יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

החומה....

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 22:07 14/10/03    נושא ההודעה: החומה.... הגב עם ציטוט

מה הקטע ??

סרט מוזר לגמריי...
לא הבחנתי בעלילה כלשהיא זה היה פשוט רצף של תמונות..
אבל היה כיף בגלל פינק פלויד אח...איזה גואנים הם !!!
פשוט להקה גדולה !

מה שכן הבנתי זה הקטע על החינוך שם יש את השיר מפורסם (שהיה גם שיר העשור של שנות ה80) the wall
שמדבר על בריטניה שמנסים לחנך שם את הילדים להיות בדיוק אותו דבר ושהיו מצטיינים בהכל ושיכנסו להם למוח לאהוב את ברטיניה ואת מה שהם מאמנים בה...
ואם זה לא הולך-אז המורים יכולים לפגוע ולהשפיל, להתאכזר ולהרביץ, כדי שכולם בסופו של דבר היו "עוד לבנה בחומה..." nather brik in the wall
שמרמז גם על חומת ברלין..כמו ששם הלבנים אותו דבר כך גם האנשים.
הואו קרוא ומסיט לשבור את זה (כמו שעושים הילדים בקליפ) ולעודד לאנרכיה...

אם יש הסרים תוסופות בבקשה...
6969
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 19/12/02

הודעהפורסם: 10:27 15/10/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מה לעשות שעדיין אין לי את האומץ לראות את כל הסרט (יש קטעים ממש מפחידים)
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 10:32 19/10/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לדעתי האלבום "The dark side of the moon"

ובמיוחד "Wish you were here"

יותר טובים מהחומה בצורה משמעותית

כנ"ל לגבי "The final cut".

מצד שני ברור ששומעים את המוסיקה של "החומה" במקביל לצפיה בסרט החוויה מתעצמת.

ולגבי שיר העשור בשנות השמונים אני עדיין מעדיף את "Privet Investigations" שהיה ללא ספק השיר המפתיע של המצעד (אני בטוח שאף עורך לא האמין שהוא יכנס ל- 25 הגדולים).

just my two cents

עןדד מיאו
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 13:10 19/10/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לגבי "החומה" אז אני מוצאת בו רצף אירועים הגיוני דווקא. (אולי זה התפתח אצלי מצפיות רבות בסרט).
אני רואה את המוטיב של "עוד לבנה בחומה" שפרוש על פני כל הסרט כחומה מאד אישית של "פינק" גיבור הסרט. בסרט יש את תיאור חייו (פחות או יותר) מילדות עד בגרות (לפעמים בצורת "פלשבקים") ולפעמים דרך מה שקרה לאבא שלו. בסיפור חייו מודגשים מאורעות שגרמו לאישיות של "פינק" הגיבור להיות עוד יותר ועוד יותר מנותקת ומסוגרת מהחברה בגלל טראומות. כלומר, כל טראומה אישית שקורת לו היא בעצם לבנה בחומה האישית שהוא בונה. חומה שגורמת לו להיות מבודד מהחברה. "העונש" שהאנשים שמעורבים בחייו נותנים לו במשפט בסוף הוא לפרוץ את החומה, לשחרר את הלבנים, אבל כשזה נעשה בבת אחת זה לא הולך טוב. אני מאד אוהבת את הסרט הזה, אני אוהבת שהוא משלב מחאה חברתית נגד: מלחמות, גזענות, פשיזפ, חינוך שמרני, סמים וכו' ובמקביל מספר סיפור אישי על בן אדם שנפגע מהדברים באלו באופן אישי ונאלץ לבנות חומת בידוד.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 10:44 20/10/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כן, קרן, ניתוח יפה.
החומה שיש סביב פינק מקשה על חייו אך כאשר היא קיימת אי אפשר לקרוע אותה מעליו בלי לעשות נזק. מוצג בסרט רעיון מעניין משום שהחומה בו היא הבעייה והפתרון, התוצאה של חיים קשים אך מה שהופך אותם לקשים עוד יותר. פינק היה רוצה אולי לחיות בלעדיה, אבל מנקודה מסויימת העולם הינו פשוט טורפני מכדי שיוכל לשרוד חשוף. סרט מעניין אם כי מאד פסימי. פסימי הרבה יותר מדי לטעמי כיום, ומניח על העבר שלנו משקל כבד מדי בקביעת עתידנו. (אני מאמינה שהרבה אנשים עם עבר של חיים "קשים" יכולים ליצור לעצמם המשך חיים טוב יותר אם הם רוצים...)
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי