יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
ארטור דנט חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 1/10/02 הודעות: 6 מיקום: קיבוץ יזרעאל
|
פורסם: 18:24 13/10/02 נושא ההודעה: |
|
|
טיילתי לי באתר הבאמת מגניב הזה, אבל דבר אחד די הציק לי, אין פה שום ביקורת או דיון על סרט ישראלי, ישן או חדש.
טוב אז אני אקח את שליחות זו לידי ואתחיל.
דיזנגוף 99
סרט שיצא בתחילת שנות ה-70 בכיכובם של גידי גוב בתפקיד נתי, ענת עצמון בתפקיד אוסי, מאיר סויסה בתפקיד מושון וגלי עטרי בתפקיד מירי.
עוד מפורסמים שניתן לראות שם אייל גפן , דב רייזר , אורלי זילברשץ ועוד רבים וטובים.
סיפור רקע:
נתי חייל שרק ישתחרר, מגיע לעבוד במשרד רואי חשבון, שם פוגש את אוסי ומושון, איתם הוא עובר לגור ברחוב דינגוף 99 , יחד הם מחליטים לקחת סיכון, ולעשות סרט פירסומת. לאחר מאמצים רבים והשקעה של כסף רב יוצרים יחד סרט פרוסמת, בעינהם הוא סרט מוצלח מאין כמוהו, אך הקנין אשר אמור להשתמש בסרטון, חושב אחרת. וכך מוצאים עצמם השלישיה בעצם בלי כלום. אך במקום להתיאש ולוותר למערכת , לוקחים את הסיכון בשנית, אך הפעם מהמרים על כל מה שיש להם, אם זה ילך, ילך ואם לא אז אין בררה מתמסדים. כן וכמו בכל סרט הפעם הם מצליחים , אך פה נכנס המח הישראלי הטוב לעבוד, הוא לא יתן לנו להנות מסרט הוליוודי טיפוסי, אז במקום להרוג את הכוכב הראשי הוא מפרק את הצוות המדהים הזה, בזה שהוא שולך את נתי לחו"ל , בתרוץ שהוא לא אהב את מה שקרה ואני מצטט "שעשינו מה שאהבנו אכלנו חרא שעשינו משאנחנו לא סובלים אנחנו אוכלים במסעדה מפוארת".אך אל דאגה כמו בכל סרט ישראלי ישן וטוב אנו מקבלים תקציר של מה שקרה עם כל כוכב בהמשך דרכו, אך את זה אני כבר אשאיר לכם לראות ולהנות.
קצת על הז'נר:
הסרט מגרד בכמה מחלקיו את סירטי הבורקס, אך אין ספק שהוא בכמה וכמה רמות מעליהם , ניתן להשוותו "ללהקה".
אם למשהו ישנן תגובות על סרט זה אשמח לשמוע אותן , או שמע תכתבו גם על סרטים אחרים פה באתר.
_________________ היו שלום ותודה על כל הדגים |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 19:01 13/10/02 נושא ההודעה: |
|
|
אתה מדבר על האתר או על הפורום?
כי באתר יש ביקורות על יצירה ישראלית: ג'ירפות, חתונה מאוחרת, MADE IN ISRAEL, כיכר החלומות, ההסדר, מרס תורקי, כיפור ועוד ועוד...
גם בפורום הזה היו קצת שיחות על יוצרים ויצירה ישראלית - זאב רווח ועמוס גיתאי היו בשנים מהנושאים האחרונים. בנוסף חדשות הקשורות בסרטים ובתעשיה המקומית, מופיעות תדיר בפורום חדשות קולנוע.
אז הרשה לי להעלב באופן רישמי
ובנושא "דיזנגוף 99" ובהקשר של הסרט הישראלי החדש "פיתוי" וזוכה ה"אוסקר" הישראלי האחרון "חתונה מאוחרת" - בכול הסרטים האלה יש סצנות מין/ערום נרחבות ו אני חושב שסצנות כאלה הן בכלל נפוצות מאוד (ולדעתי נפוצות מידי) בסרטים ישראלים. יש סרטים שהן אכן חלק אינטגרלי מהסרט, אבל ההרגשה שלי שברוב הסרטים דוחפים אותן פנימה ללא צורך (כמו ב"דיזנגוף 99"). מה דעתכם?
[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-10-13 19:02 ] |
|
|
|
 |
Oren the Snark חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02 הודעות: 196 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 12:39 14/10/02 נושא ההודעה: |
|
|
אין לי מה לתרום לדיון חוץ מאת הסכמתי המלאה עם אורן. גם בדיזינגוף 99 וגם בכיפור (ובעוד) סצינת המין מיותרת לחלוטין, ובכיפור היא עוד פסואודו אמנותית...
אבל תארו לכם את 99 בלי הסצינה במקלחת - איך הסרט היה הופך לקאלט? יש במאים שעושים קידום מכירות ע"י פעלולים שעולים מליונים ומה לעשות שהפעלול של ענת עצמון עולה הרבה פחות ממליונים.... אנחנו בישראל וכסף לקולנוע-אין.
ואגב אני גם נגד סרטים עם יותר מדי פעלולים. |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 23:16 14/10/02 נושא ההודעה: |
|
|
אז שימכרו סרטים כחולים וזהו.
מה הקשר שזה מוכר ? אין כסף להשקיע בפעלולים אז דוחפים שדיים ?
|
 |
Oren the Snark חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02 הודעות: 196 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 1:06 15/10/02 נושא ההודעה: |
|
|
Dear מאלדר,
ההודעה הקודמת שלי הייתה אירונית ולא הצדקה לציצי של גליה עטרי. |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 14:37 15/10/02 נושא ההודעה: |
|
|
קבל את התנצלותי הכנה.
בכל מקרה, אין עשן בלי אש, ויש אמת במה שאמרת.
ברור שסרטים ישראלים מנצלים את נושא המין כדי לקדם מכירות ולא באספקט אומנותי גרידא.
|
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |