יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

ביקורת קולנוע

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03

הודעהפורסם: 22:59 3/03/03    נושא ההודעה: ביקורת קולנוע הגב עם ציטוט

המבקרים החביבים עלי הם אורי קליין מהארץ, וחגי לוי מהעיר (למרות שהוא כותב פחות ופחות לאחרונה). אשמח לקבל מכם המלצות על מבקרים נוספים
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
sahar 206
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 22/02/03

הודעהפורסם: 13:01 4/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני חייב לגלות לך סוד....אני נמנע מלקרוא ביקורות! ויש לי כמה סיבות: -)לכל בן אדם יש טעם אחר בקולנוע וכך גם למבקרים ואז קורה מצב שבעיתון מסוים כתוב על סרט בצורה חיובית ובאחר בצורה שלילית. -)הביקורות לפעמים משפיעות עליך בצורה זו או אחרת ואז קורה שאתה מגיע לסרט עם מטען מסוים(גם חיובי וגם שלילי). -)לפעמים בא לך לראות סרט כמו שהוא ולא להתייחס אלי מבחינה אומנותית או עם הצילום יפה או לא יפה...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני MSN Messenger
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 16:03 4/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

sahar, אם אתה לא אוהב לקרוא ביקורת של סרט לפני הצפייה אתה יכול לקרוא
אותה אחרי הצפייה. את זה אתב אוהב?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 21:03 4/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קולנוע הוא הרי שפה, ושפה צריך ללמוד. לא למדתי קולנוע (כנראה שאז הפסיכולוגיה עניינה אותי יותר, או שהייתי פרקטית) ולכן ביקורת קולנוע מעשירה אותי. למשל, מצאתי בכתב עת בפסיכואנליזה מאמר על מועדון קרב. מפני שהרבה זמן לא ראיתי את הסרט, לקחתי אותו מהספריה אתמול, ואחר כך קראתי את המאמר. הקריאה סיפקה לי ניתוח של האישיות של ג'ק (אדוארד נורטון). המאמר מנתח את הדמות של טיילור (פיט) כאלתר אגו של ג'ק, ונכנס לתיאור פסיכואנליטי מעמיק.
כשפתחתי את הפתיל קיוויתי לקבל מכם המלצות על מבקרים או על אתרים שבעיניכם ראויים לקריאה תודה
sahar 206
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 22/02/03

הודעהפורסם: 22:50 4/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לקרוא ביקורת של סרט אחרי! זה כבר יותר מעניין,השבוע ישבתי בספרייה בסינמטק ועיינתי בחומר על כמה במאים וכל מיני ביקורות מסרטים ישנים,וזה באמת היה נחמד ומועיל,הוסיף לי הרבה ידע.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני MSN Messenger
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 0:51 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מאכזב שאף משתתף לא נענה לקריאה בוכה
ראיתי שיש כרגע הרבה משתתפים מחוברים, אז אולי בכל זאת מישהו מכיר אתר טוב, או מבקר טוב?
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 1:05 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

תגידי סרט אני יביא לך ציון בסולם וולאס.
מה צריך מבקרים? אני עוד לא פגשתי מבקר קולנוע שממש צדקתי איתו ברוב הסרטים עליהם כתב. גם אני מכיר את כל הסרטים לפני שמגיעיםואני יודע מה מחכה לי לפני שאני רואה. אני לא צריך מישהו שיגיד לי אם לראות או לא. גם אני חושב שמבקרים צריכים יותר להשוות סרטים לסרטים אחרים. זה יותר יעזור לקוראים,אבל גם לא בטוח. אני בכל זאת המבקר הכי טוב של עצמי. אגודל למעלה
אם מדברים על מבקרים ששונאים אז אני שונא את קמינר ואת עירית שמגר (אותה בגלל שהיא כתבה פעם בתרבות מעריב שסרט אחד הוא בינוני ומטה...)
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 1:09 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

William Wallace כתב/ה:
אני בכל זאת המבקר הכי טוב של עצמי. אגודל למעלה

זה חבל להשאר רק עם הביקורת שלי. במצב כזה העולם שלי נעשה דל מאוד.
ועוד דבר וויליאם - הרי המהות של הפורום ושל האתר, היא החלפת דיעה על קולנוע. אם ההייתי מסתפקת בדעה שלי, לא הייתי יכולה להנות מהדיונים ומההודעות שלך
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 1:13 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

וואלה? אני יודע,ואני אוהב לדבר על קולנוע,אפילו על סרטים שאני לא אוהב...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 1:38 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

נור כתב/ה:
מאכזב שאף משתתף לא נענה לקריאה

תראי, את נמצאת באתר לביקורת קולנוע ולמרות הגישה הפלורליטית שלנו, יש סכוי שלכותבי הפורום לא נעים להמליץ כאן על חלופות...

באשר לעצמי, בשנים האחרונות אני ממעט לקרוא ביקורות בעיתונים הכתובים ורוב הזמן אני מקבל את המידע שלי מהרשת, כך שאני יודע די הרבה על סרט עוד לפני שהוא מגיע לארץ. עדיין, אני קורא כל ביקורת שמזדמן לי לראות. מה גם שלרוב (בנוגע לעיתונות הכתובה) אני גם לא אוהב כמה תכונות שמאפינות את רוב המבקרים: חוסר זהירות בנוגע לספוילרים, התנשאות, כתיבה משעממת. כמו כל ההכללות, גם זו לא מדיוקת וכמעט לכל מבקר שאני לא מתלהב ממנו, היתה לפחות ביקורת אחת שתרמה לי. חשוב כמובן להבדיל בין ביקורות שנועדו לקריאה לפני הצפיה הסרט (וזו המטרה המוצהרת של רובן המוחלט) לבין כאלה שמיועדות רק לקוראים שכבר ראו את הסרט.

מבין המבקרים שאני זוכר לחיוב יש את יאיר רווה (העיר) שהוא כנראה המבקר הטוב ביותר בארץ, יש לו הבנה הגיונית של הסרטים ובביקורות שלו הוא יודע מה להדגיש ואיך לעשות זאת. לנעה ידלין (כל העיר) היו כמה טורים מוצלחים ולפעמים הכנות והישירות של גידי אורשר (גל"צ) מדברת אלי (ולפעמים אני ממש לא מבין אותו...).

ברשת הסיפור שונה קצת... מעבר לביקורות של יעל ושל קרן [שאחרי שאני מעלה אותן לרשת אני כבר מרגיש כאילו ראיתי את הסרט (גם אם לא ראיתי)], אני אוהב חלק מהביקורות שמפורסמות בעין הדג - במיוחד את אלה של רד פיש ולונג ג'ון (עורכי האתר וחברים אישיים שלנו).
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 1:47 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לא התכוונתי להמעיט מערכן של הביקורות המופיעות פה. התכוונתי לביקורות מקצועיות, שנכתבות על ידי מי שקולנוע הוא תחום העיסוק שלו ויש לו השכלה בתחום. האתר הזה הוא, נדמה לי שאפילו במוצהר, בלתי מקצועי. זה חלק ממה שנחמד בו.
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 1:59 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בהחלט לא מתיימרים להיות ממוחים בעלי ידע אקדמי בקולנוע. העיניין עם ביקורות מאנשים שכן מתיימרים היא - היומרנות... לרוב אנחנו נתקלים, או בביקורות שהן מאוד רחוקות מחובב הקולנוע המצוי, או במאמרים שהם בעצם לא ביקורות (הם יכולים להיות מצויינים כמאמרים, אבל ממש לא מבקרים את הסרט בצורה ישירה).
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 8:21 7/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אז כנראה שביקורת היא לא המילה הנכונה. אני מחפשת מקורות מידע שמנתחים סרט, לאו דווקא ממקום ביקורתי
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי