| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
שירן אורח
|
פורסם: 16:12 9/04/03 נושא ההודעה: כביש אבוד (לנור) |
|
|
שמעתי שאת מעריצה גודלה של לינץ.
ראית את הסרט "כביש אבוד"?
אם כן, אשמח אם תביאי לי שם של אתר( רצוי מאד בעיברית )שמסביר את עלילת הסרט..
אשמח גם לשמוע את דעתך האישית על הסרט... |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 16:19 9/04/03 נושא ההודעה: |
|
|
| ואנחנו נשמח אם הודעות אישיות תשלח דרך... הודעות אישיות! |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03 הודעות: 163 מיקום: תל אביב
|
פורסם: 20:10 9/04/03 נושא ההודעה: |
|
|
קודם כל, מאלדר צודק!!!
חיפשתי אתרים על הסרט כשראיתי את ההודעה שלך, לצערי לא מצאתי.
כביש אבוד הוא אחד הסרטים של לינץ' שאני פחות אוהבת. בעיני הוא לא בשל. מצד שני, ראיתי אותו לפני הרבה זמן, ויכול להיות שאני אחשוב היום אחרת. אני אנסה לראות אותו, ואחזור אליך. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 20:20 25/04/03 נושא ההודעה: |
|
|
שלום שירן, ראיתי את הסרט שוב, לצערי אין לי תובנות גדולות. ברור לי שחלק מהסרט הוא חלום (ואז יתכן שאדם אחד ימצא גם מולי וגם אצלי בבית) וחלק אחר עירות. לא כל כך ברור לי מתי זה ומתי זה כך. נדמה לי שההסבר הטוב ביותר לעלילה רואה בחלק השני של הסרט (אחרי המאסר) הזיה של אסיר שנידון למוות. הסבר כזה מתעצם כשנזכרים שהאיש המאופר אומר לפיט בטלפון בהמשך הסרט שבתרבויות קדומות היו שולחים נידונים למוות למקומות שאי אפשר לברוח מהם. לינץ' מנסה לומר שאפשר לברוח דרך הזיה. אני יודעת שיש הרבה דברים בסרט שלא מסתדרים עם ההסבר הזה, אבל זה הכי טוב שיש לי. כמו שכתבתי קודם, אני לא אוהבת את הסרט הזה. גם בצפייה שנייה הוא נראה לי לא בשל, מן הקדמה ל"מלהולנד דרייב" המצויין שיצא אחריו.
העניין עם דיוויד לינץ' הוא שהוא נהנה לעשות קולנוע לא ברור, כי הוא מתעניין בדרך שבה אנחנו מעצבים את הזכרון שלנו, בעיקר כשהמציאות מלאה סתירות. יש הרבה פרטים בסרטים שלו שהצופה ישמיט או יזכור אחרת כי הם סותרים מידע קודם.את יכולה להזכר במשפט של פרד מתחילת הסרט. הוא אומר - אני לא אוהב מצלמות וידאו, אני אוהב לזכור דברים בדרך שלי, לא כפי שהם היו באמת.
יש הרבה במאים שעושים סרטים לא ברורים, אבל רק אצל לינץ' (כנראה) לצופה כל כך חשוב להבין את העלילה ולישב את הסתירות. זה מה שהופך אותו לאחד הבמאים שאני אוהבת. |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 22:51 30/04/03 נושא ההודעה: |
|
|
מכיוון שבהרבה סרטים אני נתקל במשפט או סציוטה סמויה או אפקטית רק לי (ואין לי כרגע דוגמאות). בכביש אבוד יש משהו שמאוד מציק לי מה לוחש הגמד לביל פולמן בסוף הסרט  |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 21:11 1/05/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אני מניחה שהגמד הוא האיש המאופר בלבן (כי אין גמד בסרט הזה, כנראה היחיד של לינץ' בלי גמד). בשיחה האחרונה של האיש המאופר עם פרד/פיט הם נמצאים ברכב ופרד/פיט הורג את לינוקס. המאופר אומר לו well done , אם אני זוכרת נכון. |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

|
|
|
|
 |
|