| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
sahar 206 חבר/ת פורום

בפורום מ: 22/02/03 הודעות: 83 מיקום: אי שם ברחבי ה"גאיה"
|
פורסם: 2:13 2/03/03 נושא ההודעה: קולנוע ישראלי! מחפשים או שלפעמים מוצאים? |
|
|
| לפני כמה חודשים נקלעתי לוויכוח סוער עם ידידה שלי שטענה שהקולנוע בארץ הוא חרא!!! בימים האחרונים יצא לי לטייל באתר הזה ונוכחתי לדעת שאף אחד לא הזכיר ולא העלה לדיון שום דבר על הקולנוע הישראלי. אני אישית חושב שהקולנוע הישראלי במסגרת מיגבלותיו הוא קולנוע מצויין ואני אפילו די גאה בו. הייתי היום ב- "חמש דקות בהליכה" -של איתי לב...ןפשוט נהניתי. מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על רמת הקולנוע בארץ.... |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 2:27 2/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני חושב שהקולנוע פה פשוט מוגבל מאוד. אין תקציבים גדולים ולכן כל הסרטים פה (שמצליחים לפחות) הם סרטי דרמה או קומדיה. תנסה לחשוב על סרט ישראלי שהוא מתח או אימה... אני לפחות לא מצאתי נורמלים. וזה חבל,כי בטח להרבה אנשים יש רעיונות טובים לסרטי מתח שלא יכולים להתבצע בגלל תקציב.(תקציב של סרט ישראלי שווה בערך לשבירת שתי חלונות ספינה ב-טיטאניק... ) הייתי רוצה לראות פעם אחת איזה סרט בסגנון הזה עם איזה סוף מפתיע או משהו שאני יגיד עליו wow בסופו... למשל אני חשבתי הרבה פעמים ללמוד קולנוע אבל אני לא חושב שאני יעשה את זה בסוף כי לא נראה לי אני ישתמש בזה כאן בעתיד. |
|
|
|
 |
אסף חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 20/02/03 הודעות: 8 מיקום: אוסטרליה
|
פורסם: 18:39 2/03/03 נושא ההודעה: ישראל ודנמרק - מצא את ההבדלים |
|
|
הרבה אנשים אוהבים להשוות את ישראל לדנמרק. שתיהן קטנות מאד בשטחן (למרות שדנמרק גדולה פי שתיים, זה עדיין שטח קטן מאד), בשתיהן יש בסביבות 6 מליון בני אדם, ולשתיהן יש חמש אותיות בשם. למרות הדמיון הטופוגרפי והגיאוגרפי, יש הרבה מאד הבדלים בין שתי המדינות, ומה שמעסיק אותנו כאן הוא ההבדל הקולנועי.
למרות קוטנה הצליחה דנמרק להביא לעולם הקולנוע אמירה ייחודית, וסרטיה מצליחים מאד בזירה הבין לאומית. מספיק שנזכיר את לארס פון טרייר מהזמן האחרון, אבל לאורך כל ההסטוריה, דנמרק היתה ידועה בשפה הקולנועית המיוחדת שלה.
נשאלת השאלה, איך זה שאנחנו כל כך דומים להם, ובכל זאת כל כך שונים? נראה לי שאנחנו צריכים לקחת את דנמרק כמודל, ולנסות להשתוות להם בכל מה שקשור באמנות. ואם כבר משתווים להם, אז אפשר גם בספורט. ובפוליטיקה. ובכוסיות.
ובא לציון גואל. _________________ איש שהוא באמת בסדר |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03 הודעות: 163 מיקום: תל אביב
|
פורסם: 21:00 2/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
sahar 206
קולנוע ישראלי הוא מצוין! לדעתי, כי הוא יוצר רמת הזדהות גבוהה. קח למשל את חולה אהבה - חד משמעית סרט מעולה ישראלי או לא. בשבילי זה מרגש לראות את קרית ים - בנייני רכבת, כביסה תלויה ממרפסות. ההבדל בין משה אבגי לאביגיל אריאלי (אני כמעט בטוחה שזו היא) ברור לצופה ישראלי רק מתוך זה שהוא מקרית ים והיא מתל אביב. זה עולם שלם של מושגים שהקהל מבין רק מהאמירה הפשוטה של מי גדל איפה.
כשאני רואה קולנוע מחו"ל (ואני מאוד אוהבת המון דברים, מה גם שלהסתמך רק על קולנוע ישראלי משאיר אותך עם היצע דל משהו ) אני יודעת שיש איזו רמה של שפה שאני אף פעם לא אבין לגמרי, לא כמו מי שגדל בשפה הזו.
כל זה לא מבטל כמובן את זה שיש בלי סוף סרטים ישראליים גרועים לא שווים צפייה.
השאלה שלך עניינה אותי במיוחד היום. אני עובדת עם נוער עבריין, ואחד מהנערים סיפר לי היום איך הוא והחבר'ה מהשכונה היו רואים יחד את "מתחת לאף" ואחר כך מחקים אותם בפריצות שלהם. זה רק מוכיח את מה שכתבתי על ההזדהות העמוקה. |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 23:53 2/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| נור יקירתי! מה שתארת זה בדיוק מה שהתכוונתי...סרטים ישראלים יוצרים אצלי הזדהות עמוקה בשונה מסרטים תוצרת חוץ ....הרחובות,האנשים,הקולות,הבנינים,הכבישים - ולסיכום -הזהות ! היא שלנו ואני אוהב שהיא קרובה אליי. ומעבר לכך,אני חושב שהקולנוע בארץ הוא מצויין.כמובן שיש סרטים "עצובים",אבל בכל העולם יש....ואם תעשי חישוב הכמות סרטים הגרועים שיוצאת מהוליווד כל שנה ,היא אינסופית. טוב לדעת שיש עוד אנשים שחושבים כמוני . ולידיעתך נור-"מתחת לאף"-אחלה סרט ושהייתי קטן הכרתי אותו בעל-פה...וזאת באמת אביגיל אריאלי שנרדפת על ידי איבגי.... אסף! איתך אני ממש לא מסכים,אם כל הכבוד ל"ממלכה" של הדנים ,אני לא חושב שיש לנו מה ללמוד מהם,,,אולי להם יש מה ללמוד מאיתנו. פשוט לאנשים קל לרדת עלינו ועל השפה שלנו....ןלהאשים אותה...יש לנו אחלה קולנוע,אחלה רוק,אחלה בנות ואחלה מדינה...... |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 0:01 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| היי שחר, חיכיתי המון זמן לתגובה שלך, קשה לתאר כמה שמחתי לגלות תשובה. מתחת לאף נהדר, ואני אוהבת גם את מבצע סבתא, לא שם זין (אפילו שהוא כבר נורא ישן), בלוז לחופש הגדול ועוד כמה. איזה אתה??? |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 0:26 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| נור יקירתי! שמי הוא סהר...אבל אני אסלח לך כי יש לך נקודת זכות אצלי..... מתחת לאף היה המפגש הראשון שלי עם איבגי,וכשהייתי ילד והוידאו היה די נדיר בשכונה....היו לי שני סרטים זכורים: "קוני למל בקהיר" ו"מתחת לאף"...אז לא פלא שראיתי רק את מתחת לאף.... בקשר לסרטים אחרים,אהבתי נורא את-"משהו טוטאלי" ו"הכובכ הכחול".... וכמו שאמרתי ,אתמול הייתי ב-"חמש דקות בהליכה" בסינמטק-מומלץ. וחוץ מזה יש לי בבית קלטת וידאו עם 8 סרטים ישראלים קצרים(ראשון בדרמה),כל אחד יותר טוב מהשני... |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 0:39 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
סהר סהר סהר סהר (אני מכה על חטא, אכן אין h)
אם מדברים על סרטים ישראלים - לערוץ 4, המשחזר את עצמו למוות, יש פרויקט (כבר לא כל כך חדש) - סרטים מכאן. רמת הסרטים לא אחידה אבל היו שם כמה לא רעים. דווקא הסרט שאיבגי כיכב בו, אהבות אחרונות קראו לו נדמה לי, היה חלש ומאכזב. ב"אמצע הסרט" , ששודר לפני שבועיים, היה מהנה, והיחיד שלא נתן תחושה שאם היו מקצרים אותו ל40 דק' במקום שעה וחצי היה עושה רק טוב |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 0:53 3/03/03 נושא ההודעה: Re: קולנוע ישראלי! מחפשים או שלפעמים מוצאים? |
|
|
| sahar 206 כתב/ה: | | בימים האחרונים יצא לי לטייל באתר הזה ונוכחתי לדעת שאף אחד לא הזכיר ולא העלה לדיון שום דבר על הקולנוע הישראלי. |
אתה לא הראשון שמעליל עלינו את זה ולכן זו כבר לפחות הפעם השניה שאני נעלב.
http://movies.israel.net/forumnew/viewtopic.php?t=383 |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 1:09 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אורן! כפי שאתה יודע הוותק שלי באתר הוא לא גדול....והשליטה שלי בו היא לא מוחלטת וככל הנראה לא ראיתי או לא יכולתי לראות שכבר העלו את זה לדיון!!! בכל מקרה,לא קרה שום דבר והועלה דיון חדש בנושא.....ובטח ובטח שלא צריך להיעלב..... |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 1:16 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| נור ! אני שמח שהסדרנו את הענינים עם השם שלי... את הרצועה של ערוץ 4 לא יוצא לי לראות כי נטשתי את ערוצי זהב (הרבה אוסקרים בייס) , אבל יצא לי לראות את "אבא שחור לבן" שהיה נחמד-לא יותר מזה....קצת היה לי מוזר לראות את דן תורן(שכחתי לציין שגם גדלתי על "בחינת בגרות"). |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 1:19 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| לי היה נורא כייף לראות אותו באבא שחור לבן. הוא שחקן נהדר, וגם לי הוא זכור מבחינת בגרות, שהיה סוג של להיט כשהייתי בבית ספר יסודי. אבל אני מסכימה, אבא שחור לבן הוא סרט בינוני, לא יותר |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 1:23 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| יש לי שאלה קטנה?(סתם בשביל בניית תבנית אופי). מה את חושבת על "מציצים"? |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 1:38 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
המפלצת הפמינסטית עומדת לקום מרבצה
(מה שמוכיח שזו שאלה טובה לצורך בניית תבנית אופי, איך ידעת לקלוע בול?)
אני ממש סולדת ממציצים, ולצורך העניין מכל הסרטים החברים שלו. זה סרט שובינסטי ובהמי ומכוער וחצוף. הוא ישראלי כמו שחריץ שעיר של ישבן שמציץ ממכנסיים קצרים מידי ישראלי, וכמו שכרס בירה ישראלית. זה נסלח (אולי) כשיש ערך מוסף, איזו אמירה עם משמעות, אבל פה אין. למעט כמובן האפקט המצטבר שנוצר לסרט אחרי כל כך הרבה שנים, בגלל מי שמשחק בו. היום הוא הרי סרט פולחן. אבל זה לא מצדיק עשיית סרט כזה, אתה הרי לא יודע מראש איך יתיחסו לסרט שלך כמה עשורים אחרי שעשית אותו. |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 1:50 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| עלינו פה על נקודה חמה! אם הייתי יודע איזו תגובה חריפה את הולכת לתת לא הייתי שואל........ציפיתי שבניית האופי תיקח לי עוד כמה שאלות,אבל שאלה אחת הספיקה..... רק בשביל שתירגעי ...בוא נגיד שהם לא מתגאים בסרט הזה יותר מידי,מכיוון שהוא לא סרט אומנותי,הם בסך הכל תיארו את החיים שלהם בתןך הסרט. אני מצטער שהרגזתי אותך בשעה זו של הלילה... |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 8:42 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
כן אבל לא התייחסת למה אתה חושב על הסרט
גם אני הייתי רוצה ליצור תבנית אופי משל עצמי
וחוץ מזה - אני הרבהיותר מידי מורכבת בשביל שתצור תבנית אופי לפי סט אחד  |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 10:28 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| מה אני חושב על מציצים?אני די אוהב אותו. אבל לא בגלל שהוא איכותי כל כך.מעבר לכל שאני מעריך את אריק אינשטיין(אני אוהב רוק שראלי),אני גם נורא נמשך לתקופה ההיא-סיקסטיז-סבנטיז...וזה מה שאני מקבל מהסרט....קצת מישראל של שנות ה-70......... בקשר לתבנית אופי שלך? אני יודע שאת אוהבת את תמונות קצרות של אלטמן-שהוא מצויין,למרות שלא ראיתי אותו מזמן. אבל עם דיוויד לינץ יש לי בעיה...אני לא אוהב את הסגנון שלו ולא מבין מה הוא רוצה להגיד. ו"מלהולנד דרייב היה הנפילה האחרונה שלי עד-"אודות שמידט"... בקיצור התבנית שלך מתחילה להתמלא! |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 20:15 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| sahar 206 כתב/ה: | | כפי שאתה יודע הוותק שלי באתר הוא לא גדול... בכל מקרה, לא קרה שום דבר והועלה דיון חדש בנושא... ובטח ובטח שלא צריך להיעלב |
לא באמת נעלבתי וזה בסדר שמועלים נושאים דומים, אבל כשאתה כותב "נוכחתי לדעת שאף אחד לא הזכיר ולא העלה לדיון שום דבר על הקולנוע הישראלי" ואפילו לא מסייג את זה, אתה חוטא לאתר ולפורום.
ועכשיו כשרות לציבור, אני אקשר לכמה דיונים שנגעו בנושאים שהועלו כאן:
סרטים ישראלים
הציצו למציץ - אורי זהר והחבר'ה
כנפיים שבורות
יוסי וג'אגר
המלצות: בלוז לחופש הגדול, בית"ר פרובנס |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 21:11 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
סהר - התכוונתי לתבנית אופי שלך!!!
וזה מרשים לראות שעברת על הודעות שלי גם בפורומים אחרים
עוד סרט שאני אוהבת מאוד - החגיגה של וינטרברג
א ב ל זה בכלל פורום על סרטים ישראליים |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 21:42 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| נור! אני לא כל כך מכיר את "החגיגה של ןינטברג".(לאחרונה אני מגלה בתוכי חורים קולנועיים שאני צריך לתפור),את יכולה לפתוח פורופ חדש אם יש לך משהו אחר להגיד....כמה אפשר לדבר על סרטים ישראליים? |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 22:47 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| sahar 206 כתב/ה: | | כמה אפשר לדבר על סרטים ישראליים? |
אני חושבת שזה עצוב לסיים ככה דיון על קולנוע ישראלי
בעיקר כשהוא התחיל מזה ששנינו, בניגוד למשתתפים אחרים בפורום, הסכמנו שיש קולנוע ישראלי מצוין, שמעשיר אותנו באיכויות שאנחנו לא מוצאים בקולנוע בינלאומי, ובכל זאת מצאנו את עצמנו בדיון שמיצא את עצמו מהר |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 12:55 4/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| נור! את צודקת לגמרי,אבל נראה לי שלא הבנת אותי כל כך,התכוונתי בקשר ל"חגיגה של ווינטברג",שאפשר לדבר גם על נושאים אחרים,מקווה שתקבלי את התנצלותי ותמשיכי לנתח איתי סרטים נוספים...אני מציע שנעבור סרט סרט ונפטפט עליו... |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 21:13 4/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| דיברנו על קולנוע ישראלי ולא הזכרנו את חתונה מאוחרת. זה סרט שכתוב ומשוחק נהדר, ויש בו בעיני את אחת הסצינות היפות שראיתי בקולנוע - הסצינה הארוטית של ליאור אשכנזי ורונית אלקבץ. זו סצינה ארוכה מאוד, אולי הכי ממושכת בסרט, מאוד אותנטית ומרגשת. |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

|
פורסם: 22:47 4/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| נור ! אני חושב שאת צודקת בקשר לסצינה הארוטית....מה שאהבתי בא זה את האותנטיות שבא,וכמה שהיא מציאותית....אני לא אוהב שאנשים מתנגדים לארוטיקה בסרטי דרמה...אני חושב שקולנוע אמור להיות סופר מציאותי ולכן זה נורא טבעי שיהיו גם סצינות כאלה, לדוגמא הסצינה הנ"ל כל כך מקרבת בין בני הזוג ,בכל מה שקשור לאיך שאני רואה אותם בתוך ראשי... אבל את הסרט לא כל כך אהבתי,והאמת היא שאני לא יכול להצביע על סיבה מסוימת,אולי כי העלילה לא משכה אותי כל כך,או הדרך שהם הציגו לי אותה. אני אישית נורא נמשך לסרטי מלחמה,דוקא יותר מהחלק הנפשי שעובר על האדם ופחות מהאקשן(לא מת על סרטי פעולה). ובארץ זה די נפוץ בגלל כל ההיסטוריה שלנו עם כל המלחמות. מה את חושבת על כל הסרטי צבא/מלחמה שעושים בארץ ? דוגמא:לא שם זין(שהזכרת אותו בפורום).אחד משלנו,כיפור ועוד.... |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 23:56 4/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| כולם התלהבו מחתונה מאוחרת,אני ממש ממש לא אהבתי. זה לא הצחיק אותי ולא ריגש אותי. nothing . |
|
|
|
 |
|