יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

"צעד קטן" - סיפור קסום שיכל להפוך לסרט הישראלי הטו

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
יניב חקמן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 15:02 29/01/05    נושא ההודעה: "צעד קטן" - סיפור קסום שיכל להפוך לסרט הישראלי הטו הגב עם ציטוט

לאחרונה נכנסתי למן "מוד" של סרטים ישראלים. הקרבה הרגשית, האנושיות והאמיתיות של הקולנוע הישראלי התחילו לחלחל בי, וגרמו לכך שראיתי בשבוע האחרון 4 (!) סרטים ישראלים, מכולם נהנתי: "מסעות ג'יימס בארץ הקודש" (טוב מאוד), "הבשורה על פי אלוהים" (טוב), "כנפיים שבורות" (מעולה) ו"צעד קטן".
הייתי רוצה להתעכב דווקא על הסרט האחרון.

מדובר בסרט קטן של שחר סגל, במאי פרסומות מוביל, שלא זכה להרבה חשיפה כסרט מן השורה הראשונה.

מסופר על נער אינטיליגנטי ושקט בשם סהר, שנאלץ להתמודד עם משברים בחייו ובחיי הסובבים אותו, דוגמת צפייה ביחסי הוריו ההולכים ודועכים, בכשלון פרויקט מושקע בעבודה של אביו ובנסיון להתמודד עם אהבות ראשונות. אך המשבר הכי גדול איתו נאלץ סהר, ביחד עם חבריו נועם ודובה, הוא מחלת סרטן הלימפה שפקדה את חברם הטוב איל. הארבעה התרגלו לחיות כמו "טינאייג'רס" טיפוסיים, מדברים בעיקר על בנות ומין וצופים בסרטים כחולים. דבר זה הוביל את דובה, נער קטן-מידות, על פניו אנרגטי ופרובוקטיבי, לכשהבין שאיל עשוי לא לשרוד את המחלה, לנסות למנוע מצב בו איל ימות בתול, ולמצוא ביחד עם סהר ונועם בחורה שתסכים למטרה הנעלה (החל מידידות וכלה באחיות של חברים). בתחילה, מה שנראה משעשע ולא מציאותי, מתגלה כנסיון נואש של הילדים, הנובע מרגישות עזה, לעזור לאיל, אם לא להחלים ממחלת הסרטן, אז לפחות להגשים לו חלום.

הנקודה החזקה בסרט היא המשחק, בראש ובראשונה של הנערים המשחקים בסרט. ברק גרינברג, שמגלם את סהר, מספק את הסחורה באפיון הדמות המהורהרת שלו. עדה רגימוב המקסימה, מיכל בסרט, השכנה המוזרה של סהר, בינהם מתפתח קשר, משלימה את משחקו של גרינברג ונותנת הופעה כנה ורגישה. יואב כורש, שמגלם את נועם, בחור לא-הכי-חכם שלא מרבה בדיבורים, משכנע מאוד, בעיקר בזכות משחק הבעות פנים משובח. יונתן גרובר- איל, חולה הסרטן, מדגדג את בלוטות הרגש כשהוא מצליח לשדר את המצוקה שפוקדת אותו בעקבות המחלה. אבל גולת הכותרת של הסרט- אדם הירש, שמגלם את דובה, מציג את המשחק החזק והטוב ביותר שנראה בישראל משחקן מתחת לגיל 18. הוא נותן לדובה משמעות דו-צדדית- מצד אחד משעשע וחצוף, מרגיז קמעא, מצד שני אינטיליגנטי וטוב לב, מנהיג אמיתי. אפשר לומר בפירוש שבלי המשחק המצוין של הירש, הסיפור לא היה מתפתח לכיוונים שלו והסרט היה יורד במספר רמות. אי אפשר שלא להזדהות ולהתאהב בדמות שהוא מציג. בצדק הוא היה השחקן הצעיר ביותר שמועמד לאוסקר הישראלי בשנת 2003 (שחקן משנה), ואיני מבין כיצד העובדה נעלמה מעיני אנשי הקולנוע בתקשורת ולא ניתנה יותר חשיפה וביקורת גלויה לעובדה זו ולמשחקו המשובח בסרט, מעבר לכך שלדעתי הוא נתן הופעה הרבה יותר מורכבת וטובה מזו של אלון אבוטבול ב"אסונות של נינה", שזכה בפרס. נעשה לו ממש עוול (כמו שאומרים, "אנדרייטד", במיוחד אם מדובר בשחקן צעיר). נחכה לראות את השחקן הזה בעוד סרטים בעתיד.
גם השחקנים המנוסים בסרט עושים מה שהם צריכים, בעיקר לימור גולדשטיין (אימו של איל), חלי גולדנברג (אימו של סהר) ומרינה שויף המעולה, בתפקיד זונה אליה פונים הנערים בבקשה לעזרה.

הסרט מתאפיין, כמו כן, בצד טכני חזק- צילום מהוקצע (בנוי על תאורה המקנה לסרט אווירה מיוחדת- כיאה לסרט של במאי פרסומות), עריכה כמעט מושלמת ופסקול מדהים של אביב גפן ודניאל סלומון שמוסיף לסרט מה שהוא מבקש- לרגש.

אז מה לא בסדר? החסרון הגדול של הסרט, הוא שהבמאי והתסריטאי ניסו לבנות אותו סביב העולם של סהר, ונתנו דגש מיותר לנסיון באפיון משברי הזהות שלו (יחסי ההורים ועבודת האב, לדוגמא, סיפורים שאינם מתוחכמים ומענייניםלמדי), תוך הצגת פילוסופיות פנימיות שפשוט לא מקדמות באופן רציף את התפתחות הסרט. הדבר מסית את הזרקור מהנושא הטעון, השנון האנושי והמרגש העיקרי בסרט- סיפור התמודדות הנערים עם מחלת הסרטן של חברם. סיפור רגיש שכמוהו לא נראה בקולנוע הישראלי, ואני משוכנע שאם סגל היה מחבר את שאר הנושאים, באופן ישיר או עקיף, לנושא הזה, התוצאה היתה הסרט הישראלי הטוב ביותר שנראה כאן, לאורך שנים.

"כנפיים שבורות" ו"מסעות ג'יימס בארץ הקודש" אולי סרטים יותר טובים מ"צעד קטן", אך לאור העובדה שהאחרון אינו מוכר ומסוקר כמו הראשונים, ובעיקר מהסיבה שהסיפור המוצג בו הצליח להטבע בתוכי עד כה (כבר 3 ימים לאחר שראיתי את הסרט), הרגשתי צורך לכתוב עליו.

מישהו ראה ויכול לדון בסרט? אם לא, אורן, יעל או קרן, ממליץ לכם לראות (ולכתוב ביקורת אח"כ), וכל שאר האנשים, כנ"ל, חשוב לי לשמוע מה מביני עניין אומרים עליו (לא הרבה ראו אותו...)

שבוע מצוין לכולם.

נערך לאחרונה על-ידי יניב חקמן בתאריך 20:06 29/01/05, סך-הכל נערך 3 פעמים
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 19:56 29/01/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אהלן יניב, קבל ח"ח על הביקורת הזו ובכלל על "המוד" הישראלי שאתה נמצא בו.
כש"צעד קטן" יצא, רציתי לראות אותו בקולנוע, אבל הוא לא הציג מספיק זמן במקומות שהיו קרובים אלי (אני לא בטוח, אבל נדמה לי שהוא בכלל לא הוקרן בחיפה). עכשיו אחרי שקראתי את שכתבת, אני מתכוון לחפש אותו ב"דוידומטים" ולראות אותו בבית.

אצלנו באתר יש ביקורות חיוביות על "מסעות ג'ימס בארץ הקודש" ועל "כנפיים שבורות", ל"הבשורה על פי אלוהים" יעל כתבה ביקורת בה היא מספרת על דעתנו (שלי ושלה) השלילית לגבי הסרט. מסיבות שונות הביקורת עוד לא עלתה לאתר, אבל עכשיו אחרי שהזכרת לנו, אולי נעלה אותה. לגבי "צעד קטן" אולי ננסה לעשות איזשהו שיתוף פעולה...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
יניב חקמן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 20:01 29/01/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כמו תמיד אורן נחמד לשמוע ממך, אלא שבאופן אישי כבר מזמן זה לא קרה (נעדרתי מהאתר מסיבות אלו שיהיו...), בכל מקרה תודה רבה על התגובה!
אני חושב שהסרט התמודד באיזשהו פרס בחיפה, ובסוף הפסיד ל"לא בת 17" (עם מאיה מרון).
בכל מקרה- כפי שכתבתי בביקורת, אשמח לשמוע דעתך בנושא הסרט.
שיהיה שבוע טוב אגודל למעלה
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02

הודעהפורסם: 3:18 5/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הי יניב,

מסכים לביקורת שלך, גם אצלי הסרט הזה השאיר משהו גם כמה ימים אחרי שראיתי אותו. חבל שהוא ירד מאוד מהר ולא הרבה אנשים ראו אותו.

הוא אפילו היה אצלי ברשימת הסרטים הטובים של 2003:
http://www.movies.israel.net/articles/sum2003/zvi.html
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 23:58 7/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חיפשתי, חיפשתי, אך לא מצאתי. עברתי מספר דוידומטים (בחיפה) ולא מצאתי שם את הסרט. הסתכלתי גם באתר של בלוקבסטר ובו מפורטים הסרטים במכונות השונות, ל"צעד קטן" אין שם זכר. היכן וכיצד אתה ראית את הסרט?

אגב, בדוק את תיבת ההודעות הפרטיות שלך - שלחתי לך הודעה הקשורה לנושא.
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 8:48 8/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

היי אורן. היות שאתה מתעניין עשיתי "צעד קטן" ומתבקש... LOL

ומצאתי עבורך את הקישור הנ"ל:

http://www.third-ear.com/p_search_b.aspx

מקווה שזה עוזר.

עודד
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 8:53 9/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

תודה על הצעד שלך עודד, אך הקישור שנתת הוא כזה הדורש הוספת משתנים כדי שיעבוד. כנראה שהייתה צריך לצעוד עוד "צעד קטן" ולתת את הקישור הבא:
http://www.third-ear.com/p_prod.aspx?id=28716

עכשיו, האם המלצת לי לחפש את הסרט באוזן או לשכור אותו בדואר דרך www.indic.co.il ? רציתי לשכור אותו ממכונה ללא התחייבות או מנוי (את רוב הסרטים אני מעדיף לראות בקולנוע), אבל האמת שהשירות של אינדיק נשמע מעניין. מישהו ניסה את זה?
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 10:39 9/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ראשית כמובן שאתה צודק אורן, טעות שלי אופס

טרם ניסיתי את השירות הזה (אין לי צורך כי אני גר די קרוב לאוזן השלישית). אולי שווה לנסות. אם אתה רוצה אני יכול לשאול באוזן את אחד מהעובדים שאני מכיר אם ניתן לסמוך עליהם.

יום נעים

עודד
יניב חקמן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 12:55 9/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

פעם ראשונה אני שומע על השירות הזה, זה נראה כמו גרסא ישראלית ל- "AMAZON" הממוקדת בסרטים... נחמד. השאלה הנשאלת היא אם השירות אמין ובטוח כמו "AMAZON" (אם כן, אז אין מה לדאוג).

בכל מקרה, לגופו של עניין, פתחו לפני כחודשיים ברחוב סוקולוב ב-רמה"ש (200 מ' מהבית שלי) חנות די.וי.די נחמדה מאוד ומפוצצת בסרטים, גם כאלו הנדיר למצוא. יש שם מדף שלם של סרטים ישראלים (כפי שהגדיר זאת המוכר- "יש שם בערך את כל הסרטים הישראלים שיצאו עד היום"...). משם השאלתי את הסרט.
אני דיי משוכנע שראיתי את הסרט גם בבלוקבסטר השכונתי אצלנו בהרצליה... מוזר שאף אחד לא מוצא אותו.
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 13:46 9/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כאמור יש אותו פיזית באוזן השלישית בירושלים (וסביר שגם בת"א), ולאור ההמלצות אני גם מתכוון לצפות בסרט.
בכלל בזמן האחרון יצא גם לי לראות הרבה יותר קולנוע ישראלי מבשנים קודמות (כולל באולמות קולנוע, שזה די נדיר עבורי השנה לאור החרם החלקי שהטלתי עליהם, למרות שלדעתי עם כבר לשלם כ"כ הרבה לפחות שיהיה סרט ישראלי). הלוואי והסרטים הישראליים ימשיכו להצליח בארץ ובחו"ל.

עודד
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 1:52 10/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סתם לידע הכללי שלך עודד, יש סניף לאוזן גם בחיפה. אולי עוד אגיע אליו, אבל יש כ-3 וידאומטים במרחק הליכה מהבית שלי והם יכלו להיות נוחים יותר למטרה של שכירת סרט בודד.

יניב חקמן כתב/ה:
פעם ראשונה אני שומע על השירות הזה, זה נראה כמו גרסא ישראלית ל- "AMAZON" הממוקדת בסרטים... נחמד. השאלה הנשאלת היא אם השירות אמין ובטוח כמו "AMAZON" (אם כן, אז אין מה לדאוג).

עד כמה שידוע לי, באמזון מוכרים סרטים ולא משכירים אותם. כאן הרעיון הוא השכרה באמצעות הדואר (+האינטרנט) - אתה גם מקבל וגם מחזיר את הסרט דרך הדואר. עלות השכירות גבוהה יותר מזו של וידאומט, אך היא למספר ימים (שבוע ברוטו) לעומת 24 שעות בוידאומטים.

לגבי הקשר של" אינדיק" ו"האוזן השלישית", אני לא חושב שהם קשורים ישירות, כך שאיני בטוח עם העובדים של האוזן יוכלו להעיד על אמינות השירות.

ולפני סיום, אני רק רוצה להזכיר לכולנו להנמיך ציפיות - זה לא עוזר להנות מהסרט אם מגיעים אליו עם ציפיות גבוהות מידי.
יניב חקמן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 17:49 10/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני רוצה להבהיר-
לא מדובר בסרט מעולה, הוא אפילו רחוק מזה. הוא סובל מחסרון גדול אשר גורע באופן משמעותי מההנאה ממנו.
הנקודה שניסיתי להדגיש בביקורת היא, שמדובר בסיפור בעל פוטנציאל שמשאיר משהו אצל הצופה ולדעתי, מומלץ שכל אדם בבית ישראל (וגם מחוצה) החובב קולנוע רגיש יצפה בו.
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 2:54 12/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ה indic הזה די דומה ל-netflix, שירות די מצליח כמדומתני בארה"ב.
http://www.netflix.com
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 0:30 17/02/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כן, גם אני שמעתי עליהם ובכלל, הרעיון כבר מוכר הרבה זמן (ואם אני זוכר נכון, בארץ יש אפילו עוד חברה שעושה את זה). בכל מקרה, השאלה היא, האם מישהו התנסה בזה כאן ויכול להעיד על המהימנות שלהם?
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

הודעהפורסם: 2:11 26/08/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

"צעד קטן" יוקרן במוצ"ש ב-21:00 בערוץ הסרטים של HOT.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי