יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

זה הזמן לבקש סליחה

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
ארגורן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03

הודעהפורסם: 22:58 23/09/04    נושא ההודעה: זה הזמן לבקש סליחה הגב עם ציטוט

לא אין לכם מה לדאוג אני לא הולך להודות כאן על כל החטאים שלי במהלך השנה , אז לכבוד יום כיפור הנה רשימה של אנשים שבאמת צריכים לבקש סליחה השנה.

1) האקדמיה לקולנוע מאבי נשר במאי הסרט "סוף העולם שמאלה" - קודם כל אני חייב להודות שלא ראיתי את הסרט אבל מאות אלפים כן ראו את הסרט!!!. האקדמיה החליטה להתעלם מהבמאי אבי נשר שלא קיבל מועמדות לפרס הבמאי. האקדמיה צריכה לבקש סליחה גם מהקהל הישראלי שהיא כל כך אוהבת לזלזל בבחירה שלו. האקדמיה צריכה לקראת השנה החדשה לשנות את הדרך שלה , ולהתחיל לצאת מהבועה המתנשאת שבה היא נמצאת ולהיפתח יותר לקהל הרחב , לסרט "סוף העולם שמאלה" זה כבר מאוחר מדי.

2) מפיקי הסרטים מהתסריטאים - בשנה האחרונה גדל בצורה מדאיגה מספר הסרטים הממוחזרים והפעם זה לא רק סרטי המשך אלא גם ספרים ,משחקי מחשב ואפילו גרסאות אחרות לסרטים ישנים. בזה לדעתי לא אשמים התסריטאים אלא המפיקים שכל מה שמעניין אותם זה כסף ותסריטים מקורים נזרקים ל"פח " ,וככה יוצא שהתסריטאים פוחדים לקחת סיכונים שלא יפסידו בגלל זה כסף , וכרגיל גם אנחנו נפגעים מכך שאנחנו מפסידים הרבה סרטים טובים.

3)מל גיבסון מהיהודים - במקרה הזה אני לא באמת מצפה שהאיש הזה התנצל , מל גיבסון ביים יצירה אנטישמית שמזכירה במידת מה סרט סאדו מאזו. מל גיבסון שהראה בסרט את השעות האחרונות של ישו , הציג את היהודים כהאנשים הרעים ואת הרומאים כאנשים טובים (?!?) שנכנעים ללחץ ההמון. כמה עצוב שיש כמה אנשים שהחליטו בכל זאת להביא את הסרט לארץ , אני לא אופתע עם כמה מהם הם חברי האקדמיה הישראלית.

4)בתי הקולנוע מאיתנו - עד מתי כבר נוכל לסבול את מחירי הכרטיסים המופקעים , שבכל כניסה לקולנוע אתה מוציא מעל ל100 שקלים כמעט (כולל שתיה ואוכל). האם לא הגיע הזמן להוריד את המחירים או לפחות להוריד את המחירים של הסרטים הפחות רווחים ואז לא נצטרך ללכת תמיד לסרטים שהם הימור בטוח ונוכל ללכת בשקט לסרטים פחות מוכרים בלי שנדאג לכסף .

נ.ב- גם לא יזיק להם לעשות יותר הנחות לחילים.

תכתבו גם אתם אם יש לכם רעיונות מי לדעתכם צריך לבקש ממי סליחה.

צום קל לכולם וגמר חתימה טובה. אגודל למעלה
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 4:14 24/09/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני עדיין מחכה מ-1994 לסליחה מהאקדמיה על קבלת 0 האוסקרים לחומות של תקווה...

מה עם סולחה אולי בין מייקל מור לג'ורג' בוש?

בכל מקרה,צום קל למי שצם וגמר חתימה טובה. ומי שמתכוון לראו תסרטים ביום כיפור-תבחרו נכונה...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 9:47 24/09/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מצפה (למרות, שמן הסתם, אני לא אקבל) לסליחתו של האנונימי ששרט את הסרט 'אמלי' וכתוצאה מכך אני נשאר בדד ביום כיפור.
חתול לבן
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 17:00 24/09/04    נושא ההודעה: Re: זה הזמן לבקש סליחה הגב עם ציטוט

תגובה לרשימת הצריכים לבקש סליחה לפי ארגורן:
1) האקדמיה לקולנוע מאבי נשר במאי הסרט "סוף העולם שמאלה"?
קודם כל, אני מפנה אותך לדיון הקצר בעקבות הידיעה - מפיקי "סוף העולם שמאלה" כועסים ובמיוחד לשתי התגובות שלי שם וההסבר על דרך הבחירה ורשימת "המועמדים". שנית, אני הייתי בין מאות האלפים(?) שראו את הסרט וזה לא הופך אותי אוטומטית לתומך בו לזכיה בפרסי האופיר. כמו רוב (אם לא כל) האנשים שאני מכיר וראו את הסרט, לא חשבתי שהוא סרט מעולה, כך שהיותו הסרט הנצפה ביותר, לא באמת אומר שהוא חביב הקהל (למרות שסביר להניח שהוא אכן חביב על רבים). ובכלל, אם כל סרט שבחרנו לצפות בו מקבל את "קולנו" לזכיה, מה קורה עם אנשים כמוני שראו יותר מסרט אחד?
בקיצור, נתוני הצפיה הם בעצמם מעין תחרות (ויש שיגידו - תחרות חשובה מפרסי האופיר) ובתחרות זו "סוף העולם שמאלה" זכה. בטקס בפרסי האופיר, הוא לא יזכה בקטגורית החשובות. העובדות הללו לא סותרות ואף אחד לא צריך להתנצל על "אי ההתאמה".
ובקשר לטענות על היותה של האקדמיה "בבועה": הרי ברור שהיא בבועה, זה כך לפי הגדרה - אלה אנשים מתעשיית הקולנוע בלבד ופרס "האופיר" הוא הפרס שהם מעניקים "לעצמם". לא סתם קוראים לזה "פרס האקדמיה הישראלית לקולנוע" ולא "פרס הציבור הרחב לסרט הפופולרי".

2) מפיקי הסרטים מהתסריטאים?
ומי כותב את כל אותם עיבודים, שיחזורים והמשכים? נכון - תסריטאים. כסף תמיד היה הגורם המרכזי שהניע את תעשיית הקולנוע. עיבודים ממדיומים אחרים לקולנוע הם חלק בלתי נפרד מהתחום והיו כאן מאז ומתמיד. גם סרטי ההמשך והשחזורים הם לא תופעה חדשה (גם לא בהיקף שלה). וכלל, סרט יכול להיות מצויין ואף חדשני גם אם הוא משתייך לסוגות שצויינו לעיל - זאת אם התסריטאי מוכשר במיוחד (וגם במאי טוב יכול לעזור...).
אגב, בכל שנה יוצאים סרטים רבים: מקוריים, ניסיוניים, "אייכותיים" ומולם יוצאים סרטים נדושים, נוסחאתיים, חסרי מעוף ומאיכות ירודה. כמעט תמיד המוקד התקשורתי, הוא סביב אלו המוכרים יותר והממותגים יותר ולא סביב הדברים הפחות מוכרים. כך היה וכך גם כנראה יהיה בעתיד, אבל דווקא בשנים האחרונות נראה שהזרם המרכזי מתרחב ויש יותר ויותר מקום גם ליצירות שוליים כאלו ואחרות.

4) בתי הקולנוע מאיתנו?
כן, אבל לא בגלל מחירי הכרטיסים (29-35 ש"ח [שזה בערך מחיר ארוחה במקדונלדס]), אלא בגלל זלזול, חוסר אכפתיות ותשומת לב המתבטאים פעמים רבות ב:
אגודל למטה איכות הקרנה ירודה (שימוש בעדשה לא נכונה, אי מרכוז התמונה על המסך, חוסר במיקוד [פוקוס]).
אגודל למטה איכות קול לא מספקת עד גרועה (אם זה בגלל קניית עותק ללא צליל היקפי או חוסר הבנה בהפעלה נכונה של המערכת).
אגודל למטה הפסד קטעים מהסרט (עקב אי המשך מהמקום בו נעצר הסרט בהפסקה, חוסר כיבוי מקרן הפרסומות ו/או האורות וכו').
אגודל למטה סדרנים שלא מבצעים עבודתם נאמנה (נוכחות באולם וטיפול מיידי בתקלות מול המקרין, טיפול נאות במפרעים למניהם וכו').
אגודל למטה פרסומות (חוסר האפשרות להמנע מהן [למשל ע"י תשלום שונה להקרנות אם/בלי פרסומות], כמות מוגזמת ובעקבות זאת זמן התחלת [וסיום] הסרט אינו ידוע).
אפסיק כאן, אבל לצערי יש עוד סיבות...

אבל האמת היא, שזה לא ממש לעיניין לבקש ממשהו לבקש מאיתנו סליחה... אז אני רוצה לבקש סליחה מכל הסרטים שלא נתתי להם סיכוי ולא צפיתי בהם. הרי תמיד, גם אם הסרט הוא של יוצרים שלא אהבתי בעבר, משתייך לז'אנר לא אהוב או ששמעתי עליו בקורת שלילית, יש סיכוי שצפייה בו תגרום לי הנאה רבה (ואולי אף תתן לי קצת חומר למחשבה).

שנה טובה.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 22:19 24/09/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

היחידי שמגיע לו שאבקש ממנו סליחה ומחילה
הוא מאלדר שהשירים שלי ושל וואלאס מעוררים בקרבו תחושות בחילה

אז לכבוד השנה החדשה אני מבקש ממך סליחה בחרוזים
ושתדע כשמקיעים הרבה בסוף אפילו מרזים

אבל היות שלא ברור לי אם אתה רזה או שמנמן
אני אקצץ ואסיים את בקשת הסליחה הזאת כאן

ולכל האחרים שנפגעו נעלבו או שנאו את השירה שלנו ככה סתם
לכו לעשות תשליך ותשליכו את עצמכם מצוק אל הים... מוציא לשון

שנה מצויינת לכולם וגמר חתימה טובה חיוך

עודד
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 21:04 26/09/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שוב חרוזים? כבר עדיף שיעשו לי חוקן בטיחואנה.

טוב, נו. סולח.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 0:41 27/09/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יכולתי להמשיך פה עם עודד בחרוזים משגעים עד מחר,
אבל אני אוותר הפעם למען בריאותו של מאלדר היקר...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 12:12 29/09/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חג סוכות שמייח!
מישהו הולך לאייקון - כנס מד"ב ופנטזיה בשבוע הבא?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי