יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 18:46 6/07/03 נושא ההודעה: הנה אני ממשיך עם עוד סרט אנימציה.. "המסע המופלא"- |
|
|
יומיים אחרי שצפיתי ב"מוצאים את נמו" המדליק, נסעתי לראות את סרט האנימה המדובר של האמן הגדול היאו מייזאקי.
לאחר קניית הכרטיסים, התברר לי שהוא הולך להיות בדיבוב יפני, ומאוד התאכזבתי. "מה, עכשיו נשמע יפנית כל הסרט?!"
הסרט הכניס אותי כבר ב- 5 דקות הראשונות שלו לאווירה. לאחר 10 דקות, הבנתי כבר לגמרי מה מחכה לי. בהיתי בהתרגשות ובריתוק במסך, על רקע אישה מאוכזבת שפוסעת עם שני פעוטיה מחוץ לאולם הקולנוע(כן, הסרט פשוט הפחיד אותם יותר מדי, כבר בתחילתו). הבנתי שאני צופה באחת האגדות המדהימות ביותר שראיתי אי פעם.
יצירת המופת הזו בהחלט מצדיקה את הביקורות שהיא קיבלה ומקבלת ברחבי העולם.
סיפור קסום על התמודדותה של ילדה אנושית בעולם שונה, עם מכשפות, חיות מדברות ותינוק ענק, אך עם אותה תרבות יפנית, ואותן רגשות.
על עלילתו של "המסע מופלא" אין לי מה להרחיב.
כל מה שאני יכול להגיד הוא, שהמסע הזה בהחלט מופלא.
ושאסור להחמיץ אותו.
אז לפני שתגידו לילדים שלכם (אם יש לכם) שהסרט הזה לא בשבילם, תזכרו ללכת, בשביל החוויה, להקרנה בדיבוב יפני.  |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 17:32 7/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
| האם הסרט המסע המופלא באמת מפחיד? ולאיזה ז'אנר הוא משתייך, למתח, או להרפתקאות. אבל לפי מה שאני קראתי זה שניהם. אבל בעצם תמיד אנימה יפנית היא אלימה, ראו את סרטוני האנימטריקס למשל. אני לקחתי לא מזמן להשכרה, ראיתי, נהניתי וקצת הזדעזתי מהאלימות הקיצונית שבסרטי האנימה, הסרטים שעשו במחשב לא היו ממש אלימים. קחו גם את הסרט אקירה: זהו סרט נורא אלים, ומגעיל מבחינה מסוימת. אולי מישהו יודע מאיפה האלימות הקיצונית הזאת ברוב סרטי האנימה? |
|
|
|
 |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 18:27 7/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
אין שום אלימות בסרט "המסע המופלא", והוא סרט המתאים לילדים בהגדרה (יעני PG). ואכן כך, אולם יש סצינות שיכולות להפחיד עצם היותן "מוזרות" בסרט ( לדוגמא, ההורים של צ'יהירו נהפכים לחזירים ).
הסרט משתייך לז'אנר המנגה- ומשלב בתוכו בעיקר הרפתקאות. כמובן שבין לבין יש מתח, דרמה, קומדיה אפילו ועוד הרבה דברים אחרים.
זה באמת סרט מופלא.
ולא, זה ממש לא אקירה. |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 17:37 8/07/03 נושא ההודעה: |
|
|
| כן, למשל אותו אקירה- לא הבנתי אותו בכלל! מי זה אקירה, זה טצואו או מה? וגם את הרוח במעטפת לא הבנתי בכלל, וגם את חלק מסרטוני האנימטריקס (אני לא הבנתי את סרטוני הרנסנס השני שמספרים על ההסטוריה הרובוטית). |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 19:06 8/08/03 נושא ההודעה: |
|
|
סוף סוף ראיתי את הסרט!
אחרי שבירושלים השאירו אותו רק בגרסה העברית, הרחקתי עד סינמה סיטי כדי לראות את הגרסה המקורית.
זאת פעם ראשונה שהייתי בסינמה סיטי. מקום ענק שאפשר ללכת בו לאיבוד... מעניין אם הוא מצליח להיות רווחי. האולם היה די טוב, אבל לא משהו יוצא דופן. החידושים הם המקום לפופקורן במושבים, הרבה מקום לרגליים, ומשענות לראש (שהיו נוחות לי, אבל כנראה בעייתיות לאנשים נמוכים או ילדים, כי אלה בשורה מקדימה קצת מסתירות...)
ובנוגע לסרט - אין ספק שמדובר בסרט מיוחד, שונה לחלוטין מכל הסרטים של דיסני ודומיהם. יש בו כל כך הרבה דמיון!!! איך חושבים על כל הרעיונות האלה? הסרט מלא בדמויות מוזרות וחמודות .
הקהל התמוגג במיוחד מהעכבישים הפחמיים, ומהזבוב המזמזם שסוחב את העכברון (תצטרכו לראות את הסרט...)
בקיצור, מומלץ לבעלי דמיון שאוהבים עולמות פנטסטיים, מלאי כשפים ומוזרויות. |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |