יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

אז מי בכל זאת מפחד מ"הסנדק"????

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
sahar 206
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 22/02/03

הודעהפורסם: 0:53 24/02/03    נושא ההודעה: אז מי בכל זאת מפחד מ"הסנדק"???? הגב עם ציטוט

הטרילוגייה של פראנסיס פורד קופולה היא מבחינתי אחת היצירות החזקות בקולנוע.... בסביבתי הקרובה,חבריי אינם מעריכים כמוני. וזה מקובל עלי,כי איש איש וטעמו יחיה.. אבל מעניין אותי לדעת מה הדיעה הרווחת בין חברי האתר ,שהם מין הסתם פריקים של קולנוע!אז כל מי שיש לו חשק לכתוב על מרלון ברנדו,רוברט דה נירו ואל פצינו...מוזמן לכתוב. זה לא נראה לי כזה נורא!
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני MSN Messenger
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 1:05 24/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני יהיה הראשון-
אבל אני לא ממש מת על הסנדק. אני לא מאוד אוהב סרטי מאפיה וכאלה. ראיתי את הראשון מאוד מזמן.את השני וה-3 לא ראיתי בכלל. כי אני יודע למה אני הולך להיכנס ואני לא מאוד אוהב את הז'אנר הזה...
אז אני מבין שהסנדק נכנס בין הסרטים האהובים עלייך? (מקום 1? ).
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
sahar 206
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 2:43 24/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

וויליאם וואלס ידידי... אני אוהב שילוב של קולנוע ריאליסטי והיסטורי.אני אוהב סרטים פשוטים בלי מדע בדיוני ובלי קומדיות. כל מה שהוא מציאותי ויכול לקרות לי או לך -היום או מחר. בפשוטים אני מתכוון לסרטים מהחיים. כמו שכבר אמרתי בהודעה הקודמת,אני לא יכול לדרג סרטים,כי לכל סרט יש את הייחוד שלו וכל סרט לוקח אותי למציאות אחרת.אבל אני רק יכול להמליץ על מה שאני חושב שהוא חובה מבחינתי....והסנדק הוא אחד מהם. כמו שאני רואה אותך אני מבין שיש לך מושג או שניים בקולנוע ושנינו יודעים שאם שחקן אחר היה עושה את "וויליאם" ולא מל גיבסון-אז הסרט לא היה מגיע לאותה רמה. משמע =לשחקן טוב יש אפשרות להפוך סרט לאיכותי....וזה בדיוק מה שמרלון ברנדו,אל פצינו ורוברט דה נירו עושים לסנדק......פשוט לא יכול להיות רע ועוד עם שילוב של קופולה....לכן הסרט הוא גם דרמה ולא סרט מאפיה טיפוסי...
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 3:03 24/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מסכים איתך מאוד sahar . אני באמת מאמין ששחקנים יכולים להפוך סרט ליותר טוב ולהחזיק סרט בידיים... ציינת שאתה לא אוהב מדע בדיוני או קומדיות:מה עם Minority Report ? זה לא סתם מדע בדיוני,זה סרט מאוד חכם! ולמשל סרטים שהם לא מדע בדיוני אבל לא ממש "רגילים": Memento ו-fight club למשל... אהבת את הסרטים האלה?
נכון, אפשר לדרג את הסנדק בתור דרמה ולא סרט מאפיה...
בקשר לשילוב של קופולה,ברנדו ו-דה נירו- בהחלט שילוב שיכול להזניק סרט לרמות אחרות. כמו למשל-פיט, נורטון,ו-פינצ'ר ב-fight club
או ג'ודי פוסטר ו-אנטוני הופקינס בשתיקת הכבשים. (ג'ונתן דמי שביים לא ממש היה הבמאי האידיאלי לעשות את הסרט בהתחלה,אבל עשה עבודה מעולה).
וכמובן השילוב של-מל גיבסון,מל גיבסון,מל גיבסון ו-רנדל וולאס. (מל ביים,שיחק,הפיק. רנדל כתב את התסריט.וגם נחמד שקוראים לו וולאס... חיוך )
גם אני יותר אוהב סרטים שמתבססים על מציאות ובאמת יכולים לקרות,אבל אני אוהב גם "מדע בדיוני" כמו:
Minority Report
Back to the Future
12 Monkeys
Lord of the Rings
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
sahar 206
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 12:32 14/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חברים יקרים! אני מחזיר את הדיון הזה לסדר היום הציבורי....חוש ממל גיבסון אף אחד לא הגיב! אז או תגיבו או שפשוט תרוצו לראות אותו ואת בטוח תגיבו תודו לי אחרי זה!!!
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03

הודעהפורסם: 19:02 14/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ובכן סהר, עמדתי באולטימטום וראיתי את הסנדק תוך שבוע.
נהנתי מאוד, כמובן, מהסרט עצמו, אבל בעיקר מהסגנון המיושן שלו, ואני מתכוונת למיושן במובן הטוב - לא עושים היום סרטים כאלו. היום סרט צריך להיות ערוך בצורה מתוחכמת (ממנטו), עם סוף שהופך את הסרט כולו (מועדון קרב, החוש השישי), או בלתי אפשרי להבנה (מלהולנד דרייב). כל הסרטים שהזכרתי הם סרטים טובים, והטריקיות שלהם מרתקת, אבל הסנדק העלה געגוע לקולנוע שפשוט מספר סיפור מעניין, מתחילתו ועד סופו, ולא מהאמצע לסוף וממנו להתחלה, קולנוע שכתוב, מבוים ומשוחק נפלא.
כמובן שקשה שלא להתאהב במייקל.
מה אתה אהבת בו, עד שהוא הפך לסרט שאתה הכי אוהב?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 19:31 14/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

את "הסנדק" ראיתי ממש מזמן, אבל הוא בהחלט זכור לי כסרט מאוד חזק. הוא ללא ספק סרט המאפיה האולטימטיבי ואותי סרטי מפיה כמעט תמיד מרתקים - הקודים הפנימיים, הכבוד, "התשלום" על החטאים, הפיקחות והחשיבה האסטרטגית, המלחמה מול החוק מצד אחד ומול משפחות אחרות מצד אחר, ההסתגלות של מאפיות ישנות לפשע מאורגן חדש ועוד ועוד. בסנדק מלבד כל מה שהזכרתי יש גם אפוס היסטורי, שזה עוד מאפיין לסרטים שאני אוהב (אבל רק אם זה נעשה בצורה טובה ולא תרחנית) ויש כמובן את אנסמבל השחקנים הנהדר, מיטב שחקני שנות השבעים מארה"ב (כמובן שרובם המשיכו גם לשנות השמונים וחלקם מככבים עד ימינו).

ובהקשר הזה (אבל בצורה רופפת), רציתי להמליץ על שלושה סרטים, שכל אחד בדרכו שלו, הוא יצירת אומנות קולנועית משובחת והם מהווים (במידה מסויימת) שלושה שלבים בסרטי מאפיה:
ראסטי ג'יימס / Rumble Fish
סרט נוסף של פרנסיס פורד קופולה (מ-1983), שעוסק בשלב אחד לפני המאפיה - כנופיות רחוב. האמת שהוא לא עוסק בכנופיות רחוב, אבל הן מהוות רקע לסרט הזה. גם בסרט הזה יש אנסמבל שחקנים מצויין, אבל להבדיל מהסנדק, הרבה מהם לא ממש הצליחו להתעלות על ההופעה שלהם בו (או אפילו להתקרב אליה) בסרטים מאוחרים יותר שלהם. בין השחקנים היו: מאט דילון, מיקי רורק, דיין לאין (שמועמדת השנה לאוסקר), דניס הופר, ניקולאס קייג', כריס פן, לורנס פישבורן ותום וויטס. זה היה אולי הסרט "האומנותי" הראשון שממש הפקתי הנאה מה"אומנותיות" שלו - הצבעים (וכמובן גם החוסר בהם), פס-הקול, הצילום, הסטייל, הדמויות, היכולת לגרום לצופים לראות ולהרגיש דברים שראסטי רואה ומרגיש (כולל הבילבול שלו).
ביקורת של יעל על הסרט

צומת מילר / Miller's Crossing
סרטם של האחים כהן (גאוני קולנוע בפני עצמם) מ-1990, שמממש הרבה מהמאפינים שציינתי למעלה. הסרטהוא מלכת מחשבת, שכרגיל בסרטים של האחים כהן, מתלתלת את הצופה בין קו מחשבה אחד לאחר. גם בסרט הזה (כמו בכל סרט מאםיה טוב), יש גלריית דמויות שמשוחקות ע"י שחקנים טובים (גם אם שחקנים "קטנים"). בין השחקנים: גבריאל ביירן, מרשה ג'יי האדן, ג'ון טורטורו, אלברט פיני, סטיב בוסשמי ובטח עוד רבים שאני לא זוכר את שמם. גם בסרט הזה יש הרבה "קומפוזיציות" קולנועיות יפיפיות וערכים מוספים נוספים.
[אין (עדיין) ביקורת על הסרט באתר]

גוסט דוג: דרכו של הסמוראי / Ghost Dog: The Way of the Samurai
סרטו של ג'ים ג'רמוש מ-1999, הוא בעצם סרט פוסט-מאפיה. הסרט מראה את המאפיה כתרבות ישנה ונכחדת, ומקביל אותה לתרבות הסמוראיים. למרות שהסרט מראה המשכיות מסויימת לשתי התרבויות, ההרגשה היא שהן שרידים אחרונים לתרבויות מפוארות שהיו פעם. מבחינת השחקנים, כאן יש הרבה פחות תפקידים שמאפשרים משחק טוב, אבל עדיין יש גלריה רחבה של דמיות מאפיה (בצורה שטחית אך משעשעת). בדומה ל"ראסטי ג'יימס", גם כאן יש הרבה "אומנותיות" בסרט, כאשר פס-הקול שולט על אוירת הסרט.
ביקורת של יעל על הסרט
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
sahar 206
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 20:43 14/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני כבר אמרתי שאני לא יכול להכתיר סרט אחד כהכי טוב מכיוון שכל סרט נוגע לי במקום אחר בגוף ומשפיע עלי בצורה שונה... אני יכול להסביר ןלומר לך שהשחקנים טובים(ברנדו,אל פצ'ינו ודה נירו! מה יכול להיות רע?),שהדיאלוגים מדהימים,שהעלילה מרתקת,שהאוירה בסרט מרגשת,שהדמויות סוחפות(מייקל,אוי מייקל),שקופולה גאון!!! אבל מצד שני כל מה שאני אגיד יכול רק להוריד את הסרט ברמתו.... חובה לראות כדי להאמין...ולא לשכוח שזוהי טרילוגייה שהשני לא פחות טוב,השלילשי טיפה נופל ברמתו ולדעתי זה רק בגלל שהוא נעשה בשנות ה-90. ונור!יש לי בשבילך הצעה שאת לא יכולה לסרב לה.....הסנדק 2...... אורן!כל הסרטים שאמרת מסתובבים לי כל הזמן מול העניים...אבך לא יוצא לי לראות....דוקא ראסטי גיימס מושך אותי נורא(ראיתי מזמן)......גם החברה הטובים וסיפורים מרובע ברונקס הם סרטי מאפיה טובים אבל רק הסנדק 2 יכול להתמודד עם הסנדק1.......
שח_מט
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 21/07/02

הודעהפורסם: 9:36 17/03/03    נושא ההודעה: הסנדק הגב עם ציטוט

לא מזמן ראיתי את כולם ב- YES כמעט יום אחרי יום.
סרטים מעולים, בימוי טוב, שחקנים חבל"ז אבל...
התאכזבתי להיזכר שהבניה של הדמות של ברנדו היא קצת קצרה ושטחית. מראים כמה קטעים מימי הפיכתו לדמות משפיעה בבלוק שלו, אבל ממש כמה קטעים קצרים וזהו. הם יוצרים את הדימוי ופחות מראים למה.
חובה לקנות ב- DVD!
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית מספר ICQ
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי