התואר "מפיק בפועל" - הוא נמצא אישית בסט הצילומים, דואג שדברים יזזו מצד אחד ושהבימאי לא יגזים מהצד השני, מטפל בכל שקשורים לסט הפיזי עד שהם עוברים (אם בכלל) לאחריות הבמאי. התיפקוד הזה דומה קצת למה שאמור לעשות עוזר הבימאי, אבל כאן הוא נמצא בשרות ההפקה ולא בשרות הבימאי.

יש כמה סוגים של מפיקים מפורסמים:
כאלה שהם מפורסמים כי הם מאוד עשירים ויכולים להרים הפקות ענק ו/או מוכרים כמי שהפיקו בעבר סרטים מוצלחים.
כאלה שלרוב לא מוכרים דווקא כמפיקים (בדרך כלל הם מוכרים מתחום הבימוי) והם נכנסים לפרויקט כי מבחינה אומנותית הם מאמינים בו. כך שהשם שלהם עזר לסרט להיות מופק בכלל ו/או השרה עליו מההילה של המפיק. לרוב המפיקים האלה לא עושים הרבה חוץ מלהשתתף בכמה פגישות ו"לנדב" את השם שלהם (דוגמאות לזה אפשר לראות בסרטי אימה שמתהדרים בשמו של ווס קרייבן).

הבימאי הוא התפקיד שמקושר עם הסרט בצורה החזקה ביותר, אבל אם הוא אינו ידוע ויש מפיק ידוע, לפעמים יבחרו להבליט רק את שמו של המפיק (כפי שציינתי למעלה). המפיק הוא הבעלים של הסרט והוא גם הממונה על הבמאי, לכן בטקסים שונים המפיק הוא שמקבל את הפרס עם הסרט שלו זוכה.

[אני מקווה שהצלחתי להסביר את ההבדלים ואת ה"פוליטקיה" שמאחוריהם (ואני מקווה שלא היו לי טעויות...)]
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
שמר
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 9/01/03

הודעהפורסם: 0:30 21/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

תודה לך. בהנחה שלא טעית - הבנתי את הכל.
ובתכ'לס, כמה מכם באמת ידעו את ההבדל הזה ?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 1:01 21/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני למשל...
המפיקים הם לפעמים הסיבה שבכלל הסרט נעשה או מצליח כמו למשל-בחזרה לעתיד. הרבה אולפנים דחו את התסריט של בוב גייל לסרט של רוברט זמקיס. אבל סטיבן שפילברג אהב אותו והפיק את הסרט,והשאר הוא היסטוריה.
אני חושב שהתסריטאים הם אלה שצריכים לקבל את הכסף הגדול ולא השחקנים.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02

הודעהפורסם: 3:44 21/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני חושב שיש קצת בילבול בהגדרת המונח מפיק בגלל שהיום מדברים בעיקר על מפיקים של מוזיקה. מפיק מוזיקלי דומה יותר לבמאי (כאשר האמן/ים הוא בעצם התסריטאי והשחקנים).
במוזיקה המפיק ממש משפיע על הסאונד הסופי ועל כל הכיוון של האלבום ובמוזיקה אלקטרונית הוא לפעמים הרבה יותר חשוב מ...

(חלקם גם רוצחים)
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
נושי
חדש/ה בפורום

בפורום מ: 21/02/03

הודעהפורסם: 10:50 21/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מקווה שאני מגיבה במקום הנכון.

במאי- הוא ההאיש שמאורי הסרט תפעולית - הוא נותן הוראות בימוי לשחקנים , הוא מעצב את הסרט ויזואלית, אומר לצלם איך לצלם מה וכיוצא בזה.

המפיק אחרי על הכל שלא קשור לצד האמנותי , בעיקר מביחינה תקצייביבת , אביזרים, חסויות , ארוחות צהרים ובכלל...

הבדל בין במאי ומפיק זה שמים וארץ.

וסרט טוב צריך את שניהם... חיוך
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי