יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

סוויט סיקסטין

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
ג'ינג'ית
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 6/10/02

הודעהפורסם: 21:54 2/02/03    נושא ההודעה: סוויט סיקסטין הגב עם ציטוט

קראתי את הביקורת של קרן על הסרט החדש "16 מתוק", ופשוט רציתי להביע מרמור מסויים.... אני יודעת שלכל אחד דיעה וטעם משלו, אבל פשוט ההבדל בין דעתי על הסרט לבין דעתה של קרן הוא עצום, אז הייתי חייבת להגיב.

ספוילר
לדעתי "16 מתוק" הוא אחד הסרטים היפים והנוגעים ללב שראיתי בשנים האחרונות. כל הסרט ישבתי מרותקת עם דמעות המבקשות להתפרץ מהעיניים (אני כל כך רגישה...), ופשוט נחמץ ליבי לראות את נסיונותיו הכושלים של ליאם לנצח את העולם.
הבעיה בסרט, וזו גם הגדולה שלו לדעתי, היא שאין "bad guys". אין את מי להאשים במצב של ליאם. אף אחד לא מביא את ליאם למצבים שהוא מגיע אליהם, והאוייב הגדול הוא בעצם המציאות העגומה בו הוא נמצא - מסתובב עם חברים ג'אנקים ללא כסף, כאשר אין לו אופציות לצאת מן המצב הזה, חוץ מלהכנס אל תוך הפשע המאורגן ולהיות סוחר סמים "עם תעודות". רק שם הוא יצליח למצוא סכומי כסף בסדר גודל שיוציאו אותו מברוך כלכלי. בכך מצליח הבמאי הנפלא קן לואץ' להעביר, שוב, ביקורת מאוד גדולה על מציאות החיים של האוכלוסיה בצפון סקוטלנד.
זה מתסכל עד אימה שאי אפשר להאשים אף אחד במצב שרואים בסרט, אבל לואץ' לא מנסה לייפות את המציאות. הוא מביא אותה כמו שהיא, ונותן לצופה לעשות את העבודה הביקורתית האמיתית. הסרטים שלו הם לכאורה אפרוריים, וכאילו "לא מתקדמים" (למרות שבסרט הזה יש יחסית יותר "עלילה" לעומת סרטים אחרים שלו, שרק מציגים מציאות), אבל כל היופי שלהם טמון בדיוק בכך. הוא פשוט לא מפחד להטיח את האמת בפרצוף של הצופים.
לדעתי זה ממש לא משנה מה קרה לאחיין של ליאם בסצינת הנסיעה במכונית הגנובה. זה לא העניין. העניין הוא בכך שפינבול נמצא במצב הזה, של נהיגה במכונית גנובה, בכזו טבעיות שגורמת לצמרמורת. הרי המג'ונג'ן הזה (יש לי סנטימנטים לג'ינג'ים...) עוד לא בן 16....

בכל אופן, רציתי רק להביע את התערומת שלי אחרי קריאת הביקורת כאן באתר. אני אישית יצאתי מהסרט הזה, נשמתי עמוק עמוק ואמרתי - איזה סרט נ-פ-ל-א!!

זו דעתי בכל אופן...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 22:32 2/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מאוד שמח שכתבת את התגובה הזו. זה תמיד טוב לשמוע שתי דעות מנוגדות, כך מקבלים יותר מידע על הסרט ואפשר להחליט מה יותר פונה אליך. אני לא ראיתי את הסרט בעצמי, כך שאין לי דעה עליו, אבל אני חייב לציין, שכאן קרן היא זו שיצאה ללא פחד מול כל המבקרים (מובן שאם מישהו נמצא במיעוט, זה לא אומר שהוא צודק...).

אני מסיק משתי הביקורות שלכן, שהסרט יתאים לקהל מצומצם יחסית, אבל אלה שכן יתחברו אליו, יראו בו יצירה חשובה.

דרך אגב, האם דרגת את הסרט בדף הביקורות? זו גם דרך "לאזן" את הדעה של המבקר.

לסיכום, המשיכי לכתוב כאן בפורום את דעתך על סרטים, גם ואולי במיוחד, אם הן שונות מהדעה שהוצגה בביקורת אצלנו אגודל למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
אורח

הודעהפורסם: 19:38 26/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יעל, את לא הבנת את 16 מתוק. אני עובדת עם נוער כמו ליאם (אני נמצאת באמצע ההתמחות בפסיכולוגיה קלינית) והסרט אותנתי לחלוטין. לואץ' נותן בסרט תמונה חשובה על נוער מנותק ועל עוצמת הניכור שהוא חש מהחברה.
כשהתינוק, האחיין של לואץ' נעלם, הוא נעלם לך, כקהל, כי הוא נעלם לליאם. המעבר לתכנים חדשים משרת את העולם הפנימי של ליאם: לא מסוגל להיות שקוע באמת בדבר אחד, תזזיתי ומאבד ריכוז ללא הרף. וכן, גם מאוד לא אחראי. זו הגדולה של הסרט, הוא משקף את העולם הפנימי של ליאם.
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 19:59 26/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

נור, לא יעל כתבה את הביקורת הזו - זו ביקורת של קרן. דרך אגב, אני לא בטוח מה זה אומר, אבל בגלל שציינת שאת מתמחה בפסיכולוגיה קלינית בהקשר של הבנת הסרט - קרן ראתה את הסרט ביחד עם אילנה (אמא של יעל וקרן), שהיא פסיכולוגית קלינית, וגם אילנה לא התלהבה במיוחד.
[אני מדבר כאן יותר מידי במקום אנשים אחרים, אולי כדאי שאני אפסיק קריצה]
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03

הודעהפורסם: 14:31 5/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני עובדת במחלקה סגורה באחד בתי החולים הפסיכיאטריים בגוש דן. זו מחלקה שמנסה לעבוד עם חולים שבנוסף למחלה נפשית סובלים גם משימוש בסמים ומאישיות עבריינית (עד כמה שאישיות עבריינית זה משהו שהם סובלים ממנה, הם הרי דווקא נהנים). הגדולה של הסרט, וכל הצוות של המחלקה ראה אותו ויחתום על מה שאני כותבת, היא ביכולתו להראות לנו, בדרכו האותנטית של לואץ', מה קורה לנוער הזה כאשר הוא לפני אשפוז או בין אשפוזים. הסרט לא יהיה רולוונטי לכל פסיכולוג, אבל יש לו ערך, אפילו נדיר, בשביל אנשי מקצוע שעובדים עם נערים כמו ליאם.
אורן, יכול להיות שמה שאני מנסה לומר זה, שכשאני מדמיינת את אמא של ליאם נפגשת איתי (נניח שאני המטפלת שלו) אני רואה את הניסיון שלה להציג בית נורמטיבי ולא לחשוף בפני אמיתות לא נעימות, כפי שעושים הוריהם של הנערים איתם אני עובדת. 16 מתוק הכניס אותי לתוךהבית, בלי להעלים דבר.
אשמח לתגובתך
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 19:10 5/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אורן, נתקעתי בפקק קצת אחרי שכתבתי את ההודעה הקודמת (הכניסה לתל אביב בשעות מסוימות, אתה יודע) וזה נתן לי זמן לחשוב על מה שכתבתי, והרגשתי שהגזמתי. לואץ' הרי לא מתכוון לעשות קולנוע דוקומנטרי, למרות שהוא עושה כל מאמץ כדי שוות לסטים שלו אופי כזה. ובכל זאת, למרות שהתסריט הוא פרי דמיון, לואץ' ידוע כמי שעושה שיעורי בית, ולומד את התחום. ובכל מקרה, לואץ' בונה דמות מאוד אמינה (במובנים מסוימים מאוד ישראלית).
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 19:13 6/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מדבריך משתמע שהסרט פונה לקהל יעד מאוד (מאוד) מצומצם... כפי שציינתי, לא ראיתי את הסרט ולכן אני לא באמת יכול לנהל כאן דיון עליו, אבל מהודעותיך ומהביקורת של קרן, לא נראה שהסרט מומלץ למי שלא מתעניין/מכיר אנשים במצב כזה. את אומנם אומרת שהסרט יותר רחב מ"רק" ביקורת חברתית בריטית-פנימית, אבל ההרחבה היא שוב לכיוון מאוד צר. אני ממשיך לצדד בדעה הכללית שלי בנוגע לסרטים (וברור לי שלא גיליתי את אמריקה) - סרטים שונים פונים לאנשים שונים. אני חושב שהביקורת של קרן בתוספת ההודעות של ג'ינג'ית ושלך, נותנות "תמונה בקורתית" מספיק טובה בשביל שאנשים אחרים ייקבלו את הרושם המתאים להם מהסרט. עדיין יהיה מעניין לשמוע מה עוד אנשים חשבו על הסרט, לאילו נקודות שאתן ציינתם הם התחברו והאם יש להם תובנות חדשות שלא הוזכרו.
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 23:47 6/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אורן, אני כל כך שמחה על התגובה שלך, ומצטרפת לאכזבה שלך - הפתיל הזה לא הצליח למשוך משתתפים, וחבל לי, כי הייתי רוצה לקרוא דעות נוספות על "16 מתוק".
אבל אני לא חושבת שהסרט פונה לקהל מצומצם של אנשים. מי שמתעניין בנוער, בעבריינות, בהתבגרות בחברה מודרנית, ביחסי הורים ילדים, ימצא עניין בסרט הזה. נדמה לי שעבריינות היא דווקא נושא מאוד אטרקטיבי - חלק גדול מסדרות הטלווזיה היום מתעסקות בעבריינות (אוז והסופרנוס הן אולי הטובות יותר) שלא לדבר על קולנוע, שתמיד אהב להתעסק בפשיעה - רעיון מעניין לפתיל חדש, בעיני.
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 1:19 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ודבר אחרון - סרט נוסף שעוסק בנושאים האלו הוא "באולינג לקולומביין", שלצערי עוד לא הספקתי לראות. אולי אתה כן ראית?
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 1:47 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אנ לא ראיתי, אבל יעל ראתה:
http://movies.israel.net/bowling/bowling.html

דרך אגב, או שאני לא הבנתי על מה שני הסרטים האלה או שאת לא הבנת, כי למיטב ידעתי הנושאים שלהם ממש לא זהים.
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 1:53 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לא ראיתי את "באולינג לקולמביין", אבל ממה שהבנתי גם הוא מתעסק בנוער עבריין.
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 2:07 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קראי את הביקורת של יעל ואז תביני שהנושא הזה שולי בו (למרות הקשר הישיר לשם הסרט). בכל מקרה הרקע הוא מה שמשנה - בעוד ב"16 מתוק" הרקע הוא מצוקה מסביבה סקוטית עם בעיות כלכלית ועברינית קשות, הרקע בו עוסק "באולינג לקולמביין" הוא תרבות הנשק בארה"ב.
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 8:19 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני יודעת שנקודת המוצא של הסרט היא התופעה של ה school shooters
אותם נערים שביצעו טבח בבית הספר. והביקורת של יעל היתה מעניינת מאוד
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי