| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא   | 

| האם תלך לראות את הסרט "שר הטבעות - שובו של המלך"? | 

| אני טס לראות (אפילו הכנתי תחפושת של עלף!!) | 

| 
			   64%  | 
			  [ 9 ] | 

| אחכה שהשגעון של "שר הטבעות" ירגע ואז אלך | 

| 
			   35%  | 
			  [ 5 ] | 

| אחכה שהסרט יגיע לוידאו או לDVD | 

| 
			   0%  | 
			  [ 0 ] | 

| ממש לא ( אני מת שסאורון ינצח) | 

| 
			   0%  | 
			  [ 0 ] | 

| 

| סך-הכל הצבעות : 14 | 

| 

| מחבר/ת | 
		הודעה | 

ארגורן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03 הודעות: 282

| 

פורסם: 18:23 1/12/03    נושא ההודעה: one ring to rule them all , ספיישל "שר הטבעות"! | 
				     | 

| 

18 לדצמבר זה התאריך שבו הסרט "שר הטבעות -שובו של המלך" ייצא לאקרנים בארץ ואני חושב שמזמן לא היה כזה מתח לקראת סרט כלשהו.

הסרט הצליח הרבה בזכות סצנות הקרב הנפלאות , האוירה המדהימה בסרט וכמובן צוות השחקנים המופלא שכולל שחקנים כמו : ויגו מורטנסון , אלייגיה ווד , איאן מקלן , שון בין ורבים אחרים.

בגלל שטרילוגיית שר הטבעות עומדת להגיע לסיומה , אני חושב שזה הזמן לסכם את סרטי שר הטבעות ולכן הכנתי סקר לסיכום הסרטים. 

1) מי לדעתכם השחקנים שמשחקים הכי טוב את הדמות שלהם בסרט?.

2) מי לדעתכם השחקנים שהיה עדיף שמישהו אחר ישחק את הדמות שלהם?.

3) מהי הסצנה האהובה עליכם מבין הסרטים שראיתם עד עכשיו?.

4) שאלה לאלא שקראו את הספר : האם לדעתכם פיטר גקסון שמר על רוח הספר?. 

אני מציע לכל מי שמתכוון ללכת לראות את הסרט "שר הטבעות" , לא ללכת לפורומים שקשורים לשר הטבעות  , כי הם יכולים לגלות פרטים רבים על הסרט שיכולים להרוס את הצפייה למי שרוצה שיהיה לו הפתעה.

עוד שלושה שבועות שהסרט יגיע לארץ , מי שיראה את הסרט יוכל לכתוב בדיון הזה את דעתו על הסרט ואז יהיה אפשר לסכם יותר טוב את הטריולוגיה.

הנה קישור למשהו נחמד שמצאתי ברשת , זה שאלון שבסופו אומרים לך למי מבין דמויות שר הטבעות אתה הכי דומה.

http://www.geocities.com/mydigitalview/lotr_person.html

אתם יכולים לנחש כמה הייתי המום שגיליתי שאני דומה יותר לפרודו     . | 

| 

| 
		 | 

| 

noni_dp חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 6/06/03 הודעות: 181 מיקום: ירושלים
  | 

פורסם: 23:49 1/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

תחפושת של אלף לא הכנתי, אבל אני אכן רץ לבכורת המרתון בירושלים.

שחקנים שלדעתי היו מוצלחים יחסית בסרט הם הוגו וויבינג (אלרונד), אורלנדו בלום (לגולאס), איאן מקלן (גנדאלף) וויגו מורטנסן (ארגורן), אך במיוחד במיוחד קייט בלאנשט המצויינת. לא היה אף אחד ששיחק גרוע מספיק כדי להפריע לסרט או לבלוט לרעה ובסך הכל כולם עונים על הדרישות.

אני לא בטוח מה הסצנה האהובה עליי אבל מן הסתם הסצנות המרהיבות ביותר (עד כה) הן אלו של הקרב בסוף שני המגדלים.

לי אגב, יצא בשאלון שאני דומה לגלדריאל.
  נערך לאחרונה על-ידי noni_dp בתאריך 15:43 2/12/03, סך-הכל נערך פעם אחת | 

| 

| 
		 | 

| 

William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
  | 

פורסם: 0:36 2/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

1.אנדי סירקיז-גולום.     לפי דעתי היה לו הרבה עבודה עם כל החיישנים האלה עליו וכמויות הקול שהוא היה צריך לעשות...הרבה עבודה. ולפי ה-DVD של שני הצריחים הוא גם נראה בן אדם מאוד מצחיק.  ולפי דעתי אלייז'ה ווד מוצלח מאוד גם בתפקיד פרודו.

2.לא ממש חשבתי על זה ואני חושב גם שכל השחקנים עושים עבודה מעולה אבל אם כבר שאלת אז נראה לי שריצ'ארד האריס ז"ל היה יכול להיות גם גנדלף מעולה. אבל הוא זכה לשחק מכשף כבר בהארי פוטר...

3.גם על זה לא ממש חשבתי אבל יש סצינה באחוות הטבעת שאהבתי מהרגע הראשון שראיתי אותה וזאת הסצינה שההוביטים מתחבאים מתחת לגזע עץ ואחד הפרשים השחורים מחפש אותם ממש מעליהם. ממש אהבתי את הקטע הזה בצפיה הראשונה. (גם עשו על זה אגב קטע בפרק הפרודיה על שר הטבעות בסאות פארק...   )

4.לא קראתי את הספרים. חשבתי על זה לפני אחוות הטבעת והחלטתי רק לראות את הסרטים כדי שלא יהרסו לי קטעים מהספר אולי וככה אני בטוח יהנה מהסרטים...

ואני עדיין לא יודע אם לעשות הקרנה אצלי קודם לשני הסרטים הראשונים ב-DVD או למצוא מישהו שמוכן ללכת איתי לשלושתם בקולנוע... נראה כבר. העיקר שיגיע כבר השלישי. | 

| 

| 
		 | 

| 

עודד כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02 הודעות: 339 מיקום: רחובות
  | 

פורסם: 8:30 2/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

1) הדמות האהובה עלי היא של גימלי והיא בהחלט משוחקת היטב כולל רטינות גמדיות משכנעות למדי (אני חייב לציין שזה מזכיר לי מספר משחקים AD&D בעבר). אבל הדמות המדהימה מכולן בעיני היא של גולום. שילוב מדהים של טכנולוגיה ומשחק !!!

2) מממ. אין ממש שחקנים גרועים ולפיכך לא נראה לי שצריך להחליף אף שחקן (אלא את מי שאחראי על כך שסצנות חשובות לא נכנסו לסרט, או שסצנות אחרות ודמויות מסויימות עוותו בו לעומת הספר).

3) הסצנה האהובה עלי היא המונודיאלוג בין גולום וסמיגול האם לבגוד בפרודו או לא. משחק מדהים ההופך סצינה די פשוטה בספר לחוויה קולנועית. למעשה עד עתה זה היתרון היחידי שמצאתי של הסרט לעומת הספר (טוב נו, זה + ליב טיילור...     ). סצנה יפיפיה אחרת היא של מסיבת הזיקוקים של פרודו בה מפוצצים פיפין ומרי זיקוק דרקון ענקי ונתפסים על ידי גאנדאלף, שמכריח אותם לשתוף את כל הכלים מהמסיבה. אני מאד אוהב זיקוקים    

4) בסך הכל למרות כל הביקורת שהטחתי בו פיטר ג'ק'סון עשה עבודה טובה. ככל הנראה פשוט בלתי אפשרי להעביר את הספר הזה באופן טוב יותר לקולנוע. למרות זאת אני עדיין לא מבין מדוע הוא עיוות מספר דמויות ובמיוחד את פאראמיר. פשוט מרגיז אבל יותר טוב ציפור אחת ביד משתיים על העץ.

גררררר נורא בא לי להיות דומה לגימלי (כאמור, הדמות האהובה עלי), אבל לפי השאלון אני דומה לארגורן ??(ממש לא נראה לי דרך אגב...    ). טוב, לפחות אני לא דומה לסרומן או לגולום...    

בוז למתרגם העלוב וחובב העלפים לוטם החושם  ויחי הטולקינאים !!!

עודד    | 

| 

| 
		 | 

| 

yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787

| 

פורסם: 20:36 2/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

1) אני חושב שאלייג'ה ווד, איאן מקלן וג'ון רייס דייוויס (שמשחק טוב גם בדרמה וקומדיה) שיחקו הכי טוב בטרילוגיה.

2) אני לא הייתי מחליף אף אחד, אבל איזה תפקיד בשביל ג'וני דפ לא היה מזיק...   

3) אהבתי את הקרב בין גנדלף וסארומן באחוות הטבעת וגם את הקרב על מצולת הלם בשני הצריחים.

4) הסרטים ממש טובים, אבל בכל זאת פיטר ג'קסון לא מצליח להעביר את כל תחושות הקסם שהיו לי במהלך קריאת הספרים. | 

| 

| 
		 | 

| 

יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
  | 

פורסם: 21:51 2/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

אני חושבת שג'קסון הצליח להביא לקולנוע את העולם העשיר שיש בספר, ובצורה מכובדת ביותר - ולו רק בגלל שויזואלית מה שרואים על המסך כל כך מהמם רב הזמן: הנופים, התפאורה, התלבושות, וגם השחקנים - שנראים נכון ומשחקים היטב. ובעיקר, הכל נראה כאילו שייך לעולם אחר לגמרי מהעולם שלנו. עולם אחר, ובכל זאת כזה שיכול להיות קרוב ללב. 

הדברים שאני פחות אוהבת בסרטים קשורים בעיקר לנקודות בהן הסרט קופצני מדי ביחס לספר, ולא מספיק בהיר. יכול להיות שהבעייות האלה מתמתנות בגרסאות המלאות והארוכות, אותן טרם ראיתי. אבל ממה שכן ראיתי, אני בהחלט חושבת שהסרטים לא מושלמים, ושיש להם לעיתים נטייה למלודרמטיות כאשר הספר דווקא נוהג באיפוק, או לקופצנות וחוסר, מה שעושה עוול לעולם העקיב שטולקין יצר.

הכי הכי חבל לי שלא צלמו, באותה הזדמנות גם סידרה בת 12 פרקים לכל ספר. ככה היה אפשר להכנס לפרטים ולתת זמן להתפתחויות... מה אתם חושבים? 

לגבי השחקנים:

שחקן אחד שהיה בעיני טוב במיוחד (למרות ואולי בגלל שדמותו מעוררת אי נוחות) הוא שון בין שגלם את בורומיר. הוא היה יהיר, אבל בלי להיות רע, חמדן אבל גם אצילי. האמת היא, שאולי בסרט הוא התקבל יותר כ"רע" מאשר כדמות מורכבת. אבל עדיין מורכבות כלשהי עברה. האיאנים שניהם היו נפלאים - איאן הולם כבילבו, ואיאן מק'קלן כגנדלף. ועודד צודק, גם הליהוק של גימלי מאד מוצלח.

סצינות שאהבתי:

אהבתי בסרט הראשון את כל סצינות השיחה בין בילבו לגאנדלף, שהתקיימו בבית של בילבו. הן היו עשויות היטב והשחקנים שניהם נפלאים! מה גם שבאותם קטעים הרבה מהטקסטים המקוריים של הספר נאמרו על ידי הדמויות.

אהבתי גם את הסצינה שוואלס הזכיר, כאשר בפעם הראשונה מרגישים וחווים את האימה של הפרשים השחורים (רפאי הטבעת). 

וכמובן, כמובן, אהבתי את הקטע הפותח שמתאר את השתלשלות העניינים של הטבעת מאז ועד היום. עם הקריינות הנפלאה...

בסרט השני אהבתי את הזכרון של גנדלף מהקרב עם הבלרוג. זה היה עשוי מאד יפה ויזואלית, והתיאור שלו, כיצד הוא מצוי במקום ללא זכרון, עד שמשהו "החזיר" אותו (לא זוכרת מלה במלה) היה מאד מעניין ופיוטי... על הגבול בין חוויה אנושית לחוייה מחוץ לתחום האנושי... משהו שאפשר להבין אבל לא עד הסוף. אהבתי גם את הקטעים עם גולום, אבל אני לא יכולה להגיד שהיה אחד שתפס אותי במיוחד (גם לא זה של המונודיאלוג בסוף, למרות שהוא באופן "אובייקטיבי" קטע מצויין). 

חוץ מזה? הממ.. זה מעניין שקשה לי להזכר בקטעים שממש אהבתי מהסרט השני. אני חושבת שפשוט פחות אהבתי אותו...  אם מישהו מוכן להזכיר לי קטעים טובים מהסרט השני אשמח לחוות עליהם דעה.

והצבעתי בסקר - ברור שאני מחכה ומצפה לסרט ומתכוונת לראות אותו מיד כאשר אוכל! אבל  איך אוכל להתחפש לבת-לילית ענוגה כאשר אני כבר כזאת?    | 

| 

| 
		 | 

| 

יעל מבקרת בקולנוע

| 

פורסם: 22:01 2/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

בכלל יצא שאני לא לילית לא חלילית! אבל בסרט הקרוב אני הולך להנשא לאחת...

שלכם א. בן א. | 

| 

| 
		 | 

| 

| 

פורסם: 0:58 3/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

טוב הגיע הזמן שגם אני אענה על הסקר שהכנתי אז הנה :

1)אלייגיה ווד משחק נפלא את פרודו , ממש כמו שדמיינתי את פרודו בזמן שקראתי את הספר.

ויגו מורטנסון (ארגורן) מתאים מאוד לדמות של הגיבור , אבל לדעתי ההפתעה הגדולה של הסרט הוא השחקן שיעל הזכירה שון בין שגילם את בורומיר בסרט הראשון , מדובר פשוט בשחקן מצוין ולי הוא גרם להתחבר  לדמותו הטרגית של בורומיר. 

לגבי זה שאמרת שבורומיר התקבל יותר כדמות רעה מאשר מורכבת אני לא חושב כך ודוגמאות לכך יש בכמה סצנות בסרט : 

א) שהם מגיעים ללוריין יש שיחה בין בורומיר לארגורן שם בורומיר מדבר על התקווה שלו לראות שוב את גונדור ולהצילה מיידי האוייב.

ב) שהם יוצאים ממוריה בורימור  מבקש על סף דמעות מארגורן לתת לחברי האחווה עוד כמה דקות להתאבל לאחר מותו של גנדאלף לפני שהם ממשיכיפ במסעם .

ג) וכמובן מותו של בורימור , שלפני מותו הוא מבקש סליחה על זה שהוא ניסה לקחת את הטבעת מפרודו.

כל הדוגמאות האלא ורבות אחרות מוכיחות לדעתי שהסרט הראה את בורימור כדמות מורכבת ואנושית ולא כדמות רעה.

2) לדעתי הוגו וויבינג לא מרשים במיוחד בתור דמותו של אלורנד , למרות סצנה אחת טובה עם גנדאלף , אבל חוץ ממנו אין אף שחקן שלדעתי  לא היה מתאים לתפקיד.

3) אהבתי כל כך הרבה דברים בסרט הזה שקשה לי לבחור את הסצנות הטובות ביותר לדעתי . סצנת הקרב הטובה ביותר הוא כמובן הקרב המפורסם נגד צבא האורוק האי.

בחלק האחרון של הסרט הראשון לדעתי היו בו את הסצנות המרגשות והטובות ביותר , שהשאירו טעם של עוד. אהבתי גם את הסצנות שהתרחשו בפלך שהיו בדיוק לפי הספר.

4) התשובה נחלקת לשני חלקים : בסרט הראשון - מה שלדעתי עושה את הסרט הזה מושלם זה שהוא הולך לפי הספר . היה אפשר להבין את הבמאי שהוא החליט להתעלם מדמותו של טום בומבאדייל , כי הוא לא ממש משפיע על הסיפור  .

בסרט השני- בסרט השני העניינים יותר מסובכים , עודד ציין את דמותו של פארמיר וגם לי לא מובן למה פיטר גקסון עיוות את דמותו , מה גם שזה סתם סיבך לו את העלילה.

הקטע שבו ארגורן נפל מהגבעה בכלל לא היה בספר והיה צריך לבטל אותו. תיקון של שני הדברים האלא היו יכולים להפוך את הסרט ליותר טוב ממה שהוא כבר היה. | 

| 

| 
		 | 

| 

אורח

| 

פורסם: 14:17 3/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

אני הכי דומה ל    | 

| 

| 
		 | 

| 

The Shining חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/10/03 הודעות: 47

| 

פורסם: 14:59 3/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

| יעל כתב/ה: | 	 		  לגבי השחקנים:

שחקן אחד שהיה בעיני טוב במיוחד (למרות ואולי בגלל שדמותו מעוררת אי נוחות) הוא שון בין שגלם את בורומיר. הוא היה יהיר, אבל בלי להיות רע, חמדן אבל גם אצילי. האמת היא, שאולי בסרט הוא התקבל יותר כ"רע" מאשר כדמות מורכבת. אבל עדיין מורכבות כלשהי עברה. האיאנים שניהם היו נפלאים - איאן הולם כבילבו, ואיאן מק'קלן כגנדלף. ועודד צודק, גם הליהוק של גימלי מאד מוצלח.

| 	  

בקשר לבורומיר, אני מציע לך לראות את הגירסה המורחבת עם קטע שמסביר למה בורומיר בעצם רצה את הטבעת, אם תרצו אני אסביר לכם למה(יש סצינה בסרט שלא נראתה בקולנוע). | 

| 

| 
		 | 

| 

יעל מבקרת בקולנוע

| 

פורסם: 16:33 3/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

באופן כללי אני מעוניינת לראות את הגירסה המורחבת, אבל הבנה לגבי המניעים יש לי מקריאת הספר עצמו. עדיין, כשאני חושבת על הסרטים אני מנסה לראות איך מי שלא קרא יבין אותם ויחווה אותם. בסך הכל, גם אני קראתי את הספר (כולו) רק אחרי הסרט הראשון, ונדמה לי שזכור לי שחוויתיאת בורומיר  כטיפה יותר "רע" מאשר בקריאה.

ובכל מקרה אשמח לשמוע מה יש בסצינה שאתה מתייחס אליה. | 

| 

| 
		 | 

| 

mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635

| 

פורסם: 11:18 4/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

| יעל כתב/ה: | 	 		  בכלל יצא שאני לא לילית לא חלילית! אבל בסרט הקרוב אני הולך להנשא לאחת...

שלכם א. בן א. | 	  

אני היחיד שלא הבין מה היה כתוב כאן ?

את הערותי הרבות לשרשור הזה אני אכתוב בפירוט, כשאני אגיע הביתה... | 

| 

| 
		 | 

| 

עודד כוכב אתר

| 

פורסם: 18:22 4/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

באופן אישי מעניין אותי למי ארגורן הכי דומה בחידון...    

עודד   

טוב תיקון. כרגע ראיתי שארגורן אמר שיצא לו פרודו. אז ארגורן, מה לגבי החלפת שם?

עודד   
  נערך לאחרונה על-ידי עודד בתאריך 21:43 4/12/03, סך-הכל נערך פעם אחת | 

| 

| 
		 | 

| 

Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952

| 

פורסם: 20:39 4/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

| mulder כתב/ה: | 	 		   	  | יעל כתב/ה: | 	 		  בכלל יצא שאני לא לילית לא חלילית! אבל בסרט הקרוב אני הולך להנשא לאחת...

שלכם א. בן א. | 	  אני היחיד שלא הבין מה היה כתוב כאן ? | 	  

בהודעתה הראשונה, ציינה יעל, שהיא אלפית (לפי תרגום לבנית אלפים נקראים בני-לילית), אך לאחר שהיא בדקה עצמה בחידון התברר לה שהיא ארגורן בן ארתורן (אאז"נ). | 

| 

| 
		 | 

| 

| 

פורסם: 23:13 4/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

הרעיון של יעל לעשות סדרה במקביל לסרט "שר הטבעות" הוא רעיון נהדר אבל לדעתי צריך לעשות סדרה מצוירת ולא עם שחקנים אמיתים , כי אז זה יהיה יותר מדי דומה לסרט.

אם השחקנים ששיחקו בסרט ידבבו את הדמויות אז זה יהיה אפילו יותר מעניין.

ככה עשו גם המטרקיס , רק שאני מעדיף שזה יהיה מצויר ולא בעזרת מחשב.   

אם הייתי יודע שאני בעצם פרודו הייתי מחליף מזמן את השם , אבל כנראה שהטבעת השתלטה עלי וגרמה לי לחשוב שאני ארגורן.     | 

| 

| 
		 | 

| 

עודד כוכב אתר

| 

פורסם: 23:20 4/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

טוב אתה לא יכול להיות אראגורן כי אני אראגורן. דרך אגב לדיאנה יצא גלנדריאל    

עודד    | 

| 

| 
		 | 

| 

| 

פורסם: 1:02 5/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

היה אגב כבר סרט מצוייר לפני הרבה שנים נראה לי...

ועשיתי גם את המבחן ואני דומה ל- גימלי!

שזה אגב נכון בכמה מובנים: גם אני הרבה אוהב להיות מצחיק (גימלי הרג אותי בשני הצריחים) וגם שנינו יחסית נמוכים לגילנו נראה לי... מישהו יודע אגב בן כמה גימלי? | 

| 

| 
		 | 

| 

| 
		 | 

| 
		 | 

| 

צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
  | 

פורסם: 3:42 5/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

ארגורן, גם אני פרודו!

You are most like Frodo. You're very friendly, and you have a great personality. Although you like to have fun, you can also be pretty serious at times. It's pretty hard to get you mad, but once you're mad...everybody better look out! Keep that temper under control and realize that you're better off than you may think.

נראה לכם מתאים??

כל האחרים - תשימו כאן גם מה שכתוב עליכם, כדי שנוכל לשפוט. | 

| 

| 
		 | 

| 

~ניאו+טרין~ אורח

| 

פורסם: 20:40 6/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

אני בטוח הולכת לראות!

ראיתי את הפרסומת בקולונוע וחוץ מזה אני מעריצה!

השאלון לא עולה לי  

הודעה זו נערכה.

אין צורך להשתמש בכל כך הרבה סמני קריאה, סימן אחד מספיק ולכל היותר, יש להשתמש בלושה. גם לרצף נקודות אין הרבה משמעות, אפשר להשתמש ב-3 נקודות או לא להשתמש בכלל.

הסיבה שאינך יכולה להשתתף בסקר היא, שאינך משתמשת רשומה. רק משתמשים רשומים יכולים ליצור ולהשתתף בסקרים (וגם לערוך את הודעותיהם, לקבל הודעות כשמגיבים אליהם וכו'). | 

| 

| 
		 | 

| 

mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635

| 

פורסם: 11:52 8/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

| mulder כתב/ה: | 	 		  

את הערותי הרבות לשרשור הזה אני אכתוב בפירוט, כשאני אגיע הביתה... | 	  

אני לא יודע אם זו ההפקה הגדולה או היקרה ביותר בכל הזמנים (אורן?), אבל שר הטבעות זו ללא ספק זו ההפקות הארוכות והגדולות שהיו. ההשקעה בפרטים היתה מדהימה: האיפור וההלבשה של האנשים והיצורים, הנופים והאתרים בהם התרחשו הסצנות, העיצוב של ממלכת בני הלילית, ועוד.

לכן, בראש ובראשונה, הוא מצליח להעביר באמת תחושה של עידן אחר, של עולמות קסומים מהעבר, ובכך מצליח לשרת את מטרתו האמיתית של כל סרט, לדעתי: אסקפיזם (ויסלחו לי מחפשי הצילום המושלם, האמירה האנרכיסטית או שאר הארטיסטים). במשך 9 שעות, אנחנו נשב ונרגיש חלק מהסאגה שטווה עבורנו טולקין, נחווה יחד עם החבורה את הקרבות העזים, את יפי בני-הלילית, את המשא הכבד של פרודו ואת המסע הארוך להבסתו של סאורון.

לא יודע, אין הרבה סרטים שעשו לי את זה כמו שר הטבעות.

השחקנים: אלייז'ה ווד היה בחירה מעולה, לדעתי. הוא פשוט... הוביט, לא ?

ויגו בתור אראגורן נראה לי אנמי בהתחלה, ציפיתי למישהו יותר סמכותי וכריזמטי, אבל מתרגלים, והיום, אחרי הרבה צפיות הוא נראה לי טבעי.

השחקן שבלט לטובה, היה אורלנדו בלום בתור לגולאס, שהפך להיות הדמות החביבה עלי בעקבות הסרט. אני לא מדבר רק על המשחק המשובח (למשל, ראיתם את ההבעה שלו כשבורומיר מת?), אלא גם על ההתנהגות כבן-לילית. כל התנועות שלו היו קלילות וזריזות, וקטעי הקרב שלו היו מאלפים, במיוחד עם שני פגיונות. לא יודע אם שמתם לב, אגב, אבל הוא הכריע כמעט כל קרב ב-FOTR.

את הסצנה הטובה, ממש, אבל ממש קשה לי לבחור. בתור אחד שנקעה רגלו בקרב קשה בקורס טאי-קוואן-דו, ברור שזו תהיה סצנת קרב, אז אני מתלבט בין הקרב על נקרת הלם לבין הקרב במוריה. אני צריך לצפות שוב בשניהם כדי להחליט, אז נשאיר את זה פתוח בינתיים...

אתם כבר מכירים את דעתי על שמירת רוח הספר, אבל בקצרה אני רק אומר שספר זה ספר, וסרט זה סרט, וכדי להנות לא חייבים להשוות ביניהם. לא צריך להיות דודה פולנייה.

אני, אגב, יצאתי גלדריאל. וכה אמר ה-URL:

You are most like Galadriel. There's just something about you that people like. A sort of aura. You're very kind to people, and you like to help others succeed. You're not as candid as most people would like. You don't have to share your deepest darkest secrets, but be more honest about things! You're more mature than most people your age, so don't worry!

מה אתם אומרים?

יצא קצת ארוך, מישהו בכלל טרח לקרוא עד הסוף?

| 

| 

| 
		 | 

| 

| 

פורסם: 13:44 9/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

| William Wallace כתב/ה: | 	 		  היה אגב כבר סרט מצוייר לפני הרבה שנים נראה לי...

ועשיתי גם את המבחן ואני דומה ל- גימלי!

שזה אגב נכון בכמה מובנים: גם אני הרבה אוהב להיות מצחיק (גימלי הרג אותי בשני הצריחים) וגם שנינו יחסית נמוכים לגילנו נראה לי... מישהו יודע אגב בן כמה גימלי? | 	  

רציתה לדעת בן כמה גימלי ? גימלי היה במותו בגיל 262 , במלחמה הוא היה בגיל 139.

כך שאתה די זקן    .

פרודו למי שרוצה לדעת היה בן 50 בתקופת המלחמה אבל לא ידוע לי מתי הוא מת.

צריך לקחת בחשבון שהגילים בשר הטבעות הם אחרת מאשר במציאות. | 

| 

| 
		 | 

| 

6969 חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 19/12/02 הודעות: 100 מיקום: PINK GRASS
  | 

פורסם: 22:05 9/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

שחקנים: קייט בלנשט פשוט מלאכית בתפקיד גאלדיר (שעקב זה מה שיצא לי) משום מה היא לא שיחקה הרבה בשתי צרחים, איאן מקמלן במשך כל הסרט ידעת שאתה נמצא בידים בטוחות הכל בגלל גנדאלף, ברנד היל (המלך).

הסצנה האהובה עלי היא: כשהעצים מדברים בינהים בשני, וכשהם רואים את הפיות ביער בראשון. | 

| 

| 
		 | 

| 

| 

פורסם: 0:26 12/12/03    נושא ההודעה:  | 
				     | 

| 

מאיפה הבאת את הגילים ארגורן?

והאם כיאה לשמך גםא תה הולך למרתון שלושת הסרטים ביום רביעי? |