יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

דרקולה

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 18:48 28/04/03    נושא ההודעה: דרקולה הגב עם ציטוט

רציתי לערוך דיון על סרטי דרקולה, בקיצור כל מה שיש לכם להגיד על הסרטים של דרקולה, תרשמו כאן.
הנה למשל חומר לכתיבה: לדעתי הדרקולה עם בלה לוגוסי היה בינוני+ ,כי הוא לא היה מפחיד ממש, אך דרקולה עם קיאנו ריבס היה מעולה, מצמרר ומפחיד. כמו שצריך. אבל הסרטים הגרועים ביותר על דרקולה היו: סרט ההמשך העלוב "דרקולה 2000" והפרודיה "בלאקולה". מצפה לתגובתכם.
sami balagun
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02

הודעהפורסם: 21:05 28/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אכן סרט דרקולה הכי טוב לדעתי זה ההוא עם קיאנו ריבס (או שיותר נכון להגיד עם גארי אולדמן המצויין).
וגם נשאר לי רושם די טוב מהפרודיה של לזלי נילסון שנקראה "דרקולה מת ואוהב את זה".
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 22:37 28/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

את דרקולה 2000 הפיק במאי האימה האהבו עלי-ווס קרייבן אבל הוא לא משהו.אין לי ממש סרט דרקולה שאהבתי.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 0:40 29/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

או קי, אני חייב:

יש פרק בתיקים באפילה שנקרא Bad Blood. כל הפרקים מעולים, וזה במיוחד חיוך גדול .

מדובר על עיירה שבה מחנה קרוואנים שלם הוא של ערפדים. הפרק עצמו הוא קומי, ומסופר כל פעם מנקודת ראות אחרת: מהזווית של סקאלי, ומזו של מאלדר. נוצרים מצבים ממש מצחיקים בתיאור השונה של כל אחד מהצדדים.

למשל: מאלדר מספר על איך הוא עצר קרוואן דוהר, וסקאלי מסבירה איך הוא נתלה בצורה מטופשת על צדו של הקרוואן, מצווח לעזרה. טוב, בפרק זה יותר מצחיק ממה שזה נשמע.

זו היצירה הטובה ביותר על ערפדים, לטעמי.

אני מאחל לכולם סופ"ש נעים, אני נוסע לשלושה ימים של כנס באילת. אני אהיה בהרודס, אם מישהו מחפש...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 11:19 29/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יש את דראקולה בבימיו של פרנסיס פורד קופלה.

שזה גרסה שיותר מעוצבת מוצלמת וכ"ו בצורה מרשימה.....
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 12:32 29/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מכיוון שאני רואה שיש כאן קצת בילבול, אנסה לרתום לעזרתנו את IMDb. הסרט שרובכם הזכרתם כ"דרקולה" האהוב עליכם הוא, הגירסה של פרנסיס פורד קופולה משנת 1992, עם גרי אולדמן, וינונה ריידר, קיאנו ריבס, אנטני הופקינס ו... מיכאלה ברקו (הדוגמנית הישראלית) ומוניקה בלוצ'י (הדוגמנית האיטלקיה שבקרוב נראה אותה בהמשכי המטריקס) שהיו שתים מכלותיו של דרקולה. הגירסה הזו נקראה גם Bram Stoker's Dracula, סטוקר (1847-1912) הוא הסופר שכתב את דרקולה המקורי (בהתבסס על דמות אמיתית - הנסיך ולאד "המשפד" מרומניה).

בדף המתאים ב-IMDb אנחנו יכולים לראות שנעשו כ-10 סרטי קולנוע שהם גירסאות של הסיפור הנ"ל (להבדיל מהמשכים וכו'). לכאורה סרט הקולנוע הראשון שהציג את סיפורו של דרקולה, היה סרט אילם שנעשה באירופה ב-1921. ב-1931 נעשתה הגירסה האמריקאית המפורסמת עם בלה לוגוסי בתפקיד הרוזן דרקולה. ב-1958 נעשתה גירסה של טרנס פישר כשקריסטופר לי (סרומאן משר הטבעות, הרוזן דוקו ממלחמת הכוכבים) מגלם את הרוזן צמא הדם. ב-1979 נעשתה גירסה גרמנית לסרט ע"י וורנר הרצוג עם קלאוס קינסקי ואיזבל אדג'ני, שמה היה Nosferatu: Phantom der Nacht. באותה שנה יצאה גירסה נוספת (שלא נחשבת כטובה בנמיוחד) עם לורנס אוליביה בתפקיד פרופסור ון הלסינג. הגירסה האחרונה יצאה ב-1995 והיא בעצם לא ממש גירסה, אלא פרודיה - את Dracula: Dead and Loving It עשה מל ברוקס ומככב בה לסלי נילסון. בנוסף נעשו גם לא מעט סרטי טלוויזיה וגרסאות למדיומים אחרים. היצירה האחרונה בנושא, היא סרט אנימציה (ממוחשבת) צרפתי (או שזו מיני סידרה, אני לא בטוח), בה דקרולה הוא התקווה של האנושות בעולם אפוקליפטי... אתם מוזמנים להציץ בטיזר טריילר (אותי הוא הצחיק).

ולמי שרוצה לקרוא את הרומן המקורי של בראם סטוקר:
Original Bram Stoker novel in e-text

עוד קצת על דרקולה ועל ערפדים (מהפן הספרותי), באתר האגודה למד"ב ופנטסיה:
http://www.sf-f.org.il/story.php3?id=151
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
אורח

הודעהפורסם: 12:35 30/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קטע המעצבן, זה שבכל סרטי דרקולה תמיד תמיד זה אותה מתכונת:
הוא מפגין את כוחו והורג כמה אנשים.
הוא הופך כמה בחורות שוות לערפדות / שפחות שלו.
הוא מוצא את אהבת חייו בבחורה שאין לה מושג על קיומו.
הוא משכנע אותה להצטרף אליו (זמנית).
היא מצליחה להתנגד לו ולהרוג אותו (לרוב בסיוע של אהובה האמיתי).

די! נמאס!
אני אהבתי את טרילוגיית הערפדים של From Dusk Till Dawn.
סיפורי ערפדים קלילים וסופר משעשעים - מומלץ ביותר!
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 13:34 30/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

דרקולה הוא סיפור (של בראם סטוקר כפי שציינתי למעלה), לכן הגיוני שכל העיבודים הקולנועיים שלו יהיו דומים... לעומת זאת, סרטי ערפדים וסרטים שמהווים המשכים כלשהם לדרקולה המקורי, יכולים להיות שונים והטובים בינהם אכן שונים.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 17:30 1/05/03    נושא ההודעה: האם... הגב עם ציטוט

האם גם אתם חושבים, כמוני, שדרקולה 2000 היה סרט המשך מזעזע?
sami balagun
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02

הודעהפורסם: 1:21 2/05/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

דרקולה 2000 הוא סרט עלוב והוא גם לא ממש סרט המשך אלא יותר נסיון גרוע להעביר את עלילת דרקולה לימינו.
אני נורא אהבתי את בלייד הראשון, הוא היה סרט קומיקס מגניב ביותר (למעשה בלייד היה הסרט הקולנועי הגדול הראשון שמבוסס על קומיקס של חברת מארוול אשר ממנה יצאו גם אקס-מן, ספיידר-מן ו...)
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי