יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

איזה סרט הוא יצרת מופת בעינכם?
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 14:03 13/11/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

רציתי גם להזכיר את "התפוז המכני", אבל היות שכולם כבר דיברו עליו אני אדבר על סרט אחר.

"שטח הפקר".

סרט זה מייצג לטעמי את כל מה שיפה בקולנוע החוץ הוליוודי. סרט בועט שבלי הרבה יומרות ותקציבים מספר הן את הסיפור הטרגי של המלחמה ביגוסלביה, אך במקביל הוא עוסק גם בטבע האדם, בנוראות המלחמה, בטמטום המערכות, ולמרות המצב הטרגי בו נמצאים כל המעורבים הסרט מצליח להצחיק. לדעתי לדעתי הסרט מציג את האבסורדיות שבמלחמה הרבה יותר טוב מסרטי מופת כמו "פלאטון" או "אפוקליפסה עכשיו".

הוא מצולם היטב, מבויים הכי טוב שיש, כל השחקנים מדהימים.

סרט חובה.

עודד
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Morbid Angel
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 14/11/03

הודעהפורסם: 3:18 14/11/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יניב חקמן כתב/ה:
*
עם כל מבחינת ייחודיות, יחרט בזכרוני לעד "רקוויאם לחלום" כסרט המיוחד ביותר מבחינת עשייה קולנועית (בשנות ה- 90).

בהחלט כן...
הסרט הזה פשוט מושלם מבחינה קולנועית ואני אפרט-
אם זה הצילום המקצועי וזוויות הצילום בהם מצלמים את הסרט
אם זה הבמאי שהוציא מהשחקנים את כל מה שאפשר.
אם זה הסאונד בסרט שהוא פשוט מדהיםםםםם!!! יצירת המופת המוזיקלית הכי טובה ששמעתי מעודי.
ואם זה מבחינת החותם הענק שנשאר בך אחרי שאתה רואה את הסרט הזה,
בקיצור הסרט הזה פשוט מושלם מבחינה קולנועית...

עוד סרטים-

"לב אמיץ"- סרט המלחמה הכי טוב שיש, כי הוא משלב בתוכו סיפור עלילתי בסרט מלחמה- הבימוי והמשחק של מל גבסון פשוט מעולים והמוזיקה הסקוטית הזאת מטריפה.

"מועדון קרב"- רק בשביל המשחק המדהיםםם של בראד פיט ואדוארד נורטון, סרט פילוסופי.

"נפלאות התבונה"- שוב המשחק של ראסל קרואו וזאת שמשחקת שם את אישתו (היא משחקת גם ברקוויאם) פשוט משחקים מדהים.

וכך גם ב"גלדיאטור"

וכמובן שמבחינת רעיונות- אני מציב את "דוני דארקו" כסרט הטוב ביותר בכל הזמנים
הרעיון של הסרט פשוט מדהים, וגורם לך לרצות לראות את הסרט יותר מפעם אחת ולחשוב על הרעיון של הסרט המון.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית מספר ICQ
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 3:26 14/11/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

המוזיקה בלב אמיץ אגב היא מוזיקה אירית והפסקול מוצלח מאוד גם,מנגינות מרגשות ויפות של המוזיקה שעשה ג'יימס הורנר.

וזאת ששיחקה בנפלאות התבונה זאת ג'ניפר קונולי...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Morbid Angel
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 14/11/03

הודעהפורסם: 12:00 14/11/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

William Wallace כתב/ה:
המוזיקה בלב אמיץ אגב היא מוזיקה אירית והפסקול מוצלח מאוד גם,מנגינות מרגשות ויפות של המוזיקה שעשה ג'יימס הורנר.

וזאת ששיחקה בנפלאות התבונה זאת ג'ניפר קונולי...

כן, התכוונתי לאירית, תודה..

ואכן זאת היא, שחקנית מדהימה
ארגורן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03

הודעהפורסם: 12:01 16/11/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני רוצה לעשות תיקון קל למה שאמרתי קודם בקשר לכך שיצירת מופת לא יכול להיות סרט על פי מאורע היסטורי , היא אכן יכולה להיות.
כי אחד מהסרטים שלדעתי הוא יצירת מופת הוא הסרט "רשימת שינדלר" , כי לדעתי יותר מכל סרט שואה אחר , כל מי שרואה את הסרט מרגיש וחושב שככה השואה הייתה באמת נראית. כל זה ביחד עם המוזיקה הנהדרת,הצילומים והתפאורה הכל ביחד יוצר שילוב שראוי להיקרא יצירת מופת.
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 14:10 20/11/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אז אני רוצה להזכיר כאן את הסרט "התפוז המכני" ! למה ??

בגלל הסיפור הסוחף הכואב והמריטט של הסרט, הבימוי המדהים של סנטלי קובריק מלא מתח ומרתק,הדיון המוסרי של הסרט האם אפשר למנוע מאדם רע ?? האם זה יצר שלנו ? ומה גורם לזה ? ועוד דיונים בנושא, אהבתי את הצד האכזרי והחולני של הסרט את הסצנות הבלתי נשכחות מלאות ההומור בריטי קר שמצליחות תמיד להצחיק .
"i'm singin in the rain" קטע האונס הטוב ביותר שצולם אי פעם מלאה בהומור רוע וגם זעזוע וכאב...סרט שלא מרחם על אף אחד ויודע להיות גלוי.

מלבד זאת המשחק של מלקול'ם הלא אלכס במשחק מופתי והאחד התפקידים הטובים ביותר שצולמו מול מצלמה,עזבו את זה שהבן אדם חי ונשם את אלכס הוא יצליח להציג דמות מהדימה : אנושית ומפלצתית באותו הזמן -הבן אדם סדיסט,אכזרי,קר,מרושע, חסר רגשות,פרוע ויחד עם זאת יש בו תמימות שקשה להסביר אותה פרצוף מלאכי עם מבטא בריטי ונימוסים והליכות מאופק ועדין...
מצד אחד כזה אתה שונא את דמותו ואת מעשו אבל גם מרחם נקשר אלו ואוהב אותו ולעשות דבר כזה בעניי זה קסם.

זה סרט שחדר לתודע שלי ונשאר איתי הרבה זמן ואני מרגיש שהוא נתן לי הרבה.

בקיצור אני חושב שזה סרט מדהים !
מארק
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 23/08/02

הודעהפורסם: 16:37 21/11/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סרטים כמו Heat ו-Leon הם יצירות מופת בעייני.

אגב, היי מורביד. חיוך
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 16:05 7/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

החשוד המיידי- גם עלילה טובה, בימוי טוב, משחק מעולה ובעיקר הסוף- ההבדל הקטן שעשה את הסרט הזה, בעייני ליצירת מופת:
הסצינה האחרונה, שהשוטר מבין, היא גאונית, מדהימה כל סופרלטיב שתבחרו.

כל פעם שאני אני רואה את הסרט (וראיתי אותו הרבה) והסצינה מתחילה הלב שלי מתחיל לדפוק מהר יותר... שום סרט לא עשה לי את זה חוץ מהסרט הזה.
mackey
אורח

הודעהפורסם: 1:35 8/12/03    נושא ההודעה: רשימת סרטי מופת הגב עם ציטוט

רעיונית, (ואני חוזר ומדגיש רעיונית!)
המופע של טרומן
המטריקס
החוש הששי (למרות שפה זה כבר לא רעיון, זה גימיק!)
השחקן (עם טים רובינס)
לכשכש בכלב
ET (למרות שהיום זה כבר לא רעיון כל כך מקורי, אז זה נחשב לכזה)
קיוב (הראשון)
וכמובן ספרות זולה ולהרוג את ביל

אלו סרטים שהמשותף ביניהם הוא בכך שהם עוררו אותי לחשוב יותר מפעם אחת על ההשלכות של האירועים שנגולו לנגד עיניי.
את רובם ראיתי יותר מפעם אחת כדי לגלגל במוח שוב את הפרטים הקטנים שפיספסתי בצפייה הראשונה ע"מ להבין יותר טוב את העלילה ואת המשחק של היוצר בצופה ההמום
Bitton
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03

הודעהפורסם: 16:29 8/12/03    נושא ההודעה: Re: מצטער......אף אחד מ"מביני הקולנוע" לא פגע בו ! הגב עם ציטוט

הולי כתב/ה:
כולכם חצופים אני מוכרח לומר !!!
כן המטריקס זו טרילוגיה מעניינת....חכמה במובן כולשהו......מקורית ביותר
כמו גן מועדון קרב...רעיון גדול.....שיחוק מעולה ע"י שתים מהשחקנים שלטענתי הם השחקנים הטובים ביותר..[בראד פיט ואדוארד נורטון}
שר הטבעות....גם כן יצירת ענק אפשר לומר......הסאונד...האפקטים.....הקרבות המרגשים.......הדמויות.....הכל מעולה

אך אם יש לבחור ביצירה קולנועית.....יצירת מופת קולנועית אחת.......הייתי מדרג במקום הראשון ללא ספק בכלל את "החשוד המיידי" !!!!!!!
זה סרט מצויין......הרעיון........התפתחות העלילה .......הסוף החזק ביותר שאי פעם היה לכל סרט שהוא בתולדות הקולנוע!!!! ואני מוכן להתערב שאף אחד לא העלה על עצמו על הדעת שהסוף יסתיים כך !! אפילו הבמאי עצמו נירא לי לא ידע !!
וחוץ מזה.....כל הסרט הענק הזה......שבקושי הוציאו עליו כספים - שלא כמו שאר הסרטים שהזכרנו שעליהם הוציאו סכומי עתק !!! וחוץ מזה זה הסרט שהתחיל את הדרך לאחד השחקנים היוצאי דופן , המיוחדים, הענקים שהוציא הקולנוע - קווין ספייסי !!!
והוא ללא ספק מקום ראשון אצלי !!!
אגודל למעלה

מסכים עם כל מילה בנוגע לחשוד המיידי....
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 16:51 8/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ביטון, הרשה לי לומר לך בוש והכלם! (כלומר תתבייש לך). עצלותך מנעה ממך לנסח הודעה אינטליגנטית משלך, ובמקום זאת צטטת לנו הודעה שמספר סימני הקריאה בה מסוכן לציבור ויכול לגרום אפילו לחרש לנזק שמיעתי כבד... אגודל למטה

מה שכן, ההודעה הזאת גרמה לי לבדוק ב- IMDB את הפילמוגרפיה של קווין ספייסי, ואכן נראה שהסרט "החשוד המיידי" הווה נקודת זינוק חשובה לקריירה שלו. ידעתם, אגב, ששם הסרט באנגלית הוא the ususal suspectS, כלומר "החשודים המיידיים"?! אני חושבת שהשם המתורגם הוא רמז לספויילר אפשרי... חבל שלא תרגמו כמו שצריך.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
Bitton
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03

הודעהפורסם: 20:06 8/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יעל את צודקת, גם לגבי הקטע עם התרגום של הסרט, עכשיו הרשי לי לנסח הודעה:

אז ככה, בקלטת וידאו שבה נמצא הסרט אצלי בבית, יש לפני הסרט את הסרט מחר לנצח (ג'ימס בונד) ושסיימתי לראות אותו אמרתי לעצמי שאני ישאיר את הוידאו על פליי כדי לראות מה עוד יש...התחלתי לראות את הסרט והוא נראה לי ממש משעמם, יש לציין כי השעה הייתה 3 בלילה שיום לימודים למחרת...אבל לאט לאט נכנסתי לסרט ושהגיע הסוף פשוט נדהמתי...אז יום למחרת ראיתי אותו שוב עם תשומת לב לפרטים הקטנים ונגלתה לפני יצירת מופת: הצילום, המוסיקה הבימוי ועוד אבל בעיקר המשחק המדהים של ספייסי וביירן (אם אני לא טועה...) אמרתי לאחי שהוא חייב לראות אותו למרות שהוא כבד ואפל ואני חייב להודות שהוא עדיין קצת משעמם אותי, אבל שווה לראות אותו בעיקר בגלל ספייסי והסוף שלו...

אני מקווה שההודעה מוצאת חן בעינייך...

דרך אגב: אחי עדיין לא ראה אותו...
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 0:19 9/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כמובן שידענו על השם באנגלית (אני לפחות...)
אבל ככה זה אצלינו-חייבים לשנות את השמות באנגלית...
לפחות יש כאלה שיצאו יפה כמו הנוסע השמיני וחומות של תקווה אגודל למעלה

ולגבי הסיפור של ביטון-גם לי היה משהו דומה עם החשוד המיידי: סתם העברתי ערוצים באיזה 1 בלילה וראיתי את ההתחלה של זה בערוץ 4 והסרט לא ממש ריתק אותי אבל נשארתי איתו בכל זאת וכמובן שאחרי הסוף שמחתי שנשארתי.
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 7:32 9/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טוב, לפחות לא תרגמו את זה כמו את הסרט:

"The last boys scout", שתורגם ל: "בכוננות מתמדת"... מוציא לשון

עודד
חכם סיני
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 7/11/03

הודעהפורסם: 14:20 23/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יעל כתב/ה:
מה שכן, ההודעה הזאת גרמה לי לבדוק ב- IMDB את הפילמוגרפיה של קווין ספייסי, ואכן נראה שהסרט "החשוד המיידי" הווה נקודת זינוק חשובה לקריירה שלו. ידעתם, אגב, ששם הסרט באנגלית הוא the ususal suspectS, כלומר "החשודים המיידיים"?! אני חושבת שהשם המתורגם הוא רמז לספויילר אפשרי... חבל שלא תרגמו כמו שצריך.

כמו שכבר נאמר - אחד הסרטים המדהימים בכל הזמנים.
סבור אני שהמונח לקוח מביטוי שנטבע בסרט "קזבלנקה" (ושימש מאז כמשפט שנאמר בכל פעם שהמשטרה מנסה לחפות על הפושעים האמיתיים בהאשמת פושעים סטנדרטיים או צפויים):
Round Up the Usual Suspects.

מצד שני, אולי את צודקת בכל זאת קריצה

ואני לא יכול לסיים בלי להזכיר את "האזרח קיין" - יצירת מופת של ממש שהקדימה את זמנה בכמה שנים טובות.

עוד ציטוטים: http://www.pitgam.net
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 19:58 23/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יש יצירות מופת שונות. אני חושב שכדי שסרט יהיה יצירת מופת הוא לא חייב להיות בעל טוויסטים או סוחט דמעות. בעייני יצירת מופת יכול להיות סרט שפרץ תחום מסוים ולא רק ריגש והיה עם עלילה עמוקה. למשל בחורים רעים 2- סרט בעל עלילה פשוטה, אבל האקשן של הסרט הוא ממש יצירת מופת, בחורים רעים 2 קבע שיא חדש בתחום האקשן (בעייני) ולכן אני יכול לשייכו לכזאת רשימה, של סרטים מופתיים.
מצד שני אתמול נתקלתי ביצירת מופת שהיא פריצה באפקטים הוויזואליים וגם מרגש. מדובר כמובן בשר הטבעות : שיבת המלך.
מיס טורקיה
אורח

הודעהפורסם: 14:32 24/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יצירת מופת בלי שום ספק הוא: "המשחק" עם מייקל דאגלס סרט קצת ישן אבל גאוני בטירוף
חכם סיני
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 7/11/03

הודעהפורסם: 14:59 24/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סרט ענק!
(הוא משודר מפעם לפעם בלילות הקרים של ערוץ 2)

אני זוכר את הסצינה עם הליצן שגרמה לי לפוביה רצינית...לא יודע למה... חיוך

עוד ציטוטים: http://www.pitgam.net
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
noni_dp
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 6/06/03

הודעהפורסם: 15:51 24/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מאמין שחומות של תקווה הוא דוגמא מצויינת ליצירת מופת. לא היה חסר בו דבר- חורים מה שנקרא, העלילה לא ניסתה להתפלפל יותר מדי והחזיקה את הצופים יפה, ההעברה של אווירת הכלא והחיים בכלא, דבר שגם אם לכאורה נראה פשוט, בעיניי לפחות מרשימה מאד. כמובן, הדמות המופלאה של אנדי (טים רובינס) הייתה משהו מיוחד, והראתה שיש אנשים שיותר מדי חיים בשביל שיכלאו אותם בכלוב (וכל זה), גרמה להזדהות מוחלטת של הקהל, וכך לאהדה מוחלטת לסיום הסרט.

סרט שבאמת היה קרוב להיות שלם בעיניי, הוא סכנה ברורה ומיידית. מעבר לזה שבתור אמריקאי זה לא דבר ברור מאליו שטום קלנסי -מחבר הספר- יכתוב עלילה שעוסקת בשחיתות עד צמרת הממשל ממש, הוא הצליח ליצור עלילה מעניינת ואמינה.
עם זאת, הסיום קצת היה חסר לי. אחרי כל הסרט שנתן חשיבות גדולה לעניינים המדיניים, הרגשתי שסוף הסרט היה מעין התחמקות כאשר העימות הסופי עסק בחילוץ החיילים והניצחון הכללי על סוחרי הסמים. גם אם העז ואמר סוכננו ג'ק ראיין לנשיא בפרצוף את מה שזה בהחלט רצה להתכחש לו, הסיום לא הראה על ניצחון לצדק בתחום הזה. (השלמה לסרט באפשרות זו היה יכול להיות הקלטת הנשיא בשיחה האחרונה או משהו בדומה).
הייתי מקבל ואף מרוצה, אם זה בגלל שבעצם לא קיים ניצחון שכזה והסרט מראה שהשחיתות קיימת וזהו (אפשרות זו האמת, תהיה גם יותר אמינה). אבל לא. סוף הסרט לא הראה על קבלה של ג'ק ראיין את דברי הנשיא, אלא אי התייחסות לעניין (גם לא נראתה סלידה ברורה של ג'ק ראיין מהשחיתות הפוליטית אלא רק כעס על הפרטים המעורבים לכך איתם בא במגע).
תנו דעתכם.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 23:20 24/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

את המשחק בדיוק הזמנתי אתמול! אחרי שהוא יגיע הנוסע השמיני 3 יהיה הסרט היחיד של פינצ'ר שעוד אין לי ב-DVD...

לא הייתי קורה לו יצירת מופת אבל הוא ללא ספק סרט נהדר כיאה לסרט פינצ'רי... אגודל למעלה
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 18:48 26/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

המשחק אכן סרט מעולה. תסריט מדהים ומשחק מצויין !!!

כן ירבו

עודד
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 0:46 27/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חומות של תקווה הוא סרט מדהים. אין ספק.
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 2:27 27/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

se7en הוא סרט מצויין- אני לא בטוח ב100% שאני מגדיר אותו יצירת מופת אבל הוא בהחלט סרט נהדר, עם תסריט מצוין, בימוי טוב וסוף גדול!

חומות של תקווה הוא בהחלט יצירת מופת ואני מחשיב אותו לסרט הטוב ביותר אחרי החשוד המיידי
nir
אורח

הודעהפורסם: 11:59 29/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טוב , על שר הטבעות כבר כתבו הכל ( למרות שאני עדיין לא הספקתי לראות את השלישי ) אבל יצירת מופת בעיני שעדיין לא הוזכרה כאן זה "העוקץ" - בגלל פול ניומן , בגלל הבימוי , בגלל המתח ובגלל שזה אחד הסרטים שאני יכול לראות שוב ושוב ......
רן
אורח

הודעהפורסם: 1:59 5/01/04    נושא ההודעה: מופת רעיוני הגב עם ציטוט

בחירה קשה... גם יצירת מופת וגם יוצא דופן מבחינה רעיונית... לא מצליח לשלב בין השניים, אבל לפחות אני אבחר בבמאי אחד שמשלב את שניהם.

פיטר גרינווי - זה נהדר לראות מישהו שעושה דברים כל כך שונים עם המדיום הקולנועי.

נתחיל ברעיונית - "הטבח הגנב אשתו והמאהב" - לכל תמונה שעל הקירות, לכל פריט לבוש, לכל דמות, לכל סצנה, לכל התפאורה יש משמעות. הסרט עצמו הוא רק מטפורה לביקורת עמוקה יותר. יצא לי לראות אותו בבית קולנוע קטן בזמן שטיילתי בקולמביה, ובעל הקולנוע, פנה לקהל לפני הסרט ונתן הרצאה של 40 דקות על משמעות הדמויות, הסצנות, הצבעים וזו היתה אחת הצפיות המרתקות שהיו לי.

יצירת מופת - לא ממש הגדרת מהי יצירת מופת, (גם רעיונית לסרט הזה אין הרבה רעים), אבל משום מה יצירת מופת הצטייר לי בראש כמופע ויזואלי. "כתוב בעור" של גרינווי, זה כמעט כמו ללכת למוזאון, כל כך מרשים בעייני, מאד מאד ויזואלי.

אם אני לא טועה התענינת בסרטים שאפשר לדבר עליהם ולנתח אותם קולנועית. פיטר גרינווי מספק ארסנל שלם של סרטים כאלו. קראתי מספר מאמרים מבריקים שנכתבו בהשראת הסרטים שלו.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
עמוד 2 מתוך 3

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי