יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

דוח מיוחד - Minority Report

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
w1025
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 7/06/02

הודעהפורסם: 22:22 15/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ראיתי את הסרט ממש לא בכוונה.
בצהריי היום ראיתי את אוסטין פאוורס בשלישית
(ושם טום קרוז בתפקיד אורח עשה את החשק לראשונה).
כאשר במקרה, בתוך הקולנוע, באולם עצמו ראיתי שיש בערב
את "דוח מיוחד", הצלחתי לשכנע את זוגתי ללכת בערב לסרט.

הופתעתי לראות שהשוס של הקיץ לא מילא את האולם (ביהוד) בבכורה – כל כך הרבה רעש ליווה את הסרט והציפיות היו בהתאם. הסרט עתידני שמתרחש בעוד חמישים שנה בוושינגטון. טום קרוז מגלם שוטר שתפקידו לתפוס רציחות לפני שהם מתרחשים בעזרת טכנולוגיה חדשה שמשלבת אנשים בעלי חזיונות שכלואים ומשמשים למטרה זו בלבד. הסרט תופס תאוצה כאשר הוא נמצא מעורב באחד החזיונות של הטרומים (אנשי החזיונות).

הסרט ארוך, כשעתיים וחצי, אבל זורם והזמן בו לא מורגש (אצלי לפחות, אצל זוגתי הסרט נחשב ארוך מדי). הוא די מותח וקטעי הקיטש האמריקאיים די קצרים. יש רגעים לא מעטים בהם הרגשתי שאני נמצא באחד מסרטי משימה בלתי אפשרית של טום קרוז, קשה לדעת כמה פעמים הוא עוד יוכל להמשיך בתפקידים האלה – כפי שיו גרנט מיצה את עצמו בקומדיות הקלילות.

רגע מצחיק שהיה לי – מעבר לנפיחה של שני זקנים בשורה שלפני, שגרמה לנו לשמוח שהאולם לא היה מלא ויכולנו לעבור מקום, היה ממש לקראת הסוף. טום קרוז מופיע שם עם קרחת, ואיכשהו זה היה נראה שהוא דומה קצת לאיציק זוהר (מחמאה גדולה לכדורגלן...) – שימו לב לזה... מעניין אם גם אתם חשבתם כך.

בקיצור, סרט אמריקאי די טוב. די נהניתי.
ארבעה כוכבים אצלי.

[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-08-27 17:01 ]
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
יניב חקמן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 2:17 16/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בדיוק כשנכנסתי לאתר החלטתי לפתוח דיון על הסרט שראיתי אותו, והנה עשו זאת לפני חיוך
אז הנה התגובה שלי.

מאז "שר הטבעות" לא ראיתי בקולנוע סרט יותר טוב (ואלוהים יודע שאני הולך להרבה), ומעבר לזה, בז'אנר המתחפעולה זה אחד הסרטים הטובים ביותר של ה 20-30 שנים האחרונות.
מעבר להשקעה הכספית והאפקטים בסרט, הוא פשוט עשוי כמו שצריך.
להערכתי, מועמדות לפסלון הזהב יקבל סקוט פרנק על תסריט, שלדעתי הוא גאוני, ומזכיר בסגנונו תסריט מצוין אחר של פרנק, הנכתב לסרט "רצח מן העבר".
עוד מועמדות תהיה לסאם מורטון, השחקנית הבריטית הצעירה שמשחקת כל כך טוב בסרט.
מעבר לכך המשחק של קולין פארל ומאקס פון-סידוב משחק נהדר, אולי מעבר לזה.
הסרט הוא סרט פעולה על גבול המדע בדיוני, מסוגנן ומתוחכם, כל הרעיונות שלו נופלים על הצופה במהלך הסרט אחד אחרי השני, כאילו שפילברג מדביק ומרכיב בחזרה את כל מה שפתח את העלילה בהתחלה. שאלות בלתי פתירות ישנן בסרט הזה, אולם הן לא שאלות שהצופה ירגיש לא טוב עם העובדה שהן לא נענו- הן לא משנות שום דבר למהלך העלילה והבנתה.
משחק מצוין בתפקידים הרבה יותר קצרים היה ללויס סמית הנהדרת ("גבר מת מהלך") ולפיטר סטורמיר הנפלא ("פארגו", לב האסטרונאוט הרוסי מ"ארמגדון").

אז אמנם אין לי חוויות מהקולנוע כמו לידידינו בראש הנושא, אבל חוויות מהסרט בהחלט יש לי- מומלץ לא רק לחובבי הז'אנר.

1/2**** מתוך 5
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
ברק
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 19/06/02

הודעהפורסם: 2:19 16/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ארבעה כוכבים? אני הייתי מעניק לסרט חמישה כוכבים. מיינוריטי ריפורט (ולא דו"ח מיוחד, ה"תרגום" הלא-קשור-בכלל) ניצב ברשימה אחת עם הגדולים ביותר (שלי).

הייתי שמח לראות אותו שוב. ובקרוב.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
w1025
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 1:01 17/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כאשר אני בוחן סרט, בשביל לקבל חמישה כוכבים - הסרט צריך להיות מקורי מאד. הקונספט שלו בהחלט מקורי, אבל הביצוע ממש לא. האם כאשר טום קרוז בורח מרובוטים עתידניים ומנסה כל מיני טריקים כדי לא להתגלות, האם לא נזכרים במטריקס או באחד מסרטיו הקודמים כאיתן הנט ??

כיום אני מרגיש שסרט אמריקאי אצלי צריך להיות ממש מיוחד ושובר מוסכמות כדי לזכות בהערכה גדולה שלי (דיוויד לינץ' מסוגל, דיוויד ארונובסקי - PI ורקוויאם לחלום). סף הגירוי בסרטים עלה ולכן צריך שסרט באמת יצדיק את סכום הכסף המוגזם שאנחנו משלמים בקופת הכרטיסים / מזנון בקולנוע.

עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 2:59 22/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ציטוט:

בתאריך 2002-08-16 03:17, יניב חקמן כתב/ה:
הסרט הוא סרט פעולה על גבול המדע בדיוני

למה על גבול? הסרט הוא סרט מדע בידיוני. נקודה.

מד"ב הוא הרקע הטוב ביותר לכל מסר או לכל נושא בו רוצים יוצרי הסרט לעסוק. שלא כמו בסרטים היסטוריים או עכשויים, בסרט מד"ב יש אפשרות לעצב במיוחד כמעט כל פרט בלי שזה יהיה מופרך. הדבר נכון גם לגבי ספרים, ולכן אנחנו רואים את הסרטים המוצלחים האלו שמבוססים על סיפרי מד"ב (פיליפ K דיק, כתב גם את הסיפור עליו מבוסס הסרט הזה וגם את הספר עליו מבוסס הסרט "בלייד ראנר").
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 23:56 24/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ראיתי היום את הסרט ומאוד אהבתי. סוף סוף שפילברג עשה סרט טוב.
בכל זאת כמה דברים קטנים שטיפה עצבנו אותי:

!!!!!!!!!!!!!! ספוילר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1) איך זה שלא ביטלו לג'ון את הרשאות הכניסה אחרי שהוא הפך למבוקש? הוא השתשמש בעיניים שלו להיכנס למרכז ה-precrime, ואח"כ גם אשתו השתמשה בהן (וגם זה שהוא היה צריך לעבור רק דלת אחת כדי להגיע ל"מקדש" - איזו מין אבטחה זאת?).
2) לאמאר (הזקן) נפל בצורה הכי שחוקה שאפשר (עניין ההטבעה שלא הוזכרה).

[ הודעה זו נערכה על-ידי: צבי בתאריך 2002-08-25 00:57 ]
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני מספר ICQ
מוש השור
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 4/07/02

הודעהפורסם: 1:52 30/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

!!!!!!ספוילר!!!!!!

עוד בעיה ששמתי לב אליה
למה הטרומים לא חזו את הרצח של הסוכן הפדרלי. לאמאר אמר לו שהטרומים לא יודעים על הרצח, אבל לא הסביר מדוע.

חוץ מזה הסרט מצויין. אחד מסרטי המדע הבדיוני הטובים ביותר שראיתי.
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 2:29 30/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

!!!!!!!!! ספוילר !!!!!!!!!!!!

זאת דווקא לא בעיה.
הם לא חזו את הרצח של הסוכן הפדרלי כי אגתה, הטרומית האישה, היתה עם ג'ון. השניים האחרים לא יכולים לפעול לבדם, כמו שנאמר בכמה מקומות בסרט.

[ הודעה זו נערכה על-ידי: צבי בתאריך 2002-08-30 03:30 ]
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 16:54 31/08/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כדאי להסתכל בפרטי טריויה מעניינים על הסרט ב:
http://us.imdb.com/Trivia?0181689

כמה מהבולטים:
- פול תומס אנדרסן (במאי "מגנוליה" בהשתתפות טום קרוז), קמרון קרו (במאי ג'רי מקגוויר וונילה סקיי) וקמרון דיאז - מופיעים בסצינת הרכבת התחתית.
- ה"טרומים" מכונים על שם סופרי מתח מפורסמים: דשיאל (האמט), ארתור (קונאן דויל), אגתה (כריסטי).
- יש אזכורים שונים לבלייד ראנר ולסטנלי קובריק.
- בסוף הסרט, רואים אח, שהלהבות בו יוצרות את האותיות: AI. מישהו שם לב לזה???
מסמר חלוד
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 26/06/02

הודעהפורסם: 19:44 20/09/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סרט מיוחד , מעניין , ואחד המקוריים שראיתי - בטח בקיץ העלוב קולנועית הזה , ובשנים האחרונות בכלל.
אני מפנה אתכם שוב (!!!) לביקורת שכתבתי בהיותי בתאילנד לפני מספר שבועות:

Hi all.
i m writing in english cause i m at the butifull island of kopangan thailand.
i have just finished seing the new cruis / shpilberg's movie minority report.
I gues shpilberg was envy of Ridlt scott , and wanted a blade raner of his own. both minority report and blade raner were based on a story by philip k dik , but the distanse between to stories and thier cinametics out come is far.
based on the novela , shpilberg , as scott befor , craeted a cold '1984' mind reading / brothere waching atmosphire. the colorless colors of the movies helps empethizing that.
shpilberg , as i see it , is on a quest of making one movie of evry catagory in the book. film noir is one of the last.
in making a film noir , in my vision , shpilberg was more seccesfull than scott.
In my scale , Minority Report gets a good 8.
give it a chans .
Hamasmer away....
חתול לבן

[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-09-20 21:51 ]
מארק
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 23/08/02

הודעהפורסם: 11:18 30/09/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ראיתי את הסרט אתמול ואני חייב להודות שממש נהניתי. זה לא שובר קופות, אבל סרט מצוין ששווה את ה-30 שקל +- שלו.

הוא מקבל אצלי 4 כוכבים מתוך 5.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 11:51 4/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

נור (בדיון על סיכום 2002) כתב/ה:
הסרט לא זכה להתיחסות [באוסקר], ובצדק בעיני. יש בו רעיון אחד מעניין, הגילוי שאנשים לא יפסיקו לרצוח בגלל האפשרות שיגלו את המעשה, אלא רק יפסיקו לתכנן, כדי לא לאפשר למערכת לדעת מראש על הרצח. אבל בסופו של דבר, הסרט עשוי בינוני ומשוחק רע (לטום קרוז פשוט אין את זה).

קודם כל, אנשים ממשיכים לתכנן רציחות, אלא שהמערכת מונעת מהם לממש את התוכניות, כך שזה לא רעיון המועבר בסרט.

על משחק קצת קשה להתווכח (למרות שאת יכולה לקרוא הודעות קודמות בפתיל ולראות שהמשחק בסרט היה טוב בעני רבים), אבל להגיד שהסרט "עשוי בינוני" זה כבר מוגזם. ההפקה של הסרט הזה עשוייה במקצועיות רבה ותוך הקפדה גם על הפרטים הקטנים. הסרט מאוד מאוד מושקע ומהרבה היבטים - כל הרקע העתידני של הסרט היה מדהים והוא נוצר בעזרת צוות של מדענים ועתידנים שניסו לחזות את העתיד הקרוב על סמך טכנולוגיות הקיימות כיום (בדרגות שונות), הגרפיקה הממוחשבת היתה איכותית וגרמה לאפקטיים החזותיים להראות אמינים, כנ"ל לגבי האפקטים הקוליים. בקיצור, את יכולה להגיד שלא אהבת/לא התחברת אל הסרט אפילו שהתסריט/סיפור שלו לא טוב, אבל להגיד שהוא עשוי בינוני?
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03

הודעהפורסם: 13:00 4/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הרעיון בסרט הוא שאנשים מבצעים יותר ויותר רציחות על רקע רגשי, כלומר רצח לא מתוכנן. בסרט מתייחסים לעלייה בשכיחות הרציחות האלו כאל תגובה של אנשים ליכולת של המערכת לתפוס אותם. כלומר, העובדה שאפשר להתפס לא גרמה לאנשים להפסיק לרצוח, כמו שאולי קיוו, אלא גרמה להם לעשות כך שיוכלו לרצוח בלי להתפס. זה מעניין כי זה אומר כמה הצורך לפשוע הוא חזק. ההערה הזו נאמרת בתחילת הסרט, חצי שעה ראשונה, כשטום קרוז מתאר את המערכת לעיתונאי (או פקח כלשהוא, אני כבר לא זוכרת), למרות שהיא מוזכרת פעם נוספת בהמשך.
לגבי רמת הסרט - אורן, עזוב אותי מאפקטים חזותיים או קוליים, ומגרפיקה ממוחשבת. אני מחפשת סיפור טוב, כלומר תסריט, ושחקנים עם כשרון משחק טוב ויכולת להעמיק בתוך הדמות. בדו"ח מיוחד אין את כל זה. זה נכון שאולי חיפשתי במקום הלא נכון (זה הרי סרט מדע בדיוני, לא בדיקה מעמיקה של מניעים פסיכולוגיים), אבל היתה לי תחושה שלסרט היו יומרות להגיד משהו על המין האנושי, ובשביל זה צריך לתפור עד הסוף את התסריט. זה לא שהסרט רע, הוא מעניין, ובטח טוב מהרבה סרטים אחרים שיצאו השנה, אבל בשביל אוסקר צריך בעיני להתאמץ יותר.
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 14:40 5/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ראיתי את הסרט די מזמן, לכן הוא לא טרי בזכרוני. אם מישהו שקנה את ה-DVD יוכל להציץ שוב בפתיחת הסרט ולהגיד לנו מה בדיוק נאמר שם, זה יהיה מועיל. אבל אני עדיין די בטוח במה שאמרתי. אז, קודם כל, מדובר על שכיחות נסיונות הרצח, ולא על הרציחות עצמם. אנשים עדיין מתכננים רציחות, אבל נוכח הצלחת המערכת מספר נסיונות הרצח האלו יורד וכתוצאה מכך המספר הכולל של נסיונות הרצח יורד. במצב הזה אחוז נסיונות הרצח הלא מתוכננים עולה (אחוז הניסיונות, לא המספר שלהם). המקרה המוצג בתחילת הסרט הוא מקרה מיוחד של רצח לא מתוכנן ולכן גם מוקצה לו כדור בצבע שונה, מכאן אנחנו יכולים ללמוד שלרוב המערכת מטפלת בנסיונות לרצח שתוכננו מראש.

אבל אם חשבת שזה "הרעיון" של הסרט, לא פלא שאת לא מתלהבת. הסוגיה שהסרט מעלה לדיון היא: האם מותר לעצור (לשפוט ולהעניש) אדם על פשע שהוא עדיין לא ביצע. ואת הסוגיה הזו בהחלט אפשר לקחת גם לימנו אנו - עברינים מועדים מסוגים שונים, במיוחד פשעי מין ומכורים, יפשעו שוב וודאות גבוהה מאוד, האם מותר "לטפל" בהם מראש?
בנוסף הסרט עוסק בסוגיית ה"גורל" ואפשרות או חוסר אפשרות בחירה.

שימי לב שבהודעה הקודמת שלי התקוממתי כנגד האמירה של שהסרט "עשוי בינוני" לא על דברים אחרים. מכיוון ואת בעצמך אמרת שהסרט היה לך מעניין ולא יצאת נגד רמת ההפקה שלו, אני מניח שסגרנו את הנושא הזה. לעומת זאת, את מייצגת בהודעתך האחרונה את הגישה המיושנת של האקדמיה, האם רק דרמות יכולות וראויות לזכות באוסקר? האם סרט בידורי נטו (ולא שזה העיניין כאן, אבל...) שעשוי היטב לא יכול לזכות? [וכאן אני הולך לכיוון שיותר מתאים לדון בו בפתיל ממנו הגענו הנה...]
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03

הודעהפורסם: 16:57 5/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מצטערת, לא דייקתי - טום קרוז אומר באותו קטע ששכיחות הרציחות הלא מתוכננות עולה, כתגובה של אנשים ליכולת של המערכת לתפוס אותם. בסופו של דבר אף רצח לא מתבצע, שהרי ההצהרה היא שהמערכת יעילה ב 100% של המקרים. טום קרוז אומר שמתקבלים יותר ויותר כדורים אדומים, המעידים על רצח לא מתוכנן.
אני לא חשבתי שזה הרעיון של הסרט. להפך, הביינוניות של הסרט בעיני נובעת מזה שהוא רק נוגע ברעיונות מעניינים, בלי להתעמק באמת. גם הרעיון המרכזי יותר, והמעניין מאוד, האם אפשר לשפוט ולכלוא אנשים רק על כוונה, בלי שביצעו בפועל את המעשה, לא מפותח באמת. הרגיז אותי שסרט פעולה (בסופו של דבר זה הז'אנר של דו"ח מיוחד) מנסה להתחפש לסרט עם אמירה פילוסופית על בני אדם. זו "מחלה" שספילברג נגוע בה גם בסרטים אחרים שלו.
ולגבי הרעיון לפיו רק דרמה יכולה לזכות - לי יצא לפגוש קומדיות חזקות, ואני בטוחה שגם לך (למשל מל ברוקס, סיינפלד), שראויות מאוד לאוסקר. והאם סרט בידורי נטו יכול לזכות - יכול, אבל לי זה יתן תחושה לא נוחה. יש מקום לסרט בידורי נטו, אבל לתת פרס לסרט כזה, מפספס את המהות של הפרס. קולנוע שראוי לפרס צריך לתת הרבה יותר מבידור נטו.
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 23:05 5/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ב-Minority יש את העניין של המוסר,אם באמת צריך לעצור את האנשים אפילו שהם עוד לא עשו שום דבר. ג'ון אנדרטון גם מזכיר את זה לדני ויטוור (קולין פארל) עם הקטע שהוא זורק את הכדור והוא שואל אותו למה תפסת אותו? והוא אומר שזה שמנעת ממנו ליפול לא אומר שהוא באמת היה נופל... אבל עזבו אתזה.הסרט מאוד מסקרן ומותח ומרתק.שראיתי את הטריילר פעם ראשונה הרבה לפני שהוא יצא בארה"ב. ממש כבר רציתי שהוא יגיע כאן לארץ. נור היא אחת מבודדים שלא אהבו ממש את הסרט,וחבל כי זה סרט גדול. ודרך אגב-המערכת בסרט לא מושלמת ב-100 %. ג'ון אנדרטון מגלה בסרט אחרי שהוא מדבר עם איריס היינמן (אחת מאלה שהמציאו את Pre-Crime ) שיש Minority Report,שאחד מה-Pre-cogs חוזה משהו קצת אחרת,אבל מוחקים את חיזיונות האלה.ולכן היה סיכוי שמשהו כמו 0.002 % מהאנשים שתכננו רצח לא היו עושים אותו בסוף. זה גם קטע חשוב בסרט-שג'ון אנדרטון בטוח שיש לו Minority Report ושיש לו עתיד חילופי.אבל כאמור לא היה לו...
בכל אופן,כל אחד והסרטים האהובים שלו. כבר לא ראיתי את הסרט איזה חודש ומשהו,אני צריך לראות אותו שוב... חיוך גדול (כבר ראיתי אותו 3 פעמים מאז שקניתי את ה-DVD באמצע ינואר...)
Everybody Runs
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי